Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - o_j

Sivuja: 1 [2] 3
21
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten Spotify Ubuntuun?
« : 30.10.10 - klo:17.32 »
Onko kukaan muu törmännyt ongelmiin aiemmin viikolla tulleiden wine-päivitysten jälkeen? Mulla spotifyn käyttö hyydyttää koko ubuntun, toisto pätkii jne... Toiminut ongelmitta n.6kk. Olen koittanut toista spotify-tiliä, winen ja spotifyn uudelleenasennusta ja nyt alkaa oleen penaali tyhjä... Käytössä siis wine 1.2(?), ubuntu 10.04 ja spotify premium.

22
Hei! Anteeksi vajavaiset aakkoset, live-levylta kirjoitan. Itse painin saman ongelman kanssa, mulla ratkesi seuraavan kaavan mukaan. Ylapalkista kaiuttimen kuvaa ja pudotusvalikosta Playback Internal Audio Analog Stereo (PulseAudio Mixer). Sitten lisataan master-saadin, ja otetaan se pois mutelta.

Google kertoi etta ongelmia on ollut myos pulseaudion autostartin kanssa. Jos yllaoleva ei toimi komenna paatteesee pulseaudio. Jos sen jalkeen aanet pelaa vika on jalkimaisessa.

23
Entä 64-bittinen alternate, se kannattaa kokeilla. (tekstitila-asennus)

Eipä auttanut. Kokeilin myös enklanninkielisiltä foorumeilta googlettamalla löytynyttä neuvoa poistaa "quiet splash" asennusasetuksista, mutta ei toiminut. Turhauttavaa on se, että ne muutamat minuutit mitä on kerenny aina 64-bittistä järjestelmää live-desktoppina käytteleen niin käyttö on ollut yhtä ripeetä kun 32-bit asennettuna.

Onko raudassa jokin 64-bit yhteensopimaton palanen jonka vuoksi asennus/livekäyttö ei onnistu? Mahtaisko joku tulevaisuuden kernel-päivitys parantaa asiaa?

EDIT: tiedoksi niille jotka painivat omani kaltaisen ongelman kanssa. Omassa koneessani (fujitsu-siemens amilo) kompastuskiveksi taitaa 64-bittisen järjestelmän osalta muodostua intel centrino 2-emolevypaketti, jonka linux-yhteensopivuus on kuulemma todella rajallinen. Tämä on ainut järkevä selitys johon olen päätynyt rajallisten tietokonetaitojeni kanssa. (mikäli puhun höpöjä joku paremmin asiaa ymmärtävä korjatkoon)

24
Päivän verran on tullut mint 9 käyteltyä, päätin laittaa kokeiluun kun tuli näppärästi solmittua koko kone juntturaan ja käyttisten uudelleenasennus oli kuitenkin edessä.

Ubuntu 10.04 verrattuna käyttö ehkä hieman sulavampaa, tosin voinee johtua vaikka vain paremmin onnistuneesta asennuksesta. Tykkään itseasiassa jopa tästä mintin gnomesta. KDE versioo odotellessa... Ja mukava kun ei tarvi asennella flash ja mp3-tukia erikseen, vaikka ne parilla klikkauksella ubuntunkin puolella onnistuu.

25
Prosessin kyvyt saa selville komennolla
Koodia: [Valitse]
cat /proc/cpuinfoJosta tarkistellaan "flags" riviä.
jos sieltä löytyy merkintä "lm" niin kyseiinen prosessori kykenee 64bit toimintaan.

Näyttäs löytyvän:
flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 lahf_lm

Core ja Core duo ovat 32-bittisiä, ilman tuota kakkosta siis.

Joo, gdm:n komennolla saatavien tietojen mukaan prosessori näyttää olevan Core2 Duo.

Enpä sitten tiedä kuinka paljon hyötyä tuosta 64-bittisyydestä mulle olisi, mutta ajan tasalla on aina kiva olla. ;) Alternate-asennuksella jos kerkeis vkl kokeileen.

26
Entä 64-bittinen alternate, se kannattaa kokeilla. (tekstitila-asennus)

Täytyypä tuota kokeilla.

Sellanen lisäys ekaan viestiin vielä että asennuslevyt on olleet kunnossa ja md5-tagit oikein.

27
Jostain syystä omalle koneelle (fujitsu siemens amilo-läppäri, intel celeron core 2, 4gt ram ja nv9300m gs) ei suostu uppoamaan 64-bittinen linux, ei sitten millään. Mint (9), kubuntu (10.04) ja opensuse (11.2) tullut testattua, ja kaikilla sama ongelma: live-kokeilu/suora asennus lähtee kyllä pyörimään, mutta noin kahden minuutin päästä alkaa kone reboottaan itseään. Tuon parin minuutin ajan live-kokeilussa kone pelaa ihan normaalisti.

Any ideas?  :-\ acpi-säätöjä jo kokeiltu, ei tuonut lohtua.

Ehkei auta kuin 32bittisellä runnoa. Winukkakin (alkuperäinen vista) näyttää olevan 32bit.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Järki käteen kehittäjät
« : 02.05.10 - klo:09.59 »
Ainakin mulla youtube-videot rupes suoraan pelaamaan kunhan flashin asenteli. Eli youtubesta video auki >> firefoxin yläpalkista tipahtaa esiin ilmoitus puuttivista liitännäisistä, mutta tuosta ei kannata välittää. Vaan siinä videoruudun ylälaidassa näkyy teksti "you need to install adobe flash player....." ja siinä olevaa linkkiä painamalla adoben sivuilta, pudotusvalikosta ubuntu 9.04+ ja asennus.

Musta oli ihastuttavaa, kuinka helposti tuo kävi. Oikeen version valinnan jälkeen piti vaan klikata hyväksyvänsä tuntemattoman ohjelmantarjoaja ja asentaa.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 02.05.10 - klo:09.48 »
Lainaus
Jostain luin artikkelin jossa puhuttiin windowsin suosittelevan nykyään uudelleenasennusta 2 vuoden välein. Tiedä sit onko tuo totta vai ei.
Ei pidä paikkaansa. Työkäytössä (5/7) Windows (XP) on asennettava noin 1 vuoden välein. Microsoft tietenkin yrittää väittää, että kestäisi kaksikin vuotta, mutta mainosmiesten piikkiin tuommoiset kehut.

Tosiaankin tuon kaksi vuotta muistelisin olevan windowsin suositus. Parin xp-koneen myötä olen päätynyt samaan kerran vuodessa uudelleenasentamiseen.

Vuosittainen asentaminen varmasti on pakon vaatimaa työkäytössä olevissa koneissa. Kotikäytössä moni windows rutisee 4-5vuotta samalla asentamisella. Lähinnä sitä mietin että jos microsoft julkisesti suosittelisi uusien koneiden ostajia asentamaan käyttöjärjestelmän uudestaan vuoden/kahden välein, nousisi ehkä peruskäyttäjien windowskoneen käyttöikä paljon. Eiköhän se hidastuminen monessa kodissa ole syy koneen vaihtoon.

poiuyt:n kanssa olen huomannut saman suuntaista. xP:hän ehtii jo tuon vuoden aikana muuttua selvästi hitaammaksi, vista ei kärsi niin paljoa - tai ainakin tuntuu siltä, toki ainakin mulla vista-kone on paljon tehokkaampi kuin vanhat xP:llä olleet.

30
Mulla oli/on vähän samaa ongelmaa. Asensin 10.04:n koneeseen jossa alunperin oli jo vista. Raivasin ubulle tilaa vistan omalla työkalulla, eli osion levyn näin: vistan recovery (8gt), vista (190gt) ja määrittelemätön (100gt).

Asennus sujui näppärästi näillä ohjeilla: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen_Windowsin_rinnalle

Ubuntu toimi ja käynnistyi hienosti. Sitten uusi käynnistys, ja henkeepidätellen vista-vaihtoehdon (sen ylemmän, vista loader tms) kohdalle. Windows näyttäisin käynnistyvän, mutta sitten hyppää naamalle käsky asettaa recovery-levy asemaan. Kerran ajoin tuon recoveryn, ja asensin ubuntun uudestaan tuon jälkeen.

Tällä kertaa valitsin listasta sen alemman, vista recovery tms vaihtoehdon. Kuinka ollakkaan windows käynnistyy kuin ei mitään muuta käyttistä olisikaan koneella. Valitsinko ekalla kerralla vaan väärän vaihtoehdon? ???

E: Äskön käynnistäessä katoin tarkemmin, eli se ylempi on Windows Vista loader (dev/sda1) ja alempi Windows Vista Recovery (dev/sda2).

Recoveryyn kumminkin joutuu vain tuon ylemmän kautta, alemmalla vista pelaa normaalisti. Ehkäpä käytän konetta vaa tällee.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 30.04.10 - klo:00.13 »
...........
Koneiden hitautta pystyy parantamaan siivoamalla. WinXP:ssä ovat seuraavat kohteet tärkeitä:
...........

Tämän koin omakohtasesti toissapäivänä hyvin. Tyttöystävän kotona oli pyötäkone "vähän turhan hidas, ruksuttaa kauheesti". Oon tän kevään aikana pari muutaki xP:tä laitellu, joten lupauduin tekemään koneelle jotain.

Loppujen lopuks istuin 4 tuntia 5 vuotta vanhan pc:n ääressä, jolle ei oo koskaan tehty mitään. ;D Paitsi ladattu kivoja ohjelmia, pelejä yms. Kyllä oli poru lähellä kun Ccleanerin asennus kesti lähemmäs 10min. ::) Totesin ensin että uudelleenasennan vinukan, mutta homma kariutu siihen, että tuon pakettikoneen mukana ei oo tullu asennuslevyä (!) vaan se on myyty ready_to_go-pakettina. Harsin sit ccleanerilla, advanced system carella ja raa'alla käsideletoinnilla jotain aikaseks. Ei siitä hyvää tullu mut parempi. ;D

Jostain luin artikkelin jossa puhuttiin windowsin suosittelevan nykyään uudelleenasennusta 2 vuoden välein. Tiedä sit onko tuo totta vai ei. ???

32
Paras käyttis mikä mulla on aikuisten oikeesti ollut on tää nykynen vista, en oikein ole päässyt selville niistä vistan järkyttävistä heikkouksista joista kaikki puhuu. Varmaan sen vuoksi, ettei kone ole kuin kevyessä surffailu/viihdekäytössä ja rauta on riittävän jykevää tähän käyttöön. Linuxeja mulla on ollut niin huonoissa koneissa että niistä ei oo ees vakaudessa oikeen haastajaks. ;D xP olis nopeempi ja vakaampi varmaan, mutta tylsän näkönen vistan jälkeen (lapsellista ehkä, mutta mun koneella viihtyvyyteen vaikuttaa myös visuaalisest asiat).

Nyt odotellaan jännityksellä huomista ja ubu 10.04 julkaisua, kun alkaa taas windowsmaailman rajat ahdistaa. Yksi syy myöskin 10.04:n odotteluun on sen luvattu sopivuus näille amilo-läppäreille melko suoraan. Eli sitä yritellään huomenna latailla, jos ei ubuntu tyydytä varmaan linuxmint lähtee kokeiluun.

33
Ihan aikuisten oikeesti, eipä noiden välillä ole todellista valintaa. Voit asentaa yhden ja tehdä siitä toisen asentamalla tarpeelliset lisäpaketit.

Niinpäniin, sama ubuntuhan se siellä alla on kaikissa. Taidan asentaa tavallisen ubuntun, ja lähteä sitä pikkuhiljaa muokkaan omanlaisekseni.

34
Vähän saman tapainen ongelma täälläkin. Vaikkei vistan kanssa mitään ongelmia mulla oo ollukkaan oon miettiny linuxin asentamista tähän sivuun ja sitä kautta pikkuhiljaa siirtyä sen pariin. Joskus pari vuotta sitten mulla kävi vanhassa p3-koneessa muutamakin eri distro (ainakin ubuntu, xubuntu ja ubuntu studio), eli jonkinlainen tuntuma ubuntuun on... Kone Intel Core 2 duo 2,13Ghz ja 4gt ram fujitsu-siemens amilo-läppäri.

Kone on ihan perus nettisurffailukäytössä, mutta myös viihdekäyttöä on paljon (elokuvia, musiikkia). Omista äänityksistä selviän jackin ja jokosherin/audacityn avulla.

Olen seuraavia pohtinut:
Xubuntu - keveys viehättää, myöskin silmää miellyttävän yksinkertasen näköinen
Mythbuntu - viihdekäyttöominaisuudet aika lailla valmiina, ehkä myös jossain määrin optimoitu siihen?
Ubuntu studio - ehkä näistä vähiten todennäköisin vaihtoehto, kuitenkin tuo äänittelyjuttu ihan harrastepohjalla

Miksei ehkä myös tavallinen ubuntu?

35
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu 7.10 - Ubuntu Studio
« : 13.07.08 - klo:18.14 »
ps. Mikä usb-äänikortti?

Behringer uca200. Kiitos linkeistä, täytyykin koittaa etsiä niistä ohjeistusta!

36
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu 7.10 - Ubuntu Studio
« : 09.07.08 - klo:11.54 »
Hei! Minulla on tuon studion ja usb-äänikortin kanssa sellainen ongelma, että saan kyllä soiton tallentumaan koneelle ja kuunneltua, mutta en yhtä aikaa. Audacityä olen vasta käytellyt, jostain syystä en ole saanut jokosheria toimimaan, herjaa aina äänilähteestä... Kuitenkin, en saa kuunneltua noita äänityksiä tuon usb-äänikortin kautta jolla olen raidat äänittänyt (raitoja ei saa myöskään kuunneltua äänitettäessä). Voidakseni kuunnella äänittämiäni raitoja minun tarvitsee vaihtaa äänen toistoväylä. Näin toimittuani en kuitenkaan voi äänittää.

Ohjelman asetuksien pitäisi olla kunnossa. Koneessani on kuitenkin vain usb 1 väylä (emolevy on socket370-kantainen, eli vanha kuin tauti). Voisiko vika johtua siitä ettei ääntä pysty siirtämään usb 1 väylää pitkin usb-äänikorttiin kuunneltavaksi? Onko tähän mitään lääkettä?

37
Mitähän sinulla lsusb kertoo? Jotain tämän tapaista pitäisi tulla:
Koodia: [Valitse]
roki@trance:~$ lsusb
Bus 001 Device 003: ID 08bb:2902 Texas Instruments Japan
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000 
roki@trance:~$

Kiitoksia oikein paljon! Kyllähän lsusb noin sanoi, joten täytyy vaan koettaa saada homma pelaamaan. Rautalistausta en kyllä löytänyt mistään :-[ mutta eipä niin väliksikään. Seuraavaksi pitää vain saada tuo jackin kautta kytkettyä mikäli olen oikein ymmärtänyt?

38
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu 7.10 - Ubuntu Studio
« : 14.01.08 - klo:15.35 »
Ei ihan vielä ole vinkkejä, mutta otan illemmalla tuon testiin vanhemman raudan kanssa.

Kiitos paljon!

39
Järkevää vastausta ei oikein läytynyt netistä, patsi että kyseessä on bugi.
Tulin siihen tulokseen, että dhcp-client ja dchp-common on vioittuneet.
Kyllästyin leikkimään auto asetuksilla ja pistin oman koneeni osoitteen
ja dns osoitteen kiinteiksi ip-osoitteiksi (olen natin takana)
verkko asetuksista.
Johan alkoi toimia.

Mulla on ollut tuo ongelma uudesta asti, joskus (=hyvin harvoin,n 2kertaa/4kk) asetusdemoni on suostunu käynnistymään. Myös itse olen natin takana, eli kannattaisiko kokeilla kiinteitä osotteita?

40
Mulla herjaa tuota samaa useimmiten käynnistyksen yhteydessä. Ja mikäli tuo asetusdemoni jää käynnistymättä käyttöliittymä on aika karu verrattuna siihen kun kaikki toimii normaalisti. Noilla komennoilla antoi tällaiset litaniat:

juuso@juusonkone:~$ cat /etc/hosts
127.0.0.1       localhost
127.0.1.1       juusonkone

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
juuso@juusonkone:~$ cat /etc/network/interfaces
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

Eli osaisiko joku sanoa missä mättää?? Purkkaratkaisulla sain kyllä gnomen toimimaan, mutta kun kirjautui ulos ja uudelleen sisälle niin taaskaan ei käynnistynyt tuo asetusdemoni.

Edit: Ja järjestelmä on siis ubuntu studio 7.10.

Sivuja: 1 [2] 3