Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kalle Kipinä

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Olen nyt varannut Kaupista kentän jalkapallin ja muitten kesäpelejen pelaamiseen 28.7. klo 1200-1800.
Yritän pitää päivän mielessä. Kuulostaisi mukavalta tapahtumalta.

2
Laitealue / Vs: Ati radeon 9250 + Widesrceen??
« : 02.07.07 - klo:16.35 »
Itselläni on Radeon 9700, mutta ei mallinumerolla peruskäytössä pitäisi juurikaan olla merkitystä. Kysymys on vain Xorg-ikkunointiympäristön asetuksista.

Todennäköisesti helpoin tapa on tehdä päätteessä seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Sen jälkeen mitä todennäköisimmin kysytään kaksi kysymystä, joista toiseen vastataan näytönohjaimen merkillä/mallilla (joko ati tai radeon) ja toiseen valitsemalla resoluutiot, jotka halutaan tuetuiksi.


3
Laitealue / Vs: DWL-G630
« : 01.07.07 - klo:21.13 »
Kwifimanager löytää verkkoja ja signaali on hyvä, mutta yhdistettäessä suojattomaan verkkoon netti ei silti toimi.. aika pienestä varmaan kiinni jo.
Sitten lie törmätty siihen, että avoin ajuri ei tue WPA-salausta. Tämä on puhdas arvaus. Itselle jäi arvoitukseksi, miten/olisiko saman valmistajan DWL-G650+ -korttia saanut toimimaan WPA:lla (olisihan sen oikeasti, ndiswrapperilla ja suljetulla Win-ajurilla) ja tyydyin vaihtamaan salauksen WEPiksi, joka on toiminut luontevammin sekä Windows- että Linux-puolella.

4
Laitealue / Vs: DWL-G630
« : 01.07.07 - klo:16.34 »
Koodia: [Valitse]
# ifconfig wlan0 upsanoo että "SIOCSIFFLAGS: No such device"

Ehdotuksia?

Onko laitteen nimi varmasti wlan0? Mitä sanoo komento ifconfig päätteessä?

5
Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, berylin toimiminen fglrx:n kanssa vaatii nimenomaan tuon xgl:n toimimaan saamisen. Nvidialla ja avoimilla ajureilla xgl:n virkaa hoitaa joku muu kikkare. Näin siis, jos olen tämän oikein käsittänyt.

6
Mitähän seuraavaksi?

Onkohan tuon tiedoston ajo-oikeuksilla väliä? Voisit kokeilla, auttaako

Koodia: [Valitse]
sudo chmod u+x /usr/local/bin/startxgl.sh

7
Pelit / Vs: Ubuntu ja Hattrick
« : 26.06.07 - klo:18.16 »
Ei taida tuota Hattrick Foreveria löytyä Hattrick Organizerin sivulta...  ::)
Hyvä huomio muuten! :)

Eli Hattrick Organizer on ainakin minun tietääkseni ainut Hattrick-apuohjelma, joka on alustariippumaton. Hattrick Forever taas on Windows-sovellus, jota ei ole suunniteltukaan Linuxilla käytettäväksi. En ole itse tuota Winellä kokeillut, joten sen enempää neuvoja ei tähän tilanteeseen olekaan antaa... ;)

8
Pelit / Vs: Ubuntu ja Hattrick
« : 25.06.07 - klo:09.24 »
Mutta miksi winellä , jos tuo java-himmeli toimii ihan oikeassakin käyttöjärjestelmässä?

Itse en ainakaan tiedä miten muuten tuon saan toimimaan, mutta jos sinä tiedät kerro ihmeessä.
Homma toimii siten, että ladataan HO:n sivuilta paketti, puretaan se vaikkapa oman kotihakemiston alla olevaan hakemistoon (esim. HO nimeltään), annetaan hakemistoon ilmestyneelle skriptille nimeltä HO.sh suoritusoikeudet (1) ja käynnistetään se (2).
Koodia: [Valitse]
(1):
chmod u+x ~/HO/HO.sh

(2):
cd ~/HO
./HO.sh

9
No joo kun vaihdoin defaultin vitoseksi, meni X rikki ja hermothan siinä meni. Kokeilen Fedoraa seuraavaksi.
Siis? Kun vaihdoit grubin asetustiedostosta ( /boot/grub/menu.lst ) default-arvoksi 5, hajosi X-ikkunointijärjestelmä?

Sikäli kuin minä mistään mitään olen oppinut, näillä asioilla ei tulisi olla keskenään minkäänlaista yhteyttä. Oletko aivan varma, ettei X hajonnut jonkin muun asian vuoksi?

10
Aito läpinäkyvyys on osa työpöytätehosteita, sitä ei käsittääkseni saa aikaan ilman niitä. "Röntgenkatseen" saa varmasti pois päältä pääteohjelman asetuksia sörkkimällä.

Varmasti joku osaisi myös neuvoa, miten työpöytätehosteet jälleen saisi kuntoon. Jopa sanahaku foorumilta voisi auttaa.

11
Kotoistamisen harmeja... Totta kai olisi sekin vaihtoehto, että ohjelmaa kotoistettaessa käännettäisiin myös työpöytäkansion nimi, mutta siitä saattaisi seurata vielä suurempia ongelmia.
Ihmettelen, ettei tätä ongelmaa ole korjattu sillä (ilmeisesti vain minulle?) ilmeisellä tavalla, että kutakin kieliversiota kohti luodaan kotihakemistoon senkielinen linkki työpöytähakemistoon. Siis esimerkiksi suomenkielisessä versiossa olisi (symbolinen) linkki Työpöytä -> Desktop.
Toki jos tälle linjalle lähdettäisiin, niin voitaisiin samalla ajatella, että mm. /libit, /mediat ja niin edelleen voitaisiin myöskin kääntää aina käyttäjän kielen mukaisiksi.
Itselläni oli mielessä lähinnä kotihakemistojen alaisten hakemistojen nimien "lokalisointi", mutta liet kyllä oikeassa siinä, mitä kirjoitat.

Ilmeisesti ohjelmistojen kehittäjät eivät välttämättä aina ajattele kieliversioiden eroja suunnitellessaan esim. tiedostonavausdialogeja. Olisi tietysti hienoa, jos tämän alan standardeilla saataisiin aikaan käytäntöjä, joiden avulla loppukäyttäjän ei tarvitsisi kärsiä liikaa siitä, ettei tunne alan termistöä vieraalla kielellä. Nykyisellään - ainakaan kokemusteni pohjalta - standardeja ei ole olemassa tai ainakaan ne eivät tällaista periaatetta tue, vaan esimerkiksi juuri avausdialogi esittää absoluuttista hakemistorakennetta, mikä tietysti sopii toisille käyttäjille vallan mainiosti.

12
Laitealue / Samsung ML-1710 (USB) ja ASUS wl500g
« : 11.06.07 - klo:14.42 »
Olen tässä nyt aamupäivän paininut tulostusongelmani kanssa.

Tilanne on siis, että tulostin on kytketty USB:llä reitittimeen. Tavoitteena olisi saada LPR-tulostus toimimaan kuten se toimii Windowsissakin. Käytän KDE:ta (siis Kubuntua), mutta myös CUPSin www-liityntää on tullut tarkasteltua (http://localhost/631/admin).

Windowsissa tulostin toimii LPR:n perässä jononimellä PRINTSERVER. Mitä minulla voisi olla pielessä, kun Linuxissa LPR:llä ei saa laitteeseen edes yhteyttä? Socket-yhteydellä onnistuu kyllä yhteyden saaminen (osoitteena tällöin socket://my.router/9100), mutta tulostaminen ei onnistu: tulostuksen testaaminen aiheuttaa vain virheilmoitussivun tulostumisen.

13
Lainaus
3) Desktop _ei ole_ työpöytä. Tietenkin sanakirja on eri mieltä, mutta jos hakemistosta etsii työpöydälle tallennettua (siis suomeksi), niin hakemistopuusta sitä ei löydy. Pitää tietää, että tiedosto löytyy erinimisestä paikasta kuin mihin sen tallensi. Siis löytyy desktopin alta.

Kotoistamisen harmeja... Totta kai olisi sekin vaihtoehto, että ohjelmaa kotoistettaessa käännettäisiin myös työpöytäkansion nimi, mutta siitä saattaisi seurata vielä suurempia ongelmia.
Ihmettelen, ettei tätä ongelmaa ole korjattu sillä (ilmeisesti vain minulle?) ilmeisellä tavalla, että kutakin kieliversiota kohti luodaan kotihakemistoon senkielinen linkki työpöytähakemistoon. Siis esimerkiksi suomenkielisessä versiossa olisi (symbolinen) linkki Työpöytä -> Desktop.

14
Itse kun asentelin openboxin, näytti ihan siltä kuin käytössä olisivat alun perin olleet kdm:n asetukset työpöydän taustalla. Sitten asentelin ideskin kuntoon ja sille taustakuvan, kun vaihe vaiheelta ohjetta pitkin etenin. Mutta olisiko siis g/kdm:n asetusten muuttamisesta mitään iloa tässä asiassa?

15
Laitealue / Vs: ruusutarha
« : 28.05.07 - klo:21.11 »
Asmo Koskisen aloittamassa ketjussa http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9121.msg64929#msg64929 on paljon juttua aiheesta Rosegarden ja lowlatency-kernel. Tuolla matalan latenssin ytimellä saat Rosegardenin käyntiin.

16
Arkisto: wikiin siirrettävät / Vs: Trimmataan Grubia
« : 28.05.07 - klo:21.08 »
Sanan title jälkeen voit kirjoittaa mitä vain kunhan itse tiedät mihin se johtaa.
Tämä onnistuu muiden linuxien tai windowsin kanssa, mutta oletuskäyttöjärjestelmän nimeä en osaa muuttaa.

Esim. haluaisin muuttaa yksinkertaisemmaksi:
--
Tuohan onnistuu niin, että muutat vain nimen haluamaasi muotoon sen jälkeen, kun olet menu.lst:n muokkaamisen jälkeen ajanut update-grubin. Eli kun olet muokannut nimen, et aja enää uudelleen update-grubia.

Sitten kun taas jokin päivitys ajaa update-grubin, käyt vain muuttamassa (oikean, toim. huom.) nimen ennalleen yksinkertaisempaan muotoon.

17
Yleistä keskustelua / Vs: prkleen win XP itse boottailua
« : 24.05.07 - klo:12.05 »
Mutta koneen ei pitäisi käynnistellä itseään ellei käyttäjä anna siihen lupaa, olkoon päivitykset asennettuna tai ei.
Olen ihan samaa mieltä, mutta se ei valitettavasti ainakaan Windows XP:llä tunnu olevan vaihtoehtojen joukossa. Niinpä vaihtoehdoksi jää säätää automaattipäivityksiä niin, että ne asennetaan vain käyttäjän pyynnöstä.

18
Yleistä keskustelua / Vs: prkleen win XP itse boottailua
« : 24.05.07 - klo:10.47 »
Siis saahan Windowsin automaattipäivitykset pois päältä. Ohjauspaneeli -> Tietoturvakeskus -> Automaattiset päivitykset (tjsp) -> Täppää oikeaan paikkaan.

Kannattaa harkita, jos tahtoo asentaa päivitykset silloin, kun itselle sopii.

19
ALLERT! /dev/disk/by-uuid/1573a45b-e670-4977-9951-323fcdb5221c doest not exist, Dropping to a shell!
En nyt tällä sekunnilla löydä komentoa osion uuid:n selvittämiseen.

Koodia: [Valitse]
sudo vol_id /dev/laitetiedosto
Esimerkiksi minulla:
Koodia: [Valitse]
$ sudo vol_id /dev/hda1
ID_FS_USAGE=filesystem
ID_FS_TYPE=ntfs
ID_FS_VERSION=3.1
ID_FS_UUID=92FCE1F5FCE1D38F
ID_FS_LABEL=
ID_FS_LABEL_SAFE=

Ja UUID on siis tuo 92FCE1F5FCE1D38F.

20
Tarkoititko alkuperäisellä kysymykselläsi "näytä työpöytä" -painikkeesta siis näppäimistössä olevaa näppäintä vai jotain muuta? Itse luulin sinun tarkoittaneen tuollaista hiirellä klikattavaa nappulaa työkalupalkissa tai vastaavassa. :)

Sivuja: [1] 2 3 4