Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kalle Kipinä

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Jos jollain on hajua ikkunamanagerista, joka ymmärtää/ saadaan ymmärtämään "Näytä työpöytä" -painiketta riittäisi minulle myös.

KDE:ssä: klikkaa paneelia hiiren oikealla napilla -> "Unlock Panels" -> uusi klikkaus -> "Add Applet to Panel..." -> "Show Desktop".

Pahoittelen, että on englanniksi. KDE:n suomenkielisten pakettien asennus on ilmeisesti jäänyt puolitiehen. :)

Ongelmana onkin tuo kwin ... sillä onnistuu, mutta Kontact sanoo sille krash. En ole saanut muita ikkunamanagereja tuohon taipumaan (IceWM, Openbox,...).
Openboxilla ainakin onnistuu, kun pypanelin eri osille pystyy käskyttämään erilaisia toimintoja hiiren eri nappuloille. Esimerkiksi omani piilottaa/paljastaa nyt kaikki ikkunat työpöydältä, kun hiiren keskinapilla klikkaa työpöytävaihdinta. .pypanelrc-tiedostossa kotihakemistossani on tällaista:

Koodia: [Valitse]
   
#----------------------------------
def desktopButtonEvent(pp, button):
#----------------------------------
""" Button event handler for the panel's desktop object """

    if button == 1:
        pp.changeDesktop(-1)
    elif button == 2:
        pp.showDesktop()
    elif button == 3:
        pp.changeDesktop(1)
    elif button == 4:
        pp.changeDesktop(1)
    elif button == 5:
        pp.changeDesktop(-1)

Tosin ainakin minulla oletuksena myös kellopaneelin päällä hiiren rullaa pyörittämällä (hiiren napit 4 ja 5) pystyy vaihtamaan ikkunoiden näkyvyyttä.

22
Jos jollain on hajua ikkunamanagerista, joka ymmärtää/ saadaan ymmärtämään "Näytä työpöytä" -painiketta riittäisi minulle myös.

KDE:ssä: klikkaa paneelia hiiren oikealla napilla -> "Unlock Panels" -> uusi klikkaus -> "Add Applet to Panel..." -> "Show Desktop".

Pahoittelen, että on englanniksi. KDE:n suomenkielisten pakettien asennus on ilmeisesti jäänyt puolitiehen. :)

23
en tiedä onko tämä suomennoksen vika, mutta komennon df tuloste on aika sekava. sarakkeet menevät vähän miten sattuu eli ylimmän rivin selitetekstit ovat joko liian oikealla, tai sitten itse numerot liian vasemmalla.
Selvästi "File System" -otsake vaatii yhden tabulaattorin enemmän kuin "Tiedostojärjestelmä", joten loput otsakkeet ovat sitten yhden tabin liian oikealla. :)

24
Arkisto: wikiin siirrettävät / Vs: Openbox opas
« : 18.05.07 - klo:02.15 »
Ja ideskin, adeskletsin ja pypanelin saa käynnistymään automaattisesti openboxin käynnistyessä niin haluttaessa. Alkuperäinen ohje löytyy Arch Linuxin wikistä, http://wiki.archlinux.org/index.php/Openbox#Running_programs_at_startup, itse muokkasin ubuntu-kokoonpanoon (käynnistin ei sijaitse Ubuntussa samassa hakemistossa kuin Archissa).

Muokataan Openboxin käynnistintä:
Koodia: [Valitse]
sudo nano /usr/share/xsessions/openbox.desktop

Kohta, jossa lukee Exec=XXX korvataan kahdella rivillä:
Koodia: [Valitse]
Exec=/usr/bin/openbox-startup
TryExec=/usr/bin/openbox-startup

Luodaan käynnistin /usr/bin/openbox-startup ja annetaan sille ajo-oikeudet:
Koodia: [Valitse]
sudo touch /usr/bin/openbox-startup
sudo chmod a+x /usr/bin/openbox-startup

Muokataan äsken luotua tiedostoa:
Koodia: [Valitse]
sudo nano /usr/bin/openbox-startup

Lisätään rivit:
#!/bin/sh
openbox &
$HOME/.config/openbox/startup
wait

Luodaan vielä oman kotihakemiston alle asetustiedosto ja annetaan sillekin ajo-oikeudet, tällä kertaa tosin vain itselle:
Koodia: [Valitse]
touch ~/.config/openbox/startup
chmod u+x ~/.config/openbox/startup

Ja muokataan tätä lopuksi halutulla tavalla. Esimerkiksi vain idesk, adesklets ja pypanel käynnistyvät näin:
Koodia: [Valitse]
nano ~/.config/openbox/startup

Lisätään rivit:
#!/bin/sh
adesklets &
idesk &
pypanel &

25
eli oikeampi rivi tuolla /etc/fstab:ssa olis jotakuinkin näin:
Koodia: [Valitse]
/dev/sda6       /media/musa     ntfs    defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1

Tai jos haluaa ntfs-tiedostojärjestelmälle kirjoitustuen ja ntfs-3g -niminen paketti on jo asennettu ("sudo apt-get install ntfs-3g" asentaa sen), rivi fstabissa voi olla myös:
Koodia: [Valitse]
/dev/sda6       /media/musa     ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0       1

26
http://piiras.net/xorg_conf.txt
--
Koodia: [Valitse]
Checking for XComposite extension               : failed

No composite extension
beryl: No composite extension


Nyt xorg.confissasi on
Koodia: [Valitse]
Section "Extensions"
Option     "Composite" "Disable"
EndSection

Kokeilepa vaihtaa näin:
Koodia: [Valitse]
Section "Extensions"
Option     "Composite" "Enable"
EndSection

Jos sen jälkeen pimenee koko X, kirjaudu elvytystilaan ja palauta xorg.conf alkuperäiseksi.

27
Laitatko vielä referenssiksi /etc/fstab -tiedoston sisällöän jälkipolvien ihmeteltäväksi? ;) Samalla voisit lisätä ensimmäisen viestin otsikkoon [ratkaistu]-tagin, jos tahdot kertoa muille foorumin lukijoille, että ongelma on ratkennut.

28
Fedoraa tarjottiin ensimmäisenä vaihtoehtona. Sitä seurasivat Kubuntu, Debian ja MEPIS.

Onkos joku tehnyt tuota testiä suomeksi? Omasta mielestäni käännösversiossa on jopa ymmärtämistä vaikeuttavia kohtia, esimerkiksi testaushalukkuutta mittaavassa kysymyksessä.

29
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Kubuntu
« : 16.05.07 - klo:10.27 »
Onko muuten mitään sivua missä olisi kaikki linux käyttikset listattu?
Olen kuullut juttua, että http://distrowatch.com/ olisi aika pätsky sivusto. Pikavisiitin perusteella tuolla ainakin valikoimaa uutisista riittää. :)

30
Sitten kovalevyiltä katoaa osa tiedostoista kun käyttää ntfs-3g-ajuria(?). Ne kyllä palaavat kun ottaa pois käytöstä tuon ajurin, mutta sitten lähtee myös kirjoitustuki.

Onko kadonneiden tiedostojen nimissä ääkkösiä? Itsellänikään ntfs-3g ei aluksi näyttänyt tiedostoja, joiden nimissä oli ääkkösiä mutta jokin(tm) korjasi asian. Nykyään en enää usko, että kyseessä on mikään asetus fstab-tiedostossa, mutta voithan kokeilla:

sudo apt-get install ntfs-config
Sen jälkeen löytyy valikosta ohjelma nimeltä NTFS Configuration Tool, jonka kerran ajamalla saa ainakin fstabin kuntoon. Jos tällä ei ääkkösnimien näyttö korjaannu, on ilmeisesti aika tarkistaa locale-asetuksia.

31
Järjestelmä...Hallinta...Laitehallinta. Täältä etsitään verkkokortti (itselläni "ACX 111 54Mbps Wireless Interface") ja valitaan se. Sitten valitaan Advanced-välilehti ja katsotaan mitä lukee kohdassa "info.linux.driver". Silloin kun ndiswrapper on käytössä ja wlan-kortti toimii ongelmitta, pitäisi kyseisessä kohdassa lukea ndiswrapper. Minulla siinä kuitenkin luki lepotilasta palutuksen jälkeen "acx_pci". Otetaan ajurin nimi ylös.
Itse käytän Kubuntua, mutta ongelmat ovat kovasti samankaltaisia. Oma ongelmani tosin sisältää sen, että nimenomaan haluan käyttää tuota acx100-ajuria, mutta silti hibernaten jäljltä ESSID näyttää tuota STA1****-mössöä; jokin on siis pielessä.

Oma ongelmani "ratkeaa" niin, että ajan käskyt sudo ifdown wlan0 ja sudo ifup wlan0, mutta haluaisin päästä tästä eroon.

En kuitenkaan löydä vastaavanlaista informaatiota Kubuntun syövereistä ilman lisäneuvoja. Tietäisikö joku, miten saman tiedon kuin lainauksessa kuvattu voisi kaivaa esiin komentorivillä tai KDE-työkaluilla?

32
Toiseksi, mitä tässä pitäisi olla: http://img481.imageshack.us/img481/9515/snapshot3bj6.png
Kun yritän tuolta vaihtaa noita asetuksia, valittaa, että tuo on väärin.
Oletusyhdyskäytävä (M$-suomennos) tulee tyypillisesti automaattisesti, jos muutkin verkkoasetukset (ip-osoite, aliverkon peite, dns-palvelinten osoitteet) tulevat. Eli jos käytössä on (oikein määritetty) DHCP. Jos taas kyseessä ovat manuaaliset asetukset, oletusyhdyskäytävän osoite on verkkoa koneellesi jakavan purkin ip-osoite. Jos kerran siis käytät langatonta verkkoa ja kyseessä on langattoman verkon asetus, tuohon tulee wlan-reitittimesi ip-osoite, joka puolestaan hyvin usein on valitun aliverkon pienin osoite (päättyy usein .1).

33
Aikaisemmasta ketjusta löytyy ohje avahi-palvelun kytkemiseen pois päältä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9875.msg71450#msg71450

Palvelua käytetään siis lähiverkon palvelujen automaattiseen kartoittamiseen. Se ei toimi, jos kone on (kuten se oletusasennuksen jälkeen on) yhden koneen toimialueella nimeltään .local.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Beryl ongelma
« : 12.05.07 - klo:01.10 »
samalla hävisi ikkunoista (kaikista) sulkemis ym. painikkeet ja en saanut
niitä edes raahaamalla liikkumaan
Kuulostaa siltä, ettet ole asentanut kaikkia berylin käyttämiseen vaadittavia osia. Jos olen oikein ymmärtänyt, beryl ei nyt käytä mitään ikkunointimanageria. Asennusohjelmat eivät asenna näitä kaikkia automaattisesti (ainakaan apt-get ei asenna), koska ne eivät ole riippuvuuksia vaan vain suositeltuja.

Varmista siis, että asennettuna on ainakin paketit
beryl (tämä varmaan onkin jo)
beryl-manager (tällä voit mm. valita käytettävän ikkunointimanagerin)
beryl-settings (tällä voit vaikuttaa berylin asetuksiin)
emerald (tämä on se ikkunointimanageri, joka tarjoaa ikkunoille 3d-efektejä)

35
"failure in name resolution" mitähän tuokin tarkoittaa?
Se tarkoittaa, että jostain syystä nimipalvelimelta ei ole saatu tietoa siitä, missä ip-osoitteessa hakemasi niminen kone sijaitsee.

36
Itse olen tehnyt 3 levyn normitilauksen, jotta käsittelyaika pysyisi kurissa ja jotta varmasti saisin ainakin jotakin. Olen valmis luopumaan kaikista kolmesta levystäni, kunhan ne saapuvat ja kunhan saan tietää osoitteen, johon nämä levyt lähetän.

Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Muutamalla suurlahjoituksella ja näillä pikkulisillä saamme ennen pitkää tarvittavan määrän levyjä kasaan.

37
ntfs-3g on nyt stable, mutta ongelma on edelleen feistyn ntfs-3g-versiossa. Onko tähän olemassa mitään korjausta?
Ketjussa http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9053.0 on juttua aiheesta. Nyttemmin en enää ole ollenkaan varma, että vika oli fstabin asetuksissa. Epäilen, että kyseessä olivatkin ongelmat locale-asetuksissa.

38
No ihan ensiksi itse tarkistaisin aluksi, että kaikki ohjelmavarastot osoittavat nimenomaan käytössä olevaan (Feisty?) jakeluversioon, ei mihinkään aiemmista. Siis tiedostosta /etc/apt/sources.list ei tulisi löytyä esim. tekstiä "dapper" tai "edgy" vaan näiden tilalla tulisi aina lukea "feisty".

Toinen asia olisi suorittaa jakeluversiopäivitys komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get dist-upgradeTämän jälkeen voikin sitten joku oikeasti asiantuntija ottaa kantaa, jos ei vieläkään toimi. :)

39
Pelit / Vs: Ubuntu ja Hattrick
« : 04.05.07 - klo:17.46 »
Hattrick Organizerin HO.sh -tiedosto toimii siten, että se olettaa työskentelyhakemiston (. / pwd) olevan sen, johon ohjelma on asennettu. Eli HO.sh tulee ajaa komentaen

cd ~/[HO:n hakemisto]/
sh HO.sh

40
Koodia: [Valitse]
nano /etc/X11/xorg.conf

Eteen vielä sudo:
Koodia: [Valitse]
sudo nano /etc/X11/xorg.conf niin pystyy muutokset tallentamaankin ;)

Sivuja: 1 [2] 3 4