-muuttujat ja funktioiden sekä metodien nimet aina ENGLANNIKSI
-kommentit PhpDoc (tai Pear) muodossa ENGLANNIKSI jos ne on "implementation free"
-muut kommentit ENGLANNIKSI kielen omilla menetelmillä
-paketoi kaikki loogiset osa-alueet omiin tiedostoihinsa ja anna niille soveltuva "namespace" tai "prefix".. (esim gui, database, core jne)
-tee ohjelmista parametroitavia ja siten ohjattavia "vivuilla"
-tee ohjelmista aina geograafisesta alueesta riippumattomia
-tee ohjelmista aina kieliriippumattomia gui:n osalta (käytä template malleja)
-tee ohjelmiin aina oma virheenkäsittelijä
-tee ohjelmiin aina oma lokinkirjoitusrutiini, jossa parametreillä valittavissa myös "debug" ja "verbose"
-tee ohjelmastasi vapaan lisenssin alainen ja levitä se eteenpäin, jotta muutkin hyötyvät!!!!
...muitakin ohjeita piisaa, mutta muista nuo, että varmistat sen, että koodi on ylläpidettävissä ja myös muunkielisten kuin suomalaisten tekemänä. Maailma on kansainvälinen!
Edit:
-käytä versionhallintaa (SVN on hyvä)
Minustakin tuo on aika pitkä lista vaatimuksia, vähemmälläkin kyllä pystyisi opettelemaan. Tärkeintä oikeastaan on pyrkiä etenemään niin että homma on kivaa. Siten jaksaa opetella ja kokeilla enemmän.
Englantia kyllä suosittelen minäkin koodissa käyttämään mikäli siitä ei ole vaivaa. Ihan alkuun suomenkielinen nimeäminen voi helpottaa erottamaan, mitkä nimivalinnat koodissa ovat omia ja mitkä muualta saatuja, mutta pidemmän päälle silti kannattaa ihan tavan vuoksi kirjoitella englanniksi koodit siltä varalta että joku suomea osaamaton sattuu lukemaan. Tämä helpottaa esimerkiksi internetistä apua kysellessä vastaajia lukemaan koodia.
Versionhallinnan opettelu on myös erittäin hyödyllistä, jos semmoinen kiinnostaa. Itse en oikein osaisi kuvitellakaan ohjelmoivani mitään useamman päivän projektia ilman että pitäisin versiohistoriaa tallessa. Toisaalta tämäkin on semmoinen että alkuun pärjää ilmankin. Työkalut siihen eivät nykyään ole mitään mahdottoman hankalia käyttää, mutta kun ohjelmoinnin aloittaminen muutenkin vaatii sitä huomiota niin tämän jättäisin ehkä siihen vaiheeseen kun rupeaa tuntumaan että samaa ohjelmaa tulee kirjoitettua useampi päivä.