Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muep

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 45
41
Yleistä keskustelua / Vs: Canonical ei kehitä Linuxia
« : 06.06.10 - klo:22.08 »
Harmillinen ilmiö esim. tämä AMD:n ajurituki siis on niille, jotka mielellään käyttäisivät jotain muuta kuin Ubuntua.

Mistä AMD:n ajureista on kyse? Onko nämä niitä joita voi ladata AMD:n sivuilta? Vai onko kyse jostain muusta? Ja olisiko sinulla antaa esimerkkiä jostain tietystä laitteesta ja ajurista joita tämä koskee? Olisiko esim. linkkejä kyseisiin ajureihin?

Lähinnä kaikki näytönohjaimet, joiden nimessä on Radeon HD.

42
Pelit / Vs: Miten asennan winen?
« : 06.06.10 - klo:21.46 »
Ubuntun varastoista suoraankin löytyy wine. Voit asentaa sen esimerkiksi avaamalla Päätteen ja ajamalla siellä tämän komennon:

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install wine

43
Yleistä keskustelua / Vs: Canonical ei kehitä Linuxia
« : 06.06.10 - klo:21.37 »

Jakelut joissa on tätä uudempia komponentteja, joutuvat usein odottelemaan sitä seuraavaa Ubuntu-julkaisua,

Mikä ihme se on? Laitevalmistajat eivät koskaan voi tukea uusimpia versioita X.orgista tms. palikoista. Hyvä sentään, että referenssijakelu on suhteellisen tuoretta tavaraa tarjoileva Ubuntu eikä esim. Debian tai Red Hat!

Ei se ihme ole, helpompihan se heille näin on.

Tästä huolimatta esimerkiksi Nvidia näyttäisi aktiivisesti pyrkivän tukemaan kulloinkin uusinta vakaata versiota esimerkiksi X.org:sta ja Linuxista. Varmasti mistään mahdottomasta asiasta ei siis ole kyse.

Vapailla ajureillahan näistä ongelmista päästäisiin lopullisesti eroon, mutta noissa näytönohjainkamppeissa avoimilla taitaa vielä joku hetki mennä ennen kuin suorituskyky ja ominaisuudet saadaan edes lähelle epävapaita ajureita. Harmillinen ilmiö esim. tämä AMD:n ajurituki siis on niille, jotka mielellään käyttäisivät jotain muuta kuin Ubuntua.

44
Yleistä keskustelua / Vs: Canonical ei kehitä Linuxia
« : 06.06.10 - klo:18.59 »
Laitevalmistajissa on jo nyt näkyvissä sellaista, että tuetaan ainoastaan Ubuntua eikä välttämättä muita jakeluita juuri ollenkaan. Esimerkiksi AMD/Atin epävapaiden näytönohjainten vaatimat X.org server- ja Linux-versiot menevät aika tarkalleen sen mukaan, mitä tuoreimmassa Ubuntussa kulloinkin on. Jakelut joissa on tätä uudempia komponentteja, joutuvat usein odottelemaan sitä seuraavaa Ubuntu-julkaisua, jotta käytetyt grafiikka-ajureihin liittyvät komponentit olisivat epävapaan ajurin tukemia.

45
Sitä Radeonhd-ajuria ei enää erityisemmin kehitetä, vaan suurin osa kehityksestä menee siihen vanhempaan radeon-ajuriin, joka siis tukee myös näitä uudempia RadeonHD-nimisiä grafiikkaprosessoreita. Esimerkiksi Fedora-jakelussa radeon on oletusajuri myös uusimmille RadeonHD-laitteille.

46
Fedora 13 asennus tehty, joutui vaihtamaan mokkulan takia :( mutta hyvä on tämäkin...mutta kuinka saan näytönohjaimen ajurit asennettua? Kortti nvidia 9200.

RPM Fusion non-free -varastosta löytyy ajurit muun muassa useille Nvidian grafiikkasuorittimille. Itse en kyseisiä ajureita ole moneen aikaan asentanut, mutta luulisin, että RPM Fusionin ohje on ihan ajan tasalla.

47
Minun tietääkseni RPM Fusion non-freessä ei erityisemmin koodekkeja ole. Suurin osa sen paketeista näyttää olevan ajuripaketteja. RPM Fusion freessa on kyllä patenttisyistä Fedoraan kelvottomia koodekkeja vaikka minkälaisia.

48
Ymmäsrinkö nyt oikein, että tässä ajetaan Firefoxia sudon kautta? Selainta ei koskaan pitäisi ajaa root-käyttäjällä. Jos joku taho onnistuu esim. tietoturva-aukon kautta kaappaamaan selaimen, pystyy sen kautta rootina tekemään vähän mitä vain.

49
Joo, ilmeisesti fonttikoon pienentäminen hajottaa tuon asettelun. Kun nostin minimifonttikoon 10:een, asettelu palasi normaaliksi.

Luulin ensin selainspesifiseksi ongelmaksi, mutta ehkä ei sittenkään.

50
Minulla on jo pidemmän aikaa tämmöinen ongelma ollut tämän foorumin ja Konquerorin yhteensopivuudessa, että sivun asettelu hajoaa aika pahasti käyttöä häiritsevällä tavalla.

Kuten liitteenä oleva kuvakaappaus selventää, tämä keskustelut sisältävä alue tulee jostain syystä lähes näytöllisen verran liian oikealle. Joka linkin klikkauksen jälkeen on tarpeen vierittää sivua oikealle, jotta tekstin saisi näkyviin.

Tähän olen mielestäni muissakin ympäristöissä törmännyt, mutta juuri nyt saan tämän toistettua tällaisilla ohjelmaversioilla:

  • Käyttöjärjestelmä: Fedora 13 + uusimmat päivitykse
  • Selain: Konqueror paketista kdebase-4.4.3-2.fc13.1.i686
  • Fontti: Nimbus Sans L, vähimmäiskoko 8, keskikoko 10
  • 96 DPI


[ylläpito on poistanut liitteen]

51
Laitealue / Vs: Ohje: Catalyst 10.5
« : 27.05.10 - klo:15.25 »
jos kokeilis, radeon 9600 ohjain. kerron jos jotain menee "kuntoon"

Catalyst-ajurit eivät yli vuoteen ole tukeneet noin vanhoja grafiikkapiirejä. Käytännössä vain Radeon HD2000 -sarja ja sitä uudemmat laitteet ovat tuettuja.

52
Tai voisiko käyttäjiä ohjeistaa olemaan kirjautumatta usealta päätteeltä yhtä aikaa?

53
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lucidin muistinkulutus
« : 15.05.10 - klo:23.09 »
Mutta edelleenkin täällä on joitakin 64-bittisiä ja joitakin 32-bittisiä sekaisin. Niillähän on vaikutusta. 64-bittinen käyttää luonnollisesti enemmän muistia, teoriassa tuplasti.
En löytänyt parempaa (en kyllä hirveästi etsinytkään): http://www.linuxactionshow.com/forum/comments.php?DiscussionID=55

Riippuu kyllä teoriasta, että kuinka tuplasti.

Varsinaiselle datalle ei tarvitse 64-bittisellä arkkitehtuurilla yleensä ollenkaan enempää tilaa kuin 32-bittiselläkään. Poikkeuksen tähän tekevät muistiosoittimet, joiden vaatima tila tuplaantuu neljästä tavusta kahdeksaan. Osoittimien osuus vaaditusta muistista taas riippuu hirveän paljon itse ohjelmasta.

54
Ei totem sitä tiedostojärjestelmää pääse sen kummemmin käpistelemään kuin muutkaan sovellukset. Linuxin bugi tuommoista voisi aiheuttaa, mutta tavallisimmin tuontyyliset virheet johtuvat siitä, että tietokone on esimerkiksi sammutettu ilman, että tiedostojärjestelmä on "irroitettu" käytöstä. Eli ihan ensiksi kannattaa varmistua siitä, että tietokone sammuu aina hallitusti, eikä esim. töpseli seinästä vetämällä.

55
Yleistä keskustelua / Vs: Spotify kutsuja?
« : 03.04.10 - klo:18.21 »
Tässäpä on pari:
Edit3: menivät jo

56
Juhisin linkki selvensi asiaa.

Artikkelissa ei kerrottu murrettiinko Chrome myöhemmin.

Entäpä Firefox?
Kun se murretaan, niin mitä haittaa pystytään Ubuntu koneisiin tekemään?

Jos selain (tai joku muu sovellus) saadaan kaapattua oikein kunnolla, sen saadaan tekemään melkein mitä vain hyökkääjä haluaa sen tekevän.

57
Vapaissa ohjelmissa on kyllä semmoinen piirre, että tämmöinenkin muutos voitaisiin toteuttaa. Työtä siinä olisi luultavasti suhteellisen paljon ainakin alkuun, mutta jos ohjelmien alkuperäiset tekijät saataisiin tämmöinen muutos hyväksymään, niin loppujen lopuksi homma olisi hyvinkin mahdollinen.

Tämä kuitenkin luultavasti vaatisi ensin jonkinlaista yhdessä sopimista ainakin isompien ohjelmistoprojektien osalta, jotta esim. Linux-jakeluiden harteille ei tulisi tuhansien tämän muutoksen toteuttavien pathcien ylläpitäminen.

58
DropBox ei suostunut asentumaan koulun koneelle, puutteellisten oikeuksien takia.
Ubuntuo One:sta ei näyttänyt olevan windows versiota?

Elikkä ne tekstipohjaiset ohjelmat tai muut vaihtoetoiset tavat ovat vieläkin avoimena.

Emacsilla voi ainakin taulukkolaskea ja maineestaan huolimatta jopa kirjoittaa tekstiä :-) Jos jotain muotoiltua tulostuskelpoista toisaalta haet, niin aika herkästi joutuu tekemään asiat jonkinlaisella merkkauskielellä kuten LaTeXilla tai HTML:lla.

Muistiinpanojen ja tekstinpätkien kirjoittamiseen Emacsin org-mode on minusta hyvin näppärä. Sillä voi siis kivasti kirjotella semmoisia rakenteisia tekstejä, missä on otsikoita ja alaotsikoita ja ala-ala-...-otsikoita. Lisäksi se osaa generoida dokumenteistaan ainakin HTML:aa ja LaTeXia, joista jälkimmäisestä saa helposti PDF:n tehtyä. Kaikenlaisia muitakin jippoja siinä on ja jotkut vaikuttavat pitävän suunnilleen elämäänsä siinä, mutta peruskäytössä se ei ole paljoa notepadia hankalampi.

Versionhallintatyökaluihin kannattaa kans tutustua. Jos sinulla on jo joku ssh-yhteyden päässä oleva palvelin, niin esim. Gitiä (oma suosikkini) ja Subversionia voi helposti käyttää sen läpi tiedostojen synkronointiin. Myös työhistoria jää kivasti samalla talteen.

59
Yleistä keskustelua / Vs: Beagleboard (halpa ARM-alusta)
« : 19.02.10 - klo:21.11 »
Minä vasta tilailin tämmöisen melko vastaavan IGEPv2 -laudan. Prosessori käsittääkseni on melko sama kuin Beagle Boardissakin, mutta muistia ja oheisvempaimia on hieman enemmän. Toimituskin on Euroopan sisältä, joten tulleja tai 22 % alveja ei pitäisi joutua maksamaan. Lähtöhinta toisaalta on hieman Beaglea kalliimpi.

En ole kyseistä laitetta vielä käsiini saanut, mutta ehkä tuosta voisi laittaa jotain kommentteja sitten, kun se joskus saapuu.

60
Täällä taas 1024 pikseliä leveällä näytöllä tulee jo vaakasuuntainen vierityspalkki tuonne alas. Saisiko tätä semmoiseksi, että sivusto skaalautuisi sopivasti erilevyisille selainruuduille?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 45