Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sukke

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Laitealue / RT2870/RT3070 - 148f:3070 - Maverick
« : 18.10.10 - klo:18.51 »
Omistan siis kyseisen tikun ja sille jopa löytyy Linuxille ajurit kotisivuilta (http://www.telewell.fi/tiedot.php?tuote=42). Nyt vain tarvitsisin apua niiden asennuksessa. Kuinka homma toimii? Käytössä Ubuntu 9.10.

Ei tarvitse asentaa ajureita, riittää, että otat pois keskenään tappelevat moduulit. (EDIT: nähtävästi divension sai jo omansa toimimaan, mutta itselläni tarvittiin seuraavia toimenpiteitä)

1. muokkaa blacklist-tiedostoa:
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf

2. lisää loppuun allaolevat rivit, tallenna ja lopeta:
Lainaus
blacklist rt2x00usb
blacklist rt2x00lib
blacklist rt2800usb

3. käynnistä kone uudestaan, niin pitäisi toimia.

------

Ongelmana on siis se, että yhteisön ylläpitämät ajurit (rt2x00usb jne) tappelevat alkuperäisten Ralink-ajurien (rt2870) kanssa. Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös niin, että poistaa viralliset Ralink-ajurit ja kokeilee yhteisön ylläpitämiä, mutta joidenkin kokemuksien mukaan rt2870-laitteilla (kuten TW-WLAN) nuo yhteisön ylläpitämät versiot eivät toimi niin hyvin.

Lähteenä käytetty allaolevaa ohjetta, josta löytyy vastaus useampaankin ongelmaan ja useita ratkaisuja (kuten "viimeinen vaihtoehto" eli kernelimoduulin kääntäminen):
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1342593

Toimiiko muilla kyseinen vekotin (RT2870/RT3070 - 148f:3070) Maverickissa? Lucidissa toimi mainiosti, kunhan vain laittoi wallyn mainitsemat moduulit mustalle listalle. Maverickissa toimi versiopäivityksen jälkeen täällä aluksi, mutta jokin päivitys vei toimivuuden. Onneksi wlan toimii puhelimen kautta mainiosti ilman kikkailua, mutta olisihan tuo usb-sovitinkin kiva saada taas tulille. :) Alla lisätietoa. Ei toimi myöskään ilman mustalistausta.

Koodia: [Valitse]
$ iwlist scan

wlan0     No scan results

$ dmesg | grep -i rt2870

[   11.026303] rt2870sta: module is from the staging directory, the quality is unknown, you have been warned.
[   11.031431] usbcore: registered new interface driver rt2870

$ lshw -C network

  *-network:0
       description: Wireless interface
       physical id: 3
       logical name: wlan0
       serial: xx:yy:zz:zz:yy:xx
       capabilities: ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes multicast=yes wireless=Ralink STA

$ iwconfig

wlan0     Ralink STA  ESSID:""  Nickname:"RT2870STA"
          Mode:Auto  Frequency=2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:1 Mb/s   
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Link Quality=10/100  Signal level:0 dBm  Noise level:-115 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0


2
Mulla katosi sekä äänenvoimakkuus että kirjekuorikuvake. Taisi olla seurausta siitä, kun yritin integroida Thunderbirdin sinne indicator-messages (kirjekuori) härvendaaliin ja jotain meni niin sanotusti käteen.

Ratkeaa resetoimalla paneelit. Terminaalissa kolme komentoa:

Koodia: [Valitse]
gconftool --recursive-unset /apps/panel
rm -rf ~/.gconf/apps/panel
pkill gnome-panel

Toisen komennon vaikutuksesta paneelit häviää, mutta kolmas palauttaa, joten älä pelästy.  ;)

Niin, sen vanhaa perua olevan gnome-volume-control-appletin voi sitten poistaa.

Toimii! Alla Lucidista päivitetty Maverick.  :) Taisi ääni-ikoni kadota jo ennen päivitystä.

Edit: Samalla menee toki paneelien asetukset, mutta niiden säätö halutuksi ei liene ylivoimainen tehtävä.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Natiivi Spotify linuxille
« : 01.09.10 - klo:17.48 »
Tämä toimii nykyään unlimited (4.99€/kk)tililläkin eli ei tarvii olla enää premium  ;D

Spotifyn sivuilta ei tuommoista mainintaa löydy, mutta ilmeisesti se on varma juttu? Jos niin, täytyykin harkita Spotifyn hankkimista.  :P

Voisiko joku vielä ystävällisesti kertoa, että voiko tilausta jatkaa yhden kuukauden kerrallaan vai minkälaisissa jaksoissa laskutus pelaa?

4
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä puhelin - olisi mikä?
« : 22.08.10 - klo:12.34 »
Aina yhtä luotettava Wikipedia
Voitko perustella? Veikkaisin, että Wikipediassa on enemmän laadunvaihtelua, kuin niissä joihin sitä useimmin verrataan (tietosanakirjat). Tosin kyllä minusta ainakin Wikipedia on varsin hyödyllinen ja monesti jokseenkin oikeassa. Tietysti liikaa ei saa (tai saisi) luottaa.

Offtopic: Nature-lehdessä (kohtalaisen arvostettu tieteellinen julkaisu) on viitisen vuotta sitten julkaistu artikkeli, jossa vertailtiin Wikipediaa kuuluisaan Encyclopedia Britannicaan (Linkki CNET:in uutiseen). Virheitä löytyi kumpaisestakin, mutta Wikipediasta enemmän.

5
Hienoa, että uusia teemoja tulee saataville. Kysymys vain kuuluu, että minkälaisia uudet teemat ovat? Löytyisikö kuvia tai linkkejä kuviin, joiden kautta niihin voisi tutustua? Entä mitä mieltä olit uusista teemoista? ::) Ts. mielenkiintoinen aihe, mutta sisältöä aloitusviestissä voisi olla enemmän.  ;)

6
Yleistä keskustelua / Vs: ltsp koulu
« : 28.03.10 - klo:16.46 »
Onko tietoa onko millään yliopistolla Ubuntuja/muita Linuxia käytössä? Linkkiä? Vinkkiä?

TKK:lla on Ubuntu-koneita arviolta 100 kpl. Veikkaisin, että noin 1/3 on Ubuntuja ja loput Winukoita.

Äkkiseltään ATK-keskuksen sivuilta laskettuna tuli summaksi 175 Ubuntu-konetta. Edellisten lisäksi kuvittelisin Linux- ja/tai Unix-järjestelmien olevan käytössä myös esim. tietotekniikkaan liittyvissä laitoksissa.

Kaikkien käytössä päärakennuksessa on myös Unix-päätteitä (Sun Solaris), ja myös etäkäyttö SSH:lla on mahdollista. Veikkaisin lähes kaikkien opiskelijoiden myös käyttäneen Unixia ainakin pakollisen atk-järjestelmäkurssin aikana.

7
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 23.03.10 - klo:22.51 »
Sampo Pankki toimii 64-bittisessä Lucidissa partner-lähteistä löytyvällä Sunin javalla. Avoin vastine ei ainakaan täällä tuottanut tulosta.

Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-cache policy sun-java6-jre
sun-java6-jre:
  Asennettu: 6.18-2
  Ehdokas: 6.18-2
  Versiotaulukko:
 *** 6.18-2 0
        500 http://archive.canonical.com/ubuntu/ lucid/partner Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

$ sudo apt-cache policy sun-java6-plugin
sun-java6-plugin:
  Asennettu: 6.18-2
  Ehdokas: 6.18-2
  Versiotaulukko:
 *** 6.18-2 0
        500 http://archive.canonical.com/ubuntu/ lucid/partner Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

Muistelisin, että Firefox ei suoraan osannut käyttää Sunin javaa, vaan selaimen lisäosa piti asettaa käsin. Galternatives-ohjelmalla (galternatives) voi helposti katsella järjestelmän vaihtoehtoja, ja sieltä löytyy Lucidissa ainakin kohdat java, mozilla-javaplugin.so ja xulrunner-1.9-javaplugin.so, joilla voi olla vaikutus javan tai sen lisäosan toimivuuteen. Voi toki olla, että tilanne on muutaman viikon takaisesta muuttunut, ja Sunin javat toimii ilman lisäsäätöä. Onko joku saanut Sampon verkkopankin toimimaan avoimella vaihtoehdolla?

Lisäosan (javaplugin) sijainti on seuraava /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/lib/amd64/libnpjp2.so.

9
Näyttäisi siltä, ettei virtuaalikoneelle tarjota oikeaa mediaa koneen käynnistämiseksi ja asennuksen aloittamiseksi cd/dvd-asemalta. Mediaksi voi valita joko isäntäkoneen optisen aseman tai kovalevyllä olevan levykuvan. Nykyisillä asetuksilla liittämäsi kuvan mukaan valittuna on "VBoxGuestAdditions.iso" -levykuva. Minulla ei ole tällä hetkellä VirtualBoxia asennettuna, enkä voi siksi tarjota sen enempää tietoa aseman/levykuvan valitsemiseksi. Kokeilepa käydä ko. virtuaalikoneen asetuksissa katsomassa cd-asemaan viittaavia asetuksia.  :)

10
Ja äskettäinhän huomattiin että OS X:iin (joissa siis on unix-perusta, samaan tapaan kuin linuxissakin) on levitetty netistä OS X -käyttäjien hankkimiin ja asentamiin ohjelmiin ujutettuna bottiverkko ... Eli kun tuollainen on saatu toimimaan siellä, unix-pohjaisen suljetun koodin puolella, ehkei samantyyppinen ole niinkään mahtotonta linuxissakaan. Jos linux yleistyy laajempaan käyttöön nykyisestä, käyttäjäkunta ja käytössä olevien versioitten kirjo ja ajantasaisuus monipuolistuu. Siitähän pitkälti on kyse noissa Windowsinkin haittaohjelmatartunnoista, vanhoista päivittämättömistä versioita ja käyttäjien omasta huolimattomuudesta. Sekä tietysti siitä että käyttöosuudet ovat luokkaa 89 : 3 tällä hetkellä tähän käyttikseen verrattuna, joten kumpikohan siinä rikollisia enempi kiinnostaa, luonnollisesti.

Olisi erittäin mukava, jos tarjoaisit hieman lähteitä kirjoituksiesi tueksi (ja siten antaisit mahdollisuuden muillekin tutustua aiheeseen paremmin). Erityisesti, kun kirjoituksesi ovat monessa tapauksessa hyvinkin epämääräisiksi ja ehkä jopa provosoiviksi laadittu.  :)

Olisi oleellista tietää, mitä kanavia käyttäen mainitsemasi saastuneet OS X -ohjelmat ovat olleet saatavilla. Onko jakelija ollut luotettava (esim. Apple) vai onko tuotteet olleet mahdollisesti kyseenalaisissa verkoissa jaossa? Ensimmäisessä tapauksessa tilanne onkin melkoisen vakava, sillä miten käy ohjelmistojen jakelun, mikäli tuttuihin ja tunnettuihin tahoihin ei ole luottamista. Jälkimmäisessä tapauksessa jokainen voinee syyttää itseään (ja ottaa opiksi). :) Epäilyttävistä lähteistä hankitut ja asennetut ohjelmat ovat potentiaalinen ongelma varmastikin kaikilla alustoilla (varsinkin, jos asentaminen/käyttäminen tehdään muilla kuin peruskäyttäjän oikeuksilla).

Käyttäjien oma huolimattomuus ja osaamattomuus on merkittävässä roolissa tietoturvaa tarkasteltaessa. Yksinkertaisella komennolla "rm -rf /" saa varomaton tai tietämätön käyttäjä paljon pahaa aikaan. Yhtälailla edellä mainittu komento tai monimutkaisemmat haittaohjelmat voivat olla osana internetistä hankittua ohjelmaa. Loppujen lopuksi kyse on luottamuksesta ohjelman jakelijaan. Esimerkiksi Ubuntun pakettivarastoja pidän luotettavina, mutta en kaikkia internetistä löytyviä skriptejä, ohjelmia jne. :)

Hyvin pelottava skenaario yleisestikin olisi luotettavan tahon osoittautuminen petolliseksi (tahattomasti tai tahallaan), mutta se onkin jo toinen tarina. Eiköhän tässä ollut ohi aiheen aivan riittävästi.  :P Olikohan tämä pallo, jota ei olisi pitänyt ottaa kiinni.  ::)

11
Nuo randr härpäkkeet eivät auta pätkääkään, kun näytöä ei ole tunnistettu. Okei käsipelillä xrandr:lla saa pakotettua, jonkun reson, mutta ainakaan mulla ei auennut vielä miten sen muutoksen saisi talletettua pysyvään käyttöön.

Ennen kuin Ubuntu Jauntyn myötä alkoi ymmärtää Intelin integroituun näytönohjaimeen (X4500HD - melkoinen riesa) liitettyjä näyttöjä, jouduin hoitelemaan resoluutiot kohdilleen xrandr:in avulla. Minun kohdalla se onnistui, mutta en tiedä kertooko se mitään xrandr:in yleisestä toimivuudesta. Kirjoittelin samasta aiheesta joskus talvella (linkki kirjoitukseen). Pysyvän ratkaisun saa siis aikaan syöttämällä halutut xrandr-rivit kotikansioonsa .xprofile-tiedostoon.

12
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 18.02.09 - klo:23.02 »
Toimiiko muilla Jauntyn kanssa aMSN kamera? Minulla herjaa "capture"-osaa eikä millään suostu toimimaan. Vinkkejä viikkoharjoituksiin??   8)

Tuoltapa taitaa löytyä ohjeet ongelman väliaikaiseen kiertämiseen: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/amsn/+bug/314805. Pysyvästi ongelman saa ilmeisesti korjattua muokkaamalla lähdekoodia annetun ohjeen mukaan ja kääntämällä ohjelman itse.

Edit: Lainaus

13
Voisiko kyseessä olla BIOS-asetuksesta johtuva ongelma? Valittavana on luultavasti ainakin Configure SATA as AHCI ja ... IDE. AHCI:llä on täällä (P5Q-VM) sata-levyt toimineet Ubuntun kanssa. En äkkiseltään muista, että vaatiko Ubuntu nimenomaan AHCIa, vai pitäisikö asetuksella edes olla mitään väliä. Tietenkin, jos nyt on valittuna AHCI kannattaa kokeilla IDEa.  :)

14
Koodia: [Valitse]
Connecting to localhost|127.0.0.1|:8080... failed: Connection refused.

Tuo viittaisi siihen, että wget pyrkii käyttämään välityspalvelimena localhostia porttinaan 8080. Oletkohan mahdollisesti johonkin määritellyt koulun www-etäkäytön välityspalvelinasetukset, joihin taustat viittaisi. Kokeilepa etsiä löytyykö wgetiin vipusta, jolla välityspalvelinasetukset saa ohitettua. (Tai otat ssh-yhteyden ennen wgetin käyttämistä: ssh -L 8080:wwwproxy.hut.fi:80 tunnuksesi@vipunen.hut.fi) Mikäli kyseessä on tosiaan käytössä oleva putkitettu yhteys koulun kautta, ja Firefoxikin toimii, en osaa ihan heti syytä veikata.  ??? Sekavaa tekstiä kiireessä, ja pätee ainoataan tapauksessa, jossa koulun palvelut on jollain tavalla mukana kuvioissa. :D

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: kuvan kaappaus
« : 20.12.08 - klo:11.06 »
Voisiko kysyjä tarkoittaa nettisivuista tehtäviä "pitkiä" kuvankaappauksia? Ei nyt heti tule mieleen muuta tapauksia, joissa voisi syntyä "pitkiä" kaappauksia. Mikäli kyse on nettisivuista, saa Firefoxiin asennettavalla lisäosalla semmoisia tehtyä. Ei omakohtaista kokemusta, mutta näyttäisi toimivalta.  :)

Edit: Jaken linkistä avautuvan kuvan kaltainen korkea kuva on kätevää luoda esimerkiksi Gimpillä antamalla haluamansa arvot (vaikkapa leveys 600 ja korkeus 6000) Luo uusi kuva -dialogissa. Mistähän minä kuvittelin, että kyse olisi kuvankaappauksista.  :D

16
Kohdassa:
Muodostetaan uusi symbolinen linkki
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s -f /opt/jre1.6.0_12/lib/amd64/libnpjp2.so xulrunner-1.9-javaplugin.so

On virhe. Siinä pitäisi lukea:
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s -f /opt/jre1.6.0_12/lib/amd64/libnpjp2.so /etc/alternatives/xulrunner-1.9-javaplugin.so

Muuten loistava ohje.

Milloinkahan Ubuntu käyttäjät voivat nauttia tuosta suoraan pakettivarastoista?

Hyvä huomio. Kohdassa oletettiin perusteettomasti käyttäjän olevan ko. hakemistossa.  :P

Toivottavasti pian, jotta pääsee epämääräisistä purkkavirityksistä eroon.  :D

17
Toimii – myös Sampo Pankin verkkopalvelut.  :)

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=23415.0

18
Ei käsitystä, mutta muistuttaisin, että jos asennus ei syystä tai toisesta onnistu tuota kautta, niin 2 gt:n USB-tikku maksaa kympin tai kaksi  ;)

Pientä aiheesta poikkeamista.

Viime aikoina ovat hinnat olleet vielä huomattavasti paljon edullisempia. 2 GB:n tikun taitaa saada jo viiden euron tuntumaan ja 4 GB:nkin kympillä. Parilla kympillä on hyvin lähellä saada 16 GB:n tikun. Täytyykin lähteä tikkuostoksille, jos löytää nopean tikun edulliseen hintaan. Vanha 256 MB:n tikku alkaa olla hidas ja ahdas.  :D

19
Hei!

64-bittisen järjestelmän käyttäjän arkielämää ovat pitkään hankaloittaneet lähinnä nettisivuilla vastaan tulevien Sunin Java-lisäosan (web start) ja Adoben Flash-toistimen tuen puute. Adobe julkaisi natiivin 64-bittisen Flash-toistimen esiversion joitakin aikoja sitten, ja sen käyttöönoton opastus löytyy muun muassa tästä viestistä. Kannattaa lukea linkissä viitattua viestiä seuraavatkin viestit, jotta välttää tarpeellisten pakettien poistamiselta. Sun on nyt joulukuun alussa julkaissut esiversion Java SE 6:sen ensi vuoden alkupuolelle tarkoitetusta päivityksestä 12 (6u12), joka sisältää myös 64-bittisen Java-lisäosan selaimia varten. Seuraavassa käyn läpi, kuinka itse sain uusimman Java-ympäristön esiversion käyttööni järjestelmän laajuisesti, ja Java-lisäosan Firefoxin osalta.

Huomautuksena mainittakoon Flash- ja Java-lisäosien olevan kehitysasteella, eikä niiden asentamista voida suositella. Mikäli syystä tai toisesta lähdet asentamista yrittämään, muista vastuun olevan sinulla itselläsi. Tiedä mitä teet tai ole tekemättä.

1. Etsitään uusin JRE Linuxille ja x64-arkkitehtuurille (Linux x64 self-extracting JRE Jar file) Sunin sivuilta (päivityshetkellä uusin on 24.12.2008 julkaistu Build b03, muokkaa komennot vastaamaan lataamaasi jar-tiedostoa)

2. Tallenna tiedosto väliaikaisesti haluamaasi paikkaan.

3. Suorita tiedosto pääkäyttäjän oikeuksin, hyväksy lisenssiehto ja valitse asennuskansioksi "/opt"
Koodia: [Valitse]
$ sudo java -jar jre-6u12-ea-bin-b02-linux-amd64-08_dec_2008.jar
Huomio: Kun päivität esiversiota uudempaan (esim. b02 -> b03) edellä kuvatulla tavalla, vaihda päivityksen ajaksi käytettäväksi Java-ympäristöksi jokin muu kuin päivitettävä Java-ympäristö (Kohta 9 tai käyttäen apuna 'galternatives'-ohjelmaa, kts. Kohta 7 (b)).

4. Kansiosta "/opt" löytyy nyt alikansio "/jre1.6.0_12"

5. Asetetaan kaikille "/opt/jre1.6.0_12/bin" kansion tiedostoille suoritusoikeus
Koodia: [Valitse]
$ cd /opt/jre1.6.0_12/bin
$ sudo chmod +x *

6. Tarkistetaan tällä hetkellä asennettuina olevat Java-ympäristöt. (ei pakollista)
Koodia: [Valitse]
$ update-alternatives --list java
Tulostaa minulla
Koodia: [Valitse]
/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java
/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java

7. Uuden Java-ympäristön (ja selaimen lisäosan) käyttöönottoon on kaksi vaihtoehtoa; joko (a) komentoriviä tai (b) graafista ohjelmaa käyttäen. Suosittelen graafisen ohjelman eli vaihtoehdon (b) käyttämistä, sillä komentoriviltä tapahtuvaan vaihtoehtojen lisääminen ja niiden käyttöönotto sisältää ohjeiden osalta puutteita. Graafisella ohjelmalla vaihtoehtojen hallinta käy kätevästi, ja vieläpä järjestelmän kannalta 'oikealla' tavalla.

(a) Lisätään uusi Java-ympäristö vaihtoehdoksi (Luku 50 liittyy vaihtoehdon prioriteettiin, jota käytetään vaihtoehdon vertailulukuna automaattista määritystä varten.)
Koodia: [Valitse]
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/java java /opt/jre1.6.0_12/bin/java 50

(b)
Asenna 'galternatives'-niminen ohjelma (löytyy universe-ohjelmavarastosta), ja säädä sen avulla graafisesti uusi Java käyttöön. Vaihtoehtojen lisääminen sekä java- että xulrunner-1.9-javaplugin.so-valitsimille on hyvin intuitiivista (viittaukset oikeisiin kohteisiin – /opt/jre1.6.0_12/bin/java ja /opt/jre1.6.0_12/lib/amd64/libnpjp2.so). Tee haluamasi muutokset, ja siirry kohtaan 11 varmistaaksesi asennuksen onnistuminen. Liitteenä muutama kuvakaappaus.

8. Varmistetaan uuden Java-ympäristön löytyminen listalta
Koodia: [Valitse]
$ update-alternatives --list java
Tulostaa minulla nyt
Koodia: [Valitse]
/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java
/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java
/opt/jre1.6.0_12/bin/java

9. Valitaan uusi Java käytettäväksi (minulla valinnaksi muodostuu 3)
Koodia: [Valitse]
$ sudo update-alternatives --config java

10. Muutetaan symbolinen linkki /etc/alternatives/xulrunner-1.9-javaplugin.so osoittamaan uuden Javan tuomaan lisäosaan.
Nykyinen symbolinen linkki
Koodia: [Valitse]
$ file /etc/alternatives/xulrunner-1.9-javaplugin.so
Tulostaa
Koodia: [Valitse]
/etc/alternatives/xulrunner-1.9-javaplugin.so: symbolic link to `/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/amd64/IcedTeaPlugin.so'

Muodostetaan uusi symbolinen linkki
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s -f /opt/jre1.6.0_12/lib/amd64/libnpjp2.so /etc/alternatives/xulrunner-1.9-javaplugin.so

11. Surffataan Firefoxilla osoitteeseen http://www.java.com/en/download/installed.jsp?detect=jre&try=1 ja varmistutaan asennuksen onnistumisesta. Liitteenä oma tulos testistä.

Edellä mainitulla tavalla saa Javan esiversion käyttöön järjestelmän laajuisesti. Luulen, että pelkkä Java-lisäosa selainta varten on otettavissa huomattavasti paljon yksinkertaisimminkin käyttöön. Siihen saavat muut antaa vinkkiä.  :) Oma innostus kokeiluun lähti puhtaasti Sampo Pankin verkkopankin takia, jota ei oikein voinut ilman Sunin javaa käytellä. Nyt on sikäli ainutlaatuinen tilanne, että kaikki tarvittava pyörii 64-bittisenä aivan kuten pitääkin - myös Sampo Pankin osalta.  :)

Korjatkaa toki muutenkin, kun huomaatte tekstissä olevan kömmähdyksiä, suoranaisia virheitä tai vääriä tietoja. Mikäli ohje esiversion käyttöön ei kuulu tälle osastolle tai ylipäätään koko foorumille, poistakaa se ihmeessä.  :)

Edit: Korjattu virhe symbolisen linkin luonnissa (10. kohta).
Edit2: Suositus 'galternatives'-ohjelmasta. Pieniä muutoksia tekstiin. Saako liitetyistä kuvista jotenkin pienemmät esikatselukuvat näkyviin?
Edit3: Aihe.

[ylläpito on poistanut liitteen]

20
Yleistä keskustelua / Vs: kysely linux-käyttäjille
« : 13.12.08 - klo:12.55 »
Sosiologien lähestyminen arkipäivän ilmiöihin harvoin on kovinkaan tekninen (yleistys toki), sikäli kyselyn kysymykset eivät päässeet yllättämään. Minusta on vain ja ainoastaan mielenkiintoista, että tieteellisen tutkimuksen keinoin kartoitetaan mielikuvia toisistaan selvästi poikkeavien (niin teknisesti kuin arvojen puolesta) käyttöjärjestelmistä.  :)

Taustatiedoista ymmärrettävästi ollaan suureen sekalaiseen otantaan liittyvässä tutkimuksessa kiinnostuneita. En kokenut oman tietosuojani olleen uhattuna vastatessani järjestöaktiivisuudesta tai -passiivisuudesta tai ammatistani. Ehkä olisi hyvä laittaa tutkimuksen tekijälle palautetta, mikäli kysely sai aikaan ikäviä väristyksiä.

Tutkimustuloksia odotellessa.  :D

Sivuja: [1] 2 3 4