Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sukke

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Laitealue / Vs: grafiikkakorttikysely
« : 27.01.08 - klo:20.40 »
Aikanaan jumalattoman kalliin littunäyttöni resoluutio on 1280x1024 :-) Kunhan nyt sais edes KDE4 peruskäytön toimimaan.

Minulla on passiivijäähdytteinen FX5200-kortti sekä käytössä littunäyttö kyseisellä resoluutiolla. KDE4:sen peruskäyttö luonnistuu oikein mukavasti, mutta KDE4:sen työpöytätehosteita kortti ei tunnu hoitavan (tehosteet tosiaan hidastavat käyttöä niin paljon, ettei niitä voi pitää päällä). Toisaalta koska Hardy on vasta aikaisessa kehitysversiossa, saattaa työpöytäefektien hitaus johtua siitäkin(?). Täytyy tutustua vielä tarkemmin KDE4:sen työpöytätehosteisiin.

Compiz-fusionia kyseisellä kortilla voi kyllä aivan sujuvasti käyttää, mutta edelleen saa raskaimmat tehosteet unohtaa. Itselläni on ollut harkinnassa päivittää näytönohjain nvidian 6- tai 7-sarjaan (ennen kuin agp-kortit katoavat markkinoilta). FX5200 taitaa täyttää tänä vuonna pyöreät 5 vuotta.

42
Karkeasti sanottuna.

Hubi (toistin, keskitin) - Kytkimen tyhmempi versio, joka lähettää keskittimeen tulevan datan kaikkiin suuntiin varmuuden vuoksi, koska ei tiedä mihin data on menossa.
Kytkin - Kuten edellinen, mutta tietää mihin mikäkin paketti on menossa, ja on siten tehokkaampi. (silta)
Reititin - Yhdistää kaksi verkkoa ja mahdollistaa tiedon siirtymisen näiden välillä. Esimerkkinä reitittävät adsl-modeemit, jotka hallitsevat liikennettä internetin (operaattori) ja yksityisen lähiverkon välillä. Yhdyskäytävä toiseen verkkoon.
Tukiasema - Langattoman verkon tukiasemaa voidaan käyttää yleensä siltana tai reitittävänä. Siltana ollessaan se toimii kuten kytkin, eli se vain välittää liikennettä. Reitittävä tukiasema yhdistää kaksi eri verkkoa. Esimerkiksi reititin voi saada julkisen ip-osoitteen siltana toimivasta kaapeli(/adsl/homepna)modeemista ja reitittää liikennettä yksityiseen lähiverkkoon (langattomasti).

Nykyisin saatavilla olevat laitteet ovat melkoisia monitoimikoneita. Sen lisäksi, että wlan-tukiasema voi toimia reitittimenä (julkinen - yksityinen), se sisältää yleensä dhcp-palvelimen (jakaa ip-osoitteita lähiverkkoon), palomuurin, natin, ntp-palvelimen ja jopa tulostinpalvelimen.

On jopa laitteita, joihin on edellisten lisäksi tungettu vielä jonkinlainen modeemi (adsl jne.) ja ethernet-kytkin. Näinpä laite voi toimia käyttäjälle kytkimenä, langattoman tukiasemana, modeemina, tulostinpalvelimena, dhcp-palvelimena, reitittimenä tai jonain näiden yhdistelmänä.

Tuo D-Link taitaa tosiaan palvella tarpeitasi. HomePNA-modeemin saat kytkettyä wan-porttiin ethernetillä. Vanhat tietokoneet saat kytkettyä vekottimen LAN-portteihin. Tulostimelle oli varattu usb. Lisäksi saat yhdistettyä uuden kannettavan langattomasti samaan verkkoon. Tulostinpalvelimen toimivuudesta ei ole kokemusta, mutta muuten pitäisi olla aivan toimiva järjestely.

43
Jonkinlaista ohjeistusta avatarien kokoihin voisi ehkäpä harkita. Tällä hetkellä löytyy todella suuriakin kuvia avatareina.
Esimerkiksi:
1289x1455px, 201kt
500x500px, 505kt
800x600px, 50kt

65x65px kokoinen kuva pitäisi riittää.  ;) Sen lisäksi, että skaalatut kuvat _näyttävät_ monesti heikkotasoisilta.

Keskustelujen luettavuutta saattaa osittain häiritä suuret kuvat allekirjoituksissa.
Esimerkiksi:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=12355.msg100996#msg100996
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=4951.msg54739#msg54739
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13363.msg97761#msg97761

Saattaa toki mielipide kysymyksiä nämäkin olla. Toivottavasti tilanne ei kuitenkaan kehity ainakaan huonompaan suuntaan.  :)

Pikkujuttuja sanoisin.

44
Laitealue / Vs: Gigabittinen verkkokortti?
« : 14.11.07 - klo:19.51 »
Asiasta mitään sen enempää tietämättä, eikö ipv6:n päällä olo aiheuta tahmaamista ainakin internet-liikenteessä? Voisiko se vaikuttaa näin radikaalisti myös lähiverkkoyhteyksissä?

45
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Historian poisto ubuntussa.
« : 11.11.07 - klo:20.20 »
Olisikohan kuinka vaikea toteuttaa ohjelma, jolla saisi halutessaan poistaa valitsemiensa/kaikkien ohjelmien tallentamat historiatiedot?  :) ('rasti ruutuun ja toteuta' -tyyliin, kuten mm. Firefoxissa on toteutettu yksityisyystietojen poistaminen, mutta koko järjestelmän mittakaavassa)

Olisi tietyissä tilanteissa erittäin kätevä toiminto. Äkisti ajateltuna tarvittaisiin vain jonkinlainen tietokanta asennettujen ohjelmien tiedostoista, joihin historia on tallennettu, sekä oikea toiminto historian pyyhkimiseen. Sopisi linux-ympäristöön sikäli, että kaikki ohjelmiin liittyvä pyritään tekemään keskitetysti (asentaminen, päivittäminen, poistaminen). Toivottavasti osasin edes auttavasti esittää aivoitukseni.  ;D

46
Ilmoittaako muiden Ubuntut muuten tikkua (taltiota) irroitettaessa, että tikun (taltion) voi nyt turvallisesti irroittaa? Tämän kaltainen ilmoitus olisi oikein kiva. Olen huomannut semmoisen vilahtavan ruudulla järjestelmän sammuttamisen yhteydessä, mutta en kertaakaan irroitettuani tikun (taltion) manuaalisesti.  ???

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CD kopiointi ----> mp3
« : 08.11.07 - klo:18.04 »
juu kokeilin kyllä "Musiikkimaijaa", ongelmaksi osottautui vain mukavat suojaukset, osalta levyistä se sai otettua ja osasta ei... windows media player tekee samaa joidenkin levyjen kohdalla... ei tullu tosin yhtään vastaan jota ei olisi saanu cdex napattua...

Omalle kohdalle ei onneksi ole sattunut  yhtään toimimatonta cd:tä tähän mennessä. Kaikki kopiosuojatutkin levyt ovat mukisematta siirtyneet koneelle. Uusista levyistä ei nykyään taida kopiosuojauksia kovin edes löytyä. Hyvä niin. Saa käyttää ostamaansa musiikkia haluamallaan tavalla ilman ylimääräisiä ongelmia.  :)

Itse seurasin tätä howtoa: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=535950 ja ainakin omasta mielestä tuo on sairaan näppärä, mikäli komentorivin käyttö ei häiritse...  :)


Osittain samoja työkaluja näyttävät yllä mainittu komentoriviltä käytettävä ohjelma (abcde) sekä Musiikkimaija käyttävän (cdparanoia & lame). Kukin mielensä mukaan, kunhan on itse tyytyväinen.  :)

48
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CD kopiointi ----> mp3
« : 08.11.07 - klo:12.54 »
tuntuu tulevan koko ajan uusia ongelmia vastaan. eli olen tottuneesti heittänyt laillisesti ostetun cd levyn asemaan ja kopioinut sieltä cdex nimisellä ohjelmalla musiikit mp3 muotoon ja heittänyt ne mp3 soittimeen, (näin siis xp:ssä)

miten voin toteuttaa saman ubuntussa?? jotain vastaavaa ohjelmaa tai jotain, olisi huomattavasti näppärämpi katsos käytellä mp3 soitinta toisin kuin raahata cd levyja ja soitinta mukana :S

Ubuntussa taitaa operaatioon vaadittava ohjelma, Musiikkimaija (Sound Juicer?), löytyä valmiiksi asennettuna. Vilkaisepa Sovellukset-valikon Ääni & Video -kohtaa. Ohjelma on helppokäyttöinen ja on tehnyt hyvää jälkeä myös naarmuisten levyjen kanssa. Itselläni Musiikkimaija avautuu automaattisesti syöttäessäni cd-levyn sisään. Musiikkimaijan asetuksista pääsee vaikuttamaan niin käytettävään pakkausmetodiin ja laatuun (mm. flac, ogg, wav, mp3) kuin tallennuskansioon ja luotavan tiedoston nimeenkin.

Toki vaihtoehtoja löytyy varmaan muitakin, mutta tuolla pärjää vallan mainiosti.

Pari linkkiä:

49
Onko mahdollista tehdä siitä kuutiosta kuusi sivuinen? Tosin sehän ei ole sillon enää kuutio

Toki! Tällöinhän pohjan muodoksi tulee heksagoni. Kuusi sivutahkoa saa asettamalla Compizin yleisistä asetuksista Virtuaalisen vaakatasokoon kuudeksi (tai kuinka monta tahkoa kukin haluaakaan vaakatasossa). Hyvin on itse pärjännyt maksimissaan kahdella työpöydällä.  :)



[ylläpito on poistanut liitteen]

50
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asennus ongelmia
« : 05.11.07 - klo:18.25 »
Korppuaseman puuttuminen aiheuttaa minulla samankaltaiset tilanteen ja virheilmoituksen. Taitaa järjestelmä neljään kertaan yrittää löytää korppuasemaa, minkä jälkeen live-cd kyllä on käynnistynyt ilman ongelmia. Oletko odottanut tarpeeksi pitkään?

51
Multimedia ja grafiikka / Vs: Taitto-ohjelma
« : 02.11.07 - klo:11.17 »
Myös Ubuntu-yhteisön toimittamassa Full Circle Magazine -nettilehdessä on Scribuksen käyttövinkkejä (How-to). Ilmestyineitä osia on jo kuusi.

52
Olisikohan usb:n ongelmien kanssa tekemistä seuraavan "bugin" kanssa USB Devices unrecognised by virtualbox (/proc/bus/usb missing). Hirveästi en kehittäjien kommenteista ymmärrä, mutta ilmeisesti usb-laitteiden tunnistamista (?) on muutettu, mutta VirtualBox luottaa vanhaan tunnistamiseen. Samaiselta sivuilta löytyy myös ohjeet tilanteen korjaamiseen.

Edit: Linkissä mainittu muutaman rivin kommenttien poistaminen auttoi itselläni seuraavaan virheilmoitukseen: "Could not load the Host USB Proxy Service (VERR_FILE_NOT_FOUND). The service might be not installed on the host computer."

Edit2: Google on oikeasti melkoinen velho löytämään virheilmoituksen mukaisen tekstin netistä. Suosittelen kaikille lämpimästi. Kokeilkaa vaikka.  ::)

53
Yleistä keskustelua / Vs: 7.10 compiz tehosteet
« : 27.10.07 - klo:13.56 »
Jos glxinfo|grep Direct antaa vastaukseksi Direct rendering: yes niin hyvältä näyttää..

...

Loppuun vielä päätteeltä osa glxinfoa, terveisin Higgins:

"jari@Ubuntu:~$ glxinfo
name of display: :0.0
display: :0  screen: 0
direct rendering: Yes

...

Glxinfosi kertoo kyllä, että "direct rendering: Yes". Asia siltä osin lienee kunnossa. Olisiko kirjoitusasu ollut aikaisemmin isolla alkukirjaimella. Optio -i jättää huomioimatta isojen ja pienten kirjaimien eron.

Koodia: [Valitse]
glxinfo | grep -i Direct
Edit: Onko compiz varmasti asennettu?

54
lisää riemua tuon vodafone donglen kanssa gutsyyn siirryttäessä

sanoo näin:

twistd

  Vodafone Mobile Connect Card driver for Linux needs the following files and dirs with some specific permissions
    in order to work properly:
/etc/ppp/pap-secrets should have 0660 mode, found 0600
/etc/ppp/chap-secrets should have 0660 mode, found 0600

mikäpä tuohon ratkaisuksi?


Vapaa suomennos:

"Toimiakseen oikealla tavalla Vodafone Mobile Connect Card -ajuri Linuxille vaatii tietyt oikeudet seuraaville tiedostoille ja kansioille:
/etc/ppp/pap-secrets pitäisi olla 0660, löytyi 0600
/etc/ppp/chap-secrets pitäisi olla 0660, löytyi 0600"

Eli olisiko kyseessä vain väärät oikeudet? Joku kokeneempi osannee ottaa kantaa asiaan paremmilla perusteilla. Sinänsä ihmeellistä, jos salaisiksi tarkoitetut tiedostot saisi auki joku muukin kuin omistaja. Taikasana oikeuksien muuttamiseen on chmod. Jotakin vastaavanlaista löytyi seuraavasta linkistä, jossa yhteyden muodostamisen ajaksi oikeuksia laajennettiin (muutokset mainittuihin tiedostoihin saatiin kirjoitettua). Onnistuneen yhteydenmuodostamisen jälkeen tiedostojen oikeudet palautettiin alkuperäisiksi l. tietoturvan kannalta oikeiksi.

55
Näyttäisi SE k800i toimivan Ubuntu 7.10:ssä modeemina ilman ylimääräistä säätöä. Liittää vain datakaapelin, valitsee Puhelintilan ja käy laittamassa USB-Internetin käyttöön. Tämän jälkeen napsauttamalla hiirellä ilmoitusalueen yhteyskuvaketta voi puhelimen valita käytettäväksi yhteydeksi. Kubuntu tunnisti puhelimen jopa nimeltä, mutta Ubuntu ilmoittaa laitteen olevan "Unknown USB Communications Interface". Nyt puuttuu enää läppäri.  :P

56
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 23.10.07 - klo:18.38 »
Tuli tässä vielä mieleen, että pätkiminen digi-tv:tä katsoessa (Kaffeine) on loppunut käytännössä kokonaan Ubuntun Gutsy-päivityksen jälkeen. Syksyn ajan kuva palikoitui vähän väliä, mutta nyt on tilanne korjaantunut jälleen toimivaksi. Voi toki olla, että lähetykseen on tehty muutoksia - alun perin ongelmat alkoivat samoihin aikoihin analogisten lähetysten loppumisen kanssa. :D

Seuraavaksi sitten Heronin testaamiseen, testiosiolla oleva Kubuntu Gutsy kaipaakin jo uutta verta koneistoonsa. :D No, jos hetken vielä odottelisi.  8)

57
Eihän se aivan kivuttomasti mennyt. Ensinnäkin oli ongelmia Grubin kanssa. Päivityksen jälkeen piti käydä määrittämässä oikea kernel käyttöön. Ilmeisesti seurausta Kubuntun (Gutsy) asentamisesta Ubuntun (Feisty) rinnalle. Myöskään rajoitettujen ajureiden hallinta ei toiminut, mutta foorumilta löytyneiden ohjeiden avulla senkin sai toimimaan. Tämän jälkeen kaikki on toiminut aivan kuten pitääkin, ja mm. Compiz-Fusion on miellyttävä lisä arkipäivään. Seuraavaa versiota odotellessa.  :D

58
Yleistä keskustelua / Vs: Mobiiliversiota foorumista?
« : 17.10.07 - klo:13.18 »
Kyllä tätä aivan kohtuullisesti pystyy Opera mini ja se k800i:n kanssa selaamaan. Tottahan pienille laitteille optimoitu käyttöliittymä olisi tervetullut.

Toivottavasti tämä viestiin vastaaminen toimii. :D

59

Oct 15 20:17:01 localhost CRON[6208]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 15 21:17:01 localhost CRON[6262]: (pam_unix) session opened for user root by
 (uid=0)
Oct 15 21:17:01 localhost CRON[6262]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 15 22:17:01 localhost CRON[6278]: (pam_unix) session opened for user root by
 (uid=0)
Oct 15 22:17:01 localhost CRON[6278]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 15 23:17:01 localhost CRON[6280]: (pam_unix) session opened for user root by
 (uid=0)
Oct 15 23:17:01 localhost CRON[6280]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 16 00:17:01 localhost CRON[6290]: (pam_unix) session opened for user root by
 (uid=0)
Oct 16 00:17:01 localhost CRON[6290]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 16 01:17:01 localhost CRON[6292]: (pam_unix) session opened for user root by
 (uid=0)
Oct 16 01:17:01 localhost CRON[6292]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 16 02:17:01 localhost CRON[6302]: (pam_unix) session opened for user root by
 (uid=0)
Oct 16 02:17:01 localhost CRON[6302]: (pam_unix) session closed for user root
Oct 16 02:44:30 localhost sshd[6304]: Did not receive identification string from
 201.48.249.28
Oct 16 02:49:42 localhost sshd[6305]: Invalid user staff from 201.48.249.28
Oct 16 02:49:42 localhost sshd[6305]: (pam_unix) check pass; user unknown
Oct 16 02:49:42 localhost sshd[6305]: (pam_unix) authentication failure; logname
= uid=0 euid=0 tty=ssh ruser= rhost=201-048-249-028.static.vservernow.com
Oct 16 02:49:44 localhost sshd[6305]: Failed password for invalid user staff fro
m 201.48.249.28 port 45975 ssh2
Oct 16 02:49:46 localhost sshd[6307]: Invalid user sales from 201.48.249.28
Oct 16 02:49:46 localhost sshd[6307]: (pam_unix) check pass; user unknown
Oct 16 02:49:46 localhost sshd[6307]: (pam_unix) authentication failure; logname
= uid=0 euid=0 tty=ssh ruser= rhost=201-048-249-028.static.vservernow.com
Oct 16 02:49:49 localhost sshd[6307]: Failed password for invalid user sales fro
m 201.48.249.28 port 46587 ssh2
Oct 16 02:49:51 localhost sshd[6309]: Invalid user recruit from 201.48.249.28
Oct 16 02:49:51 localhost sshd[6309]: (pam_unix) check pass; user unknown
Oct 16 02:49:51 localhost sshd[6309]: (pam_unix) authentication failure; logname
= uid=0 euid=0 tty=ssh ruser= rhost=201-048-249-028.static.vservernow.com
Oct 16 02:49:53 localhost sshd[6309]: Failed password for invalid user recruit f
rom 201.48.249.28 port 47120 ssh2
Oct 16 02:49:55 localhost sshd[6311]: Invalid user alias from 201.48.249.28
Oct 16 02:49:55 localhost sshd[6311]: (pam_unix) check pass; user unknown
Oct 16 02:49:55 localhost sshd[6311]: (pam_unix) authentication failure; logname


Eikös tuossa sanota, että osoitteesta 201... on yritetty kirjautua mm. tunnuksilla staff, sales, recruit ja alias, mutta tunnusta (eikä tietenkään siis myös salasanaa sille) ole löytynyt eikä kirjautumista koneellesi ole tapahtunut. CRON taas on järjestelmäpalvelu, joka hoitaa halutut rutiinit tietyn väliajoin.

60
Ettei näppäimistö olisi epäkunnossa ja lähettää jatkuvasti näppäinkomentoja koneelle? Kannattanee kokeilla toista näppäimistöä koneessa, mikäli vain mahdollista.

Sivuja: 1 2 [3] 4