Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Fri13

Sivuja: [1] 2 3 ... 23
1
Taas se näkyy, admin(it) iskee paniikissa lukkoja aiheisiin jotka eivät miellytä heidän omaa henkilökohtaista agendaa. Tätäkö se on se inhimillisyys muita kohtaan että kielletään keskustelu inhottavista asioista jotka käsittelee canonicalia?

Henkilökohtaisesti sanon Peran on näköjään moderaattori jolta minä ottaisin admin oikeudet kuukaudeksi pois. Hän ei tunnista sotia ja väittelyjä toisistaan.



otsikon edit / rhkfin

2
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 07.11.10 - klo:13.02 »
-Sivulle rekisteröinti nyt ei ole sen suurempi homma kun bussilla kirkkoon meneminen (itseasiassa paljon pienempi).

Monelle tavalliselle se on hyvin hankalaa kun täytyy sähköpostien kanssa sählätä ja keksiä taas uusi salasana ja käyttäjätunnus. Ja monikaa ei jaksa alkaa tekemään sellaisia jos vaihtoehto on vaikka soittaa sille naapurin petelle tai odottaa pari päivää että sen saa kiinni.

Lainaus
-Rekisteröityminen ei ole sama asia kuin yhteisöön liittyminen. En ole myöskään ole käyttänyt ubuntua nyt vuoteen, voin sanoa että kuuluin ubuntu yhteisöön vuosi sitten (vähän sama kuin vaihtaisi kirkkoa, eronnut kristitty, nykyinen muslimi ei ole kristitty), mutta en enää.

Kyllä se katotaan aika paljolti sellaiseksi lainkin osalta. Jos liityt vaikka rasistiseen facebookryhmään tai rekisteröidyt rasistiselle foorumille niin sitä kyllä käydää läpi tarkkaan että miksi niin teit. Olet ottanut osaa ubuntun kommuuniin ja kuulut siihen. Se ei ole mitenkää sama kuin menisit kirkkoon puhumaa papille vaikka et kirkkoo kuuluisi tai menisit jonkun puolueen edustajalle puhumaa vaikka äänestit ja kannatat toista puoluetta. Tilanne olisi sama vasta jos saisit puhua papille tai vaikka kristitylle vain jos liityt kirkkoon tai puolueen jäsenelle tai edustajalle jos liityt puolueeseen.

Lainaus
-Suomen Ubuntu foorumi on aktiivisin linux aiheinen suomenkielinen foorumi, jonka takia tätä tulee seurattua. Tämä on niin yksinkertaista: Suomessa on vähän linuxin käyttäjiä -> Linuxin käyttäjistä suurinosa käyttää Ubuntua-> Ubuntu käyttäjät puhuvat Ubuntu foorumilla -> Riittävä määrä keskustelijoita -> Keskustelu laajenee muihinkin asioihin -> Foorumille kertyy myös ei-Ubuntun käyttäjiä. Kaikkien muiden distrojen suomenkieliset foorumit ovat marginaalisen pieniä, keskustelua ei synny vastaavasti. Linux distrot käytyvät hyvin samanlailla, joten ei ole sama tilanne kuin että kävisi kysymässä Windows foorumilta.

Siis sä et halua edes yrittää kasvattaa niitä muiden distrojen suosiota kun kannat oman panoksesi ubuntun kommuuniin joka taas kerää lisää porukkaa ubuntulle kun voidaa kattoa että siellä on kaikki muutkin. Ihmiset voi tehdä päätöksen "ubuntun on pakko olla paras koska sitä käyttää kaikki muutkin" ja se ei ole vain "voi" vahvasti vaan usein mennää sinne mikä vaikuttaa olevan suosituin. Ihminen on laumaeläin ja hyvin utelias menemää sinne minne muutkin menee.

Lainaus
-Syy miksi kiinnitin huomiota tähän "ubuntulaisuuteen" on se, että sillä sinä liitit minut ryhmään (johon en kuulu) ja yleistit kantani koko yhteisön kannaksi, joka on asiatonta.
Sä liityit tänne koska koit että täällä saa eniten keskustelua kuin missään muualla. Vaikka et ubuntua käyttäisi niin sanotko että et kuulu tähän kommuuniin vaikka täällä haluat jutella?

Lainaus
Varmaan löytyy juu, mutta käytät yleistämistä oman näkemyksesi pönkittämiseen, joka nyt on vain yksinkertaisesti kehnon lapsellista argumentointia.

Myönnät itsekkin että et usko että olisit ainoa yksilö tuossa. Joten yleistäminen on täysin pätevää. Ja tuollaisia salaliitto ym perusteluja joita sä käytit (kärjistyksestä ym puhuit) niin se ei koske vain sanaa "salaliitto" vaan mitä sä tarkoitit ja niitä löytyy varmana enemmän kuin sä vain.

Lainaus
Kritisointi ei ole se ongelma. Samalla tapaa salaliittoteoreetikot kritisoi yhteiskuntaa, ainut vaan että tavat, perusteet ja esitys tavat, joilla kritisoidaan on kehnoja.
Ja mikä olisi se oikea tapa? Sekö mitä täällä muutama tahtoo että kritiikki osoitetaan suoraanj canonicalille?

Lainaus
Miksi? Se, että on yhden tietyn asian suhteen fanaattinen, ei tarkoita että olis kaikkien muiden. Fanaatikko ei välttämättä ole idiootti, enkä ole sinua sellaiseksi väittämässä.

Miten idioottimaisuus liittyy nyt fanaattisuuteen? Sanoinko mä tai joku muu että sä kutsut fanaatikkoja idiooteiksi? Fanaattisuus sisältää senkin että sitä saarnaa samasta asiasta joka paikassa missä on.

Lainaus
No tämä tietysti on totta. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota sävyyn missä asiat esittää, itse näen että teet saman virheen kuin salaliittoteoreetikot, väännät ja käännät informaatiota niin paljon, että siltä menee uskottavuus. Suhtaudut ylikriittisesti "vastustajaan", mutta kriitittömästi itseesi.

Kuulostat mainitsemassani leffassa olevalta tyypiltä. Ja missä kohtaa mukamas en ollut kriittinen itseeni? MIllä tavalla mun pitäisi olla kriittinen itseeni?
Jotta saisin kritisoida "vastustajaani" (canonical ei ole mikään mun vastustaja, maailma ei ole mustavalkoinen missä on mä ja vastustaja!) niin pitäisikö mun esittää sitten samoja asioita itestäni? Eli kun kritisoin ja herätin keskustelua canonicalin veroparatiisissa toimimisesta ym niin pitäisikö mun kritisoida itseeni kuinka mä istun veroparatiisissa tai kierrän veroja (joita en kumpaakaan tee)? pitäiskö mun keksiä sitten jotain kritisoitavaa itsestäni samaan hengen vetoon ihan mistä tahansa asiasta että saisin kritisoida jonkun toisen toimia?

Ja millä tavalla ylikriittisesti suhtaudun asiaan? Olenko mä täällä esittänyt kaiken mahdollisen vian mitä vain tiedän canonicalista? Nimittäin en ole koska ne eivät liity tähän osa-alueeseen canonicalista yhtään, eli siihen että ubuntu-fi adminit eivät halua että canonicalista kerrotaan faktoja. Täällä ei porukka halua että muille kerrotaan että mitä canonical oikeasti tekee.

Ja kaiken tämän minä pystyn sanomaan ääneen kirjoittaessa ystävällisesti hymyillen ilman että kukaan ottaa siitä hernettä nenään mutta lukiessa sun omat tunteet vaikuttavat siihen miten sä luet sitä. Ota passiivinen asenne ja lue vaikka ääneen hymyillen mitä mä kirjoitan ja sä ehkä tajuat. Vai täytyykö jokaisen lauseen perään pistää kasa hymiöitä että porukka tajuaa että se ei ole vihamielistä? Miksi se otetaan silloin jotenkin negatiivisena tapana kun ei ole hymiöitä? Eikö enää kukaa osaa lukea tekstejä ajatellen että toinen on neutraali eikä että se on joko fanaatikko tai sitten hippi mutta ei koskaan siltä väliltä? Sä puhut että asiat on mä vs "vastustajani" vaikka mulla ei ole vastustajaa. Mä en ota itseeni mitenkää toista vastaan. Onko se nykyisin nii mahdotonta että joku ei voi vain kysyä ja kertoa asioita ilman että ottaa kenenkään puolta? Kokeeko porukka oikeasti kritiikin omasta suosikistaan tai jostain korkeammasta suuremmasta tahosta sellaisena että se on henkilökohtainen hyökkäys juuri heitä kohtaan?


3
NTFS on paras valinta tällä hetkellä kun ajurit on kaikille kolmelle käyttikselle (NT, Linux, XNU) saatavilla eli tuo tuttu NTFS-3G ajuri. Sitä varten kannattaa laittaa yksi pieni FAT32 osio heti alkuun johon tallentaa Mac OSX systeemille ajurin ja linuxillehan se löytyy aina distron pakettivarastoista ja windowsissa taas.. no se on selvää.

http://macntfs-3g.blogspot.com/

Toinen vaihtoehto on käyttää ExFat tiedostojärjestelmää http://en.wikipedia.org/wiki/ExFAT

Mutta sitä tuetaa vasta Mac OSX versiossa Snow Leopard. On muutenkin propietary tiedostojärjestelmä ja pahempi kuin NTFS joten ei kantsisi.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:20.21 »
En oikein ymmärrä näitä itkemisiä Ubuntusta tai mistään muustakaan jakelusta / distrosta. Kukin voi vapaasti valita mitä käyttää http://distrowatch.com/  ja That´s it. Jos on tyytymätön Canonicalin toimintaan, on tuo kritiikki hyvä osoittaa suoraan heille. Canonicalin edustajat tuskin ovat täältä suomen foorumilta tuota kritiikkiä onkimassa...

Canonicalin toimista on annettu kritiikkiä. Mutta voi vain muistuttaa mitä canonicalin adminien ja vastaavien tyyppien parista eronneet ovat sanoneet että ne ovat elitismiä ja aina oikeassa eikä asioita voi muuttaa. Sen vuoksi sieltä porukka eroaa kun kommuuni ei pysty ottamaan kunnolla yhteyttä edes foorumien perusasioissa.

Jos haluaa saada muutoksia niin täytyy niistä keskustella kommuunin kanssa ja herättää keskustelu ja saada massaa jolla tuoda se esille.

Kuinka moni tietää mitä tarkottaa "kenen leipää syöt, sen lauluja laulat"?
Ihan yleinen ongelma mediassa joka ei uskalla edes kritisoida asioita kunnolla koska siitä lähtee oma leipä pöydältä etkä enää uutta saa muualta. Parempi olla hiljaa tai puolustaa sitä mistä on riippuvainen.

Ja muistutan! Kritiikki canonicalista ei tarkoita kritiikkiä ubuntusta!

5
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:20.14 »
Juu, komppaan vielä pikkuisen Fri13:a - eli Canonical saa Ubuntulaisten mielestä ilmeisesti tehdä väärin, kunhan siitä ei kerrota Ubuntulaisille... huh, huh! pää pensaassa noilla Ubuntulaisilla untuvikoilla ...vai miksi niitä kaninpoikasia sanotaankaan... ;)

Mä uskon että toi on yleinen ongelma nykyaikana että yritykset onnistuu luomaan niin vahvat mielikuvat että ihmiset puolustelevat niitä koska se olisi muuten pois jokaiselta itteeltään.

Tottakai se on mukavaa elää maailmassa missä ei vääryyttä tapahdu tai ei joudu ajattelemaan omia toimiaan. Sehän sitä hallintaa on että saadaa uskomaan että kaikki on hyvin ja mitään epäilyttävää tai moraalisesti väärää ei tehdä.

Miettikääpä vaikka miten paljon voitaisiin tehdä sillä rahamäärällä kun arviolta joka vuosi 1-1.5 miljardia euroa jää suomessa verorahoja saamatta kun suomalaiset yritykset kiertää veroja!

Jos olisi 1.5 miljardia niin laitettaisiin se vaikka kahteen osaan, terveydenhuoltoon 1 miljardi lisää ja 500 miljoonaa tietoverkkojen rakentamiseen valtion omistukseen. Tai jos otettaisiin yhtenä vuotena se yksi miljardi niin sillä tehtäisiin koko suomeen tietoverkot.

USA puolella taas tilanne on vielä suurempi, 60 miljardia dollaria jää saamatta joka vuosi kun yritykset kiertää veroja. Tilanne kun on että valtion on alijäämältään 1.4 biljoonaa (BILjoonaa). Tuo 60 miljardia auttaisi hyvinkin paljon kymmenen vuoden aikana joka olisi 600 miljardia dollaria. Lähes puolet tuosta.

Mutta homma toimii noilla yrityksillä niin kauan kuin kukaan ei ala pitämään ääntä asiasta vaan ainoostaan hakataan kaikki sellaiset takaisin maanrakoon että ite saadaan kuluttaa ja nauttia kulutustuotteista yhtään edes liikauttamatta omaa moraalia. Helppo ja kiva varmaan nukkua ja nauttia siitä tietokoneen käytöstäkin kun voi vain uskoa että ainoastaan parantaa maailmaa sillä touhulla eikä yhtään aiheuta ongelmia muille.

Johonkin se raja on aina vedettävä mutta jotkut on oikeasti fanaatikkoja tai niin omistautuneita touhuun että eivät hyväksy yhtään vääryyttä. RMS joka kasvattaa itte omat ruokansa ja asuu ties missä yliopistolla ja puolustaa vapaiden ohjelmistojen avulla jokaisen tietokoneen käyttäjän mahdollisuuksia erilaisia uhkia vastaan. Mutta sekin tekee varmaan RMS ihan flipflopin kun hän kritisoi canonicalia vahingonteosta open sourcen yhteisöä kohtaan ja kuinka canonicalin lisenssointimalli on vaarallinen ja riistää vapaudet koodareilta ja loppukäyttäjiltä. Mutta tälläsiä ei sovi puhua koska sehän on vaarallista ubuntu kommuunille ja tämäkin ketju pitää välittömästi lukita sen takia.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:20.04 »
Sinä se osaat kyllä määritellä termit, ei hyvänen aika. Se, että käyn keskustelua esimerkiksi kristityn kanssa, ei tee minusta kirkon jäsentä - vaikka keskustelu tapahtuisi kirkossa.

Sä olet tänne rekisteröitynyt, sun aikaisempia viestejä lukien sä otat osaa useisiin ubuntuun liittyviin asioihin. Et ole täällä vain keskustelemassa jostain yhdestä asiasta vaan ubuntustakin enemmän ylipäätänsä. Kyselet myös tästä kommuunista apua. Kuulut tähän kommuuniin ihan samalla tavalla kuin mäkin joka ei käytä ubuntua kuin yhdessä koneessa. Sä haluat vaikuttaa tähän kommuuniin ja open sourceen ylipäätänsä. Vai häpeetkö niin paljon ubuntun aikaisempaa käyttöäsi tai tähän kommuuniin kuulumista että haluat tehdä selväksi että et kuuluisi tänne?

Vaikka taidat archia käyttää pääasiassa niin miksi haluat puhua siitä ubuntun foorumilla etkä archin omilla foorumeilla? Se on kuin menisi puhumaan ubuntusta windowsin foorumeille. Joo tottakai täällä löytyy tuo "muut distrot" alue mutta sekin on niin typerää alkaa keräämään muiden distrojen käyttäjiä sinne ja rakentamaan suurempaa yhtä foorumia joka vie kävijöitä niiden muiden distrojen foorumeilta. Parasta olisi että distrojen foorumeilla olisi openid käytössä ja linkitettäisiin sitten eri distroja niiden eri foorumeihin. Ihan kuin olisi IRC kanavat ja uutisryhmät että jos on jotain asiaa ubuntusta niin ubuntu foorumille/kanavalle ja jos archista niin arch foorumille/kanavalle.

Ja totta puhut tuosta kirkkojutusta. Mutta kirkko ei vaadi että olet rekisteröitynyt kirkkoon jotta voisit käydä keskustelua kristinuskosta kirkossa. Ubuntu-fi vaatii että sulla on tunnukset tänne että voit puhua täällä.
Mutta sanotaan nyt niin että sä et ole ubuntulainen. Joten miten sua koskettaa sitten "syytökset ubuntulaisuudesta"?

Lainaus
Muutenkaan ei ole mitään järkeä yleistää yksilön mielipidettä koko yhteisön mielipiteeksi, minä nimimerkki "Teho" vertasin kirjotuksiasi salaliittohörhöilijöiden vastaaviin, ei jake, Pehtoori eikä kukaan muukaan tässä ketjussa.

Yleistys ei tarkoita kaikkia. Kaikki on kaikki. Yleinen asia voi olla vain että 10% kaikista sanoo tai ajattelee jotain. Voidaan sanoo että ubuntu on yleistynyt PC käyttäjien parissa. Mutta silti se on vain 0.1% PC käyttäjistä käytössä. Voidaa sanoa että Ubuntu on yleinen. Yleisesti voidaa sanoa että Ubuntulaiset ovat äänekkäimpiä linux distrojen käyttäjistä. Tätä puoltaa jo google trends myös http://www.google.com/trends?q=Ubuntu%2C+Linux.  

Ubuntulaiset ei tarkoita kaikkia ubuntulaisia. Se on kuin sanoisi "ranskalaisten mielestä Citroen on loistava automerkki" vaikka hyvinkin tiedetää että on ihan eri asia sanoa "kaikkien ranskalaisten mielestä" ja "ranskalaiset" tarkoittaa tiettyä ryhmää ihmisiä. Ihan kuten ubuntulaiset tarkoittaa niitä jotka käyttävät ubuntua tai kuuluvat ubuntu kommuuniin. Voidaan myös sanoa "suomalaisten mielestä nokia on paras puhelinvalmistaja" eikä se tarkoita kaikkia tai edes 49% suurempaa väestöstä. Se voi tarkoittaa vaikka vain 20% väestöstä pitäisi nokiaa parhaimpana valmistajana.

Turha sun on sanoa että mikä nimimerkki ei sanonut mitäkin salaliittoteorioista. Eipä siinä ole monikaan ollut sitä vastaan. Varmana löytyy lisää ubuntulaisia jotka ovat samaa mieltä sun kanssa.  

Lainaus
Usein fanittaja (sanan merkityksestä tietenkin voi kiistellä, voin sanoa arvostavani ja pitäväni ubuntusta olematta sen "fanittaja") on fanaatikko, 95% ubuntun käyttäjistä ei ole.

Kuinka usein? 1%, 2% 50% vai 95% faneista on fanaatikkoja?
Missä mä väitin että 95% ubuntulaisista on fanaatikkoja?
Missä mä väitin että fanaatikko ja fani on samoja asioita?

Fanaatikko ja fani on eri asioita. Mä en saa minkäänlaisia IRL tunteen purkauksia siitä että canonical istuu veroparatiisissa tai ubuntulaiset fanittaa ubuntua niin paljon että vääntää aiheen kuin aiheen ubuntua käsitteleväksi. En myöskään fanita edes niitä distroja joita pääasiassa käytän. En edes puhu niistä täällä. Moni voi uskoa että nyt olisi parhaillaa mandriva käytössä mutta ei ole. Ja jos fanaatikoksi tulemiseen riittää että kritisoi jotain yritystä sen tietyistä vahingollisista toimista koko yhteisöä kohtaan missä se yritys toimii niin sittenhän taitaa suurin osa olla fanaatikkoja.

Jos olisin fanaatikko niin mun pitäisi kirjottaa jokaikiseen aiheeseen täällä miten hirveä canonical on.
Ottaa vaikka esimerkiksi tämänkin aktiivisen ketjun http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=36135.msg283341#msg283341
Varmaan ihan hirveät "piipitykset" canonicalista tuollakin ihan fanaattikkona.

Mä olen sanonut aikasemmin että on ihan eri asia kritisoida ubuntua, canonicalia ja ubuntu kommuunia. Ne on kolme eri asiaa eikä canonicalin toimien kritisoiminen tarkoita että vihaa ubuntua tai ubuntu kommuunia. Ja kun jotkut pitää piipittämisenä kaikkea aiheellista kritiikkiä nii niillä on oikeus mielipiteenseensä siinä mutta kannattaa ehkä ajatella että jos haluaa oikeasti jonkin yrityksen toimien muuttuvan niin pitää vaikuttaa siihen kommuuniin missä se yritys toimii. Mutta niitä jotka ovat valmiita hakkaamaan vastalauseen sanovan pään alas laumaan takaisin riittää kyllä joka paikassa koska he eivät halua että asiat muuttuisivat tai eivät halua ajatella tai edes tietää että jotain negatiivista voisi tapahtua ja niillä olisi mahdollisuus vaikuttaa ja korjata tilanne.

Tulee enemmän mieleen Valamiehet elokuva (12 Angry Men).

Kun esittää kysymyksiä että mitä porukka ajattelee siitä että canonical istuu veroparatiisissa eikä pistä koodia takaisin vaikka niin sanotaan sen tekevän ja kuinka ubuntulaiset pitävät ääntä vaikka millä tavoin ja koskaan kertaakaan sanomatta että canonical on roistofirma. Niin kyllä ollaan valmiita heti tekemään mustavalkoiset rajavedot että se on Fri13 joka piipittää vastaan loistava ubuntu/canonical.

Jake esitti hyviä kysymyksiä ketjuun jonka adminit menivät lukitsemaan ilman perusteluja tai ottamatta kantaa tai muuta. Moni varmana haluais vastata niihin kysymyksiin.
Se on aina helppo sanoa oman mielipiteensä perustelematta ja kertomatta miksi. Kuinka moni oikeasti on sitä mieltä että kommuunin jäsenten ei pidä puhua keskenään asioista jotka ovat monien mielestä väärin ja se on pelkkää piipittämistä?

7
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:19.30 »
fri13 - osta elämä

Sinun piipityksestä (täällä) ei ole mitään hyötyä, piipitä Canonicalille jos on OIKEASTI asiaa.

Kuulostat aivan Vladimir Putinilta tai George W. Bushilta jotka molemmat ovat sanoneet että ei kannata mihinkään mielenosoituksiin osallistua tai puhua kansalaisille vaan täytyy puhua johtajille tai sitten soittaa media kotiin joka kyllä tulee sinne kotiin kuuntelemaan kun kansalainen kertoo että johtajat tekee väärin.

Siis merkitäänkö muistiin että Pehtoorin mielestä on aivan turha pitää mielenosoituksia koska asioista täytyisi puhua vain niiden yrityksien kanssa jotka lakeja ajaa läpi.
Turha siis käydä läpi mitään keskustelua kommuunin muiden jäsenten kanssa vaan asiat täytyisi kertoa niille jotka tietää asiat ja vähät välittää kun jo alunperinkin tekee asioita tietoisesti väärin!


8
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:14.58 »
Canonicalin toiminnoissa on moitittavaa, vaikka sen toimittama Ubuntu onkin monen suosima ja suht hyväksi tai 'hyväksi' havaitsema tuote.

Tällä viikolla ollut muuten hesarissakin kiva artikkeli miten google kiertää veroja siirtämällä varojaan kolmen eri maan kautta ja välissä oleva on vain toimisto missä ei työskentele yhtäkään henkilöä. Google maksaa veroja vain 2.4% voitoistaan. Mutta se onkin ihan toinen aihe eikä kosketa Canonicalia itessään. Mutta veronkiertoa tapahtuu suurten yrityksien johdosta ja tämä vain lisää syitä miksi ei googlen hakukonetta tai chromea kannata käyttää. Tuon takia jo androidinkin puolustelu patenttien loukkaamisesta saa ihan oman merkityksensä.

Lainaus
Mutt, pirhana, lukittuhan se toki näkyy olevan.

Sekin olisi kiva tietää kuka admin niin teki ja mitkä sitten olikaan perustelut (kunnolliset). Oikein tehtynä adminit ottavat keskusteluun osaa ja yrittävät sitä kautta selvittää asiaa ensin ennen kuin tekevät mitään jos ei lakeja rikota.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:14.54 »
Itse kuulut ubuntu yhteisöön koska kirjoitat tänne. Olet ubuntulainen siinä missä mäkin tai kuka tahansa tänne kirjoittava tai ubuntua käyttävä. Käytti ubuntua tai ei.

Ja ubuntulainen ei tarkoita kaikkia ubuntua käyttäviä tai ubuntu kommuuniin kuuluvia (kuten sä).

Ja oletko itse fanaatikko kun et ole havainnut että kaikki on asiallisesti selitetty aikaisemmin ilman että ketään alettu haukkumaan idiooteiksi tai jotain sukupuolista nimittelyä ja otat heti jonkin salaliittoteoriat esille johon linkität asiat?

Hyvin linkität fanaatikkoihin kyllä vai onko ubuntulainen joku synonyymi fanaatikolle?

Olet niitä joista aikasemminkin olen maininnut ja todistit itse itseäsi vastaan kelvollisesti.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:11.32 »
Nopeasti vilkaisin kyseistä ketjua... Valoja päälle. Materiaali on niin yliampuvaa, että sopivampi paikka on joku NWO-salaliittoteoreetikkojen foorumi. Asiat on kärjistetty niin totaalliseen ääripäähän, että niillä ei ole enää oikein mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Selvä siis seuraavat asiat on nyt virallisesti ubuntulaisten toimesta julistettu salaliittoteorioiksi:

- Canonical niminen yritys joka paketoi Ubuntua on rekisteröity veroparatiisiin
- Canonical osallistuu hyvin pienellä panostuksella open sourcen kehittämiseen
- Canonical mainostaa Ubuntua käyttöjärjestelmänä ja kiistää Linuxin olevan käyttöjärjestelmä
- Canonical on For-Profit (voittoa tavoitteleva) yritys eikä for-non-profit (voittoa tavoittelematon yritys) mitkä ohjailee Canonicalin lisenssointi- ja liiketoiminta tapoja
- Canonical vaatii sen omien ohjelmistojen kehitykseen osallistuvilta tekijänoikeudet tavalla jolla se saa itselleen oikeudet koska tahansa muuttaa ohjelmiston suljetun lähdekoodin ohjelmistoksi.
- Free Software Foundation kritisoi Canonicalia sen ei-avoimista toiminta- ja lisenssointikäytännöistä.
jne

Admineilla on siis täysi oikeus aina lukita tai siirtää/poistaa jokaikinen ketju joka edes tulee lähelle noita salaliittoteorioita koska ne ovat sellaisia saattavat vaarantaa Ubuntu RDF:n puhkeamisen.

Ironisesti myös jotkut Ubuntulaiset sanovat että kyseiset aiheet nousevat esille tasaisin aikavälein. Mikä tarkoittaisi että kyseiset aiheet naulattaisiin pysyvästi alueen ylälaitaan että uusia ketjuja ei tarvitse aloittaa jo olemassa olevista.
Mutta koska ne ovatkin nyt virallisesti salaliittoteorioita niin niistähän ei tarvitse välittää koska ne ovat valheita. Eikä adminien tarvitse ikinä edes yrittää perustella omaa toimintaansa julkisesti vaan valitukset täytyisi mahdollisesti viedä pimentoon niiden pariin jotka ovat vielä kovempia puolustamaan canonicalia ja sen toimia.



11
Yleistä keskustelua / Adminit peloissaan?
« : 05.11.10 - klo:23.15 »
Alkaako täällä adminit olemaan peloissaan että täytyy alkaa ketjuja lukitsemaan eikä haluta että totuus canonicalista ja ubuntusta paljastuu?

Jos e todella epämiellyttäviä ketjuja lukita niin ne sitten siirretään pois tai muuten vain piiloitetaan.

12
Ennen kuin teet yhtää mitää muuta niin varmuuskopiot välittömästi tehtäväksi.
Sen jälkee kannattaa alkaa pelleileen vasta virtalähteiden kanssa. Mutta ei se ole todennäköistä kun virtaliittimet eivät itsekseen irtoile. Hyvä kun niitä saa irti edes kun pitäisi saada irti, ilman että kädet on verillä.

Eli vauhdilla heti varmuuskopiot ettei tule suru puseroo!

13
Kyllä ubuntu.com :stakin oikeat asiat löytyvät kun seuraa linkkejä, kuten edellä sanottiin, mainitsin tämän edellä vain epäseurasti. Jotenkin kuitenkin Suomen sivuilta ne löytyvät helpommin.

Löytyy se totuus aina jollakin tavalla kun tarpeeksi kauan kaivaa kaapista luurankoja. Mutta voisitko kertoa missä ubuntu.com sivustolla kerrotaan linux ytimen olevan käyttis? En ole sellaista vielä yhtään löytänyt.

Lainaus
Linux-sanan puuttuminen on kyllä virhe ja mielestäni oikea taho huomauttamaan asiasta olisi Linus Torvals itse.

Oikea tehtävä hommaan olisi ubuntu yhteisö.
Ei kaikkeen linuxiin liittyvää asiaa voida vetää linusin tehtäväksi tehdä. Parempi olisi jos linux foundation määrittelisi asiat että miten linux trademarkkia täytyy käyttää ja pistää huomautukset niille distroille jotka käyttää sitä väärin tai puhuvat linuxista eri nimellä.

Lainaus
Mutta tottakai distrojen etusivulla pitää hehkuttaa - ei kai kukaan mitään hanki jos tekijä ei siihen itsekään usko.

Asioista voi tiedottaa mutta ei kannataisi vajota samalle tasolle kuin ne jotka markkinoi jokaisen version olevan aikaisempaa turvallisempi ja nopeampi ja parempi ja helpompi ja vaikka mitä. Se on oikeesti naurettavaa kun tulee "nyt homma on turvallista ja todella helppoa" ja sitten vuosien jälkeen kaikkien tietoturva- ja käytettävyysongelmien jälkeen sanotaan "nyt homma on turvallista ja todella helppoa".
Sori vaan mutta applen ja canonicalin harjottama RDF ei vaan pure kunnolla ensimmäistä kertaa pidemmälle. Siinä vain ampuu itseään jalkaa ja samalla kaataa sen puun jonka yhdestä oksista istuu.

Kannattaa oikeasti pysyä ihan maltillisilla tavoilla neutraalisti "teet tämän asian näin tällä tavalla klik-klik-klik ja sulla on näin hieno jutska!" eikä "nyt tämä kaikkein helpoin tapa tehdä näin mahtipontinen jutska kuin klik-klik-klik eikä se koskaan tule olemaan helpompaa!"

ja mitä hyötyä on vaikkapa kehua ubuntun sisältävän kaikkein helpoimman työpöytäympäristön kun sama työpöytäympäristö on kaikissa muissa distroissa käytössä?

Se olisi sama kuin kaksi autoliikettä mollaisi toisiaan että toinen ei myy niin hyviä autoja kuin he ja vain heiltä saa tietyn auton nyt. Vaikka molemmat myyvät ihan samoja autoja ja vielä samoilla hinnoilla mutta eri extroilla kuten kylpylälomilla tai lasten istuimilla.

Juuri nyt parhaillaan canonical mainostaa että ubuntu 10.10 on täydellisen 10 pisteen arvoinen. Eli siis parannettavaa ei ole tai se menee yli 1-10 skaalasta sinne 11-12 paikkeille. Ja kertovat että ei kannata tyytyä aikaisempaan ubuntuun kun uusi on loistava. Siis aikaisempi versio oli huono.

Lopputulos on vain sama tilanne mikä applella on. Kaikki on taikaa, ihmeellistä ja ennenäkemätöntä. Mutta ne sanat ei tarkoita yhtään sen enempää enää kuin "ihan kiva" "ok" "hauska" koska ne on kulutettu loppuun.

Katsellaan vaikka mandriva-fi.org foorumin aloitussivulla kertomia tietoja.

http://mandriva-fi.org/wiki/Etusivu


14
Tuohon yksinkertaiseen kysymykseeni vastaus on mielestäni - pelkästään edellisen perusteella - seuraava:

a) Canonicalin sivuilla ei ole virheellistä tietoa.

Heti aluksi löytyy virheitä ja lupauksia joita ei voida pitää: "Super-fast and great-looking, Ubuntu is a secure, intuitive operating system that powers desktops, servers, netbooks and laptops. Ubuntu is, and always will be, absolutely free."

Lainaus
b) Pääsivut ovat enimmäkseen yleispätevää hömppää ja niillä ei Linuxia mainita, ehkä kuitenkin pitäisi sana "Linux" olla paremmin esillä. Tämä voi olla tavaramerkkiasiakin ja ehkäpä Torvalsin pitäisi heitä huomauttaa asiasta?

Siis väärää hömppää saa kertoa heti ensimmäiseksi tiedoksi eikä totuutta ja tarkkuutta selkeästi että jatkossa sitte oppii asioita vielä helpommin?
Linus on sanonut että häntä ei kiinnosta paljoa mitä distrot tekee kun hän keskittyy vain linuxiin. Se olisi linus foundationin tehtävä mutta kun tuolla ei rikota linux trademarkkia niin siitä ei jakseta olla niin tarkkoja kuin mitä nokia, fazer tai apple olisi.

Lainaus
c) Suomenkielisiä käyttäjiä mikään tuollainen ei koske, koska Ubuntu Suomen sivuilla on Debianit ja Linuxit esillä jokaiselle joka vain haluaa niistä lukea. Eli ongelma on vain niille käyttäjille, jotka lukevat ainoastaan ja vain ubuntu.com -sivuja, eivätkä hae niiltä sivuilta linkkien takaa mitään.

Siis ristiriitaista tietoa jälleen kerran joka mukamas saisi olla. Ihan samanlainen ongelma koskaa useita wikipedian artikkeleita että artikkelin alussa sanotaan A on B ja sitten lopussa B on A. Siis hömppää joka ei tarkoita mitään eikä sivistä mitenkään.

Lainaus
Näissä pitkissä vastauksissa sen sijaan varsin tunteikkaasti kritisoitiin sitä tunteikkuutta joka Ubuntun käyttäjillä on Ubuntua kohtaan. Lisäksi niissä annetaan ymmärtää Canonicalin luovan virheellistä käsitystä sillä että he antavat ymmärtää asioita väärin, vaikka varsinaisia väitteitä ei olekaan esitetty.

Kyllä on väitteitä esitetty todisteiden kera. Esittäisitkö missä kohtaa ubuntu.com sivustoa canonical esimerkiksi kertoo linux ytimen olevan käyttis ubuntussa ilman että se väittää tai sallii muun mielikuvituksen muodostua lukijalle jossain muualla sivustossa?

Lainaus
Eli Canonicalin annetaan ymmärtää tekevän asian väärin antamalla ymmärtää heidän lausunnoikseen asioita joita he eivät ole esittäneet. Tuolla argumentoinnilla ei kyllä vielä kuuhun mennä.

Nyt sä annat ymmärtää että argumentteja ei ole ollut tai ne on pohjautuneet argumentteihin joita ei ole annettu.

Otetaa vaikka kysymykset, missä kohtaa ubuntun sivuilla canonical kertoo linuxin (ydin) olevan käyttöjärjestelmä? Missä kohtaa canonical kertoo että ubuntussa tarjotaa GNOME työpöytäympäristö? Missä kohtaa canonical kertoo että canonical ainoastaan paketoi open source kommuunin kehittelemitä ohjelmistoja kun taas kyseiset kommuunit ovat vastuussa niiden kehityksestä?

Lainaus
Tuo veroparatiisikirjoittelu on tyylipuhdasta propagandaa - tai ainakin sille se haisee. Jos sillä perusteella, että veroja ei makseta vaikka ne jonkun mielestä, ei siis lain mukaan, "pitäisi", niin heti voi luetella muita "rikollisia" tai "tuomittavia" tahoja: Sampo-pankki, lähes kaikki Suomen huippu-urheilijat, kaikki Eestissä viinareissuilla käyvät, Verkkokauppa, Ahvenanmaa maakuntana, levykaupat kuten play.com, kaikki suoria ostoksia EU-maista, kaikki suuret omistajat koska he eivät maksa "kunnolla" veroja ... aika pitkä lista. Mielestäni tähän ei pitäisi sotkea puoluepoliittisia näkemyksiä eikä varsinkaan kertoa täältä Suomesta käsin miten jossakin muussa maassa pitää toimia veronmaksun suhteen.

Siis koska naapurin pena tekee laittomasti tai väärin niin se sallii sitten tehdä itsekkin väärin tai laittomasti?
Se ei ole propagandaa vaan se on puhdasta faktaa canonicalin yritystietojen mukaan. Se istuu veroparatiisissa eli ei maksa veroja mistään.
Se että mä jätin kertomatta nyt kaikkia maailman muita yrityksiä jotka istuvat siellä samassa maassa tai muissa veroparatiieissa ei tee canonicalista mitenkään hyvää ja kilttiä. Vai tekeekö?

Nyt on kyse siitä että miten open source yhteisö toimii eri kilpailijoiden toimissa. Mandriva, RedHat, Novell ja monet muut voisivat siirtää ittensä veroparatiiseihin mutta ne ei sitä tee koska tietävät että veroja maksamalla saadaan yhteiskuntaakin kehitettyä ja se on yhteiskunnan arvostusta. Markkia ei tämä kiinnosta vaan hän haluaa kiskoa mahdollisimman paljon voittoja canonicalilla tulevaisuudessa. Muuten hän olisi tehnyt canonicalista for-non-profit yrityksen ja pistänyt sen etelä-afrikkaan kirjoille vai missä asusteleekaan eikä suoraan johonkin veroparatiisiin.

Jokainen veroparatiisiin siirtyvän pitäisi suoraan potkia ulos koko kansainvälisestä liiketoiminnasta. Kyllä joo rikkaat ja suuret firmat saa veroparatiisissa istua ja niitä ei mukamas saisi kritisoida mutta jos tavalline työntekijä vähentää pari euroa väärin matkakustannukset verotuksessa niin siitä rangaistaan lisäverolla samantien.

Lainaus
Joten kaikenkaikkiaan tämä supistuu täysin siihen - ei siihen mitä Canonical tekee - vaan siihen mitä Canonical jättää tekemättä ollessaan avoimen yhteisön jäsen. Ehkä avoimen yhteisön pitäisi hieman skarpata toimintaansa? Eikös ne ole ihan rekisteröityjä yhdistyksiä tai muita vastaavia (eri maissa) ... niitähän johtavat jäsenet? Ovatko nämä yhteisöt toimintakykyisiä vai onko niillä pallo hukassa?

Jättää tekemättä tietoisesti on sama kuin tekee. Mark on tietoisesti päättänyt viedä canonicalin veroparatiisiin. Ei vain sattumalta. Mark tietoisesti johtaa ja tarkistaa jokaista eri ryhmää mitä canonicalla työskentelee ja jotka kehittää ubuntua. Mark vahtii ubuntun ulkoasua ja sivuston ulkoasua ja niiden tietoja. Mark on päävastuussa kaikesta siitä koska hän pääasiassa maksaa kaiken ja hän tekee kaiken osalta päätökset. Se että hän on päättänyt kertoa faktoja tai kertoa asioita tarkasti oikein ei ole sitä että mitä vaan jättää vaan miksi hän jättää.

Byrokratiaa byrokratian perään missä pelataan lopulta mielikuvilla ja kun tulee joku Ubuntun tason mielikuvia rakentava ylläpitoryhmä niin siitä on niin paljon kritiikkiä tullut ja porukka jopa eronnut sieltä koska eivät ole kestäneet sitä ylimielistä elitismiä. Tuollaiset eri ryhmien jäsenet eivät ole onnistuneet tekemään muutoksia ja päättäneet erota mutta sitten aina ehdotetaan että pitäisi vedota sinne johtoon. Ainoa tapa olisi tässäkin tapauksessa herättää se keskustelu käyttäjissä jotka ottavat tarpeeksi paljon yhteyttä ryhmiin itseensä ja jos ei auta niin canonicaliin. Mutta jos vaikutusvalta on samaa kuin mitä puoluepolitiikkaan on yhdellä tavallisella kansalaisella suomessa niin kuinka paljon se auttaa?

15
En tunne Canonicalin liiketoimintaa. Harrastaako Canonical veronkiertoa tai edes voimpaperäistä verosuunnittelua? Sehän on mahdollista, mutta en ole tähän tietoon törmännyt kun en alaa seuraa.

Ei sen tarvitse edes sitä harrastaa kun se istuu veroparatiisissa eli canonical ei maksa veroja. Kaikki tulot mitä se yritys saa myymällä ylläpitotukea tai muuta ei mene minkään maan verotukseen.
Canonicalin työntekijät sitten joutuu maksamaan oman maansa mukaiset verot jos eivät sitten saa sitäkin verottomana kun työskentelevät etänä.

Canonical on yksityinen for-profit yritys (siis canonical on rekisteröity voittoa tavoittelevana yrityksenä eikä voittoa tavoittelemattomana.) jonka ei tarvitse kertoa kellekkään mitään liiketoimistaan koska se ei ole pörssiyhtiö. Sen vuoksi kukaan ei tiedä mitään canonicalista kuin mitä mark sanoo koska ei ole edes verotietoja joista katsoa paljonko se on maksanut veroa ja siitä että mikä olisi sen tulot.

Mark vain sanoo "canonical ei vielä tuota voittoa" tai "canonical on lähellä alkaa toimimaan omavaraisesti parin vuoden kuluessa". Se vain tiedetää että 3 vuotta sitten mark sanoi että jos ei canonical pärjää omillaan 5 vuoden kuluessa niin canonical ajetaan alas.

Moni perustelee sitä että he eivät ota mandrivaa käyttöön koska pelkäävät sen talousahdinkoa. Mutta sitten kyllä ollaan valmiita ottamaan ubuntu vaikka ei ole mitään käsitystä sitä jakelevan canonicalin taloudellisesta tilanteesta! Ei edes sitä tietoa että tekeekö se tappiota miljoonan vuodessa vai viisi sataa euroa voittoa vuodessa!

Mitä sitten kun/jos canonical menee konkurssiin? Mitä tapahtuu edes niille yksityisille yrityksille jotka nyt on perustettu rohkeiden yrittäjien toimesta ja tarjoavat yksityisopetusta ja tukea yksityishenkilöille tai pienyrityksille?

Kun/jos canonical potkaisee alta niin alkaako nämä yrittäjät sitten patchailemaan itse niitä softia tai kääntämään niitä uusiksi debianilta kuten canonical tekee? Työn määrä kasvaa välittömästi ja sitten pitäisikin olla taitoa niin paljon mitä on vähintään canonicalin kaikilla työntekijöillä!

Mitä tekee yritykset jotka ovat ottaneet ubuntun ja joka sisältää muihin linux distroihin verrattuna "epästandardeja" configurointeja ja virityksiä?
Vaihtaminen ubuntusta debianiin ei ole helppo koska canonicalin omat viritykset eivät toimi.
Ja samalla vaaratilanteessa on kaikki distrot jotka on johdettu ubuntusta. Eli jotka vain tekee omat pienet työpöytä configit ja oletusasetuset ja teemat?
Mitä ne tekee kun/jos canonical potkaisee alta?
Onko ubuntu yhteisö valmis pistämään koko distron pakettiin? On ihan eri tason juttua kuin mitä se on vain ylläpitää jotain universe pakettivarastoa.

Mageia forkkasi mandrivan ja vaikka mageia yhteisö koostuu nyt mandrivan työntekijöistä jotka mandrivaa paketoi, se ei ole mikään nopea juttu. Se vaatii paljon taitoa ja yhteistyökykyä miten distro paketoidaan.

Tilanne olisi siis sama kuin että nyt kuka tahansa meistä tekisi LFS (linux from scratch) asennuksen ja alkaisi sitä sitten ylläpitämään. Joka ikinen ohjelmisto pitäisi itse patchata, paketoida ja niin edelleen.  Tosin koska ubuntu on pääosin debian niin se työn määrä on hyvin mimimalistinen kun vain tietyt tärkeät asiat käännetään itse ja muuten luotetaan debianin työhön joka on valtaosin kaikki se mitä ubuntu on.

Mutta pointti on että miksi edes tukea yritystä joka istuu veroparatiisissa?
Kuinka moni kehtaa hurrata niille suomalaisille miljonääreille jotka ovat veroparatiisissa eivätkä maksa suomeen veroja? Entä sitten ne jotka harrastaa ihan suoraa veronkiertoa eikä maksa veroja vaikka tienaisivat vuodessa satoja miljoonia?

16
Katsoin Canonicalin sivustot ja totta puhutt: L-sanapuuttuu sieltä kokonaan, se on dumpattu. Vähän niinkuin Androidissa Linux elää vain perimätietona. Ja Gnu on pudonnut ymmärtääkseni vuosia sitten...

Itse tulee aina puhuttua Ubuntu-Linuxista. täst´edes taidan puhua pelkästään Linuxista :D

GNU ei ole osa käyttistä, joten siitä ei pidä puhua mitään kun puhutaan käyttiksestä. Ainoastaan Linux on se oikea nimi siihen. Kun taas puhutaan open source kehittämisestä niin GNU asettuukin määräävään asemaan sen kääntäjien ja työkalujen ansiosta ja Linuxia voidaan pitää hyvänä esimerkkinä miten open source hengellä tehdään yhtä käyttistä jota käytetään joka paikassa.

Aina kun puhutaan käyttiksistä niin pitää puhua vain linuxista, hurdista tai vaikka freeBSD tai muista BSD käyttiksistä. Sitten jos puhutaan ohjelmistokokonaisuuksista niin ei pidä ottaa tiettyä distroa kannustimeksi kuten ubuntua.

Linux on kuin auton moottori. Ohjelmistokokonaisuudet eli distrot on kuin henkilöautoja. Ja ubuntu on kuin tietyn valmistajan tekemä henkilöauto.

Markkinoilla olisi nyt kolme suisituinta moottoria henkilöautoihin, Linux, XNU ja NT.
Linux on lisenssivapaa, suorituskykyinen ja ilmainen. Sillä saa auton toimimaan aina jostain morris ministä lähtien vaikka 4x maasturiin joka syö 100 litraa sadalla mutta vetää perässään vaikka tankkia.
XNU on myös lisenssivapaa mutta kukaan ei ole vain siitä kiinnostunut kuin yksi brändiautovalmistaja joka tekee kalliita limusiineja.
Ja NT on sitten sellanen että sitä saa käyttää vain yksi valmistaja joka työntää markkinoille paria automallia mistä on eri versiot aina sinkuille ja sitten rikkaille ja auto ei paljoa eroa toisistaan.

Mutta linuxia kun käyttää sadat eri kommuunit. Osa on yrityksiä ja osa talkoo henkeä. Amikset vääntelee omia autoja sen ympärille ja sitte eri firmat tekee omia autoja sen ympärille ja jopa yhteisöt tekee omaa autoa omiin tarpeisiin. Ja yksi yritys tekee ubuntu nimistä autoa.

Miksi pitäisi sitä ubuntu nimistä autoa kehua joka paikkaan parhaimpana jos puhutaa mikä moottori on paras tai missä moottorissa on millaisiakin vikoja?

Ihmiset tarvii auton eikä vain moottoria mutta niiden täytyy tietää että ne voi valita minkä tahansa linux moottoria käyttävän auton valmistajien välillä ja siellä on todella halpoja tai peräti ilmaisia ja kalliita autoja. Tärkeetä on että varaosat käyvät linuxin kanssa ristiin ja sitä voi korjata missä tahansa korjaamolla ja itsekkin saa sitä säätää jos haluaa.  Se kulkee millä tahansa tiellä ja sitä voi tankata melkein millä tahansa asemalla (kuhan on standardi) ja se syö ihan standardia bensaa.

Pitäis aina puhua linuxista kun puhutaan käyttiksistä. Mutta tavallisii ihmisii ei kiinnosta käyttis vaan ohjelmat ja käyttöliittymät. Joten pitää puhua linuxin distroista ja etenkin gnomesta ja plasma desktopista ja muista. Sitten kun ne valitsee työpöydän niin sitten voidaan alkaa puhumaan distrojen vaihtoehdoista että mikä kannattaa ottaa miksikin.

(Ensin moottori, sitten onko se pakettiauto vai lava-auto vai peräti farmari auto. Sitten sen jälkeen että mikä autonvalmistaja sopii siihen tilanteeseen).

17
Se on sitten ihan toinen juttu että koetaanko Canonicalin harjoittama liiketoiminta yleisesti Linuxin eteenpäin viemiseksi, samoin yhtiön harjoittama veropolitiikka. Sen jätän muille. Mutta siis liiketoiminta = ok ja rahaa saa tehdä jos kykenee.

Me eletään kaikki samassa yhteiskunnassa missä valta siirretää yhä ylemmälle tasolle pienemmän ryhmän käsiin. Ei meillä ole valtaa päättää siitä että kulkeeko joku tie vaikka meidän omakotitalon rappusten kohdalta jos joku yritys niin oikeasti tahtoo sen kulkevan. Valtaa on niillä keillä on rahaa.

Elämme myös yhteiskunnassa missä jokaisen täytyisi noudattaa lakeja ja yhdenvertaisuutta toisia kohtaan.

Jos sä perustat yrityksen niin tottakai se on oikein että sä saat sen perustaa.
Mutta onko se oikein että sä et maksa veroja siihen tai yhteisöön missä sä toimit?

Kai se on oikein että sitä maksaa palkan omille työntekijöilleen tai antaa vähintää kunnian niille jotka työn tekevät ja itse siitä hyötyy?

Onko liiketoiminta aina OK ja sitä saa tehdä miten parhaaksi näkee ja se on silti aina OK? Että mitään velvollisuuksia ei ole kunnioittaa edes sitä yhteisöä joka sitä liiketoiminnan tarjoamia tuotteita ja palveluita hyödyntää?

Pääoman ahneus pistää helposti sanomaan että liiketoiminta on aina OK.
Ei väliä vaikka lapset tekee kenkiä jossain kehitysmaassa 5 sentin päiväpalkalla kun kengät myydään sitten muualla 100 euron hintaan eikä kukaan kenkien pitäjä edes tiedä miten ne kengät on valmistettu kun on hauskempi kuvitella että työntekijät ovat hyvin palkattuja ja ne työskentelee hyvissä työ-olosuhteissa 8 tuntia päivässä siinä missä moni toimistotyöntekijä.

Sellainen kirja on oikeastaan jokaisen suomen kansalaisen pakko lukea kuin "Ahneuden aika - Ari Ojapelto: Kuinka pääoman ahneus tekee teknologian avulla ihmisen tarpeettomaksi".
http://www.merkitys.org/kirjaojapelto.html

Vähintää tuolla alkaa muuttumaa mielipiteet yrityksien ja koko yhteiskunnan toimista eikä enää hyväksy että nykyinen liiketoiminta on OK koska sitä oppii näkemään mitä kaikkea pa*kaa siitä syntyy. Ite vasta alotin kirjan lukemisen ja sitä jo pystyy havaitsemaan monia asioita että mikä Canonicalin toimissa on niin pahasti väärin jo open sourcen filosofian puolesta!

18
Mutta tosiaan mielenkiintoista tietää missä Canonical itse on väittänyt koodanneensa koko Ubuntun - tai mitä nuo väitteet tuolla edellä nyt sitten oikein ovat olleetkaan?

Kattoo canonicalin omaa sivustoo eli ubuntu.com. Ubuntu-fi.org sijaitsee kyllä canonicalin palvelimilla mutta vastaako se sen sisällöstä? Siellä canonical pistää ensimmäisiä harhaluuloja kuinka canonical ja ubuntu yhteisö kehittää ohjelmat. Törkkäsee vähintään sinnepäin että muut sitten voivat luoda omat mielikuvansa niiden pohjalta. Ihan normaalia markkinointia.

Lainaus
Super-fast and great-looking, Ubuntu is a secure, intuitive operating system that powers desktops, servers, netbooks and laptops. Ubuntu is, and always will be, absolutely free.

Tosta lähtien canonical lähtee levittämään mielikuviaan että ubuntu on käyttis jota canonical ja ubuntu kommuuni kehittää. Siellä sun täällä sanotaan vähän että "kaikki kehittää sitä" ja jos haluaa kehittää sitä pitää liittyä ubuntu kommuuniin. Ja kuinka jopa IBM ja monet muut kehittää ubuntua.

Kysymys on myös siitä miten canonical luo vääriä mielikuvia markkinoinnilla että se saisi yliotteen muista kilpailijoistaan. Tottakai tota tekee jotkut muutkin yritykset omilla distroillaan mutta siinäki eroaa monesti siitä että canonical ei halua pitää edes linuxin nimeä omassa nimessään kuten opensuse tai mandriva. Canonical ei edes mainitse linuxia kertaakaan etusivullaan yhtään missään. Koska canonical haluaa rakentaa illuusion ubuntu != linux (jotka ei tiedä nii != tarkoittaa "ei ole" kun taas == on yhtä kuin ja nii edellee).

Lainaus
On tietysti tärkeää pitää huolta miten yritykset avoimen koodin yhteisössä toimivat. Toisaalta kannattaisi myös oppia sitä, miten hienosti Canonical on osannut markkinoida tuotteensa, toteuttaa jakelunsa ja positioida sen oikealla tavalla. Nuohan ovat kaupallisten ohjelmistojen menestyksen ehtoja - miksei sitten avointen ohjelmienkin jos tavoitteena oikeasti on menestys ja laaja levikki.

Paremmin on onnistunut kyllä muut yritykset kuten redhat, IBM, novell ja jopa mandriva. Ne ei vain ole koskaan yrittänyt myydä omaa tuotetta != linuxina. Canonical tekee sen ja se on tajunnut että tärkeää on, kärjistetysti sanottuna, aivopestä omat käyttäjät jotka sitten omassa hurmoksessa hehkuttaa sitä lähipiirilleen. Se on vahvempaa markinointia kuin TV mainokset tai lehdissä olevat mainokset. Canonical on rakentanut ihan oman todellisuuskuplan ubuntun ympärille missä suuri osa käyttäjiä on. Canonical jopa varasti GNU idean vapaista ohjelmista ja myy sen omanaan. Ubuntu tarkoittaa sitä että muista pidetään huolta. Että kun matkalainen tulee kylään nääntyneenä niin häntä autetaan siinä missä omaa veljeäänkin. Mutta canonical ei auta yhtään muita projekteja, se ei auta muita distroja, se ei lahjoita koodia takaisin siitä vaikka se saa kaiken koodin muilta. Se ei edes kehtaa mainita käyttävänsä linux käyttistä omalla etusivullaan vaan haluaa väittää ubuntun olevan käyttis ja rakentaa väärät mielikuvat että ubuntu on eri käyttis kuin linux. Saadakseen jotain tolkkua pitäisi alkaa kaivautumaan useiden sivujen sisälle ja tutkia ja silti siellä tulisi liirum laarumia eikä selvää kysymys-vastaus tapaa missä kerrottaisiin linux kernelin olevan käyttis ja ohjelmien tulevan ihan muualta mitkä canonical vain jakelee ja että muut kehittää niitä ohjelmia. Olisikohan se hyvää mainosta jos canonical sanoisi että se ei lahjoita koodia takaisin yhteisölle?

Paras markkinointi mitä canonical on koskaan tehnyt on ollut jakaa ilmasia asennuslevyjä postitse ja maksamalla postitusmaksut. Se sai median huomion. Joka keskittyi siihen että miljonääri postittaa ilmaiseksi ubuntulevyjä. Ihmiset kuulivat silloin siitä ja mark käytti hyödykseen tuolloin linuxin kuuluisuutta (sillon nimi oli ubuntu linux). Kun se sai tarpeeksi huomiota sillä. se pudotti linuxin nimestään ja ei enää maininnut siitä. Eikä mark enää edes puhu linuxista vaan ubuntusta. Hän ei enää kerro kuinka linux yhteisö haastaa microsoftin vaan kuinka ubuntu haastaa windowsin. Hän kertoo kuinka canonical keskittyy kehittämään yhteisölle vaikka se ei melkein riviäkään pistä takaisin verrattuna muihin jakelijoihin.

Mark voi nyt levätä laakereillaan kun ubuntua käyttävät ovat siinä innostumisen kiihkossa kun saivat jotain ilmaista windowsin tilalle eikä jouduttu piratisoimaan windowsia tai ostamaan sitä ja väki hurmoksessa levittää ubuntusta tietoa kuten canonical on juuri halunnut. Astuuko canonical alas norsunluutornista kertoakseen että linux kernel on käyttis ja ubuntu on vain sen distro ja kaikki softat on ihan muiden tekemiä ja canonical ei niitä kehitä vaan ainoostaan jakelee? Ei koska se rikkoisi kuplan ja asettaisi ubuntun ihan sinne muiden rinnalle. Parempi ottaa kunnia muiden työstä ja antaa muiden luulla että canonical on sen tehnyt.

Eihän kadun tallaajat tiedä miten ohjelmistot kehittyy ja miten ohjelmistot toimii. Eihän edes porukka tiedä mikä on prosessori ja mikä on emolevy! Tietokone on laatikko joka toimii savulla ja kun savu tulee ulos niin se ei enää toimi!
Porukka kuvittelee että se mitä ne näkee ruudulla on se käyttis, eli kun ne näkee gnomen kivalla taustakuvalla ja teemalla niin se on eri käyttis kuin gmome toisella taustakuvalla ja toisella kivalla teemalla. Suurin osa tietokonee käyttäjistä on juuri tälläsiä. Ja jopa vähä edistyneet menee harhaan sillä että vaihtaa gnomen vaikka fluxboxiin ja taas voidaa esitellä uusi käyttis. Ja jopa fedora saadaan olemaan ubuntu pelkästää että laitetaa sama taustakuva ja teema kuin ubuntussa normaalisti ja ei ole mitään tietoa mikä on mitäkin.

Jos joku meistä tietää totuuden niin onko se oikein olla kertomatta sitä niille jotka eivät tiedä mitä me tiedetään ja luovat vääriä mielikuvia sen pohjalta?
Onko se ubuntun henkeä olla tarjoamatta muille sitä mitä itsellä on?
GNU filosofiaa on tarjota vapaus ja vapaus tarkottaa että tietää totuuden. Mutta GNU valehtelee jopa itsekkin kun tulee kyseeseen linux.
Onko se valehtelemista että ei kerro kaikkea mitä tietää vaan jättää asioita kertomatta vaikka tietää että päätöksen tai mielipiteen tekemisessä kaikki tiedot aiheesta vaikuttaa sen muodostumiseen ja tietäen jättää tärkeitä tietoja kertomatta? Se on valehtelemista ja toisen huijaamista tai hyväksikäyttämistä.
Onko sellainen yritys hyvä vapauttaja joka käyttää muiden tietämättömyyttä härskisti hyväkseen kun saavutuksena siitä on määräysvalta markkinoilla joissa toimii?

Ohjelmistot on mustaa tiedettä valtaosalle käyttäjiä ja markkinointi on puhdasta mielikuvien rakentelua. Aina täytyis olla varovainen että kun yhdestä pahasta (MS) pääsee eroon niin tilalle ei ota toista joka vapautti siitä.

Ja canonical ei halua että muut voivat tehdä rahaa open sourcella! GPL ei mitenkään kiellä laittamasta hintaa ohjelmalle. Sen ei pidä olla ilmainen. Jopa FSF suosittelee että pistäkää hintalappu GPL ohjelmistolle. Canonical jopa estää tuota muidenkin ohella koska maksullinen distro ei selviä kun vieressä on ilmainen vaihtoehto jonka kehityksen maksaa mark omasta taskustaan.
Canonical on yritys joka pystyy myymään tappiolla ja painamaan hinnan niin alas että kilpailijat jotka ovat riippuvaisia tuotteidensa myymisestä hinnalla eivät pysty enää toimimaan. Etenkää kun canonical ottaa kaiken sen mitä kilpailijat tekevät ja esittää sen omana työnään.

19
Onko Canonical tehnyt väärin, tai laittomasti tehdessään Ubuntun ja laittanut sen jakeluun? Jos ajatellaan OpenGl ajatusmaailmaa, niin käsittäksen ei? Onko se toiminta ollut korretkia, niin ehkä kyllä, tai, kun en taustoja tiedä?

Tosta täytyy olla varovainen kun canonical ei ole tehnyt ubuntua vaan se ainoastaan paketoi ubuntun ja jakaa sitä. Siitä tuleekin termi distro/distribution joka on suomeksi jakelupaketti ja se tulee verbistä distributing eli jakaa.

Eihän siinä ole mitää vikaa että joku ottaa open sourcen softat, kääntää lähdekoodista binäärit, paketoi ne ja jakaa. Mutta se miten se jakelu tapahtuu onkin oma luku. Canonicalin tapa jakaa ne softat ominaan, väittäen että se on ne tehnyt on väärin niitä kohtaan jotka oikeasti tekee ne softat. Se on siis sama kuin maitomies kertoisi lypsäneensä maidon tai postimies kertoisi kirjoittaneensa ja painaneensa jakamansa lehden. Maitomies ja postimies ovat tärkeitä että käyttäjät saavat ne softat. Mutta suurin kiitos siitä maidosta ja lehdestä menee ihan muille.

Lainaus
Onko Canonical tehnyt hallaa linuxin leviämiseen koteihin? Ei minusta, enneminkin päin vastoin, on edes auttanut markkinoinillaan useampaa uskaltamaan kokeilla linusta kotona.

On tehnyt hallaa koska ihmiset ei tiedä että ne käyttää linux käyttistä ja canonical vain jakelee linuxia ja tuhansia muita open source softia yhdessä paketissa nimeltää ubuntu. Joo voidaa sanoa että se on kiva juttu että linux ja muut open source softat leviää. Mutta siitä ei ole paljoa hyötyä jos käyttäjät ei tiedä mitä ne käyttää ja mikä canonical on oikeasti (postimies tai maitomies)

Lainaus
Kun vielä on monen tasoisia tulijoita linux koneille, niin nekin pitää huomioida, jos ei ole tarkoitus pitää vain linusta nörttien ohjelmointiparatiisina? On henkilöitä, jotka ei pysty edes kuvaa kääntämään yksinkertaisellakaan kuvan käsittelyohjelmalla, vaikka olisi suomeksi käännetty, niin silloin pitää huomioida heidän tarpeensakin ja mikä vaatimustaso on kyseessä? Yksinkertainen simppeli työpöytä ja siihen tarvittavat kuvakkeet, riittää valtaosalle käyttäjiä.

Tuotahan tarjoaa valtaosa muista distroista. Canonical ei ole tehnyt yhtää mitää gnomelle mitä muut distrot eivät olisi tehneet juuri tollasiin toimintoihin kuten saadakseen kuvan käännettyä ympäri. Canonical vain jakaa ubuntua joka on sellainen paketti että linuxin ja kaikki muut softat saa helposti koneelle ja se mikä tekee sen poikkeevaksi muista on että siihen saa canonicalilta tukea tai ubuntu foorumeilta. Siis ihan samalla tavalla poikkeavaksi kuin mikä tahansa muu distro eroaa toisista distroista että niihin saadaan tukea niiden foorumeilta ja niiden tekemiltä yrityksiltä tai kommuuneilta. Eli ei mitää erikoista.

Lainaus
Olen ollut laittamassa windows koneita kuntoon ihmisillä, jotka ei osaa mennä edes resursien hallintaan, saati asentaa yksinkertaistakaan ohjelmaa koneelleen ja jos yrittävät, niin taatusti on kone solmussa sen jälkeen. Tämän tason käyttäjä ei kaipaa mitään koneen laittamisia, vaan on tyytyväinen, jos ei tarvitse muuta kuin hyväksyä päivitykset ja jatkaa surfailua ja sitäkään ei välttämättä tule kaikkien tehtyä, kun joutuu salasanan kirjoittamaan, hyväksyäkseen päivityksen.

Tollasille ihmisille mä laittaisin myös yhtä hyvin minkä tahansa muun distron kuin vain ubuntun. Kelpaa aivan yhtä loistavasti ja jopa monessa paikassa muut paremmin. Mutta ihan oikeesti mikä tahansa distro kelpaa siihen koska jos mä tiedän mitä käyttäjä tarvitsee niin mä voin sen vartissa säätää sille sellaiseksi että sillä ei tule ongelmia.

Mandriva/ Mageija, vai millä nimellä se nyt on, on minulla seuraava kokeiltava (sen vuoksi sinne sivuille alunperin menininkin), kun saan sen toisen koneen tähän työpöydälle hommattua.[/quote]

Kannattaa antaa mahollisuus 2-3 julkasun verran koska oman kommuunin ja koko distron tekeminen ei ole helppoa vaikka se forkataan mandrivasta. Eli Mandriva jää jatkamaan ihan kuten aikasemminkin mutta siitä tehdään oma versio joka eroaa sitten jatkossa siitä vielä enemmän. Lopulta mandrivan ja mageian ero taitaa olla suurempi kuin debianin ja ubuntun välinen ero. Ero tulee oleen kuin redhatin ja opensusen/mandrivan.

Lainaus
Joten jos ajatellaan Ubuntua ovimattona uudelle käyttäjällle, niin OK, se saa olla sellainen ajatus sinulla, muta minulle se on ennemmin mielyttävä tapa tutustua Linuxiin ja jos sen jälkeen huomaa olevansa jotain vailla, niin miksi ei vaihtaisi johonkin toiseen, ei kait se ole kielettyä, kaikkia vain ei kiinnosta hakea uutta distroa, vaan tyytyy siihen, mikä tuntuu hyvältä hänelle, ja eikö se ole se peruskysymys, että tuntuu hyvältä itselle, eikä muille? Eli voi käyttää Ubuntua häpemättä sitä mageijalaisten silmissä?

Ei mitää häpeää pitäisi kokea siitä että käyttää ubuntua mutta se pitäisi myös tapahtua järjellisistä syistä eikä vain tunteesta ubuntuun. Ihan sama pätee mandrivaankin. Canonical ei ole mikään ystävällinen vierailija open source yhteisössä missä kommuunit ja yritykset ovat raataneet vuosia saadakseen linuxin siihen kuntoon missä se on nyt. Ja canonical kerää vain kunnian siitä vaikka se ei pistä tikkuakaan ristiin siitä.
Ja jokasen pitäisi tajuta että liika valta yhdellä taholla oli se sitte open source tai suljettu softa puoli niin se on liikaa jos siinä ei pelata siten että oikeasti kehitetää ja kunnioitetaa muita distroja. Ja sitä ei canonical tai ubuntu kommuuni tee ja sehä johtuu joko tiedottomuudesta että canonical on vain jakelija tai uskosta että canonicalin markkinointi on totta eli ei havaita sitä canonicalin omaa ongelmaa siinä että sen täytyy tehdä voittoa ja sitä se ei tee varmaa vieläkää vaikka istuu veroparatiisissa ja sillä on lähes pohjaton lompakko mistä rahaa sataa. Muut distrot ovat joko täysin kommuunin pohjalta tehneet kaiken työn canonicalin eteen (debian vaikka) tai perustaneet yritykset ja lähteneet tarjoamaan tukea ja kehittämään upstreamia käyttäjien tarpeiden mukaan missä samalla kaikkien distrojen käyttäjät siitä hyötyy (redhat, mandriva ym).


20
Juuri suhteessa tähän Ubuntu tullessaan vakuutti. Työpöydällä ei ollut ainuttakaan turhaa kuvaketta, oletusasennus oli täsmämitoitettu perustarpeisiin ja ohjelmavalikko siisti. Nythän kaikki distrot tuntuvat siirtyneen – kiitettävästi! – samalle linjalle, jopa openSUSEkin.

Mandrakehan alotti siivoamaan valikkojaan ennen kuin ubuntua oli olemassa. Mutta säilytti sen kaupallisen asiansa eli työpöydällä oli powerpackin ja clubin (fooruminkin) tarjouslinkit.
Silti se mikä oli pahinta oli että valikkoja ei ollut siivottu tarpeeksi, etenkin jos oli gnome + kde asennus yhdessä milloin softat oli molempien puolella. Mandrake(mandriva) oli/on siinä loistava että ei ollut merkitystä laadussa kumpaa oikeestaan käytit. Mikä on taas ongelma ubuntulla että kubuntu on ihan toisen tason distro kuin ubuntu.

Joskus 99 moni distro teki tuon valikon hyvin selkeäksi ja sitä ubuntu on suorastaan kopioinut. Debianillakin oli tuolloin juuri sellainen valikko kuin mitä ubuntulla on tänä päivänä. Sitten ne corelit ja muut olivat sellaisia mitä muutkin distrot vieläkin saisivat ottaa oppia. Asennus oli helpommalla tyylillään kolme klikkausta missä valittiin kiintolevy, annettiin käyttäjätiedot (nimi, käyttäjätunnus ja salasana) sekä root salasana ja asennus oli jo taustalla käynnissä kun sai nuo tiedot annettua ja sitten vain katseltiin infoja mitä tehdään mistäkin.

Oletusasennuksen mukaan tehty päätös rankata distroja on hyvin heppoinen, se on kyllä se hyvin tärkeä asia mutta ei mikään vettä pitävä. Mutta kun käyttäjät on sellaisia että istutaan mielellään vain selaamassa nettiä selaimella ja chattaillaan facebookissa sillä ja kuunnella sitten musiikkia tai katotaan pari videota niin millään syvällisemmällä todella tärkeellä asialla ei ole mukamas arvoa. Siinä vaiheessa istuukin asemaan ne jotka haluaa huolehtia että koko homma ei mene reisille sen takia että lähdetään tekemään rahaa ja sitomaan käyttäjiä tiettyihin mielikuviin. Tulos on vain mitä MS nautiskelee tälläkin hetkellä. Kyllähän windowskin toimii loistavasti. Tiettyyn pisteeseen saakka.

Nyt mandrivasta forkattu distro mageia tulee oleen kiinnostava kun se on yhteisöpohjainen eli yhteisö pääsee vaikuttamaan vielä enemmän muutoksiin kun ei ole yritysasiakkaat etusijalla. Mutta se taas muuttuu että mandriva on ollut yksi suurimpia tukijoita open sourcen puolella. Mageialla ei tule olemaan sellaisia varoja ollenkaan. Mandriva on maksanut (palkkiot) eri upstream projektien tekijöille ja palkannut niihin väkeä mukaan, ottamatta niitä omilla palkkalistoille ja nimenomaan upstreamiin että työstä pääsee nauttimaan kaikki eikä vain mandriva. Mandriva myös pistänyt paljon rahaa gnomen ja kde eri tapahtumiin (gnome summit? ja akademy) ja järjestänyt tiloja ja koulutuksia. Lopputulokset olleet erinomaisia juuri open source yhteisöä kohtaan. Mutta kun siitä ei pidetä tarpeeksi meteliä niin ongelmia tulee. Muistaakohan kukaan enää mandrivan pääjohtajan avointa kirjettä intelin Classmate tapauksessakin missä MS lahjoi edustajat asentamaan mandrivan tilalle windows?

Sivuja: [1] 2 3 ... 23