Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Fri13

Sivuja: [1]
1
Taas se näkyy, admin(it) iskee paniikissa lukkoja aiheisiin jotka eivät miellytä heidän omaa henkilökohtaista agendaa. Tätäkö se on se inhimillisyys muita kohtaan että kielletään keskustelu inhottavista asioista jotka käsittelee canonicalia?

Henkilökohtaisesti sanon Peran on näköjään moderaattori jolta minä ottaisin admin oikeudet kuukaudeksi pois. Hän ei tunnista sotia ja väittelyjä toisistaan.



otsikon edit / rhkfin

2
Yleistä keskustelua / Adminit peloissaan?
« : 05.11.10 - klo:23.15 »
Alkaako täällä adminit olemaan peloissaan että täytyy alkaa ketjuja lukitsemaan eikä haluta että totuus canonicalista ja ubuntusta paljastuu?

Jos e todella epämiellyttäviä ketjuja lukita niin ne sitten siirretään pois tai muuten vain piiloitetaan.

3
Mikä saa Microsoftin pelkäämään OpenOffice.orgia noin paljon vaikka on ilmoittanut sen olevan vertailukelvoton. Mutta silti pitää tehdä pelotteluvideoita?

http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/10/microsoft-posts-video-of-customers-criticizing-openoffice.ars

4
Yleistä keskustelua / Linuxin viilaamista
« : 13.10.10 - klo:00.40 »
Ubuntu ei ole käyttis vaan Linux kerneli on ubuntussa käyttis. Teetkö Linux käyttikselle tuota softaa vai teetkö vain ubuntu distrolle sitä softaa?

Tutustu LSB standardiin ja tee sen mukainen binaari jos haluat itse tehdä binäärit avaamatta lähdekoodia. Toimii sitten jokaisessa distrossa joka noudattaa LSB standardia. Nyt on aika turha kun vain ubuntulle tehty paketointi joka on todella vittumaista avoimen lähdekoodin yhteisöä kohtaan.
Toine vaihtoehto olisi kääntää jokaiselle distrolle omat paketit mutta se tulee hyvin vaivalloiseksi nopeesti joten LSB on se ainoa helppo ratkaisu jos haluaa mitään pistää yhteisölle takaisin suljettuna koodina. Ja muista myös sitten että miten lisenssit toimivat.

Olisi vain kiva että muiden distrojen käyttäjät voisivat nauttia tuollaisista sovelluksista ilman että ubuntua käyttävät alkaa rakentelemaan jotain suljettua distroa.

[topicin vaihto]

5
Kyseessä on ACER Travelmate 800 kannettava tietokone. N. 7 vuotta vanha missä ATI mobility 9000 näytönohjain.
3D kiihdytys toimii aivan loistavasti mutta jos kytkee päälle Compiz-Fusionin tai KWin kompositoinnin niin taustakuva muuttuu mustaksi ja jos silloin avaa esimerkiksi Firefoxin niin sen sisältö on musta mutta ikkunakehykset näkyvät.
Heti kun sammuttaa kompositoinnin niin palaa taustakuva ja ohjelman käyttöliittymä. Ilman Kompositointia 3D pelit toimivat.

Onko vaivaa 10.04 versiota, aikaisempia ei ole kokeiltu. Onko kukaan törmännyt vastaavaan?
Radeon ajuri käytössä ja kokeiltu myös ati ajuria.

6
Yleistä keskustelua / Canonical ei kehitä Linuxia
« : 25.05.10 - klo:19.40 »
Monet uskoo että Canonical on suurin Linuxin kehittäjä kaikista valtajakeluista ja yrityksistä. Mutta faktat ovat karua luettavaa. Canonical ei kehitä yhtään Linux käyttöjärjestelmää vaan ainoastaan hyödyntää sitä ja sitoo Ubuntun käyttäjät ja kehittäjät itseensä.

Lyhyesti voisi siis sanoa:
Lainaus
Jos haluat osallistua Linuxin kehittämiseen, lopeta työsi Canonicalilla tai älä käytä Ubuntua


http://video.google.com/videoplay?docid=3385088017824733336#

7
KDE on julkaissut KDE Software Compilation 4.4.0 (lyhyesti siis KDE SC 4.4) ja samalla uusinut oman sivustonsa.

http://www.kde.org/announcements/4.4/

Nauttikaa siitä mitä KDE on teille kehittänyt.

8
Tämän ryhmän otsikko pitäisi vaihtaa. KDE ei tarkoita työpöytäympäristöö vaan yhteisöä eli graafikkoja, ohjelmoijia, kääntäjiä, dokumentoijia ynnä muita. Työpöytiä tarkoittaa nyt KDE Plasma Desktop tai KDE Plasma Netbook. Molemmat kuuluu KDE Workspace ryhmään mutta ovat eri työpöytäympäristöi.

Summary
- We will use simply "KDE" and retire the expansion "K Desktop Environment"
- We will use "KDE" exclusively in two meanings:
   *KDE, the community, which creates free software for end users
   *As an umbrella brand for the technology created by the KDE community
- We will use distinct brands for the software that was previously referred to generically as “KDE”:
  * The KDE Workspaces will be separately referred to as "KDE Plasma Desktop" and "KDE Plasma Netbook"
  * The KDE technologies used for building applications will be referred to as the "KDE Platform"
  * The KDE Applications will stay as they are: "the KDE Applications"
  * The product we currently have released as "KDE 4.3" is essentially a compilation of our software         
    (Workspaces, Applications and Platform), and thus the next release will be named "KDE Software
    Compilation 4.4
"

KDEsta ei siis voi enää puhua työpöytäympäristönä.

http://dot.kde.org/2009/11/24/repositioning-kde-brand

Jote entine selitys "Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt, esimerkiksi KDE (Kubuntu) ja XFCE (Xubuntu) sekä niiden mukana tulevat ohjelmistot."

Kuuluu olla jatkossa "Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt, esimerkiksi KDE Plasma Desktop / KDE Plasma Netbook (Kubuntu) ja XFCE (Xubuntu) sekä niiden mukana tulevat ohjelmistot."

edit. poistettu palkoherneet ettei mene joidenkin nenää

[ylläpito on poistanut liitteen]

9
Onko teillä jotai omia säätöjä mite conffaatte GIMPin? Itellä on osittai kopsattu ideoita photarista pääasias työkalurivin suhtee mutta muute säädän sen mukaa mite kokemus onpi osoittanu olevan parempi. Välillä vaihtuu työn takii sitte käyttöliittymä mutta usein sitä ei tarvi kun ite pystyn tehokkaasti hommat hoitaa. GIMP softaa varten on oma aktiviteetti jolla on väriteema neutraalimpi ja mitää turhaa ei pöydällä ole muutoi.


10
Tästä lähtie KDE ei tarkota enää työpöytäympäristöö vaa yhteisöä joka kehittää eri softia. Työpöytää kutsutaa 4.4 versiosta lähtie KDE Plasma Desktop tai sitte Plasma Desktop nimillä. Ja se tarkottaa perinteistä työpöytää. Miniläppäreihi tarkotettu versio taas on KDE Plasma Netbook nimellä.
Kehitteillä taitaapi olla kanssa KDE Plasma Phone joka tulee sitte vaa kännyköihi käyttöö.

Seuraava 4.4 versio joka julkastaa on sitte viralliselta nimeltää KDE SC 4.4, sillä tarkotetaa kaikkia tekniikoita ja softia mitä KDE kehittää. Sitä ei voi kutsua KDE, KDE4 tai KDE 4.4 nimillä. Pelkkä numeron käyttö on sallittuu jos se sopii kontekstiin. KDE SC kun onpi paljo muutaki kuin vain työpöytä. Enää ei KDE4 aikakautena oo ollu KDesktop käytössä ja sitä ei ole voinut kutsuu K Desktop Environment nimellä joka onpi taas 4.0 version myötä ollut sopimaton.

Jote varautukaa oppimaa tekniikkaa.

Lisää tietoo voitteki lukea KDE uutissivustolta osoitteest http://dot.kde.org/2009/11/24/repositioning-kde-brand

[ylläpito on poistanut liitteen]

11
Yleistä keskustelua / Usean eri äidinkielen valinta
« : 25.05.09 - klo:13.29 »

Olen nyt kuullut outoja huhuja (oikeastaan Canonicalin Brainstrom äänestys) että Ubuntu ei mahdollista usean käyttäjän käyttää GNOME -työpöytää muilla kuin yhdellä kielellä kerrallaan?

Äänestyksen luoja valitti että heitä on useita ulkomaalaisia vaihto-oppilaita ja vain yksi tietokone kaikille. Kaikilla on oma käyttäjätili mutta he haluaisivat saada jokaisen käyttäjätilin kieleksi valittua jokaisen käyttäjän oman äidinkielen. Mutta Ubuntu ei tarjoa tähän mahdollisuutta vaan pakottaa kaikki tilit käyttämään samaa kieltä. Joten joutuvat käyttämään Englantia.

En ole kokeillut mutta miten on vaikka Suomessa? Onko mahdollista saada käyttäjätili A Suomeksi ja käyttäjätili B Ruotsiksi?


12
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntun markkinoinnin tyyli
« : 23.04.08 - klo:12.21 »
http://www.ubuntu-fi.org/804/Ubuntu 8.04 LTS työpöydille julkaistu.pdf
(miksi välit eikä alaviivoja? kaikki selaimet, sähköpostit ja pikaviestimet eivät osaa tuollaista avata)

Ensimmäiseksi pitää mainita pari asiaa suomennuksesta ja toiseksi liiasta Microsoftin kaltaisesta tekstistä (joka taitaa olla alkuperäisessä?).

"kattavan   valikoiman   ohjelmistoja   työpöytäkäyttäjille.   Kyseessä   on   Ubuntun   kahdeksas
julkaisu,   ja   Ubuntun   menestys   lupausten   täyttämisessä   on   pysynyt   ainutlaatuisena   ­
tarkalla aikataululla joka kuudes kuukausi julkaistaan vapaa, vakaa, turvallinen ja täysin
tuettu kaupallinen käyttöjärjestelmä.


Lukijalle ei tule se sanoma, mitä tekstin pitäisi välittää. Liikaa Microsoftin kaltaista tekstiä joka ei tarkoita mitään. "Tuettu kaupallinen käyttöjärjestelmä", mistä lähtien GNU/Linux on ollut kaupallinen? Kyllä se on ihan epäkaupallinen mutta sen tukeminen voi olla kaupallista. Sanojen sijoittelut täytyy tarkistaa koska muuten tulee mielikuva lukijalle että Canonical omistaa Ubuntun kuten Microsoft omistaa Windowsin.

"Parantunut   valokuvien   hallinta:   Oletuksena   oleva   paranneltu   valokuvien   hallintaohjelma
F­Spot   toimii   yhdessä   kehittyneen   kamera­   ja   puhelintunnistuksen   kanssa   tarjoten
mahdollisuudet   valokuvien   lähettämiseen,   luokitteluun,   hallintaan,   näyttämiseen,
tulostamiseen   ja   jakamiseen   ystävien   ja   perheen   kanssa   helpommin   kuin   koskaan
aiemmin."


"jakamiseen ystävien ja perheen kanssa helpommin kuin koskaan aiemmin" on sekä Microsoft-tyylistä mainostusta että tekstiä joka antaa väärän ymmärryksen. Teksti kertoo lukijalle että kuvia pitää jakaa ystävien ja perheen kanssa että se onnistuu eikä yksin sitä ei pysty tekemään. Myös "kamera ja puhelintunnistuksen kanssa" on huonosti käännetty.

"Tuottavuuteen   liittyvät   parannukset:   Kellon   ja   kalenterin   älykäs   sulauttaminen   tarjoaa
ajanhallinnan   joka   puolella   maailmaa.   Yksi   napsautus   mahdollistaa   tapaamisten
lisäämiset, osallistumiset ja hälytysten vastaanoton."


Tälläisistä tulee mieleen Applen mainostaminen, "500 uutta ominaisuutta" joista ensimmäinen ominaisuus on "siirsimme OK ja Cancel nappien paikkaa" ja toinen ominaisuus on "Teimme viivasta 1px sijasta 2px levyisen!"
Mutta pitää varmaan osoittee syyttävä sormi alkuperäiseen artikkeliin (jos sitä edes on?). Ei ole mitenkään Ubuntun tarjoama ominaisuus ja tälläisiä "omistuksia" pitäisi välttää.

Lisää   sovelluksia:   Yli   30   kaupallisten   ohjelmistojen   toimittajaa   aikoo   tukea   ja   jakaa
sovelluksiaan   8.04   LTS   ­työpöytäalustalle.   Näitä   yrityksiä   ovat   muun   muassa   Adobe,
Google, Real Networks, Nero, Skype, Corel, Parallels ja Fluendo.


Mikä on 8.04 LTS työpöytäalusta? Pitäisi lukea "8.04 LTS version tarjoamalle GNOME työpöytäympäristölle"
Muutenkin kyseiset yritykset eivät jaa sovelluksiaan vain Ubuntulle vaan monille muille levitysversioille samalla. Ubuntu ei ole erityisessä asemassa vaikka huomiota saakin! Alussa puhutaan Ubuntun käyttämästä GNU/Linux käyttöjärjestelmän työpöytäympäristöstä. Tällä pyritään varmaan tarkoittamaan että ohjelmat on tulossa Ubuntun työpöytäversioon, eikä palvelinversioon.

Alussa puhutaan myös kaupallisesta käyttöjärjestelmästä ja lopussa puhutaan vapaasti käytettävästi ja jaettavissa olevasta GNU/Linux käyttöjärjestelmän levitysversio. Tälläisiä ongelmia ei pitäisi löytyä, olkoot mikä esijulkaisu.

Ubuntu   tulee   aina   olemaan   sekä   ilmaiseksi   ladattavissa   että   vapaasti   käytettävissä   ja
jaettavissa. Näiden päämäärien kera Ubuntu pyrkii olemaan käytetyin Linux­järjestelmä ja
maailmanlaajuisen   avoimen   lähdekoodin   ohjelmistojen   ekosysteemin   keskus.   Lisätietoja
osoitteista www.canonical.com tai www.ubuntu.com.


Tässä nyt vain muutama suuri ongelma, mistä pääsee itse aiheeseen, GNU/Linuxin markkinointi, oli kyseessä mikä tahansa levitysversio, pitäisi jättää PR ihmisille jotka osaavat markkinointia. Se on hienoa että halukkaita löytyy Suomentamaan tälläisiä tekstejä (tai tekemään?) mutta sanojen sijoittelu, sanavalintojen tekeminen ja koko asian viilaaminen on monimutkaisempaa kuin esseen kirjoittaminen koulussa.

Tälläiset markkinointitekstit tekevät hallaa koko yhteisölle kahdesta syystä, Ubuntua mainostetaan jotenkin ainutlaatuisena verrattuna muihin levitysversioihin (sitä se ei ole) ja huono tekstinlaatu heijastuu negatiivisesti myös kaikkiin muihin levitysversioihin, ei vain Ubuntuun.

13
Yleistä keskustelua / Etsitään aihetta "Ei Xorgia"
« : 14.04.08 - klo:16.59 »

Hei! Luin kuukausi kaksi takaperin aiheen/blogin Ubuntu-fi.orgista missä kirjoittaja oli tehnyt jutun mitä kaikkea voi tehdä ilman Xorgia. Koneella pystyi videot ja kuvat katsomaan framebufferin kautta ja selaamaan WWW-sivujakin kuvilla iloisesti.
En vain millään hakusanoilla saa aihetta löytymään, muistaako/tietääkö joku mikä ketju/blogi oli kyseessä täällä?

14

Onko Ubuntulaiset kokonaan unohtaneet tämän jakeluversio nimityksen käyttämisen eli distron.  Ja ottaneet sen tilalle käyttöjärjestelmän?  :) Mikä ihme on tähän syynä kun levitetään sellaista tietoa että eri distrot ovat eri käyttöjärjestelmiä keskenään (kuten Windows ja MacOSX olisivat) vaikka ovat aivan samoista osista koottua, paketoitu vain eri tavalla ja vähän eri versioilla ja mahdollistaa samojen ohjelmien ajamisen kaikissa distroissa. Vain tietenkin valmiiksi tehdyt binääripaketit eivät toimi suoraan esim RPM distrossa jos tehty Debianille.  ;)

Mikä tähän on syynä? Tälläinen vain luo sellaisen käsityksen että halutaan levittää vääristynyttä informaatiota käyttäjille jotka eivät enää ymmärrä distro sanaa, onko ideana päästä eroon "Mikä distro sopii minulle" kysymyksistä vai?  ???

Tällä hetkellä käyttäjät puhuvat Ubuntusta ja Kubuntusta eri käyttöjärjestelminä vaikka ovat tarkalleen sama. Vain eri distroja.  >:(

15

Nonniin, Mandrivasta pitäisi siirtyä Ubuntun (KDE asennettu) käyttäjäksi kun ubuntu toimii paljon nopeammin mutta todella harmittava ja raivostuttava takaisku on apt-get lähteiden vajaus. Mistään ei tunnu löytävän lähteitä että pääsisi edes lähelle urpmin kaltaista kattavuutta sovelluksissa.

Esim http://www.kde-look.org ja http://www.kde-apps.org sivustojen sovelluksia/teemoja ei saa millään muulla tavoin asennettua kuin tekemällä kaiken käsin.

Vaikka on avattu kaikki multiverset ja backportit ja universet lähteisiin niin ei riitä, apt-get ohjelma määrä on "säälittävän" pieni vaikka paljon on tullut kuultua että se olisi yksi parhaimpia. Pitäisi varmaan kokeilla sitten Gentoota jos tahtoo helppoa asennettavuutta.

Tämä ei ole mikään moita vaan kysymys että mitä muita lähteitä pitäisi asennella kuin ubuntuguide.org:n antamat lähteet että onnistuisi kaikkien sovelluksien ja teemojen asentaminen kuten kuuluu?

Myöskään tältä foorumilta hakeminen ei antanut mitään muita lähteitä kuin tuon ubuntuguiden eli pyydänkö ubuntulta liikaa? :-[

Sivuja: [1]