Kirjoittaja Aihe: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä  (Luettu 18071 kertaa)

JayJay

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 260
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #40 : 04.11.10 - klo:11.32 »
Missä se Canonical muuten väittää mitä täällä väitetään sen väittävän?

Siihen en taas minä ota kantaa. Kiinnitin vain edellisen kirjoittajan huomion Fri13:sta selitykseen aiheesta, kun hän selkeästi ei ollut sitä huomannut/sisäistänyt. Sinä taas kysyt ihan eri asiaa ja varmaan Fri13:sta on perusteita väittää noin ja mielenkiintoista onkin nyt nähdä niitä perusteita.

Itse asiassa olin huomannut. En vain tajua miksi vaikka joku saa harjoittaa LInux-liiketoimintaa ja se on jopa tuettavaa (Linux-kauppoja mainostetaan tälläkin sivustolla) ja toinen ei. Se on sitten ihan toinen juttu että koetaanko Canonicalin harjoittama liiketoiminta yleisesti Linuxin eteenpäin viemiseksi, samoin yhtiön harjoittama veropolitiikka. Sen jätän muille. Mutta siis liiketoiminta = ok ja rahaa saa tehdä jos kykenee.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin sitä Fri13 nimenomaan tähdensi, ettei siinä sinänsä mitään pahaa ole ja se on nimenomaan hienoa ja kannustettavaa. Pahaa siitä tekee tämä aiemman lainauksen kaltainen väitetty toiminta ja onhan nyt yrityksen yhteiskuntamoraalilla nyt ainakin itselleni jotain merkitystä.

Mielestäni nämä asiat on jo selitetty tyhejntävästi, ei tosin todistettu.

Mutta en ole Fri13, joten hän selittäköön ja todistakoon tarkemmin väitteensä. :)
Odotan myös itse mielenkiinnolla ihan hyvän selityksen jälkeen niitä todisteita.

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #41 : 04.11.10 - klo:11.49 »
Mutta tosiaan mielenkiintoista tietää missä Canonical itse on väittänyt koodanneensa koko Ubuntun - tai mitä nuo väitteet tuolla edellä nyt sitten oikein ovat olleetkaan?

Kattoo canonicalin omaa sivustoo eli ubuntu.com. Ubuntu-fi.org sijaitsee kyllä canonicalin palvelimilla mutta vastaako se sen sisällöstä? Siellä canonical pistää ensimmäisiä harhaluuloja kuinka canonical ja ubuntu yhteisö kehittää ohjelmat. Törkkäsee vähintään sinnepäin että muut sitten voivat luoda omat mielikuvansa niiden pohjalta. Ihan normaalia markkinointia.

Lainaus
Super-fast and great-looking, Ubuntu is a secure, intuitive operating system that powers desktops, servers, netbooks and laptops. Ubuntu is, and always will be, absolutely free.

Tosta lähtien canonical lähtee levittämään mielikuviaan että ubuntu on käyttis jota canonical ja ubuntu kommuuni kehittää. Siellä sun täällä sanotaan vähän että "kaikki kehittää sitä" ja jos haluaa kehittää sitä pitää liittyä ubuntu kommuuniin. Ja kuinka jopa IBM ja monet muut kehittää ubuntua.

Kysymys on myös siitä miten canonical luo vääriä mielikuvia markkinoinnilla että se saisi yliotteen muista kilpailijoistaan. Tottakai tota tekee jotkut muutkin yritykset omilla distroillaan mutta siinäki eroaa monesti siitä että canonical ei halua pitää edes linuxin nimeä omassa nimessään kuten opensuse tai mandriva. Canonical ei edes mainitse linuxia kertaakaan etusivullaan yhtään missään. Koska canonical haluaa rakentaa illuusion ubuntu != linux (jotka ei tiedä nii != tarkoittaa "ei ole" kun taas == on yhtä kuin ja nii edellee).

Lainaus
On tietysti tärkeää pitää huolta miten yritykset avoimen koodin yhteisössä toimivat. Toisaalta kannattaisi myös oppia sitä, miten hienosti Canonical on osannut markkinoida tuotteensa, toteuttaa jakelunsa ja positioida sen oikealla tavalla. Nuohan ovat kaupallisten ohjelmistojen menestyksen ehtoja - miksei sitten avointen ohjelmienkin jos tavoitteena oikeasti on menestys ja laaja levikki.

Paremmin on onnistunut kyllä muut yritykset kuten redhat, IBM, novell ja jopa mandriva. Ne ei vain ole koskaan yrittänyt myydä omaa tuotetta != linuxina. Canonical tekee sen ja se on tajunnut että tärkeää on, kärjistetysti sanottuna, aivopestä omat käyttäjät jotka sitten omassa hurmoksessa hehkuttaa sitä lähipiirilleen. Se on vahvempaa markinointia kuin TV mainokset tai lehdissä olevat mainokset. Canonical on rakentanut ihan oman todellisuuskuplan ubuntun ympärille missä suuri osa käyttäjiä on. Canonical jopa varasti GNU idean vapaista ohjelmista ja myy sen omanaan. Ubuntu tarkoittaa sitä että muista pidetään huolta. Että kun matkalainen tulee kylään nääntyneenä niin häntä autetaan siinä missä omaa veljeäänkin. Mutta canonical ei auta yhtään muita projekteja, se ei auta muita distroja, se ei lahjoita koodia takaisin siitä vaikka se saa kaiken koodin muilta. Se ei edes kehtaa mainita käyttävänsä linux käyttistä omalla etusivullaan vaan haluaa väittää ubuntun olevan käyttis ja rakentaa väärät mielikuvat että ubuntu on eri käyttis kuin linux. Saadakseen jotain tolkkua pitäisi alkaa kaivautumaan useiden sivujen sisälle ja tutkia ja silti siellä tulisi liirum laarumia eikä selvää kysymys-vastaus tapaa missä kerrottaisiin linux kernelin olevan käyttis ja ohjelmien tulevan ihan muualta mitkä canonical vain jakelee ja että muut kehittää niitä ohjelmia. Olisikohan se hyvää mainosta jos canonical sanoisi että se ei lahjoita koodia takaisin yhteisölle?

Paras markkinointi mitä canonical on koskaan tehnyt on ollut jakaa ilmasia asennuslevyjä postitse ja maksamalla postitusmaksut. Se sai median huomion. Joka keskittyi siihen että miljonääri postittaa ilmaiseksi ubuntulevyjä. Ihmiset kuulivat silloin siitä ja mark käytti hyödykseen tuolloin linuxin kuuluisuutta (sillon nimi oli ubuntu linux). Kun se sai tarpeeksi huomiota sillä. se pudotti linuxin nimestään ja ei enää maininnut siitä. Eikä mark enää edes puhu linuxista vaan ubuntusta. Hän ei enää kerro kuinka linux yhteisö haastaa microsoftin vaan kuinka ubuntu haastaa windowsin. Hän kertoo kuinka canonical keskittyy kehittämään yhteisölle vaikka se ei melkein riviäkään pistä takaisin verrattuna muihin jakelijoihin.

Mark voi nyt levätä laakereillaan kun ubuntua käyttävät ovat siinä innostumisen kiihkossa kun saivat jotain ilmaista windowsin tilalle eikä jouduttu piratisoimaan windowsia tai ostamaan sitä ja väki hurmoksessa levittää ubuntusta tietoa kuten canonical on juuri halunnut. Astuuko canonical alas norsunluutornista kertoakseen että linux kernel on käyttis ja ubuntu on vain sen distro ja kaikki softat on ihan muiden tekemiä ja canonical ei niitä kehitä vaan ainoostaan jakelee? Ei koska se rikkoisi kuplan ja asettaisi ubuntun ihan sinne muiden rinnalle. Parempi ottaa kunnia muiden työstä ja antaa muiden luulla että canonical on sen tehnyt.

Eihän kadun tallaajat tiedä miten ohjelmistot kehittyy ja miten ohjelmistot toimii. Eihän edes porukka tiedä mikä on prosessori ja mikä on emolevy! Tietokone on laatikko joka toimii savulla ja kun savu tulee ulos niin se ei enää toimi!
Porukka kuvittelee että se mitä ne näkee ruudulla on se käyttis, eli kun ne näkee gnomen kivalla taustakuvalla ja teemalla niin se on eri käyttis kuin gmome toisella taustakuvalla ja toisella kivalla teemalla. Suurin osa tietokonee käyttäjistä on juuri tälläsiä. Ja jopa vähä edistyneet menee harhaan sillä että vaihtaa gnomen vaikka fluxboxiin ja taas voidaa esitellä uusi käyttis. Ja jopa fedora saadaan olemaan ubuntu pelkästää että laitetaa sama taustakuva ja teema kuin ubuntussa normaalisti ja ei ole mitään tietoa mikä on mitäkin.

Jos joku meistä tietää totuuden niin onko se oikein olla kertomatta sitä niille jotka eivät tiedä mitä me tiedetään ja luovat vääriä mielikuvia sen pohjalta?
Onko se ubuntun henkeä olla tarjoamatta muille sitä mitä itsellä on?
GNU filosofiaa on tarjota vapaus ja vapaus tarkottaa että tietää totuuden. Mutta GNU valehtelee jopa itsekkin kun tulee kyseeseen linux.
Onko se valehtelemista että ei kerro kaikkea mitä tietää vaan jättää asioita kertomatta vaikka tietää että päätöksen tai mielipiteen tekemisessä kaikki tiedot aiheesta vaikuttaa sen muodostumiseen ja tietäen jättää tärkeitä tietoja kertomatta? Se on valehtelemista ja toisen huijaamista tai hyväksikäyttämistä.
Onko sellainen yritys hyvä vapauttaja joka käyttää muiden tietämättömyyttä härskisti hyväkseen kun saavutuksena siitä on määräysvalta markkinoilla joissa toimii?

Ohjelmistot on mustaa tiedettä valtaosalle käyttäjiä ja markkinointi on puhdasta mielikuvien rakentelua. Aina täytyis olla varovainen että kun yhdestä pahasta (MS) pääsee eroon niin tilalle ei ota toista joka vapautti siitä.

Ja canonical ei halua että muut voivat tehdä rahaa open sourcella! GPL ei mitenkään kiellä laittamasta hintaa ohjelmalle. Sen ei pidä olla ilmainen. Jopa FSF suosittelee että pistäkää hintalappu GPL ohjelmistolle. Canonical jopa estää tuota muidenkin ohella koska maksullinen distro ei selviä kun vieressä on ilmainen vaihtoehto jonka kehityksen maksaa mark omasta taskustaan.
Canonical on yritys joka pystyy myymään tappiolla ja painamaan hinnan niin alas että kilpailijat jotka ovat riippuvaisia tuotteidensa myymisestä hinnalla eivät pysty enää toimimaan. Etenkää kun canonical ottaa kaiken sen mitä kilpailijat tekevät ja esittää sen omana työnään.

matt1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 106
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #42 : 04.11.10 - klo:11.56 »
Katsoin Canonicalin sivustot ja totta puhutt: L-sanapuuttuu sieltä kokonaan, se on dumpattu. Vähän niinkuin Androidissa Linux elää vain perimätietona. Ja Gnu on pudonnut ymmärtääkseni vuosia sitten...

Itse tulee aina puhuttua Ubuntu-Linuxista. täst´edes taidan puhua pelkästään Linuxista :D

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #43 : 04.11.10 - klo:12.06 »
Se on sitten ihan toinen juttu että koetaanko Canonicalin harjoittama liiketoiminta yleisesti Linuxin eteenpäin viemiseksi, samoin yhtiön harjoittama veropolitiikka. Sen jätän muille. Mutta siis liiketoiminta = ok ja rahaa saa tehdä jos kykenee.

Me eletään kaikki samassa yhteiskunnassa missä valta siirretää yhä ylemmälle tasolle pienemmän ryhmän käsiin. Ei meillä ole valtaa päättää siitä että kulkeeko joku tie vaikka meidän omakotitalon rappusten kohdalta jos joku yritys niin oikeasti tahtoo sen kulkevan. Valtaa on niillä keillä on rahaa.

Elämme myös yhteiskunnassa missä jokaisen täytyisi noudattaa lakeja ja yhdenvertaisuutta toisia kohtaan.

Jos sä perustat yrityksen niin tottakai se on oikein että sä saat sen perustaa.
Mutta onko se oikein että sä et maksa veroja siihen tai yhteisöön missä sä toimit?

Kai se on oikein että sitä maksaa palkan omille työntekijöilleen tai antaa vähintää kunnian niille jotka työn tekevät ja itse siitä hyötyy?

Onko liiketoiminta aina OK ja sitä saa tehdä miten parhaaksi näkee ja se on silti aina OK? Että mitään velvollisuuksia ei ole kunnioittaa edes sitä yhteisöä joka sitä liiketoiminnan tarjoamia tuotteita ja palveluita hyödyntää?

Pääoman ahneus pistää helposti sanomaan että liiketoiminta on aina OK.
Ei väliä vaikka lapset tekee kenkiä jossain kehitysmaassa 5 sentin päiväpalkalla kun kengät myydään sitten muualla 100 euron hintaan eikä kukaan kenkien pitäjä edes tiedä miten ne kengät on valmistettu kun on hauskempi kuvitella että työntekijät ovat hyvin palkattuja ja ne työskentelee hyvissä työ-olosuhteissa 8 tuntia päivässä siinä missä moni toimistotyöntekijä.

Sellainen kirja on oikeastaan jokaisen suomen kansalaisen pakko lukea kuin "Ahneuden aika - Ari Ojapelto: Kuinka pääoman ahneus tekee teknologian avulla ihmisen tarpeettomaksi".
http://www.merkitys.org/kirjaojapelto.html

Vähintää tuolla alkaa muuttumaa mielipiteet yrityksien ja koko yhteiskunnan toimista eikä enää hyväksy että nykyinen liiketoiminta on OK koska sitä oppii näkemään mitä kaikkea pa*kaa siitä syntyy. Ite vasta alotin kirjan lukemisen ja sitä jo pystyy havaitsemaan monia asioita että mikä Canonicalin toimissa on niin pahasti väärin jo open sourcen filosofian puolesta!

Xnewbie

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 126
  • Britney
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #44 : 04.11.10 - klo:12.10 »
Erittäin mielenkiintoista tekstiä ja hyviä pointteja suuntaan jos toiseenkin. Pariin seikkaan kaipaisin kyllä lisäselvitystä koska olen varsin uusi käyttäjä tässä Ubuntu JA Linux maailmassa.  ;)

Voisiko joku kertoa että missä sitä Ubuntua niin kovasti mainostetaan? Käyttäessäni Windowssia 10+ vuotta en missään vaiheessa nähnyt yhtään Ubuntu mainosta missään. Ensimmäisen kerran törmäsin Ubuntuun Mikrobitissä jossa oli testi uusista U/K/X-buntuista. Yhtään mainosta ei sielläkään ollut sitä ennen näkynyt, vai oliko tuo testi se mainos?

Ja toinen juttu joka ihmetyttää on tämä veronkierto/veroparatiisi/whatever, siis kuka kiertää veroja ja miten ja miksi ja miten se liittyy Ubuntuun?

henri_aleksi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 319
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #45 : 04.11.10 - klo:12.15 »
Canonical ei ehkä tee niin paljon linuxin kehittämiseksi kuin muut distrot, mutta mielestäni panostaa paljon muilla tavoilla. Tosin tämä on keskustelu jota on käyty jo vuosia ja täällä foorumeilla asiasta nousee kerran puoleen vuoteen uusi threadi "kuinka canonical on linuxia vaivaava syöpä".

Mitä tulee ubuntun markkinointiin, tiedän että ubuntua ei suoraan mainosteta linuxina. Syynä on varmastikkin linuxin "pelottava" maine. Tosin jos ubuntu saisi vaikka 10% markkinaosuuden työpöydissä niin se auttaa myös muita distroja. Tämä tuo nimittäin lisää kehittäjiä linuxille ja tuo ohjelmia ja muuta sisältöä myös muille distroille, ainakin niin kauan jos sitä ei tule ubuntu-only drm:ää. Tosin en usko sen niin tapahtuvan ja tuskimpa musiikkiteollisuuskaan enään sen perään haikailee.
"Theory is when you know something, but it doesn't work. Practice is when something works, but you don't know why.
Programmers combine theory and practice: Nothing works and they don't know why."

henri_aleksi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 319
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #46 : 04.11.10 - klo:12.17 »
Erittäin mielenkiintoista tekstiä ja hyviä pointteja suuntaan jos toiseenkin. Pariin seikkaan kaipaisin kyllä lisäselvitystä koska olen varsin uusi käyttäjä tässä Ubuntu JA Linux maailmassa.  ;)

Voisiko joku kertoa että missä sitä Ubuntua niin kovasti mainostetaan? Käyttäessäni Windowssia 10+ vuotta en missään vaiheessa nähnyt yhtään Ubuntu mainosta missään. Ensimmäisen kerran törmäsin Ubuntuun Mikrobitissä jossa oli testi uusista U/K/X-buntuista. Yhtään mainosta ei sielläkään ollut sitä ennen näkynyt, vai oliko tuo testi se mainos?

Ja toinen juttu joka ihmetyttää on tämä veronkierto/veroparatiisi/whatever, siis kuka kiertää veroja ja miten ja miksi ja miten se liittyy Ubuntuun?
Ajatus tuossa taustalla ilmeisesti on se, kun linuxia kehitetään yhteisönä ja ubuntu ei ole lahjoittanut paljoa koodia takaisin yhteisölle. Tämä tulkitaan "verojen maksamisena", tosin sopimusehdot eivät tätä vaadi ja se tulkitaan yleensä moraalisesti hyväksi.
"Theory is when you know something, but it doesn't work. Practice is when something works, but you don't know why.
Programmers combine theory and practice: Nothing works and they don't know why."

matt1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 106
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #47 : 04.11.10 - klo:12.20 »
En tunne Canonicalin liiketoimintaa. Harrastaako Canonical veronkiertoa tai edes voimpaperäistä verosuunnittelua? Sehän on mahdollista, mutta en ole tähän tietoon törmännyt kun en alaa seuraa.

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #48 : 04.11.10 - klo:12.22 »
Katsoin Canonicalin sivustot ja totta puhutt: L-sanapuuttuu sieltä kokonaan, se on dumpattu. Vähän niinkuin Androidissa Linux elää vain perimätietona. Ja Gnu on pudonnut ymmärtääkseni vuosia sitten...

Itse tulee aina puhuttua Ubuntu-Linuxista. täst´edes taidan puhua pelkästään Linuxista :D

GNU ei ole osa käyttistä, joten siitä ei pidä puhua mitään kun puhutaan käyttiksestä. Ainoastaan Linux on se oikea nimi siihen. Kun taas puhutaan open source kehittämisestä niin GNU asettuukin määräävään asemaan sen kääntäjien ja työkalujen ansiosta ja Linuxia voidaan pitää hyvänä esimerkkinä miten open source hengellä tehdään yhtä käyttistä jota käytetään joka paikassa.

Aina kun puhutaan käyttiksistä niin pitää puhua vain linuxista, hurdista tai vaikka freeBSD tai muista BSD käyttiksistä. Sitten jos puhutaan ohjelmistokokonaisuuksista niin ei pidä ottaa tiettyä distroa kannustimeksi kuten ubuntua.

Linux on kuin auton moottori. Ohjelmistokokonaisuudet eli distrot on kuin henkilöautoja. Ja ubuntu on kuin tietyn valmistajan tekemä henkilöauto.

Markkinoilla olisi nyt kolme suisituinta moottoria henkilöautoihin, Linux, XNU ja NT.
Linux on lisenssivapaa, suorituskykyinen ja ilmainen. Sillä saa auton toimimaan aina jostain morris ministä lähtien vaikka 4x maasturiin joka syö 100 litraa sadalla mutta vetää perässään vaikka tankkia.
XNU on myös lisenssivapaa mutta kukaan ei ole vain siitä kiinnostunut kuin yksi brändiautovalmistaja joka tekee kalliita limusiineja.
Ja NT on sitten sellanen että sitä saa käyttää vain yksi valmistaja joka työntää markkinoille paria automallia mistä on eri versiot aina sinkuille ja sitten rikkaille ja auto ei paljoa eroa toisistaan.

Mutta linuxia kun käyttää sadat eri kommuunit. Osa on yrityksiä ja osa talkoo henkeä. Amikset vääntelee omia autoja sen ympärille ja sitte eri firmat tekee omia autoja sen ympärille ja jopa yhteisöt tekee omaa autoa omiin tarpeisiin. Ja yksi yritys tekee ubuntu nimistä autoa.

Miksi pitäisi sitä ubuntu nimistä autoa kehua joka paikkaan parhaimpana jos puhutaa mikä moottori on paras tai missä moottorissa on millaisiakin vikoja?

Ihmiset tarvii auton eikä vain moottoria mutta niiden täytyy tietää että ne voi valita minkä tahansa linux moottoria käyttävän auton valmistajien välillä ja siellä on todella halpoja tai peräti ilmaisia ja kalliita autoja. Tärkeetä on että varaosat käyvät linuxin kanssa ristiin ja sitä voi korjata missä tahansa korjaamolla ja itsekkin saa sitä säätää jos haluaa.  Se kulkee millä tahansa tiellä ja sitä voi tankata melkein millä tahansa asemalla (kuhan on standardi) ja se syö ihan standardia bensaa.

Pitäis aina puhua linuxista kun puhutaan käyttiksistä. Mutta tavallisii ihmisii ei kiinnosta käyttis vaan ohjelmat ja käyttöliittymät. Joten pitää puhua linuxin distroista ja etenkin gnomesta ja plasma desktopista ja muista. Sitten kun ne valitsee työpöydän niin sitten voidaan alkaa puhumaan distrojen vaihtoehdoista että mikä kannattaa ottaa miksikin.

(Ensin moottori, sitten onko se pakettiauto vai lava-auto vai peräti farmari auto. Sitten sen jälkeen että mikä autonvalmistaja sopii siihen tilanteeseen).

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #49 : 04.11.10 - klo:12.36 »
En tunne Canonicalin liiketoimintaa. Harrastaako Canonical veronkiertoa tai edes voimpaperäistä verosuunnittelua? Sehän on mahdollista, mutta en ole tähän tietoon törmännyt kun en alaa seuraa.

Ei sen tarvitse edes sitä harrastaa kun se istuu veroparatiisissa eli canonical ei maksa veroja. Kaikki tulot mitä se yritys saa myymällä ylläpitotukea tai muuta ei mene minkään maan verotukseen.
Canonicalin työntekijät sitten joutuu maksamaan oman maansa mukaiset verot jos eivät sitten saa sitäkin verottomana kun työskentelevät etänä.

Canonical on yksityinen for-profit yritys (siis canonical on rekisteröity voittoa tavoittelevana yrityksenä eikä voittoa tavoittelemattomana.) jonka ei tarvitse kertoa kellekkään mitään liiketoimistaan koska se ei ole pörssiyhtiö. Sen vuoksi kukaan ei tiedä mitään canonicalista kuin mitä mark sanoo koska ei ole edes verotietoja joista katsoa paljonko se on maksanut veroa ja siitä että mikä olisi sen tulot.

Mark vain sanoo "canonical ei vielä tuota voittoa" tai "canonical on lähellä alkaa toimimaan omavaraisesti parin vuoden kuluessa". Se vain tiedetää että 3 vuotta sitten mark sanoi että jos ei canonical pärjää omillaan 5 vuoden kuluessa niin canonical ajetaan alas.

Moni perustelee sitä että he eivät ota mandrivaa käyttöön koska pelkäävät sen talousahdinkoa. Mutta sitten kyllä ollaan valmiita ottamaan ubuntu vaikka ei ole mitään käsitystä sitä jakelevan canonicalin taloudellisesta tilanteesta! Ei edes sitä tietoa että tekeekö se tappiota miljoonan vuodessa vai viisi sataa euroa voittoa vuodessa!

Mitä sitten kun/jos canonical menee konkurssiin? Mitä tapahtuu edes niille yksityisille yrityksille jotka nyt on perustettu rohkeiden yrittäjien toimesta ja tarjoavat yksityisopetusta ja tukea yksityishenkilöille tai pienyrityksille?

Kun/jos canonical potkaisee alta niin alkaako nämä yrittäjät sitten patchailemaan itse niitä softia tai kääntämään niitä uusiksi debianilta kuten canonical tekee? Työn määrä kasvaa välittömästi ja sitten pitäisikin olla taitoa niin paljon mitä on vähintään canonicalin kaikilla työntekijöillä!

Mitä tekee yritykset jotka ovat ottaneet ubuntun ja joka sisältää muihin linux distroihin verrattuna "epästandardeja" configurointeja ja virityksiä?
Vaihtaminen ubuntusta debianiin ei ole helppo koska canonicalin omat viritykset eivät toimi.
Ja samalla vaaratilanteessa on kaikki distrot jotka on johdettu ubuntusta. Eli jotka vain tekee omat pienet työpöytä configit ja oletusasetuset ja teemat?
Mitä ne tekee kun/jos canonical potkaisee alta?
Onko ubuntu yhteisö valmis pistämään koko distron pakettiin? On ihan eri tason juttua kuin mitä se on vain ylläpitää jotain universe pakettivarastoa.

Mageia forkkasi mandrivan ja vaikka mageia yhteisö koostuu nyt mandrivan työntekijöistä jotka mandrivaa paketoi, se ei ole mikään nopea juttu. Se vaatii paljon taitoa ja yhteistyökykyä miten distro paketoidaan.

Tilanne olisi siis sama kuin että nyt kuka tahansa meistä tekisi LFS (linux from scratch) asennuksen ja alkaisi sitä sitten ylläpitämään. Joka ikinen ohjelmisto pitäisi itse patchata, paketoida ja niin edelleen.  Tosin koska ubuntu on pääosin debian niin se työn määrä on hyvin mimimalistinen kun vain tietyt tärkeät asiat käännetään itse ja muuten luotetaan debianin työhön joka on valtaosin kaikki se mitä ubuntu on.

Mutta pointti on että miksi edes tukea yritystä joka istuu veroparatiisissa?
Kuinka moni kehtaa hurrata niille suomalaisille miljonääreille jotka ovat veroparatiisissa eivätkä maksa suomeen veroja? Entä sitten ne jotka harrastaa ihan suoraa veronkiertoa eikä maksa veroja vaikka tienaisivat vuodessa satoja miljoonia?

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #50 : 04.11.10 - klo:13.01 »
Tuohon yksinkertaiseen kysymykseeni vastaus on mielestäni - pelkästään edellisen perusteella - seuraava:

a) Canonicalin sivuilla ei ole virheellistä tietoa.

b) Pääsivut ovat enimmäkseen yleispätevää hömppää ja niillä ei Linuxia mainita, ehkä kuitenkin pitäisi sana "Linux" olla paremmin esillä. Tämä voi olla tavaramerkkiasiakin ja ehkäpä Torvalsin pitäisi heitä huomauttaa asiasta?

c) Suomenkielisiä käyttäjiä mikään tuollainen ei koske, koska Ubuntu Suomen sivuilla on Debianit ja Linuxit esillä jokaiselle joka vain haluaa niistä lukea. Eli ongelma on vain niille käyttäjille, jotka lukevat ainoastaan ja vain ubuntu.com -sivuja, eivätkä hae niiltä sivuilta linkkien takaa mitään.

Näissä pitkissä vastauksissa sen sijaan varsin tunteikkaasti kritisoitiin sitä tunteikkuutta joka Ubuntun käyttäjillä on Ubuntua kohtaan. Lisäksi niissä annetaan ymmärtää Canonicalin luovan virheellistä käsitystä sillä että he antavat ymmärtää asioita väärin, vaikka varsinaisia väitteitä ei olekaan esitetty. Eli Canonicalin annetaan ymmärtää tekevän asian väärin antamalla ymmärtää heidän lausunnoikseen asioita joita he eivät ole esittäneet. Tuolla argumentoinnilla ei kyllä vielä kuuhun mennä.

Tuo veroparatiisikirjoittelu on tyylipuhdasta propagandaa - tai ainakin sille se haisee. Jos sillä perusteella, että veroja ei makseta vaikka ne jonkun mielestä, ei siis lain mukaan, "pitäisi", niin heti voi luetella muita "rikollisia" tai "tuomittavia" tahoja: Sampo-pankki, lähes kaikki Suomen huippu-urheilijat, kaikki Eestissä viinareissuilla käyvät, Verkkokauppa, Ahvenanmaa maakuntana, levykaupat kuten play.com, kaikki suoria ostoksia EU-maista, kaikki suuret omistajat koska he eivät maksa "kunnolla" veroja ... aika pitkä lista. Mielestäni tähän ei pitäisi sotkea puoluepoliittisia näkemyksiä eikä varsinkaan kertoa täältä Suomesta käsin miten jossakin muussa maassa pitää toimia veronmaksun suhteen.

Joten kaikenkaikkiaan tämä supistuu täysin siihen - ei siihen mitä Canonical tekee - vaan siihen mitä Canonical jättää tekemättä ollessaan avoimen yhteisön jäsen. Ehkä avoimen yhteisön pitäisi hieman skarpata toimintaansa? Eikös ne ole ihan rekisteröityjä yhdistyksiä tai muita vastaavia (eri maissa) ... niitähän johtavat jäsenet? Ovatko nämä yhteisöt toimintakykyisiä vai onko niillä pallo hukassa?

J3K

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 193
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #51 : 04.11.10 - klo:13.03 »
Erittäin mielenkiintoista tekstiä ja hyviä pointteja suuntaan jos toiseenkin. Pariin seikkaan kaipaisin kyllä lisäselvitystä koska olen varsin uusi käyttäjä tässä Ubuntu JA Linux maailmassa.  ;)

Voisiko joku kertoa että missä sitä Ubuntua niin kovasti mainostetaan? Käyttäessäni Windowssia 10+ vuotta en missään vaiheessa nähnyt yhtään Ubuntu mainosta missään. Ensimmäisen kerran törmäsin Ubuntuun Mikrobitissä jossa oli testi uusista U/K/X-buntuista. Yhtään mainosta ei sielläkään ollut sitä ennen näkynyt, vai oliko tuo testi se mainos?



Itseasiassa itse en muista miten ja miksi aikoinani päädyin Ubuntuun kun aloittelin Linuxin käyttöä. Ei sitä kukaan mainostanut eikä siitä juuri missään forumeillakaan meuhkattu.

plo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 44
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #52 : 04.11.10 - klo:13.33 »
Ubuntun sivuilla kyllä selvennetään ihan hyvin Ubuntun rakennetta ja open-sourcen merkitystä, sieltä välilehdiltä löytyy esimerkiks tämmönen:

Ubuntu and Debian are closely related.

Ubuntu builds on the foundations of Debian's architecture and infrastructure, but has a different community and release process.

 
About Debian

Debian is 'the rock upon which Ubuntu is built'.

Debian is a volunteer project that works on developing a GNU/Linux operating system. The Debian project began more than a decade ago and has since grown to comprise more than 1,000 members with official developer status, and many more volunteers and contributors. It has expanded to encompass over 20,000 'packages' of free and open-source applications and documentation.

 
About Ubuntu

Ubuntu provides a system based on Debian with frequent, regular releases and a consistent desktop interface. It is backed by Canonical's commercial services and support on both the desktop and the server. It releases critical bug fixes and is never more than six months away from the latest version of anything in the open-source world.



Katotaas muiden distrojen etusivuja.

Fedoran etusivun "mainoslause":

Fedora is a fast, stable, and powerful operating system for everyday use built by a worldwide community of friends. It's completely free to use, study, and share.

Mandrivan vastaava:

A Better Operating System
More than 3 million people in the world enjoy our Mandriva Linux platform on their computer.
At home or at work, on their desktop or in their server-room.
To learn, think, share, discuss, create, work, play, teach. To get things done. Differently.


Voishan Linuxin mainita Ubuntun etusivulla edes kohteliaisuudesta, mutta ei toi nyt kovin merkittävä asia ole. Eiköhän kaikki Ubuntun käyttäjät tiedä että Linux se siellä konepellin alla hurisee. Vai meinaatko Fri13 ihan tosissas, että Canonical ja Ubuntu yhteisö pitää tätä jonkinlaisena salaisuutena? :D

matt1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 106
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #53 : 04.11.10 - klo:13.38 »
Minä taisin oikein googlata että mikä on aloittelijalle helppo. Keskustelupalstalla tai Distrowatchissa näin väitettiin. olisi kiva kokeilla muitakin, mutta a) tämä tekee kaiken mitä osaan pyytää ja b) komentorivit on vielä opettelematta, enkä ole mikään atk-ihminen muutenkaan.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #54 : 04.11.10 - klo:13.55 »
Viitaten tuohon edelliseen postiin muiden distrojen etusivuilta:

Kyllä ubuntu.com :stakin oikeat asiat löytyvät kun seuraa linkkejä, kuten edellä sanottiin, mainitsin tämän edellä vain epäseurasti. Jotenkin kuitenkin Suomen sivuilta ne löytyvät helpommin.

Linux-sanan puuttuminen on kyllä virhe ja mielestäni oikea taho huomauttamaan asiasta olisi Linus Torvals itse.

Mutta tottakai distrojen etusivulla pitää hehkuttaa - ei kai kukaan mitään hanki jos tekijä ei siihen itsekään usko.


Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #55 : 04.11.10 - klo:22.29 »
Tuohon yksinkertaiseen kysymykseeni vastaus on mielestäni - pelkästään edellisen perusteella - seuraava:

a) Canonicalin sivuilla ei ole virheellistä tietoa.

Heti aluksi löytyy virheitä ja lupauksia joita ei voida pitää: "Super-fast and great-looking, Ubuntu is a secure, intuitive operating system that powers desktops, servers, netbooks and laptops. Ubuntu is, and always will be, absolutely free."

Lainaus
b) Pääsivut ovat enimmäkseen yleispätevää hömppää ja niillä ei Linuxia mainita, ehkä kuitenkin pitäisi sana "Linux" olla paremmin esillä. Tämä voi olla tavaramerkkiasiakin ja ehkäpä Torvalsin pitäisi heitä huomauttaa asiasta?

Siis väärää hömppää saa kertoa heti ensimmäiseksi tiedoksi eikä totuutta ja tarkkuutta selkeästi että jatkossa sitte oppii asioita vielä helpommin?
Linus on sanonut että häntä ei kiinnosta paljoa mitä distrot tekee kun hän keskittyy vain linuxiin. Se olisi linus foundationin tehtävä mutta kun tuolla ei rikota linux trademarkkia niin siitä ei jakseta olla niin tarkkoja kuin mitä nokia, fazer tai apple olisi.

Lainaus
c) Suomenkielisiä käyttäjiä mikään tuollainen ei koske, koska Ubuntu Suomen sivuilla on Debianit ja Linuxit esillä jokaiselle joka vain haluaa niistä lukea. Eli ongelma on vain niille käyttäjille, jotka lukevat ainoastaan ja vain ubuntu.com -sivuja, eivätkä hae niiltä sivuilta linkkien takaa mitään.

Siis ristiriitaista tietoa jälleen kerran joka mukamas saisi olla. Ihan samanlainen ongelma koskaa useita wikipedian artikkeleita että artikkelin alussa sanotaan A on B ja sitten lopussa B on A. Siis hömppää joka ei tarkoita mitään eikä sivistä mitenkään.

Lainaus
Näissä pitkissä vastauksissa sen sijaan varsin tunteikkaasti kritisoitiin sitä tunteikkuutta joka Ubuntun käyttäjillä on Ubuntua kohtaan. Lisäksi niissä annetaan ymmärtää Canonicalin luovan virheellistä käsitystä sillä että he antavat ymmärtää asioita väärin, vaikka varsinaisia väitteitä ei olekaan esitetty.

Kyllä on väitteitä esitetty todisteiden kera. Esittäisitkö missä kohtaa ubuntu.com sivustoa canonical esimerkiksi kertoo linux ytimen olevan käyttis ubuntussa ilman että se väittää tai sallii muun mielikuvituksen muodostua lukijalle jossain muualla sivustossa?

Lainaus
Eli Canonicalin annetaan ymmärtää tekevän asian väärin antamalla ymmärtää heidän lausunnoikseen asioita joita he eivät ole esittäneet. Tuolla argumentoinnilla ei kyllä vielä kuuhun mennä.

Nyt sä annat ymmärtää että argumentteja ei ole ollut tai ne on pohjautuneet argumentteihin joita ei ole annettu.

Otetaa vaikka kysymykset, missä kohtaa ubuntun sivuilla canonical kertoo linuxin (ydin) olevan käyttöjärjestelmä? Missä kohtaa canonical kertoo että ubuntussa tarjotaa GNOME työpöytäympäristö? Missä kohtaa canonical kertoo että canonical ainoastaan paketoi open source kommuunin kehittelemitä ohjelmistoja kun taas kyseiset kommuunit ovat vastuussa niiden kehityksestä?

Lainaus
Tuo veroparatiisikirjoittelu on tyylipuhdasta propagandaa - tai ainakin sille se haisee. Jos sillä perusteella, että veroja ei makseta vaikka ne jonkun mielestä, ei siis lain mukaan, "pitäisi", niin heti voi luetella muita "rikollisia" tai "tuomittavia" tahoja: Sampo-pankki, lähes kaikki Suomen huippu-urheilijat, kaikki Eestissä viinareissuilla käyvät, Verkkokauppa, Ahvenanmaa maakuntana, levykaupat kuten play.com, kaikki suoria ostoksia EU-maista, kaikki suuret omistajat koska he eivät maksa "kunnolla" veroja ... aika pitkä lista. Mielestäni tähän ei pitäisi sotkea puoluepoliittisia näkemyksiä eikä varsinkaan kertoa täältä Suomesta käsin miten jossakin muussa maassa pitää toimia veronmaksun suhteen.

Siis koska naapurin pena tekee laittomasti tai väärin niin se sallii sitten tehdä itsekkin väärin tai laittomasti?
Se ei ole propagandaa vaan se on puhdasta faktaa canonicalin yritystietojen mukaan. Se istuu veroparatiisissa eli ei maksa veroja mistään.
Se että mä jätin kertomatta nyt kaikkia maailman muita yrityksiä jotka istuvat siellä samassa maassa tai muissa veroparatiieissa ei tee canonicalista mitenkään hyvää ja kilttiä. Vai tekeekö?

Nyt on kyse siitä että miten open source yhteisö toimii eri kilpailijoiden toimissa. Mandriva, RedHat, Novell ja monet muut voisivat siirtää ittensä veroparatiiseihin mutta ne ei sitä tee koska tietävät että veroja maksamalla saadaan yhteiskuntaakin kehitettyä ja se on yhteiskunnan arvostusta. Markkia ei tämä kiinnosta vaan hän haluaa kiskoa mahdollisimman paljon voittoja canonicalilla tulevaisuudessa. Muuten hän olisi tehnyt canonicalista for-non-profit yrityksen ja pistänyt sen etelä-afrikkaan kirjoille vai missä asusteleekaan eikä suoraan johonkin veroparatiisiin.

Jokainen veroparatiisiin siirtyvän pitäisi suoraan potkia ulos koko kansainvälisestä liiketoiminnasta. Kyllä joo rikkaat ja suuret firmat saa veroparatiisissa istua ja niitä ei mukamas saisi kritisoida mutta jos tavalline työntekijä vähentää pari euroa väärin matkakustannukset verotuksessa niin siitä rangaistaan lisäverolla samantien.

Lainaus
Joten kaikenkaikkiaan tämä supistuu täysin siihen - ei siihen mitä Canonical tekee - vaan siihen mitä Canonical jättää tekemättä ollessaan avoimen yhteisön jäsen. Ehkä avoimen yhteisön pitäisi hieman skarpata toimintaansa? Eikös ne ole ihan rekisteröityjä yhdistyksiä tai muita vastaavia (eri maissa) ... niitähän johtavat jäsenet? Ovatko nämä yhteisöt toimintakykyisiä vai onko niillä pallo hukassa?

Jättää tekemättä tietoisesti on sama kuin tekee. Mark on tietoisesti päättänyt viedä canonicalin veroparatiisiin. Ei vain sattumalta. Mark tietoisesti johtaa ja tarkistaa jokaista eri ryhmää mitä canonicalla työskentelee ja jotka kehittää ubuntua. Mark vahtii ubuntun ulkoasua ja sivuston ulkoasua ja niiden tietoja. Mark on päävastuussa kaikesta siitä koska hän pääasiassa maksaa kaiken ja hän tekee kaiken osalta päätökset. Se että hän on päättänyt kertoa faktoja tai kertoa asioita tarkasti oikein ei ole sitä että mitä vaan jättää vaan miksi hän jättää.

Byrokratiaa byrokratian perään missä pelataan lopulta mielikuvilla ja kun tulee joku Ubuntun tason mielikuvia rakentava ylläpitoryhmä niin siitä on niin paljon kritiikkiä tullut ja porukka jopa eronnut sieltä koska eivät ole kestäneet sitä ylimielistä elitismiä. Tuollaiset eri ryhmien jäsenet eivät ole onnistuneet tekemään muutoksia ja päättäneet erota mutta sitten aina ehdotetaan että pitäisi vedota sinne johtoon. Ainoa tapa olisi tässäkin tapauksessa herättää se keskustelu käyttäjissä jotka ottavat tarpeeksi paljon yhteyttä ryhmiin itseensä ja jos ei auta niin canonicaliin. Mutta jos vaikutusvalta on samaa kuin mitä puoluepolitiikkaan on yhdellä tavallisella kansalaisella suomessa niin kuinka paljon se auttaa?

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #56 : 04.11.10 - klo:22.39 »
Kyllä ubuntu.com :stakin oikeat asiat löytyvät kun seuraa linkkejä, kuten edellä sanottiin, mainitsin tämän edellä vain epäseurasti. Jotenkin kuitenkin Suomen sivuilta ne löytyvät helpommin.

Löytyy se totuus aina jollakin tavalla kun tarpeeksi kauan kaivaa kaapista luurankoja. Mutta voisitko kertoa missä ubuntu.com sivustolla kerrotaan linux ytimen olevan käyttis? En ole sellaista vielä yhtään löytänyt.

Lainaus
Linux-sanan puuttuminen on kyllä virhe ja mielestäni oikea taho huomauttamaan asiasta olisi Linus Torvals itse.

Oikea tehtävä hommaan olisi ubuntu yhteisö.
Ei kaikkeen linuxiin liittyvää asiaa voida vetää linusin tehtäväksi tehdä. Parempi olisi jos linux foundation määrittelisi asiat että miten linux trademarkkia täytyy käyttää ja pistää huomautukset niille distroille jotka käyttää sitä väärin tai puhuvat linuxista eri nimellä.

Lainaus
Mutta tottakai distrojen etusivulla pitää hehkuttaa - ei kai kukaan mitään hanki jos tekijä ei siihen itsekään usko.

Asioista voi tiedottaa mutta ei kannataisi vajota samalle tasolle kuin ne jotka markkinoi jokaisen version olevan aikaisempaa turvallisempi ja nopeampi ja parempi ja helpompi ja vaikka mitä. Se on oikeesti naurettavaa kun tulee "nyt homma on turvallista ja todella helppoa" ja sitten vuosien jälkeen kaikkien tietoturva- ja käytettävyysongelmien jälkeen sanotaan "nyt homma on turvallista ja todella helppoa".
Sori vaan mutta applen ja canonicalin harjottama RDF ei vaan pure kunnolla ensimmäistä kertaa pidemmälle. Siinä vain ampuu itseään jalkaa ja samalla kaataa sen puun jonka yhdestä oksista istuu.

Kannattaa oikeasti pysyä ihan maltillisilla tavoilla neutraalisti "teet tämän asian näin tällä tavalla klik-klik-klik ja sulla on näin hieno jutska!" eikä "nyt tämä kaikkein helpoin tapa tehdä näin mahtipontinen jutska kuin klik-klik-klik eikä se koskaan tule olemaan helpompaa!"

ja mitä hyötyä on vaikkapa kehua ubuntun sisältävän kaikkein helpoimman työpöytäympäristön kun sama työpöytäympäristö on kaikissa muissa distroissa käytössä?

Se olisi sama kuin kaksi autoliikettä mollaisi toisiaan että toinen ei myy niin hyviä autoja kuin he ja vain heiltä saa tietyn auton nyt. Vaikka molemmat myyvät ihan samoja autoja ja vielä samoilla hinnoilla mutta eri extroilla kuten kylpylälomilla tai lasten istuimilla.

Juuri nyt parhaillaan canonical mainostaa että ubuntu 10.10 on täydellisen 10 pisteen arvoinen. Eli siis parannettavaa ei ole tai se menee yli 1-10 skaalasta sinne 11-12 paikkeille. Ja kertovat että ei kannata tyytyä aikaisempaan ubuntuun kun uusi on loistava. Siis aikaisempi versio oli huono.

Lopputulos on vain sama tilanne mikä applella on. Kaikki on taikaa, ihmeellistä ja ennenäkemätöntä. Mutta ne sanat ei tarkoita yhtään sen enempää enää kuin "ihan kiva" "ok" "hauska" koska ne on kulutettu loppuun.

Katsellaan vaikka mandriva-fi.org foorumin aloitussivulla kertomia tietoja.

http://mandriva-fi.org/wiki/Etusivu

« Viimeksi muokattu: 04.11.10 - klo:22.43 kirjoittanut Fri13 »

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #57 : 04.11.10 - klo:23.04 »
Ymmärrän kyllä argumentointisi. Mutta eikö tuo ole aivan samalla tavalla perusteetonta:

 Ubuntun lupaus
Ubuntu tulee aina olemaan maksuton, mukaan lukien yritysjulkaisut ja turvallisuuspäivitykset. Saatavilla on sekä yhteisön tukea että kaupallista tukea Canonicalilta ja sadoilta yrityksiltä ympäri maailmaa.
Tarjoamme vapaiden ohjelmistojen yhteisön parhaat käännökset ja esteettömyystoiminnot tehdäksemme Ubuntun hyödylliseksi mahdollisimman monelle.


Jos tuollainen markkinointiviesti loukkaa vakaumustasi noin verisesti, niin miksi ihmeessä yleensäkään olet edes Suomen Ubuntun sivuilla?

Miten yleensäkään voit ostaa mitään mitä on myynnissä myös englanninkielisessä maailmassa, koska KAIKKEAHAN mainostetaan siellä tuollaisin sanankääntein kuin lainaat ubuntu.com :ia? Miten pystyt ostamaan esim. Buranaa tai asperiiniä, koska niiden mainoksethan ovat Suomen televisiossa aivan suoria valheita ja jopa terveydelle vaarallisia? Vai onko omatuntosi rauhassa kun et tiedä miten niitä mainostetaan vai etkö välitä niistä mainoksista?


Canonicalin syyttelyn ydin tuntuu olevan tuossa:

Lainaus
Jokainen veroparatiisiin siirtyvän pitäisi suoraan potkia ulos koko kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Ymmärtänet, että tuossa menee sitten pesuveden mukana jokunen maa, alue tai liiketoiminnan alue niissä (Luxembourg, veropakolaiset Monacossa ja Sveitsissä).

Jos on tarkoitus sanoa, että Canonical ei toimi rehdisti avoimessa yhteisössä, niin eikö sitten avoimen yhteisön kannattaisi tehdä asialle jotakin?

Käsittääkseni Linus Torvals omistaa Linux tavaramerkin.
« Viimeksi muokattu: 04.11.10 - klo:23.17 kirjoittanut Ganymedes »

jake

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1262
    • Profiili
Vs: Mandriva sivuilta kurkittua tekstiä
« Vastaus #58 : 04.11.10 - klo:23.45 »
Keskustelu alkaa toistaa jo itseään eli mennä jankkaamiseksi, mutt miksköhän Ubuntu-porukkaa ei mitenkään häiritse esilletuodut aikas räikeätkin 'porukan sääntöjen' - vaikka kirjoittamattomienkin - poikkeamat?
Miksi he eivät näe Canonicalin toimissa mitään väärää tai sopimatonta?
Onko se vaan tuo oman hyvän tunne, jonka taakse he 'suojautuvat'?
Vai 'rakkausko' tekee heidät sokeaksi?

Se, että Canonical - Ubuntun rahoittaja - ratsastaa linuxia kehittävien ansioilla ei tee silti mitättömäksi Ubuntun avulla saatua mielenkiinnon runsastakin kasvua linuxia kohtaan. Se on ehdottoman positiivinen juttu sinänsä. Mutt kyll olen Fri13:n kanssa siinä suhteessa samaa mieltä, ett olis kyll todella merkityksellistä tuoda esiin ja julki se, että Ubuntukin on yksi linuxin versio/paketointi/distributio. Eikä kaikkien tarvitse toisaalta tehdä kaikkea sitä mitä muut tekevät.
Eli, jos Ubuntu-joukon ja Canonicalin taidot eivät riitä linuxin kehittämiseen, niin hyvä kun markkinoivat, mutt mieluusti myös linuxia eikä vaan Ubuntua.
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett