Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Znake

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Yleistä keskustelua / Vs: PS3 vs XBOX 360 vs Wii
« : 11.07.10 - klo:00.44 »
Wii löytyy ja suunnittelen PS3:n ostoa. En osaa noiden kahden väliltä valita kumpaa äänestäisin. Movea odotan ja suunnitelmissa ois ostaa Tiger 11 PS3:lle. Tiger 10 on jo Wiille.

Yksi syy ostoon on kans se, ettei Wiitä saa kovin helpolla suoraan tietokoneen näyttöön kiinni, eikä ole telkkua just nyt. Näytössä on HDMI, joten PS3 menee siihen sitten suoraan. :)

Pitäs vaan keksiä mitä pelejä tolle hommais. Olen enemmän casual-pelaaja ja räiskinnät kierrän konsoleilla (ainakin suurimmaksi osaksi) kaukaa.

2
Ite kyllästyin joku aika sitten XP:hen vanhan Acer Aspire-läppärin kanssa, kun laitoin sitä äitiäni varten käyttökuntoon, ja asensin siihen sitten Ubuntun. Ongelmana oli, että ainoa sillä hetkellä mulla käsillä ollut versio oli 6.06, kun ei ollut tyhjiä cd-, eikä dvd-levyjä sillä hetkellä vapaana. No, eipä siinä muuta, kun päivittelemään (LTS-versioiden kautta tietty). Lopputulos on, että nyt äidilläni on käytössä ihan (riittävän) hyvin toimiva 10.04. Mainittakoon, että tiedostojärjestelmänä sattuneesta syystä ext2.

Asensin ihan tavallisen työpöytä-version. Ainoa matkalla tullut oikea ongelma oli muistaakseni flashplugin-nonfree-paketin kanssa, mutta google auttoi. Käynnistystä kuitenkin piti muokata sen verran, että käynnistää genericin, eikä sitä oletuksena olevaa vaihtoehtoa (nimeä en muista), koska se ei jossain vaiheessa enää suostunut käynnistämään X:ää.

Kaikesta huolimatta, tällä hetkellä toimii hyvin. Myös usb-tikut ja muistikortit.

3
Ubuntu tietokoneissa / 8.04 ja rikkinäinen wlan
« : 21.10.09 - klo:16.09 »
Alustuksena sanottakoon, että ratkaisin ongelman kytkemällä koneen hubin kautta johdolla, mutta varsinainen ongelma jäi ratkaisematta. Eli, jos jollain on ideoita ratkaisuksi, saa kertoa. Tässä siis tilanne:

OS: Ubuntu 8.04
Kortti: Buffalo WLI2-PCI-G54S @ Proprietary Broadcom B43 wireless driver
Tukiasema: Buffalo WHR-HP-G54 @ DD-WRT v24 SP1
Salaus: WPA-PSK AES

Tilanne on, että alueella on vaihtelevasti 3-7 muuta verkkoa jakautuen kaikille kolmelle (1,6,11) parhaalle kanavalle.

Ongelmaksi tuntuu muodostuvan, että välillä alueelle ilmestyy joku verkko (joskus läppärillä tehty ad-hoc ja joskus jonkun PS3) ja tämä katkaisee wlan-yhteyden Ubuntusta täysin. Sillä ei ole väliä mitä kanavaa itse käytän, testattu on.
Aiemmin ongelman syynä oli, että tukiasemani hyppäsi toiselle kanavalle tämän uuden verkon ilmestyessä alueelle, kun kanavan valinta oli automaattinen. Nykyään tukiasemani kanava on manuaalinen ja yhteys katkeaa vain Ubuntulta. Ennen oli toisessa koneessa XP ja siltäkin katkesi, nyt Win7, eikä siltä ole katkennut.

Käytössä oleva nm-applet näkee kyllä verkkoni ja pari kertaa onnistuinkin "yhdistämään" siihen, mutta verkon tiedot (ip, gateway, dns) olivat kaikki arvolla 0.0.0.0. Välillä ilmoitti yhdistäneensä, kesti 5sek ja vaihtoikin, että asetukset olisivat manuaalisesti määritetty (eikä verkko toimi), vaikka roaming on käytössä koko ajan. Ilmoittaa yhteyden olevan poikki vain, jos wlan on manuaalisesti nm-appletista pois päältä ja johto irti.

Kuten sanottu, jos jollain on heittää ideoita ilmoille, voin keretessä/jaksaessa vilasta miten vaikuttavat, vaikka olenkin vaihtanut varsinaisen yhteyden johdolle. Jos lisätietoja tarvitaan, kysykää vaan.

4
Pelit / Vs: guitar hero
« : 15.09.09 - klo:22.55 »
Missä tuo gsudo nautilius on ?

Avaa Pääte (eng. Terminal) ja siellä kirjoita tuo gksu nautilus eli ei siis nautilius, kuten itse kirjoitit. Kuten sanottu, tuolla pääset selaamaan hakemistoja ja tiedostoja pääkäyttäjällä ja tekemään tarvittavia muutoksia. Mutta ole tosiaan varovainen, että et sotke koko systeemiä, koska sekin onnistuu noilla oikeuksilla.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: varmin mobiili netti
« : 01.09.09 - klo:21.21 »
Eipä tuo ole niinkään liittymästä kiinni vaan laitteesta (nyt kai mokkulasta kyse?), jolla sitä käytät. Ymmärtääkseni liittymien mukana tarjotaan aina jotain mokkulaa. Tässä tilanteessa kannattaa yrittää ennen hankintaa ottaa selvää miten kyseinen laite on tuettu Ubuntun osalta. Jos ei mieluista kytkylaitetta löydy, ymmärtääkseni mokkulan voi hankkia erikseen muualta, mutta se maksaa silloin tietysti enemmän.

6
Omalla kohalla tilanne on, että pääkoneella tulee eniten koneella kyllä pelailtua. Tällä hetkellä Guild Wars, Splinter Cell: Chaos Theory ja Left 4 Dead. Alla tällä hetkellä Win7 RC ja kokemusten perusteella tulee varmaan maksettua varsinainen versio käyttöön myöhemmin.

Toisella koneella on Ubuntu 8.04, mutta pääasiallinen käyttö sillä onkin nettisurffausta. On siinäkin tullut testattua kaikkia jo mainittuja pelejä, joista GW pyöri 1 fps ja L4D pelattavasti kaikki minimissä. SC.CT jumittui kopiosuojaukseen.

Päivitysten helppouden ja käyttöjärjestelmän vakauden kannalta kyllä käyttäisin Ubuntua, mutta nuo pelit painaa vaakakupissa sen verran, ettei oikein vaihtoehtoja ole. Wiikin on saatavilla, mutta konsoleista ei kyllä tuollaisissa peleissä ole mielestäni mihinkään, no offense.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Winestä vielä..??
« : 29.06.09 - klo:00.22 »
Tuo regedittihän aiukeaa jopa ihan painamalla Alt + F2 ja kirjoittamalla "regedit" (ilman lainausmerkkejä). :)

Tuo regedit on joka tapauksessa vähän vaikeaselkoinen, :( mutta se avain lisätään jostain sieltä Edit > New valikosta... :)

Jes kiitos, mutta se avaimen sijainti on vielä hukassa...eli lienee siellä dvd:llä, mutta missä..??..vai olenko taas ihan metsässä oivalluksineni..??

1. Avaat sen regeditin.
2. Seuraat regeditin puu-rakennetta ikkunan vasemmassa osassa. Ensimmäisellä tasolla pitäisi olla tämä etsitty HKEY_LOCAL_MACHINE.
3. Tasolla 2 pitäisi olla System.
4. Tasolla 3 pitäisi olla MountedDevices.
5. Valitse MountedDevices. Ikkunan oikeanpuoleiseen osaan avautuu avaimet, jotka ovat MountedDevices-osion alla.
6. Lisäät avaimen. Tomppeli mainitsikin jo tästä.

Jotenkin noin se muistaakseni tehdään. En ole vähään aikaan joutunut regedittiä käyttämään.

8
DD-WRT tai Tomato. Itse kyllä kallistuisin DD-WRT:n puoleen joka on suosituin firmware tällähetkellä näihin laitteisiin.

DD-WRT:tä suosittelen minäkin, omalla kokemuksella. Niiden sivuilta, wikistä löytyy hyvät ohjeet firmwaren päivitykseen Windowsin ja Linuxin avulla.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Mihin käytät "serveriäsi"?
« : 06.06.09 - klo:19.43 »
Mulla noita "palvelimia" löytyy kaksikin:

Buffalo LinkStation:
- Samba-verkkojaot

Buffalo WHR-HP-G54 @ DD-WRT:
- välillä bouncer @ jffs
- printterin jako lähiverkkoon

10
Laitealue / Vs: Verkkolevyyn kirjautuminen
« : 28.05.09 - klo:13.43 »
Ite mounttasin muistaakseni noilla jo linkatuilla ohjeilla oman LinkStation Liven. Käytin CIFSiä ja tuli virheilmoituksia sammuttaessa, tähän tapaan: "CIFS VFS: No Response for Cmd ..." Ratkaisuksi tuohon löysin tämän keskustelun: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=293513

Muistaakseni tuonne pitää sitten olla kirjautuneena sisään, että tuon tiedoston saa ladattua.


11
Tuossa kun tekee uutta osiota tuohon tuolla gPartedilla kiintolevyyn, niin mita tarkoittavat? Maaritellaan tuossa uuden asemakoon yhteydessa.

Free space Preceding (MiB)

Tämä on ennen tehtävää osiota jäävän tyhjän tilan koko.

ja
Free space Following (MiB)

Vastaava, kuin yllä, mutta tämä on tehtävän osion perään jäävän tilan koko.

Ja mita niihin tulisi laittaa?

Molempiin arvo 0, jos haluat koko tarjotun, nyt siis käyttämättä olevan, tilan käyttöösi. Tämä siis olettaen, että nyt olet tekemässä sitä Extended-osiota, etkä vielä sen sisään luotavia loogisia osioita. Kun teet ne loogiset osiot, käytetään tuota ensin määriteltyä Extended-aluetta, joka jaetaan haluamallasi tavalla loogisten osioiden kesken.

Ja mita tuo raksi tuossa -round to cylinders- kohdassa tarkoittaa?

Tähän en osaa, ikävä kyllä, vastata.

Ja viela tuo label?

Todennäköisesti tulevan osion nimi. Ainakin Windowsissa, jos esim. Osion D: nimi on vaikka "Pelit", niin "Pelit" on osion Label. Siitä en ole varma, miten tuo Linuxin puolella näkyy.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneesi merkki?
« : 30.03.09 - klo:13.29 »
Pari kappaletta noita itse kasattuja koneita kotoa löytyy. Toinen Windowsilla (nyt XP, myöhemmin 7) ja toinen Ubuntulla (8.04 LTS).

13
En huomannut kenenkään tästä vielä kirjoittaneen...

Kyseessähän siis on mato, joka hyökkää laajakaistamodeemeja vastaan ja Cert.fi:n mukaan saastuttaa nimenomaan sulautettuja Linux-käyttöjärjestelmiä.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=37268
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=37302&tyyppi=1
http://www.cert.fi/tietoturvanyt/2009/03/ttn200903261122.html

14
Laitealue / Vs: wlan verkko
« : 17.03.09 - klo:13.01 »
Omalla kokemuksella sanoisin, että unohda D-Link, jos haluat toimivan systeemin. Modeemin perään joku reititin (esim. jo mainittu Buffalo WHR-HP-G54) ja modeemi siltaavaan (bridged) tilaan. Sitten tarpeen mukaan reitittimeen asetukset kuntoon ja homman pitäisi toimia.

Yhdistelmälaitteissa on usein se ongelma, etteivät ne vain kestä kuormaa ja yhteydet pätkii tai katkeilee kokonaan. Halpislaitteilla (kuten D-Link) on sama vaara, vaikka olisikin erillinen modeemi ja reititin.

15
Mutta olen jo  kokeillut:
vaihtoehtoista levyä.

Tarkoitatko tuolla "Alternate Install" vai sitä, että olet kokeillut useammalla fyysisellä levyllä? Mulla ei kannettavaa ole, mutta pöytäkoneella ei Gutsy, Hardy eikä Ibex asennu (tai avaudu edes live-cd-puolelle), jos en valitse alkuvalikossa "Alternate Install" vaan homma tilttaa jo alkuunsa ATI:n näytönohjaimen takia.

Mikäli sulla tosiaan Hardy asentui, kuten ymmärsin, testasitko myös päivittää Ibexiin netin kautta?

16
Kaksi osiota: /home ja / eli ns. root-osio (huom. /-merkit).

Swap olisi myös hyvä. Eli sellainen osio jolle on määritelty tiedostojärjestelmäksi swap (tai linux-swap tai vastaava) ja ei liitospistettä. Sen koko on tyypillisesti n. 1 GB tai jotain muuta koneesta riippuen. Enempää et tarvitse ellet käytä hibernatea (lepotila (?)) ja vähempikin varmaan riittäisi (jos ei vaikka ole paljon kiintolevytilaa).

Tuostakin on ollut keskustelua, että tarvitseeko sitä vai ei. Se ilmeisesti riippuu ainakin siitä haluaako käyttää hibernate-toimintoa ja paljonko on muistin kokonaismäärä.

Henk. koht. olen tottunut tekemään muitakin osioita, kuten /boot, /usr ja /var, että voin valvoa niiden käyttöä helpommin.

17
Sinne vaan loppuun. Minulla se on ainakin viimeisenä rivinä. Järjestyksellä kyllä ei liene suurtakaan merkitystä. Pääasia, että tulee mountatuksi (=liitetyksi järjestelmään))

T:Jallu59

Kävipä niin, että ei oikeudet riittäneet. Millä sudo-komenolla saisin auki, että onnistuisi? Jospa sitten onnistuisi.

Lisäät vain komennon eteen sanan sudo. Geditillä homma tehdään siis näin:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/fstab
Mikäli valittaa oikeuksista, homma pitää tehdä toisella käyttäjällä, jolla oikeudet riittää. Mikäli olet ainoa käyttäjä, on jotain pielessä.

18

Jos asennat uudelleen, niin tee erillinen home osio jonne käyttäjän tiedot ja ohjelmien asetustiedostot asettuvat esim evolutionin postikansiot, jos tulee tarve uudelleen asennukseen, niin home osiolla olevat tiedostot ja asetukset säilyvät muuttumattomina.

Terveisin jori52

Kiitos

Tämä oli arvokas tieto.  :)
Näin tulen tekemään. Siis osioinnissa määrittelen homen, jolloin asennusohjelma osaa asentaa sinne oikeat "kamat"?

Mauri

Kaksi osiota: /home ja / eli ns. root-osio (huom. /-merkit).

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: rsync 2-kansiota -> yhteen
« : 12.11.08 - klo:11.57 »
Itse en ole tuota kokeillut, mutta toimisiko tämä ja kysyisikö tämäkin salasanan useamman kerran?

Koodia: [Valitse]
rsync -avr user@domain.com:/kansio/www1 /home/jemma && rsync -avr user@domain.com:/kansio/www2 /home/jemma

Lähinnä tuo tuli mieleen, kun apt-getillä komentojen peräkkäin ajaminen noin peräkkäin pyytää salasanan vain kertaalleen.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: R.I.P Ubuntu
« : 10.11.08 - klo:12.42 »
Olihan ubuntussakin puolensa, mutta tälläisia ongelmia en kestä liekkö johtuu uudesta versiosta(8.10) tai mistä vaan en vaan jaksa tapella. Ja ubuntua tuli siis käytettyä noin. 3kk. Palataan asiaan vaikka versiossa 9.00.

Yksi keino tietty olis pysyä siinä 8.04 LTS-versiossa seuraavaan LTS-versioon asti, mikäli sillä siis hommat vielä toimi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5