Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Znake

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkko?
« : 25.07.08 - klo:12.16 »
laite on kolmella (3) anteenilla joten signaali on hyvä, eli 100%. laite hakee automaattisesti kanavan ja tällöin ottaa sellasen kanavan mikä ei ole käytössä? vai?

Todennäköisesti, mutta se ei aina ole paras. Omaa kokemusta on, että alueella on vaihtelevasti 3-6 eri wlania omani lisäksi ja näistä useimmat kanavilla 6 tai 11 (1-2 näistä olleet kanavalla 1). Tämän perusteella oma tukiasemani haluaisi käyttää minulle kanavaa 1. Tämän seurauksena koneeni putoavat verkosta eivätkä saa yhteyttä enää lainkaan. Tästä syystä olen ottanut selvää (windowsissa netstumblerilla) mikä kanava on signaaliltaan paras (omalla kohdallani kanava 11) ja säätänyt sen käyttöön manuaalisesti.

42
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu/Linux TATUOINTI
« : 22.07.08 - klo:12.11 »
Otsikosta itelle tuli ekana mieleen, että Tux vois olla ihan kiva tatuointi, mutta ite en varmaan kyllä ottas kuitenkaan.

43
Voin kokemuksella sanoa, että kyllä moninpeli toimii linux <-> windows. Näin oli ainakin Doom3 OpenCoop 1.1. modilla ja 1.3 versiolla Doom3, muistaakseni. OC2.0. ei ole vielä ulkona Linux-versiota niin ei ole tullut testattua uusimmalla Doom3 päivityksellä. Sen kanssa ei 1.1. pelaa. Testi oli pelin itsensä kannalta onnistunut. Testitilanteessa kavereilla XP-läppärit ja itellä oli  Gutsy alla. Homma kusahti kavereiden läppäreiden paskoihin integroituihin näyttiksiin, että ei sitten kovin paljoa pelattu, mutta toimi kuitenkin.

44
yksi homma vois olla tehdä skripti käyttäjälle, joka ajetaan kirjautumisen yhteydessä. Toinen vois olla laittaa se ylös fstabiin niin mounttautuu käynnistyksen mukana. Näistä ei tarvitse, kuin toisen. Itellä on kokemusta jälkimmäisestä samassa huoneessa olevan verkkolevyn kanssa. Tuosta "curlftpfs" en ole koskaan kuullutkaan niin en rupea enempää neuvomaan. Itse käytän samba cifs tuon oman verkkolevyn kanssa, kun se on samba-jako.

45
Itse kyllä pienentäisin/yhdistäisin (mieluummin pienennys kun windowsista puhutaan) nuo windows osion, siis pienentäisin vain toista osiota esim. gpartedin livelevyllä (en ole kyllä ihan 100% varma onnistuiko tällä), partitionmagicilla tms. Sitten vain tyhjään tilaan linux asennus.

En tiedä onko fiksuin tapa, mutta kutakuinkin noin olen tehnyt vaikka kuinka monesti, eikä kertaakaan ole mennyt pieleen.

Onnistuu Gpartedilla noin. Kokemusta on.

46
Ja toisin kuin skype, VoIP:ia ei ole ja tiedonsiirto on salattua (defaulttina tosin kevyt salaus. Vahvemman saa päälle conffivalikoista).

Sen verran on korjattava, että kyllä se Skypen tiedonsiirtokin on salattua:

http://support.skype.com/index.php?_a=knowledgebase&_j=questiondetails&_i=145

Jostain syystä tuota ei Linux clientissa näy missään, mutta Windows clientissa näkee tuon olevan päällä.

48
Sitä edelleenkin pähkäilen että miksi laajennusosion koko on vain 46.6 Gib vaikka aivan selvästi leikkasin vanhasta (siis Windows -osiosta) pois tasan 50 Gib.

Oma epäilykseni tuohon pähkäilyysi on, että sinulla on mennyt bitit (Gb) ja tavut (GB) sekaisin.

49
Pelit / Mikä olisi helpoin tapa asentaa Quake2 Hardyyn?
« : 26.06.08 - klo:11.33 »
Olisiko jollain hyviä kokemuksia Quake2:n asentamisesta, joita kenties voisi jakaa muillekin, että pääsisi taas pelaamaan?

Ajattelin tehdä uuden aiheen, koska ilmeisesti Hardyn myötä paketti "quake2" on poistunut repoista vaikka quake2-data vielä löytyy. Olen kokeillut useampaakin ohjetta netistä:

http://www.linuxdocs.org/HOWTOs/Quake-HOWTO-3.html
http://www.liflg.org/?catid=6&gameid=55
http://quadaver.net/HowtoQuake2ClientLinux
https://help.ubuntu.com/community/Games/Native/Quake2

Näillä en saanut hommaa toimimaan.

50
Yleistä keskustelua / Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« : 25.06.08 - klo:22.30 »
Omia kokemuksia on Gutsysta ja Hardystä ainoana käyttiksenä toisella koneella (mainittakoon, että näytönohjaimena nVidia) ja XP:n rinnalla toisena (näytönohjaimena ATI).

Gutsy toimi hyvin nVidian näytönohjaimen kanssa toisella koneella. Ainoat ongelmat alussa muistaakseni olivat siinä, ettei jostain syystä alussa splash screeniä näkynyt ja näytönohjaimelle sekä wlanille piti asentaa restricted ajurit. Myöhemmin mukaan tuli NAS ja CIFS. CIFS:stä Ubuntu ei tykännyt aluksi yhtään, kun ei asennuksen jälkeen osannut sulkeutua enää kunnolla. Tähän löytyi netistä kyllä ratkaisu. Hardyn mukana tuli policykit ja ongelmat hosts-tiedoston kanssa.

XP:n rinnalla oli alkuun enemmän ongelmia. Jälleen piti asentaa restricted ajurit näytönohjaimelle ja wlanille. Tälläkin koneella sama ongelma splash screenin puuttumisessa. Muistaakseni luovutin tällä koneella siinä vaiheessa Gutsyn kanssa, kun ei Nebulan TV-kortti toiminut Linuxissa. Sain sen jotenkin tapeltua, mutta en koskaan saanut sitä toimimaan Kaffeinen kanssa. Hardyssä täälläkin tuli ongelmat policykitin ja hosts-tiedoston kanssa. Onneksi sain mukavan yllätyksenkin. Mainitsemani TV-kortti oli tällä kertaa tuettu suoraan ja riitti, että viritin kanavat Kaffeineen. NAS-yhteyttä en ole vielä ehtinyt laittamaan kuntoon, mutta kyllä sekin kai lähiaikoina tulee laitettua. Nyt on Hardy kuitenkin jo siinä kunnossa XP:n rinnalla, ettei minun ole tarvinnut XP:ssä käydä ollenkaan. On vain pari peliä, joista toinen ei toimi lainkaan ja toinen hyvin huonosti. Näitä en ole vain nyt jaksanut pelata. :)

51
Kaipa tässä vois vihdoin omatkin kertoa. :)

Ammattikoulussa tuli kursseilla asennettua Red Hat 8 (uusin RH silloin) työasemaksi ja palvelimeksi. Se tuli sitten asennettua kotiinkin, kun oli vapaa kone. Kun RH9 ilmestyi, päivitin sitten siihen. Myöhemmin tuli käytettyä muistaakseni myös Fedora Core 3 & 4. Näiden jälkeen kokeilin muistaakseni hetken Mandrakea, versiota en muista. Tämän jälkeen muistaakseni sitten löysin Ubuntu Feistyn ja Ubuntua on sitten tullut siitä asti enemmän tai vähemmän käytettyä.

Alussa Ubuntun käyttö oli vain testausta aika pitkälti eikä kovin pitkiä aikoja tainnut koneilla pysyä, kun ei oikein tukenut kaikkea ja Windows tuntui vielä paremmalta silloin. No, ajat ovat muuttuneet ja toisessa koneessa on ollut jo pidempään vain ja ainoastaan Ubuntu (ensin Gutsy ja nyt Hardy). Niin sanotulle pääkoneelle asensin eilen dualbootiksi Hardyn jonka saman tien päivitin Gutsyyn. Tämän olen huomannut poistavan osan Gutsyn ongelmista heti kättelyssä.

Toistaiseksi homma tuntuisi toimivan ja mikäli tilanne näin pysyy, jää Windows lähinnä niitä pelejä varten, jotka eivät Linuxissa toimi lainkaan tai toimivat huonosti.

52
Yleistä keskustelua / Vs: No tuota jussia
« : 20.06.08 - klo:12.05 »
Hyvää juhannusta.

53
Opera
Skype
XChat

Näitä käytän toisella koneella XP:ssä ja toisella koneella Ubuntussa.

54
Katso tarkasti kaikki kohdat läpi jos niissä kuitenkin olisi jotain eroa, esim versionumero ? Mikään muu ei juuri tule mieleen.

Voisit tietty koittaa hakea komentoriviltä tietoja kyseisistä paketeista. Katso ensin mikä paketti on kahteen kertaan ja sitten koita hakea sitä esim näin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-cache search paketinnimiLopputuloksena on tuloste paketeista jos ne löytyvät pakettivarastoista.

apt-cache ei tarvitse sudoa, apt-get kylläkin.

55
Tässä noviisi ja tyytyväinen ubuntisti kysyy käynnistyslatauksen yhteydessä ennen kirjautumista ollutta viestiä "routine check of drivers" ja lisäksi merkkejä joita en pannut ylös. Scannauksen jälkeen sitten ok. Onko kyse rutiinitarkistuksesta? Tuota vaan ei ole aiemmin ollut

Rutiinitarkastukselta näyttää. Suoraan suomennettunahan tuo "routine check of drivers" nimenomaan on "ajurien rutiinitarkastus".

56
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun sammuttaminen
« : 16.06.08 - klo:13.40 »
Mulla oli puhtaalla 8.04 asennuksella kaikenlaisia ongelmia. Moni noista katos, kun asensin ensin 7.10 ja päivitin sen 8.04.

57
Mulla on Buffalon  WLI2-PCI-G54S PC-koneilla ja restricted drivers osas ite netistä hakea tarvittavat tiedostot ainakin tuohon. Se tietty vaati sen, että eka koneet oli johdolla kiinni.

58
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkko kuntoon?
« : 06.06.08 - klo:18.33 »
Hei !

Mitä tarkoitat lähiverkolla?

Eikö aloitusviesti kertonut jo aika paljon?

Kaikissa koneissa on hardy jotka on yhteydessä modeemin kautta internettiin (wlan ja piuha)
Yhdessä koneessa kaikki musiikki ja leffat.

Haluaisin nuo musiikit ja leffat käyttöön myös muille koneille niin että ne näkyisivät vaikka kansiona työpöydällä kun käynnistää koneen.

Windowsia ei mainittu niin itse tosiaan jätin sen takia Samban sen kummemmin käsittelemättä.

59
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkko kuntoon?
« : 06.06.08 - klo:16.49 »
Aloitetaan sitten vaikka siitä, että mitä virheilmoituksia tulee, kun säätää yrität?

60
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkko kuntoon?
« : 06.06.08 - klo:16.07 »
Tämä ohje taitaa olla suunnilleen sitä mitä haet. Omaa kokemusta ei ole. Itse käytin Sambaa, koska minulla on myös Windows-koneita verkossa.

http://wiki.ubuntu-fi.org/nfs-palvelin

Ja mikäli haluat tiedot saataville työpöydältä (/home/tunnus/Desktop/) niin tehdään symbolinen linkki mountattuun jakoon.

http://linux.fi/index.php/Symbolinen_linkki

esimerkki toisesta paikasta (linux.fi esimerkki mielestäni sekava tähän verrattuna):
Koodia: [Valitse]
ln -s /path/to/real/file /path/to/non-existant/file

Sivuja: 1 2 [3] 4 5