Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Znake

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / 8.04 ja rikkinäinen wlan
« : 21.10.09 - klo:16.09 »
Alustuksena sanottakoon, että ratkaisin ongelman kytkemällä koneen hubin kautta johdolla, mutta varsinainen ongelma jäi ratkaisematta. Eli, jos jollain on ideoita ratkaisuksi, saa kertoa. Tässä siis tilanne:

OS: Ubuntu 8.04
Kortti: Buffalo WLI2-PCI-G54S @ Proprietary Broadcom B43 wireless driver
Tukiasema: Buffalo WHR-HP-G54 @ DD-WRT v24 SP1
Salaus: WPA-PSK AES

Tilanne on, että alueella on vaihtelevasti 3-7 muuta verkkoa jakautuen kaikille kolmelle (1,6,11) parhaalle kanavalle.

Ongelmaksi tuntuu muodostuvan, että välillä alueelle ilmestyy joku verkko (joskus läppärillä tehty ad-hoc ja joskus jonkun PS3) ja tämä katkaisee wlan-yhteyden Ubuntusta täysin. Sillä ei ole väliä mitä kanavaa itse käytän, testattu on.
Aiemmin ongelman syynä oli, että tukiasemani hyppäsi toiselle kanavalle tämän uuden verkon ilmestyessä alueelle, kun kanavan valinta oli automaattinen. Nykyään tukiasemani kanava on manuaalinen ja yhteys katkeaa vain Ubuntulta. Ennen oli toisessa koneessa XP ja siltäkin katkesi, nyt Win7, eikä siltä ole katkennut.

Käytössä oleva nm-applet näkee kyllä verkkoni ja pari kertaa onnistuinkin "yhdistämään" siihen, mutta verkon tiedot (ip, gateway, dns) olivat kaikki arvolla 0.0.0.0. Välillä ilmoitti yhdistäneensä, kesti 5sek ja vaihtoikin, että asetukset olisivat manuaalisesti määritetty (eikä verkko toimi), vaikka roaming on käytössä koko ajan. Ilmoittaa yhteyden olevan poikki vain, jos wlan on manuaalisesti nm-appletista pois päältä ja johto irti.

Kuten sanottu, jos jollain on heittää ideoita ilmoille, voin keretessä/jaksaessa vilasta miten vaikuttavat, vaikka olenkin vaihtanut varsinaisen yhteyden johdolle. Jos lisätietoja tarvitaan, kysykää vaan.

2
En huomannut kenenkään tästä vielä kirjoittaneen...

Kyseessähän siis on mato, joka hyökkää laajakaistamodeemeja vastaan ja Cert.fi:n mukaan saastuttaa nimenomaan sulautettuja Linux-käyttöjärjestelmiä.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=37268
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=37302&tyyppi=1
http://www.cert.fi/tietoturvanyt/2009/03/ttn200903261122.html

3
Pelit / Mikä olisi helpoin tapa asentaa Quake2 Hardyyn?
« : 26.06.08 - klo:11.33 »
Olisiko jollain hyviä kokemuksia Quake2:n asentamisesta, joita kenties voisi jakaa muillekin, että pääsisi taas pelaamaan?

Ajattelin tehdä uuden aiheen, koska ilmeisesti Hardyn myötä paketti "quake2" on poistunut repoista vaikka quake2-data vielä löytyy. Olen kokeillut useampaakin ohjetta netistä:

http://www.linuxdocs.org/HOWTOs/Quake-HOWTO-3.html
http://www.liflg.org/?catid=6&gameid=55
http://quadaver.net/HowtoQuake2ClientLinux
https://help.ubuntu.com/community/Games/Native/Quake2

Näillä en saanut hommaa toimimaan.

Sivuja: [1]