Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Göran

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Mikä kännykkä mokkulaksi?
« : 01.06.11 - klo:16.24 »
Hankin sitten itselleni HTC Desire Zn ja netti toimii hienosti USB piuhalla puhelimen Ubuntu 10.04 LTS tietokoneeseen kytkien.
Bluetoothin kautta yhteys ei toiminut ainakaan heittämällä ja koska USB yhteys toimii niin helposti, en viitsinyt asiaan paneutuakaan.


Yritän käyttää SonyEricsson W508 mokkulana usb-piuhan kanssa, mutta se reistailee Ubuntu 10.04:ssä (Asus 901). Ensin toimi loistavasti, kunnes kopioin valukuvat puhelimesta pöytätietokoneeseen (Ubuntu 1.10). Sen jälkeen puhelin ei enää pelitä mokkulana, vaikka päällä seisois. Välillä ydistää kyllä muka, mutta kun avaa Mozilla selaimen, se vain "Etsii" koko ajan, kunnes tule virheilmoitus. Onko joku takunnut samanlaisten ongelmien kanssa?

Nokia 7760:llä toimii kuin junan vessa, mutta siitä on kaiutin sökö enkä käytä sitä enää sen takia.

Göran

2
Jos Göran viitsit, niin voitko kokeilla esim. 9.04:n asennustikulla livenä ajettuna, paljonko akku kestää? Pitäisi omalla koneella testata tuota, mutta kun se on palvelimena ja siinä pyörii kaikenlaista, sitä ei mielellään sammuttaisi.


Versiota 9.04 en ole testannut, mutta olen nyt testannut 10.10 netbookin akkukeston ja se vaikuttaisi olevan hieman parempi kuin 10.10 perusversiolla. Eron suusruusluokka on että perusversiolla akku kesti vain vähän päälle 2 t ja netbookilla täydet 3 t. (Teho-akku 6600 mAh, mutta se on siis huono, kapasiteetti vain 46.6 %)
Olen nyt saanut netbookin näyttämään siistiltä ja se toimii muuten hyvin, mutta mobile broadband ei minulla toimi vaikka se toimi perusversiossa. Myös adobe flash playerin kanssa on ongelmia, en ole saanut sitä ladattua.

Eikö 9.04:llä ole se ongelma, että sen tuki loppuu pian? Muuten voisin ajatella siirtyväni siihen. Jos ehdin, voin silti testata sen akunkestoa, koska kiinnostaisi tietää, miten suuria eroja näissä on. Mutta nyt en ehdi ainakaan viikkoon sitä tehdä, koska minulla ei ole sitä valmiina tikukka ja lataaminen verkosta kestää minun yhteydelläni lähes 2 t. Ellei sellainen homma onnistu, että saisin pöytäkoneellani tehtyä käynnistystikun käyttämällä cd: tä lähteenä. Minulla nimittäin on 9.04 cd, mutta tavitsen sen tikulle eeepc:tä varten. Jos se onnistuu, voisin ensi viikon aikana mahdollisesti ehtiä, mutta en ole siitäkään nyt ihan varma.

Göran

3
Yeee!

Nyt kaikki pelaa! Tein juuri noin, vieläpä sain swap-osionkin lisättyä ja nyt kaikki toimii. Kokeilen parasta aikaa Ubuntu 10.10 netbook versiota, mutta jotenkin vierastan sitä. Vaikutta sotkuiselta, vaikka piti olla pelkistetty. Mutta nou hätä, nyt minulla on systeemit selvillä ja voin usb-tikulta ajaa koneeseen minkä ubuntun haluan. Huomenna katson, miten akku kestää tuon netbookin kanssa ja ellei se eroa ubuntun perusversiosta, palautan viimeksi mainitun.
Akku menee joka tapauksessa uusiksi, siinä on nyt käynnistysilmoituksen mukaan enää 46.6 % alkuperäisestä kapasiteetista.

Göran

4
Kiitoksia taas kaikille vihjeistä!

Nyt on wlanit sun muut turhuudet disabloitu ja ledi siististi pimeenä.

Tuosta kovalevyn partitionnista täytyy vielä kysästä, jos joku tietää.
Epäilen, että minulla on monen epäonistuneen boottauksen ja versiosotkujen yms. jäljiltä turhaa tavaraa kovalevyllä. Haluaisin saada koneen täysin puhtaaksi kaikesta turhasta ja tekisi mieli formatoida kovalevyn molemmat osiot. Voiko sen tehdä, jos sen jälkeen laittaa 4 G:n osalle vain /  ja 16 G:n osalle /home. Ja tälle jälkimmäiselle vielä se SWAP osa?
Toimiiko boottaus tikulta ja kone tällaisen jälkeen? Tai siis pitäsikö sen toimia, jos tekee oikein?

Göran




5
Moi!

Aikaa on jo kulunut ja minun EeePC901 kaksi ongelmaa ovat osittain ratkenneet. Alkuperäinen ongelmani 1) oli, että Xandrosista siirryttyäni Ubuntuun koin akkukeston polittuneen ja halusin kokeilla Xubuntua, jota 2) en saanut USB-tikulta ladattua.
1): Taitaa olla sellainen yhteensattuma, että pääsyy akkukeston tippumiseen onkin akku itse, joka on yli pari vuotta vanha.
2): Onnistuin lopulta tekemään USB-tikulle boot-tiedoston Ubuntun omalla ohjelmalla, joka löytyy Administration alta. Ohjeet löytyy ainakin Ubuntun englanninkielisistä pääsivuilta. Voi olla, että minulle vihjastu tästä ohjeesta ja menetelmästä näillä keskustelusivuillakin, mutta noviisina ei kaikkia vinkkejä tullut kokeiltua.

Nyt olen taas palannut Ubuntuun ja aioin ostaa uuden akun. Mutta pari ongelmaa on vielä.
Käynnistyksessä tulee pitkä liuta "udev 81 worker, did not accept message, connection refused, kill it" vikailmoituksia. Katselin keskustelulistoja ja totesin, että niitä tulee muillekin. Ehkä niistä ei ole toiminnan kannalta mitää merkitystä. En löytänyt mitää konstia saada niitä poiskaan.

Toinen juttu on että nyt langattoman verkon aktvointiledi palaa koko ajan enkä löydä paikkaa, mistä saisin piirin sammutettua. En tarvitse langattomia verkkoja joten piiri olisi paras saada de-aktivoitua virrankulutuksenkin takia. Xandros-ohjelmassa löysin paikan, josta sain sen tehtyä, mutta en Ubuntu 10.10:stä.

Göran

6
Voi, voi! Vietin tunteja koneen ääressä asennuksen jälkeen vielä, kun latasin kaikki päivitykset ja open offic.org ohjelman. Ei oikein jaksais aloittaa alusta. Kai pitää sitten yrittää opetella tuo mount-komento.

Sitten vielä yksi juttu, joka saattaa vaikuttaa virrankulutukseen. Nyt kone jatkuvasti etsii langatonta verkkoa, merkkivalo palaa, enkä saa sitä mistään pysäytettyä. Ubuntussa ja Xandrosissa sekin onnistui.

Göran

7
Kun vaihdoin 901:n Xandrosin Ubuntuun, minun piti vaihtaa BIOSista kahdesta kohtaa noita käynnistysasetuksia, ennen kuin suostui buuttaamaan tikulta. Toinen kohta oli tuo käynnistysjärjestys ja toista en valitettavasti muista, mutta voin tarkistaa asian, jos se jotain auttaa.

Eikös se onnistu ihan esciä rämpyttämällä se boottausmedian valinta? Niin se toinen taisi liittyä primary hard disk tms. asetukseen.

Näinhän se pitäisi, mutta mulla ei syystä tai toisesta suostunut buuttaamaan tikulta, ennen kuin kävin härppimässä tuota toistakin asetusta.




Tuo selittää hyvinkin minun vastaavanlaiset ongelmat. Sain entiseltä työkaveriltani sellaisen ohjeen, että lainaisin ulkoisen cd-aseman ja ajaisin ohjelman sisään sillä. Tein työtä käskettyä ja kas, heti onnistui! Siinä tuo esc:n kautta buuttausjärjestys totteli. Nyt on tässä eeepc901:ssä Xubuntu!

Mutta eipä ongelma loppuneet siihen. Tässä on kovalevy siis kahdessa osiossa, 4 ja 16G. Ohjelma menee sille 4G:lle ja siihen tulee myös Home-kansio. Mutta siinäpä ei olekaan paljon tilaa, kun ohjelma ottaa melkein kaiken. Enkä löydä mitään keinoa saada mountattua sitä 16G:n osiota. Tästä Xubuntusta näyttäisi puuttuvan ubuntun diskmanager.

Ja vielä toinen kummallisuus. Laition koneeseen usb-tikun, jossa minulla on kaikki dokumenttini. Yritin abiwordilla käyttää niitä, mutta se poukkoili kummallisesti ja lopputulos on se, että koko tikku ja kaikki sen tiedostot ovat nyt lukittuja! Enkä saa niitä millään auki. Tikulle ei voi tehdä mitään, ei kopioida, ei luoda kansioita, ei mitään. Onneksi oli tärkeimmistä varmuuskopio.

Latasin verkosta open office.org tekstinkäsittelyn, se kyllä toimii, mutta dokumentti-tikku vaikuttaa menetetyltä. Onkohan mitään master-komentoa tai vippaskosntai, jolla saa lukituksen ja kirjoitussuojan pois?

Göran

8
Kiitos Marsulle ja muille taas lisävinkeistä. On ollut muita päällekaatuvia kiireitä joten olen muutaman päivän ollut ihan muissa hommissa.
Yritän tulkita ja ymmärtää nuo vinkit, vaikka myönnän, että moni asia meni ymmärryksen ohi ainakin ensilukemalla. En taida tätä kielenkäyttöä. En esim. tiedä mikä on "xubuntun image" enkä tiedä mitään "lokeroista".
Yksi perusasia jota nytkin mietin, ehkä ihan typerä kysymys, mutta pitääkö kone olla internet-yhteydessä tuolle sivulle mistä käyttöjärjestelmä ladataan, silloin kun nämä hommat tehdään? Jotenkin saan välillä sellaisen kuvan joistain ohjeista.
Muuten uskon, että Lubuntu on se, mitä haen, koska haluan kevyen ohjelman joka kuluttaa akkua mahdollisimman vähän.

Göran

9
Sain entiseltä työkaverilta vihjeen, että naputtelemalla Esc-näppäintä käynnistyksen jälkeen pääsee muuttamaan koneen boot-järjestystä. Niin todella on myös tässä EeecPc 901:ssä. Mutta ei silti toiminut, vaikka vaihdoin usb:n ykkössijalle. Ei sen jälkeen taas tapahtunut mitään. Minulla oli tikku paikalla ja siinä oli Xubuntun asennusohjelma. Kursori vilkutti ruudussa tunnin, kunnes sammutin koneen.

Nyt luin uusia viestejä ja tulin siihen tulokseen, että Lubuntu voisikin olla minulle paras vaihtoehto. "Kevyt", eli pieni virrankulutus on se, mitä toivon. Pääsin kokeilemaan Abiwordin pöytäkoneellani, jossa on CD ja Ubuntu. Tuo Abiword toimi ihan hyvin ja sain siihen myös tarvittavat kielitarkistukset (suomi, ruotsi, englanti). Eli yritän seuraavaksi asentaa Lubuntun.

Nyt kävin myös katsomassa tämän, jota marsu ehdotti: http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/.
Siellä puhutaan jostain Universal USB-installerista. Eli pitääkö sekin olla tikulla, Lubuntu asennusohjelman lisäksi? Kun missään ei selitetä niin, että ensikertalainenkin tajuasi.

Göran

10
Kiitos taas monista vihjeistä. Jotain voin taas kokeilla huomenna.

Kysyttiin missä vaikuta. Vaasassa, ja täältä ei löydy yhtään paikkaa, jossa tekisivät tuon minulle. Olisin siis valmis maksamaankin.

Katsoin nämä ohjeet ja vaikutti siltä että vois jopa kokeille. http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

Taas tuli uusia termejä, nämä LXDE, XFCE sun muut ei kerro minulle mitään. Lubuntu? Mitä tarkoitusta varten se on tehty? Minulla on siis kaksi toivomusta: 1) saada ohjelma joka vie mahdollisimman vähän virtaa ja 2) johon saa hyvät kielitarkistusohjelmat. Tämä sen takia, kun kirjoittelen sähköttömässä mökissä (pieni aurinkopaneli ja tuuligeneraattori, joilla saan akkua ladattua). Mobiili nettiyhteyskin on tarpeen, mutta se taitaa toimia kaikilla.


Göran



11
Minulle on komentojen kirjoittaminen hepreaa, kaikki pitäisi kertoa seikkaperäisetsi aasta lähtien, mitään taustatietoa ei ole.

Noh, kokeilin kuitenkin näitä:
sudo unetbootin
- ei tapahtunut mitään, sanoi vain kommand not foud

Sitten kokeilin
sudo apt-get install unetbootin
- ja johan tuli tekstiä! ...Lukee pakettilistoja...Rakentaa "beroendeträd" (siis ruotsia)...Lukee tilatietoja....Seuraava paketti on asennettu automaattisesti eikä enää tarvita:
  linux - headers ....
ja kymmeniä muita rivejä joista suuri osa ovat vikailmoituksia ja epäonnistumisia...

Ei aavistustakaan siis mitä tapahtui ja miksi. Oliskohan koneess pitänyt olla tuo usb-tikku jossa oli xubuntu asennusohjelma tai jokin muu tietty tilanne, en tiedä. Laitoin vain koneenn päälle ja naputin terminaaliin nuo kirjaimet. En tullut hullua hurskaammaksi. Mutta kone toimii vielä :)
 
Minun täytyy ilmeisesti viedä kone jollekin, joka osaa näitä hommia.

Göran




12
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu ja virrankulutus?
« : 18.10.10 - klo:18.39 »
Ongelmani lähtökohta oli että siirtyessäni Xandrosista Ubuntuun minun EeePc 901:n akkukesto puolittui. Xandrosiin en halua siirtyä takaisin enkä Windowsiin missään tapauksessa, olen kurkkuani myöten täynnä sen kankeutta, hitautta ja ominaisuutta kerätä roskaa itseensä. (Minulla on yksi Compaq Evo jossa on XP ja sen käynnistys kestää 15 min).

Haluaisin nyt kokeilla Xubuntua minun EeePC:hen, koska voisi olettaa, että "kevyempi" käyttis kuluttaisi myös vähemmän virtaa. Ongelma on vain siinä, että en ole saanut sitä asennettua, koska tuossa pikkuläppärissä ei ole CD-asemaa. Mutta tuosta ongelmasta on käyty keskustelua osiossa Käyttöönotto ja asennus. Vielä en kuitenkaan ole onnistunut, kun en hallitse koodausta enkä aina edes ymmärrä vihjeiden kielenkäyttöä. Olen siis melkoinen ummikko.

Anteeksi jos olen aiheuttanut hämmennystä ja sotkua tällä foorumilla.

Göran

13
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu ja virrankulutus?
« : 18.10.10 - klo:18.26 »
Koska tämä aihe oli minun alullepanema ja sain ilmoituksen että aihe kuuluu toiseen paikkaa siirryn saman nimisellä aiheella nyt "Ubuntun peruskäyttö" osastolle. Esitän siinä samalla uuden kysymyksen joka liittyy aihepiiriin.

Göran

14
Ei kertakaikkiaan onnistu.
Siis tilanne on se, että minulla on Asus EeePC:ssä Ubuntu 10.04 ja haluan sen tilalle Xubuntun 10.04. Eli kun koneessa ei ole CD:tä pitäisi saada käynnistys USB-tikulta. Olen pariakin ohjetta yrittänyt, yksi joka alkaa "Lataa UNebootin" mutta se tyssää jo siihen, ettei latauksen jälkeen tapahdu mitään, ohjelma ei aukea eikä asennu.

Toinen ohje oli että koneessa olevan Ubuntun System/Admintration kautta tehdä USB-käynnistyslevy, mutta siinäkään ei tapahdu mitään. USB-tikku näkyy kyllä alemmassa ikkunassa mutta ei tapahdu mitää vaikka valitsen sen ja klikkaan create startdisk.

Taidan olla hakoteillä jotenkin. Pitääkö tämän olla näin vaikeaa?

Göran

15
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu ja virrankulutus?
« : 17.10.10 - klo:00.47 »
Vaikuttaa siis kuitenkin siltä, että syy akkukeston puolittumiseen todella on Ubuntu 10.04. Pitäiskö siirtyä takaisin Xandrosiin? Löytyyköhän se netistä? Mutta huoltokaverin mukaan siihen ei ollut päivityksiä ja väitti ettei siihen saanut kielitarkistusohjelmia.
Tai olisko Ubuntu 9.04 hyvä välivaihtoehto? Minulle akun kesto on tärkeä kun käytän konetta usen junassa ja sähköttömässä mökissä.

Göran




16
Kiitos kaikille vihjeistä ja ohjeista! Joitakin jopa hiukan ymmärsin, mutta koodaukset ovat minulle hepreaa. Hyvä minun tapauksessa on se, että minulla on ihan kaikki omat dokumentit yhdessä ainoassa kansiossa ja se on helppo tallentaa usb-tikulle.
Pitää vain nyt ensin varmaan lada Ubuntu-asennusohjelma omalle tikulle ja sitten yrittää itse tehdä tuon, mikä huollossa ei oikein onnistunut niin kuin piti.

Göran

17
Yleistä keskustelua / Ubuntu ja virrankulutus?
« : 15.10.10 - klo:22.57 »
Hei!

Vaihdoin Asus Eee PC 901:een Asusin oman Linuxin tilalle Ubuntun ja minusta tuntuu, että sen jälkeen akkukäytössä akun kestoaika lyheni. Se oli pari viikkoa ennen vaihtoa n. 4 tuntia ja nyt enää n. 2 tuntia. Voikohan tämä johtua Ubuntusta vai onkohan kysymyksessä joku muu yhteensattuma? Akku on pari vuotta vanha.

Göran


18
Minulla on Asus Eee PC jossa oli alunperin Asusin oma Linux. Kun en saanut siihen kielitarkistusohjelmia vein sen huoltoo ja minun luvallani vaihtoivat Ubuntuun. Mutta sellainen kummallinen asia siihen tuli, että kiintolevy on jaettu kahtia, 4+16 G ja tämä jälkimmäinen on ikään kuin ulkopuolinen media, pitää joka kerta ottaa erikseen käyttöön. Ubuntun vakiokansiot (Dokumentit, Musiikki, Kuvat...) ovat silti siinä 4 G:n levyllä eikä sinne mahdu enää mitään.
Voiko tälle asialle helposti itse tehdä jotain? Eli haluaisin sen niin, että 16 G:n levy olisi aina aktiivinen ja kaikki dokumenttikansiot siinä. Vain ohjelmat sillä 4 G:llä siis.

Göran

Sivuja: [1]