Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JakeStyles

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Olisiko kyseessä ulkoinen kovalevy, joka liitetään USB 2-väylään? Ehkäpä tiedostojärjestelmä ei ole tunnistettu oikein?

Esim. 32Gt USB-tikku formatoitu Wintoosalla NTFS?

2
Yleisesti ottaen, kirjastot käyttävät Adobe Digital Editions (ADE) ohjelmia kuten Bluefire Reader. Winen kautta on jotkut saaneet toimimaan ja jonkinlainen tuki olisi Calibressa. Vaan helposti lipsahtaa laittomille teille, jos DRM-suojaukset purkaa.  :o

3
Oletko testannut muistin? esim. http://www.memtest86.com/ ja sieltä buuttaava romppu tai tikku. Ajattelin vain, että jos olisi muistista kiinni, niin tuohon Aceriin taitaa käydä  DDR3 PC3-12800 1600MHz 204-pin SODIMM

Itse ottaisin kyllä kovalevyn irti ihan mekaanisesti ja kokeilisin käynnistää suoraan rompulta. Ainakin eliminoisi sen merkityksen käynnistyksen yhteydessä.
Näyttäisi olevan ihan pohjan kautta ruuvattavissa https://www.youtube.com/watch?v=YLQR1p1l9cU

4
Kokeiles näin:
  • sähköt päälle ja ubuntu sisään
  • reboot
  • F12 bootissa avaa boot menun, valitse romppu
  • Seuraa asennusohjeita

Jos F12 ei toimi, toimi tämän ohjeen mukaan:
http://acer--uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/6814/~/enabling-the-boot-device-menu

Jos ei kuitenkaan boottaa rompulta, ota BIOSista pois kaikki muut boottivaihtoehdot, vain romppu jäljelle. Pitäisi tulla jokin virheilmoitus.

(Esim. jos rompun poltto ei onnistunut eikä siinä ole boottiblokkia, niin BIOS jatkaa heti seuraavaan mahdolliseen kohteeseen boot orderin mukaisesti. Jos seuraava kohdetta ei ole, virheilmoitus)

5
Olisiko tästä apua... https://support.apple.com/en-us/HT201663

Jos ei käynnistyminen, niin ainakin ne tiedostot voi saada talteen.

Pitää kokeilla itsekin (Macbook Air 13,3" Late 2013)

6
Yleistä keskustelua / Vs: Kumpi kone kannattaa ostaa?
« : 21.10.16 - klo:23.37 »
Kevyeen surffailuun ja tekstinkäsittelyyn pitäisi ostaa uusi kone, jolla pystyisi sitä tekemään muutaman vuoden.

Vähän kateltiin Gigantista, että kumpi näistä koneista kannattaa ostaa ?

Tämä:
http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/poytatietokoneet/ACDTB23EQ006/acer-aspire-x3-710-poytatietokone

vai tämä:
http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/poytatietokoneet/LE90BJ00AYMT/lenovo-h30-05-poytatietokone

Tavoitteena on pieni kone, jossa riittävästi potkua muutaman vuoden uusille Lubuntu-päivityksille + USB3.

Kuitenkin hinnan tulisi olla maksimissaan 500, ja haluavat ostaa uuden koneen.

Nykyinen on View Sonic Atom 330, Nvidia ION, 1Gt, 240 Gt pikkukone.

Miten olisi https://www.verkkokauppa.com/fi/product/36685/gxnxc/Acer-Aspire-XC-710-poytakone-Win-10 jossa 128Gt SSD, 8Gt muistia ja sama integroitu HD530 näyttiksenä?

7
Eikös sitä voi laittaa ulkoiseksi kovoksi usbin kautta käynnistymään?

8
Yrityksen alla on ripata BluRay leffa ja paketoida se vaikka matroska mkv formaattiin, videokodekkina siis x264 ja äänet tulevat dts muotoon.

Tällä hetkellä rippaan ensin makeMKV betalla ja valitsen sieltä nätisti kaiken. Valmis tiedosto jotain 30Gt kokoinen ja ubuntu kertoo ominaisuuksissa että kyseessa on DTS DCA ääni, videokodekki on joku mikkisoft.

Sitten Handbrakella pakkaan videon uudestaan ja laitan äänen passthrulla.

Lopputuloksena 30Gt paketti muuntuu sellaiseen 8Gt kokoon ja ominaisuudet näyttävät hyviltä, x264 ja DTS.

Mutta VLC ei toista sekä kuvan että äänen pätkimättä, eikä Movie Player tee muutosta.

Kokeilin pakata äänen Handbrakella kuvan pakkauksen yhteydessä ja lopputulos toimii täydellisesti, en vain saa silloin dts ääniä.

Teenkö kaiken väärin vai että mitenkä?

9
Yritin etsiä sopivaa juttua aiheesta vaan en ole löytänyt.

Tarkoituksena olisi tehdä muutama työasema, joilla voisi käynnistyksen yhteydessä valita käyttöjärjestelmän, joka taas ladataan serveriltä.

Eli jos käyttäjä valitsee Win7, käynnistyy Win7. Jos valitaan ubuntu, käynnistyy ubuntu. Mitään tietoja ei säilytettäisi työasemissa vaan kaikki ladataan verkon kautta serveriltä.

Mitä vaihtoehtoja on olemassa?

10
Elikkä tein laskun, jossa toistakymmentä riviä. Niin paljon etteivät mahtuneet siihen niille varattuun tilaan. Niinpä kaikki laskut rivit hyppäsivät seuraavalla sivulle ja ensimmäisellä sivulla on pelkät tiedot, ei rivejä.

Onko dokumentoitu vika vai teenkö jotain väärin?

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kansio ongelma
« : 03.05.11 - klo:10.50 »
Mitäs tapahtuu jos päätteessä laitat:
Koodia: [Valitse]
nautilus /home/omakäyttäjätunnuksesi/Lataukset
t: Antti  ;)

bash: nautilus/home/toni/lataukset: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

Tuon tekstin antaa. 

Mikäköhän tämmösen aiheuttaa? Liian iso tiedosto kansiossa?



Kokeiles näitä
Koodia: [Valitse]
nautilus /home/toni/Lataukset
du --summarize /home/toni/Lataukset
ls /home/toni/Lataukset

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ubuntu 10.10 -> 11.4 ongelma
« : 02.05.11 - klo:21.08 »
apuja kaivattais kovasti jos jotain olis tehtävissä. meni ilmeisesti päivitys pieleen, työpöydälle ei tule minkäänlaisia kuvakkeita ainoastaan hiiren kursori näkyy, toisinaan se yrittää niitä kuvakkeita näyttää mutta ne vain vilkkuen ja jostain järjestelmä ongelmasta ilmottaa. mitähän tässä nyt vois tehdä vai onko ainut  vaihtoehto asentaa kokonaan kaikki uusiks?
niin ja ei muuten toimi vanhatkaan kernelit

Ja mistähän virheestä järjestelmä ilmoittaa?

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 2 kovalevyä Ubuntulle
« : 02.05.11 - klo:21.02 »
Hei,

Maailma on täynnä ohjeita siitä, miten windows-koneen toiselle kovalevylle asennetaan Ubuntu. Minulla on kuitenkin 1 SSD johon on asennettu Natty ja lisäksi Teran tavallinen levy, johon haluan kuvat ja musiikit sun muut. Kaikki saman Ubuntun käytössä. Miten tämä olisi paras Ubuntussa toteuttaa?

Kerron esimerkin miten itse toimin.
1) formatoin toisen kovalevyn ext4
2) tein sinne hakemistot Music, Pictures, Videos jne jotka siis kaikki on Places-valikon alla (miulla on enkunkielinen ubuntu)
3) tein muutokset fstabiin että nuo käyttäjäprofiilin samannimiset hakemistot linkitetään uudelle kovalle

Ei oma kone, joten pystyin käyttäjälle sanomaan että käyttää niitä oman profiilin kansioita kuten aina ennenkin, nyt on vain hieman enemmän tilaa.  ;D

14
Kone sekoaa varmasti, jos se on vaikkapa 2 vrk käyttämättä. Käynnistyksen yhteydessä boottailua, blue screeniä, "yhdelle tai useammalle kovalevylle on tehtävä yhtenäisyystarkistus" jne jne. "Ati catalyst" -herja vilahtaa joskus ruudussa. Joskus auttaa kun ottaa akun ja virtajohdon irti hetkeksi ja yrittää sitten uudestaan. Käytän konetta pääasiassa siten että kännykkä (N900) on 3g-modeemina, joskus wlanin kautta. Näyttäisi siltä että kun on tulossa joku win-päivitys, kone sekoaa entistäkin herkemmin.

Pyörittelen pientä IT-alan yritystä ja nyt on tullut 2kk sisällä kaksi samankaltaista ongelmaa. Molemmissa Windows XP 32bit Pro. Yhdelle tai useammalla kovalevylle pitää tehdä yhtenäisyystarkistus vähän väliä buutatessa.

Ratkaisuna ensi töiksi poistin näyttiksen ajurit (ATI molemmissa, esti koneen "normaali" sulkemisen) ja asentelin SP3 väkisin uusiksi. Windows halusi päivittää jotain mutta ei annettu.

Sitten imuroitiin atilta uudet ajurit mutta ei asennettu. Letku irti seinästä ja virusskanneri hevon kuuseen, siis kokonaan uninstalloitiin kunnes kone vinkui että mitään virusskanneria ole. Sama luonnollisesti kaikille muillekin tietoturvaohjelmille. Letku ei siis ollut seinässä.

Tämän jälkeen asennettiin näyttiksen ajurit ja buuttailtiin kunnes kone oli tyytyväinen (ei tullut kertaakaan yhtenäisyystarkistusta). Otettiin pois kaikenlaiset palautuspisteet ja asennettiin MS Security Essentials. Virusskannerina oli toisessa AVG ja toisessa avast, ne molemmat asennettiin ja buuttailtiin tarvittaessa. Ei tullut vieläkään yhtään yhtenäisyystsekkiä.

Sitten letku kiinni ja windows sai päivitellä ihan rauhassa. Tarkistettiin että varmasti kaikki päivitykset meni läpi (joskus SP3 aiheutti ongelmia tällä alueella.)

Kokeiltiin buutata, ei mitään ongelmia. Sitten kokeiltiin hibernatea ja toinen kone hermostui siitä niin, että yhtenäisyystarkistus seuraavalla buutilla.

Molempiin ehdotin kuitenkin päivittämistä Win7 tai vaihtoehtoisesti johonkin oikeaan käyttikseen ;-) mutta ei kelvannut. Toinen mylly 3v vanha, toinen 5v. Se 5v vanha on selkeästi käynyt läpi liikaa asioita, ehkäpä käyttiksen uudelleenasennus olisi auttanut paremmin.

Eli jos educated guess saa tehdä, niin olisin sitä mieltä että kompuutterisi ei sulkeudu oikein. Windows vetäisee jonkun ongelman ja seuraavalla buutilla sitä yritetään korjata.

Jos olisi minun Win7 läppäri niin SP1:n asennuksen jälkeen poistaisin näyttiksen ajurit ja asentaisin väkisin chipset ajurit. Sitten boot enkä antaisi wintoosan asentaa mitään näyttiksen ajuria.

Jos vika poistuu niin asentaisin frameworkin uusiksi ja sitten drivers only atilta.

On dokumentoitu ongelmia SP1:n ja catalystin kanssa.

15
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 01.05.11 - klo:22.07 »
Rakentelin joskus huvikseni tämänkaltaisen
Shuttle Barebone SG41J4  180e
 - Kotelo, emolevy ja näytönohjain samassa, järkyttävän hiljainen
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66GHz -prosessori, boxed.  140e
 - prosessori
Kingston HyperX 4096MB (4GB) 800MHZ DDR2 DIMM 60e
 - muisti

Eli jotain 380e meni. Ei aivan tuo kokoonpano mutta lähes identtinen. Pärjätty on.

Suosittelen muuten Shuttlen kamoja ainakin kokeilemaan. 3 Shuttlea porskuttaa kotona.  :D

16
Eli kutsu ohjelmaa tähän tapaan (presetit sijaitsevat hakemistossa /usr/share/ffmpeg):

Mistähän löytäisi tietoa, mitä mikäkin preset vaikuttaa lopputulokseen / renderoimisnopeuteen? Voisin päätellä että slow olisi laadukkaimpia.

Lainaus
Käyttäisin Lamea (-acodec libmp3lame) FAAC:n sijaan, ellei AAC-muotoinen ääniraita ole välttämätön vaatimus. Lamen MP3 on huomattavasti laadukkaampaa kuin FAAC:n tuotos. Voit myös purkaa lähdevideon ääniraidan ja pakata sen erikseen jollain paremmalla AAC-enkooderilla (NeroAACEnc toimii komentorivillä, Applen kodekki ehkä Winellä qaac:n kautta). Kotivideoissa äänenlaadulla ei tosin yleensä ole suurta merkitystä.

MP3 on ollut yleensä käytössä mutta nyt en jostain syystä saanut sitä toimimaan. Testaan tuota.

Lainaus
Lisäksi kannattaa harkita "vakiolaatuista" videopakkausta (-crf 20 parametrien -pass 1/2 -b 3000k sijaan), jolloin yksi ajo riittää ja laatu pysyy suunnilleen samana videosta toiseen. CRF-moodissa ei siis määrätä tiettyä tiedostokokoa vaan haluttu laatu; x264 päättää kuinka paljon bittejä tarvitaan.
Testataan.

Ajatuksena on siis vääntää kotikameran data 720p muotoon että emännän läppäri pystyy pyörittämään sitä.

Jos editoida haluaisin, kannattaako käännellä vai pitää AVCHD formaatissa?

17
No nyt on päästy niin pitkälle että kirjoittamalla
Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i INPUT.mp4 -acodec libfaac -ab 128k -pass 1 -vcodec libx264 -b 3000k -s hd720 -threads 0 OUTPUT.mp4Tulee virheilmoitus
Koodia: [Valitse]
Error while opening encoder for output stream #0.0 - maybe incorrect parameters such as bit_rate, rate, width or height
ja tuo stream #0.0 on tietysti video.

tarvitseeko tuo -vcodec libx264 vielä jotain muuta?

18
Eli meikäläinen on ostanut videokameran Samsung HMX-200, joka nauhoittaa mukavaa AVC-formaattia.

Kysymys kuuluu: miten voisin väännellä sitä sopiviin formaatteihin?

Eli olisi mukava saada vaikka xvid / divx ja h264 ulos erilaisilla resoilla. Editointitarvetta ei vielä ole ja siihen luultavasti Openshot käy kuin unelma.

Kokeillut olen ffmpegillä. Siihenkin olisi mukava saada tietoa, haluaisin käyttää quadcoren tehoja.

19
Ei, käyttäjät ei kirjoita koodia, mutta kehitysvaiheessa he testaavat sitä. Siihen en ota kantaa, ketä pitää syyttää, jos bugia ei testatessa löydy.

joo ja vaikka bugeja löytyis ja vaikka ne lähetettäis eteen päin ei VIELÄKÄÄN käyttäjä voi vaikuttaa korjataanko se vai ei PISTE

Itse jollain tasolla alalla mukana olevana voinen sanoa että molemmat ovat oikeassa. Ilman betatestaajia ei joitain bugeja saada selville, mutta testaajilla ei ole valtaa korjauksiin.

Testaajia tarvitaan ja kaikki kunnia heille, jotka yrittävät omalla panoksellaan parantaa meidän muiden käyttökokemusta.

20
Laitealue / Vs: Mikä kännykkä mokkulaksi?
« : 23.04.11 - klo:10.35 »
Muuton seurauksena minun ajateltava nettiyhteyteni uusiksi. Kiinteä laajakaista saattaa olla valitettavasti poissuljettu.
Nettiyhteys mokkulan kanssa saattaa olla yksinkertaisin vaihtoehto, mutta en välittäisi maksaa erikseen sekä mokkulayhteydestä ja puhelimesta. Joten voinko käyttää kännykkää mokkulana ja toimiiko kännykkä mokkulana yhtä hyvin kuin mokkula itse?

Itselläni on käytössä HTC Desire, jolla voi ottaa yhteyden USB:n kautta tai sitten mökillä läppäriä varten Wlan jako. Käyttökokemuksena voi sanoa, että puhelimella kentänvoimakkuus selkeästi heikompi eli kannattaa varautua siihen, että 3G on vähän väliä pois käytössä jopa kaupunkialueella.

Lisäksi ping voi kasvaa hetkittäin eli ns. cs pelaaminen on hankalaa.

Nettiä voi selata kuin unelma mutta esim. wowitus on ollut hankalaa.

Sivuja: [1] 2 3 4