Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JakeStyles

Sivuja: [1]
1
Yrityksen alla on ripata BluRay leffa ja paketoida se vaikka matroska mkv formaattiin, videokodekkina siis x264 ja äänet tulevat dts muotoon.

Tällä hetkellä rippaan ensin makeMKV betalla ja valitsen sieltä nätisti kaiken. Valmis tiedosto jotain 30Gt kokoinen ja ubuntu kertoo ominaisuuksissa että kyseessa on DTS DCA ääni, videokodekki on joku mikkisoft.

Sitten Handbrakella pakkaan videon uudestaan ja laitan äänen passthrulla.

Lopputuloksena 30Gt paketti muuntuu sellaiseen 8Gt kokoon ja ominaisuudet näyttävät hyviltä, x264 ja DTS.

Mutta VLC ei toista sekä kuvan että äänen pätkimättä, eikä Movie Player tee muutosta.

Kokeilin pakata äänen Handbrakella kuvan pakkauksen yhteydessä ja lopputulos toimii täydellisesti, en vain saa silloin dts ääniä.

Teenkö kaiken väärin vai että mitenkä?

2
Yritin etsiä sopivaa juttua aiheesta vaan en ole löytänyt.

Tarkoituksena olisi tehdä muutama työasema, joilla voisi käynnistyksen yhteydessä valita käyttöjärjestelmän, joka taas ladataan serveriltä.

Eli jos käyttäjä valitsee Win7, käynnistyy Win7. Jos valitaan ubuntu, käynnistyy ubuntu. Mitään tietoja ei säilytettäisi työasemissa vaan kaikki ladataan verkon kautta serveriltä.

Mitä vaihtoehtoja on olemassa?

3
Eli meikäläinen on ostanut videokameran Samsung HMX-200, joka nauhoittaa mukavaa AVC-formaattia.

Kysymys kuuluu: miten voisin väännellä sitä sopiviin formaatteihin?

Eli olisi mukava saada vaikka xvid / divx ja h264 ulos erilaisilla resoilla. Editointitarvetta ei vielä ole ja siihen luultavasti Openshot käy kuin unelma.

Kokeillut olen ffmpegillä. Siihenkin olisi mukava saada tietoa, haluaisin käyttää quadcoren tehoja.

4
Päiviä.

Onko kellään kokemuksia Ubuntun massa-asennuksista? Mikä olisi nopein tapa asentaa jos jokaisen työaseman pitäisi voida kustomoida asennuksen yhteydessä eli ei automaattista asentamista.

Tällä hetkellä PXE ja NFS hoitavat kohtuu hyvin asian, mutta kun 20 työasemaa asennetaan kerralla, on NFS jotenkin hidas.

Multicastingin avulla voisi tietysti jonkun peruspaketin tiputtaa automaattisesti kaikille, josta sitten asennus aloitetaan, mutta haluan toiminnan olevan niin, että PXEbootin yhteydessä voi valita asennettavan käyttiksen. Tällä  hetkellä valintoina on 10.04 LTS, 10.10 ja 11.04 sekä 10.04 serveri.

En haluaisi alkaa poltella romppuja.

5
Oppaiden kehittäminen / Oma ubuntu peilipalvelin
« : 13.03.11 - klo:20.51 »
Elikkä kirjoittelin wikiin tuollaisen http://wiki.ubuntu-fi.org/Oma_ubuntu_peilipalvelin

Liippasi niin läheltä omaa työtä että päätin tempaista.  ;)

6
Eli ensin kyselen tiedot / haen tietokannasta ja tarkistan ne.
Sitten käytän tietoja PDF-lomakkeen täyttämiseen.

Valinnaisesti täytetty lomake tallennetaan jollain nimellä TAI parempi tapa olisi että se aukeaisi vaikka Readerilla käyttäjälle. Kentät, joita ei kysytty PHP:llä, pitäisi pystyä täyttämään manuaalisesti jälkikäteen.

Esim. käytöstä.
Tietokannasta haetaan vuokranantajan tiedot, vuokralaisen tiedot ja vuokrattavan kohteen tiedot. Sitten näiden perusteella luodaan vuokrasopimus.pdf johon voisi vielä lisätä informatiivista tietoa kuten "remontti tulossa viikolla 42"

Ajattelin että FPDF olisi ratkaisu, mutta onko kukaan taistellut vastaavanlaisen kanssa?  :o


7
Työskentelen koulussa ja tähän asti tietokoneluokat on kloonattu ghostilla.

Nyt olisi mukava saada joku ubuntupohjainen ratkaisu. Ajattelin joko FOG tai CloneZilla mutta kaipaisin tietoa miten ne toimivat.

Perusongelma on kuitenkin tämä:
Tietokoneluokassa on 24kpl identtistä työasemaa. Niitä asennellaan jne. päivittäin uusiksi ja tarve olisi silloin tällöin palauttaa koko luokka taistelukuntoon esim. officekäyttöä varten.

Aikaisemmin tehty 1 image, joka on ghost multicastattu muihin. Työasemissa pyörii XP, joten ne on sysprepattu.

Miten moisen voisi tehdä linukalla?

8
Pelit / Pelikone
« : 24.02.10 - klo:11.32 »
Ollessani ajatuskien vallassa, tulin miettineeksi ubuntua ja pelejä.

Nimittäin yleisesti kun kerron ihmisille ubuntusta ja näytän toimintaa, niin kaikki muu kyllä kelpaa mutta se pelitarjonta.

Ajattelin sitten pistää pystyyn esimerkkikoneen, jossa toimisi Counter-Strike (versio juuri ennen steamia). Ajatus olisi asentaa kone, jossa ei turhia palveluita pyöri ja työpöydälle / pikavalikkoon (remix) voisi lisätä tarpeen vaatiessa pelejä.

Ainakin yksi testihenkilö ihastui remixin tapaan laittaa pikavalikkoon omia ohjelmia.

Että kysymys on, toimiiko CS kohtuullisen hyvin ilman uskomattomia säätöjä linuxissa? Mitä kaikkea pitäisi osata ottaa huomioon, että peruspelaaja ei törmää ongelmiiin?

Rautapuoli on kohtuullisen tuttu, mutta lähinnä etsin kokemuksia. Joudun ns. rakentamaan halvoista osista ihmisille linuxpelikoneita enkä haluaisi ravata joka jampan kotona säätämässä kaikkea.

(Onneksi on vnc...)

Itse olen pyöritellyt linuxia vuodesta 1996, RH5.1 alkaen, ja miniläppärissä pyörii Ubuntu 9.10 remix, läppärissä täysversio herkuilla ja pöytäkoneissa ties mitä ubuntuversioita, joissa virtuaalikoneita (kuten WinXP).

Lisäksi, onko kellään kokemuksia ns. peliluokan rakentamisesta? eli X:n kautta remote login serveriin ja sieltä peli käyntiin. Miten toimii? Ajattelin sellaiset 6 peruspc:tä laittaa ns. tyhmiksi päätteiksi.

Jännityksellä odotan verbaalista sanasotaa, kommentien kirpeää taistelua...  ;D

Sivuja: [1]