Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - obi-lan

Sivuja: [1] 2 3
1
Ebyastä ostin jonkun kiina-akun vanhaa compaqii. Alussa toimi ihan hyvin, mutta kone oli sitten joitain viikkoja käyttämättä niin akku oli vissiin menny oikosulkuun tjsp, pitää pientä "rätinää" kun koittaa ladata, ei ota virtaa eikä kone lähde akku kiinni käyntiin.

2
UltraVNC kanssa voi näperellä repeater palvelimen, johon molemmat viewer ja server voi olla yhteyksissä natin ja dynaamisen IP:n takaa. Tosin repeater palvelimella itsellään pitää olla kiinteä osoite tai kyllä se varmaan toimii dyndns kanssakin. Joskus edellisessä duunissa viriteltiin tommonen, mutta F-Secureiden yms kanssa oli paljon ongelmia.

3
Eipä taida onnistua OpenVPN:llä, pitäisi bridgettää interfacet, mutta sitten tajunnut kuinka iptables suhtautuu siihen.

Mutta homma onnistuu IPSec tunnelilla, eli OpenSwanilla. Tämän ohjeen: http://wiki.openswan.org/index.php/Openswan/Tutorial mukaan värkkäsin. IPSec ei tee interfaceja, vaan kun tavara menee tunnelia pitkin niin se näyttää palvelimella B, että tarvara tulee palvelimen A julkisesta ip osoitteesta palvelimen B julkiseen ip osoitteeseen. Tän kanssa piti hetki miettiä, miten saan iptablesin sallimaan salatun liikenteen, muttei salaamatonta. Tällä säännöllä sallitaan kaikki liikenne IPSec tunnelista:

-A INPUT --match policy --pol ipsec --dir in -j ACCEPT

Ja muuten laittaa DROP, paitsi tietty IPSec tunnelin itsensä:

-A INPUT -p 50 -j ACCEPT
-A INPUT -p udp -m udp --dport 500 -j ACCEPT

Jos näistä olisi apua jollekulle muullekin.

4
Mulla on tällä hetkellä kaksi palvelinta, molemmilla julkinen staattinen IP ja tarve siirtää näiden kahden palvelinten välillä tavaraa, lähinnä salaamatonta tietokantaliikennettä, salatusti. Tulevaisuudessa palvelimia tulee olemaan useampia, kaikki on tarkoitus laittaa julkisen IP päähän ja kaikki ottavat keskitetysti yhteyttä yhteen palvelimeen.

Olen conffaillut OpenVPN ja sertifikaattirakenteen, jotta saan palvelimet käynnistämään tunnelin automaattisesti ja jos joku palvelimissa varastetaan yms niin voin revokata tämän sertin pois käytöstä. Homma on muuten hallussa, mutta en keksi miten kertoisin reitit openvpn:lle? Ja haluan nimenomaan tunneloida pelkästä palvelimesta itsestään lähtevän, toiseen palvelimeen itseensä suuntautuvan liikenteen ja näissä molemmissa palvelimissa on samalla OpenVPN päätepisteet.

5
Laitealue / Vs: Sopiiko läppäri "jatkuvaan käyttöön"
« : 27.04.11 - klo:19.26 »
~5 vuotta käyttänyt työssä pelkästään kannettavia ja asiakkaille laittanut paljon kannettavia. Eli kone on auki ~8-10h toimistolla/keikalla (yleisadminin duunia), sitten se menee reppuun ja vielä pari tuntia yleensä kotonakin auki. Tähän mennessä ollut n. 1000e läppäreitä ja abouttiarallaa sen 2v kestävät. Nyt sain käyttöön n. 2000e läppäri missä SSD levy, katsotaan kestääkö pidempään. Asiakkailla normi toimistotyössä näyttäisi olevan, että sitä konetta käytetään keskimäärin 3-4v, sitten se pitää vaihtaa tehokkaampaaan vaikka kone ei varsinaisesti ole enää rikki alkaa se olla fyysisiltä osiltaan kulunut/windows sekaisin yms. Kannettavan elinikään tuntuu huomattavasti vaikuttuvat kenellä ja millaisessa käytössä se on.

Jotain valmistajan näkemyksistä varmaan kertoo se, että HP saa yrityskannettaville lisätakuulla 3-4v takuut. Halvemmissa koneissa lisätakuu maksaa useita satoja ja kalliimmissa voi olla alle satasen, sekin varmaan kertoo jotain.

Jos tarvitaan kone johonkin 24/7 hommaan niin se on oman näkemyksen mukaan aina palvelimen paikka. Muutenkin kaikki intensiivinen laskenta yms mikä vaan mahdollista aina palvelimelle, paljon mielekkäämpää niin.  

6
Eiköhän se ilmainen Spotify ala olemaan enemmänkin vain "kokeiluversio" maksulliseen. Itselläni käytössä Premium, jotta saa offline filet käyttöön mm. kännykässä, noi 3G verkot ei oikein pelitä kun ajaa autolla kaupunkien väliä. Ihan mielelläni maksan, ei tarvitse pyöritellä levyjä enkä ole laittomuuksiakaan enää vuosiin harrastanut.

Kukaan ei ole vielä tainut mainita, että Spotifystä on myös natiivi linux client, tosin vain niille ketkä maksaa...

7
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46737

Tuossa olisi 5xSATA. Mitenhän tuo Radeon HD 6310 piiri toimii linuxissa, tuostahan saisi äkkiä samalla tv-tietokoneen samalla..

Muuten tuo Tehon ehdotus on kyllä tehokkaampi ja parempi vs hinta kuin varsinainen NAS laite. NASsille jää lähinnä eduksi valmiiksi tuotteistettu käyttöjärjestelmä ja pienempi koko.

8
Yleistä keskustelua / Vs: HP viisastuu
« : 02.04.11 - klo:20.52 »
Ihan OT:nä itselläni on ollut hyvää menestystä ajaa Linux käyttiksiä HP yrityskoneissa, kaikki laitteet toimivat jne. Suurinta kitkaa on aiheuttanut gobi2000... Samoin palvelimissa on ollut pitkään viralliset tuet ainakin Suselle ja Redhatille.

9
Tässä alkaa olemaan jo tehoa ja pyörii linuxilla (niin tosin jo moni muukin):

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24151

Itellä ainakin hyviä kokemuksia.

10
Ainakin Windowsissa NTFS ei aina välttämättä kirjoittele tietoa heti levylle vaan saattaa pitää sitä muistissa, joten usb levy pitää aina unmountata eikä vaan nykäistä irti tai saattaa tulla virhe "delayed write failed" tjsp ja data on korruptoitunut.

Itselläni on varmuuskopioita varten Qnap merkkinen NAS, jossa kaksi levyä RAID1:ssä. Vanha malli ja nopeus ei ole kovin mairea jos siirtelee isompia datamääriä. Töissä tullut käsiin uudempia/kalliimpia malleja jotka selviytyvät paljon nopeammin. Puhuu verkkoon SMB, FTP, NFS, AFP yms joten voi valita aina protokollan käyttiksen mukaan. Qnapit on ehkä vähän turhan hintavia, kilpaileva valmistaja Synology tekee vastaavanlaisia laitteita on halvempi.

11
Itse en oikein usko tuohon pelkkään on-line työskentelyyn. Kiintolevyt häviävät pikkuhiljaa ja tilalle tulee nopeat ja luotettavat flash piirit, jotka voi integroida vaikka emolevyyn... Eivätkä ne pilvipalvelutkaan ole aina tae tietojen säilyvyydylle: http://money.cnn.com/2011/02/02/technology/flickr_deletes_account/index.htm

12
Yleistä keskustelua / Vs: Nebula vs Sonera
« : 04.02.11 - klo:22.12 »
Joo Nebulalla todennäköisimmin jo se ensimmäinen puhelimeen vastaava pystyy kattoo sun liittymän tilan ja tekemään jotain jne. En tiedä miten vuosien saatossa käy kun sekin meinaa pörssiin mennä. IPv6 sai muistaakseni vaan kalliimpiin advanced liittymiin, joskus vuosia sitten oli käytössä ennen kuin vaihdoin Elisan kaapelimodeemiin isompien nopeuksien perässä...

IANA tossa juuri jakoi viimeiset IPv4 blokit RIR:eille. RIR:eillä on vielä muutamia miljoonia osoitteita jakamatta, mutta vähiin käy ennen kuin loppuu... Eiköhän noi isot operaattorit muutaman vuoden sisällä tuo IPv6, ensin eniten maksaville ja viimeikseksi vähiten maksaville eli kotikäyttäjille.

13
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 05.10.10 - klo:19.12 »
cuil taidettiin pistää viime kuussa kiinni?

14
Kummasti kaikkea adware/troijalaista/virusta tuntuu löytyvän myös semmoisilta koneilta, missä on joku virustentorjuntaohjelmisto  ::) Ja todella vittumaisia ovat puukottaa pois, rekisteriä saa puukottaa huolella. Esim. F-Securen hieno ohjelmisto ei skannaa Windows konetta ollenkaan vikasietotilassa ja normitilassa virukset onnistuvat lukitsemaan itsensä niin että niitä ei pysty poistamaan. Oikeasti tuolla puolella alkaa kyllä korttitalo pikkuhiljaa luhistua.

Seuraavaksi matokoodarit siirtyvät (tai ovat siirtymässä/siirtyneet) tietysti sitten MAC alustalle, katotaan vaan kun joku päivä siltäkin osastolta romahtaa pilvilinnat jonku kunnon madon jäljiltä.

15
Paypal ittessään on kohtuu yksinkertainen idealtaan, se on tili minne voit siirtää rahaa ja mistä voit siirtää rahaa. Rekisteröidytään palveluun, rekisteröidään sinne palveluun maksukortti tai tili ja ruvetaan makseleen. Ainakin ebayn kanssa tosi helppo toimia, parilla napilla sanotaan että maksu paypalista ja paypalissa sanotaan, että vinguta mun visaa. Miinuspuolena Paypal ei ole pankki vaikka sen toiminta sellaista muistuttaakin ja sitäkin on toisinaan arvosteltu epämääräisestä toiminnasta.

Mites tossa Onessa, missä on ne palvelimet johon tietoni synkronoituvat? Ja mitä mobiililaitteita se tukee kun ei ole mitään infoa kerrottu noilla mainossivuilla.


16
Yleistä keskustelua / Vs: HTML5 - mutta mikä koodek?
« : 05.05.10 - klo:23.54 »
Mites jos tohon H.264 nyt mennään niin aukeaako se x264:llä?

17
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 03.05.10 - klo:23.59 »
HP:lta saa laajennettua takuuta about kaikkiin yrityskoneisiin 3-4 vuodeksi niin laittaisin sen ainakin niiden koneiden minieliniäksi. HP:lla oli myös tietty mallisto mille luvattiin 7v tjsp elinikä, ne oli tyyliin kassakoneiksi tarkoitettu.

Mitä Windowsin elinikään tulee niin riippuu hyvinkin pitkälti käyttäjästä, jollakin se Windows pysyy kuosissa koko koneen eliniän, mutta he eivät juurikaan tee muuta kuin töitä niillä ohjelmilla mitä siihen koneeseen on toimitushetkellä asennettu.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 14.04.10 - klo:20.40 »
Mikäs tämä sitten on?

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14815

Siinä olikin sitten ainoa Linux preinstall läppäri koko kaupassa, mutta ainakin jonkinlainen mahdollisuus on olemassa ostaa kone ilman Windowsia.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Elisa Viihde
« : 06.04.10 - klo:17.19 »
Niin tai sitten laittaa Elisan modeemin siltaavaksi ja laitaa sen perään oman reitittimen millä voi tehdä port forwardingit yms...

20
Koskas vaan saatas niistä kaikista yrityksissä käytettävistä ohjelmista linux versiot...

Muna-kana -ongelma  :) Olen itse vienyt hommia pikku hiljaa siihen suuntaan, että MS:stä päästään irti. Mm. sähköposti on vaihtunut Exchangesta Zimbraan, Officet on vaihdettu OpenOfficeen. Käyttäjävastarinta oli sähköpostin osalta melko suurta, toimisto-ohjelmassa meni huomattavasti kivuttomammin. Ainakaan vielä (noin vuosi mennyt), ei ole tullut muuta kuin kiitosta lisenssikulujen vähentymisestä. Seuraava projekti olisi AD:n vaihtaminen johonkin järkevämmin LDAPin toteuttavaan vaihtoehtoon.

Miten muuten onnistui sähköpostien, kalentereiden, kontaktien yms migratointi Exchangesta Zimbraan?

Lainaus
Ei koskaan, eikä pidäkään tulla. Monet Windows-ohjelmat ovat surkeita, parempiakin on. Monet ovat toki hyviäkin. Monet ohjelmat on ajanut käyttökelvottomiksi dinosauruksiksi tämä Windowsin kaupallinen malli ja sen tuomat loogiset kehitysaskeleet, jotka eivät todellakaan ole loppukäyttäjän etujen mukaisia.

Joo eivät ne välttämättä hyviä ole. Mutta pitää muistaa,että olemassa olevassa yrityksessä on jouduttu käyttämään jotain ja esim. jos vaikka konsernin 10v kirjanpito on tehty jollakin ohjelmalla sen ohjelman omaan tietokantaan niin siinä on aika iso kynnys lähteä sitä sitä vaihtamaan, etenkin jos se vanha toimii vähintään siedettävällä tasolla ja siinä on kaikki ominaisuudet mitä tarvitaan.

Toisaalta taas avoimelta puolelta ei oikein löydy tälläistä pakettia? OpenERP ei itsessään riitä, vaan sillä pitäisi olla taustalla aktiivinen toimija, joka säätäisi siihen valmiiksi suomen verolainsäädäntöä vastaavat kirjanpitoasetukset, sähköset laskutukset, palkanmaksun, varmistaisi pankkiyhteyksien toimivuuden suomalaisten pankkien kanssa yms jotta se olisi hetivalmis tai ainakin lähes käyttöönotettavaksi. Innostusta tähän tosin varmaan vähentää se, että ensimmäinen tämmöinen palvelun tarjoaja joutuisi kehittämään ja tekemään kaiken omasta pussistaan ja jos kaikki julkaistaan vielä GPL alla niin siitä voisi joku kilpailija ottaa valmiin paketin ja alkaa kilpailemaan.

Virtualisointi on kova juttu muutenkin, VMWaren tuotteilla pystyy kyllä rakentamaan semmoisen setin, että saa pommittaa useamman palvelinkeskuksen, ennen kuin systeemi hyytyy. Valitettavasti vaan tolla virtuaalisella työpöytäpuolella MS riehuu aika vahvana myös, nimittäin helppo&nopea vetää MS alustaiset ohjelmat työasemilta MS pohjaiseen terminal serveriin. Tietty client voisi olla linux pohjainen, mutta jotenki siitä häviää se pointti jos sulla on sitten ympäristö monen alustan sillisalaatti  ::) Etenkin kun jengi vaihtaa kannettaviin ja häviää tekemään töitä jonnekin muualle kuin toimistoon.

Sivuja: [1] 2 3