Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - obi-lan

Sivuja: 1 [2] 3
21
Kotona Logitech Harmonyn confausohjelma, VW varaosaohjelma, yms pikkusovellukset. Ongelmaa kierretty laittamalla vanha W2K lisenssi viruaalikoneeseen, noita kun onneksi harvoin tarvitsee. Tosin VirtualBoxin seamless modella saa yhden työpöydän muutettua kohtuu näppärästi windows työpöydäksi.. Virtuaalikone sitten siirtyy aina sellaisenaan vanhalta koneelta uudelle jos upgreidaa tai muuten haluaa asennella uusiksi.

Duunissa on sitten kaikenlaista ja olen vähän kahden vaihella että virtuaalikone vai natiivi windows...

22
Koskas vaan saatas niistä kaikista yrityksissä käytettävistä ohjelmista linux versiot... Enimmäkseen olen nähnyt linux palvelimia käytettävän www serverinä tai sitten jossain spessussa jutussa. Kaikki erikoisalojen, talous yms ohjelmistot on aina MS alustalle tehty ja vielä mielellään jotain MS palikoita käyttäen, yleisimpänä lienee MSSQL (ainakin mitä mulla tullu vastaan). Näissä nyt vaan ei ole mitään järkeä lähtee tuotantokäytössä ajamaan ei-natiivilla alustalla.

23
Yleistä keskustelua / Vs: Elisa Viihde
« : 05.04.10 - klo:15.38 »
Mulla on 100/5 kaapeliviihde ja ihan OK se on. Paikoista vähän riippuu miten toimii, Riihimäellä pätki kovasti vielä alkutalvesta, mutta Elisa on saanut korjattua verkkoa ja pätkiminen on vähentynyt aikalailla. Elisan toimittamassa kaapelimotussa on 802.11n wlan joten ei jää siitäkään kiinni jos on vaan koneessa n kortti. Nopeudet mulla tuntuu vaihtelevan 30/3-100/3 välillä, teoreettista maksimia en ole tavoittanut. On se silti parempi kuin 24/1 adsl (ja saman hintainen) ja nopeinta mitä täällä on saatavilla kun valokuitujakaan ei tule. Elisalla on ilmeisesti joku superviihde tulossa, että jos talon kellariin tulee valokuitu niin kandee yrittää johonkin betaohjelmaan.

Digiboksi on kökkö mutta parasta tossa on reilu tallennustila ja se, että se tallennus tapahtuu Elisan palvelimilla, eli omista bokseista voi olla virrat veks ja tallennukset menee silti. Eikä se missaa yhtään ohjelmaa niinkuin mun aikasemmat boksit on tehnyt. Tallennuksia pystyy myös säätämään netin ja kännykän kautta ja kattoo striiminä koneella. Miinusta tulee siitä, että maksukanavia ei voi tallentaa sopimusteknisistä syistä.

Hassuintahan tossa on tosiaan se, että toi 39,90e/kk on ainakiin täällä halvin netti jos ei ota jotain kälyistä 1Mbit adsl:lää. Kaapelinetti vielä kytkeytyy heti eli kun paketti tulee niin modeemin voi kytkeä heti ja sen pitäis nousta heti. Tosin mun piti käydä hienosäätään sitä boksia ennen kuin se löysi verkon ja latas itselleen firmiksen jotta lähti toimimaan. Miinusta tulee 2v kytkös sopimuksesta, mutta eipä näytä oikein mitään kuluttajatason liittymää saavan ilman jonkin sortin määräaikaisuutta.

24
Yleistä keskustelua / Vs: Haittaohjelma Gnomeen..
« : 23.03.10 - klo:18.57 »
Omat hiukseni nousivat pystyyn, kun eräs iso palomuurivalmistaja kyseli erityisen yksityiskohtaisia tietoja siitä, millaiseen käyttöön tätä laitetta käytetään. Valmistetaanko aseita, missä päin maailmaa laitetta käytetään, liittyykö laite rahaliikenteeseen tms. Kyse on siitä, että laite on nyt tietoturvalaite. Mutta jos esimerkiksi aloitamme sodan yhdysvaltojen kanssa, lakkaa laite toimimasta tai antaa suoran pääsyn kätevästi järjestelmiin.

http://www.aijaa.com/v.php?i=5404405.png

Näihin kyllä liittyy noi Yhdysvaltain vientirajoitukset, noita joutuu vastailemaan aina kun jotain "korkeempaa" teknologiaa hankkii yhdysvalloista. Esim. eräälle palomuurivalmistajalle pitää laittaa todistus ettei myy laitteita terroristivaltioihin niin sitten vasta saa firmiksen mihin on esim. ssh v2 enabloitu. Eli puhdasta valtioiden välistä politiikkaa ja säännöksiä näissä.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihda salasanasi
« : 23.03.10 - klo:18.46 »
Niin arvailemalla SQLlää sen kummemmin tuntematta, salasanat SQL kannassa salaamattomina ja pienellä injektiohyökkäyksellä saatu sopivat taulut ulos? Linux palvelimia tupataan vielä jättämään palomuurin etupuolelle kun ei jakseta confata muuria / se on niin turvallinen kuitenkin ja sitten tulee joku käpy. Sopiva muuri Intrusion Detectionilla olisi saattanut estää tämän vaikka itse palvelinta olisi korjattu tai vaikka natsahtavat iptables säännöt. Toki palvelimen korjaaminen on huomattavasti parempi vaihtoehto, mutta luulen että siinä on tultu siihen tilanteeseen ettei olla uskallettu koskea koko ajan käytössä olevaan purkkiin "älä muuta mitään toimivaa" periaatteella.

Ja mitä salasanoihin tulee, niin luulisi, että eduskunnassa olisi käytössä esim. single sing-on tekniikka missä sähköpostiin/portaaliin kirjautumiseen tarvitaan niiden pera/pera tunnusten lisäksi kännykkä johon tulee sms viesti joka kirjautumisella mikä pitää syöttää ennen kuin pääsee sisään. On olemassa valmista tekniikkaa ja käytössä joissain yrityksissä mitkä todella huolehtii tietoturvasta. Valtio vaan kehittelee jotain miljardeja maksavia kansalaisvarmenteita mitkä ei käsittääkseni ssl sertifikaatteja kummempia ole...

26
Ei ole olemassa mitään "fedora ajureita" tai "ubuntu ajureita", ei tämä sentään Windows ole. Korkeintaan joku on pakannut kaiken valmiiksi .deb tai .rpm pakettiin. Vaikuttaa, että meillä on hieman eri versio laitteista, mulla:

Bus 001 Device 003: ID 03f0:201d Hewlett-Packard

En huomannut sitä tuon ekan postauksen yhteydessä. Sitten löysin googlailulla tämän:

http://www.madox.net/blog/projects/hp-probook-5310m-ubuntu-reference/

Eli sun pitäis nappaa kernelin lähdekoodi, pätsää toi qserial ajuri noilla lisärivellä, kääntää ja asentaa kerneli niin sitten saattaisi toimia. Ubuntussa on vaan jotekin tarpeettoman hankalaksi tehty tämä prosessi niin en osaa neuvoa sen kanssa, tosta voi olla apua: https://help.ubuntu.com/community/Kernel/Compile

27
Ei turvallisuutta ole taattu millään käyttiksellä, ei kannata liihotella liikaa pilvilinnoissa. Täydellisen korvausvastuun vaatiminen systeemiin, mitä voi käyttää vapaahkosti ja mihin voi asentaa mitä tahansa ohjelmia ja joka kytketään internetiin, on IMO melko absurdia vaatia täydellistä korvausvelvollisuutta (ja oman vastuun vapauttamista) oli kyseessä sitten windows, linux, mac tai joku muu.

28
Mulla on ilmeisesti sama 3G laite, läppärinä HP 6530b. Tässä modeemi kulkee virallisesti nimellä hp2400 mutta käytännössä on toi Qualcomm. Se mitä tarvii, jotta tämä lähtee toimimaan niin on 2.6.30 tai uudempi kerneli missä on qcserial ajuri. Kernelille pitää ladata kaks modulia jos ne ei oo latautunut:

modprobe hp-wmi
modprobe qcserial

Ensimmäinen lähinnä pistää sen 3G kortin päälle, toisesta pitäisi tulla /dev/ttyUSBx laite, joka käytännössä toimii modeemi interfacena. Eli näin:

[ 3239.050712] qcserial ttyUSB0: Qualcomm USB modem converter now disconnected from ttyUSB0
[ 3239.050725] qcserial 1-2:1.0: device disconnected
[ 3240.330268] usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 6
[ 3240.491478] usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 3240.497810] qcserial 1-2:1.2: Qualcomm USB modem converter detected
[ 3240.497939] usb 1-2: Qualcomm USB modem converter now attached to ttyUSB0

Eikä siinä vielä kaikki, sitten pitää ladata vielä firmis tähän laitteeseen! Sitä varten pitää erikseen asentaa Gobi firmeware loader ja metsästää jostain Windows ajuri, missä on modeemin firmis (huhujen mukaan joku embedded linux  ::)), Ubuntun foorumeilta kaapattu hieman modaamani ohje:

sudo apt-get install build-essential tar
mkdir --verbose gobi_loader
cd gobi_loader
wget http://www.codon.org.uk/~mjg59/gobi_loader/download/gobi_loader-0.3.tgz
tar xvzf gobi_loader-0.3.tgz

cd gobi_loader-0.3/
make
sudo make install

Getting the firmware, extracting it and copy the files to /lib/firmware/gobi:

sudo apt-get install cabextract
cd $HOME
wget ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp43501-44000/sp43936.exe
file sp43936.exe
mkdir temp
cd temp
cabextract ../sp43936.exe
sudo mkdir /lib/firmware/gobi/
sudo cp  QCImages/Source/Packages/0/* /lib/firmware/gobi/

Toi numero määrittelee mikä firmis ja firmis riippuu maasta ja operaattorista, 0 on Vodafone eli Elisa ja 6 on generic UMTS Europe. Tuolta voi ihmetellä: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01738839

Sitten jos kaikki meni putkeen niin firmis pitäisi latautua komennolla:

sudo /lib/udev/gobi_loader /dev/ttyUSB0 /lib/firmware/gobi

Mulla ainakin lsusb tuloste muuttuu kun laite on toiminnassa:
Ei toimi:
Bus 001 Device 003: ID 03f0:201d Hewlett-Packard
Toimii:
Bus 001 Device 006: ID 03f0:1f1d Hewlett-Packard

Mutta tuota v***n network manageria en ole saanut tota modeemia havaitsemaan! wvdialilla on onnistunut kokeilu takana, /etc/wvdial.conf:

[Dialer defaults]
Modem = /dev/ttyUSB0
Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet","0.0.0.0",0,0
Phone = *99#
Stupid Mode = 1
Username = "rlnet"
Password = "internet"

Ubuntu forumin keskustelu laitteesta: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1008200.html


29
Yleistä keskustelua / Vs: MS ex pomo kritisoi kovin Ms
« : 21.02.10 - klo:21.49 »
Oman työnantajan haukkuminen asiakkaille tai julkisesti ei muutenkaan ole järin järkevää. Saattaa menettää oman työpaikkansa ja uuden saaminenkin vaikeutuu.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Google Apps käyttöönotto
« : 17.02.10 - klo:19.07 »
Itse käytän appsin pelkkää sähköpostia niin siihen pääsee myös näin:

https://mail.google.com/a/domain.com

Dyndns itellä nimipalvelun tuottajana...

31
On se hyvä, että googlellakin on kilpailua niin ei pääse muodostumaan mitään monipolia.

Itsehän en luota 100% keneenkään sähköpostintarjoajaan, yhtälailla niitä maksullisia laatikoita voi käydä ilmoittamatta joku ylläpitäjä lukemassa, eikä siitä jää käyttäjälle mitään jälkeä. Ja sitten pitää muistaa, että sähköpostiliikenne kulkee yleensä palvelinten välillä salaamattomana, ellei käyttäjä ole salannut viestin sisältöä ennen lähetystä  ::)

Itse pidän kaikki postit kuitenkin googlella kun saa ilmatteeks oman domainin sinne ja se nyt kuitenkin sattuu olemaan kaikkien valvovan silmän alla niin epätodennäköisimmin lähtevät sikailemaan mitään. Avainsanojen poiminnan kyllä huomaa käytössäkin, mutta itse en vielä siitä ole häiriintynyt. Ja aina kun vaihtoehtoa miettii niin halvin palvelinsalipaikka tähän mennessä on 60e/kk ja siihen pitäisi saada vielä joku luotettava palvelinkin...

32
Sitten tänään vielä törmäsin tämmöseen artikkeliin:

http://www.h-online.com/open/news/item/Kernel-Log-Linux-2-6-33-enters-test-phase-890581.html

Eli 2.6.33 kernelin libata osaa välittää tiedostojärjestelmältä tiedon laitteistolle, mikä blokki on käytössä ja mikä ei. Tämän avulla ssd levy voi "tasoittaa" kulumisen jokaiseen levyn blokkiin, eikä vaan yhteen kulmaan.

33
Kellään ei taida olla tietoa noista Sunin flash levyjärjestelmistä?

http://www.sun.com/storage/disk_systems/sss/f5100/specs.xml

Luulis, että 50k$ flash levyjärjestelmä jota suositellaan esim. tietokantojen ajoon ei voi ihan hetkessä kulua loppuun?

"It's ideal for heavy read and write I/O workload applications, such as Oracle OLTP databases and their indexes where I/O performance, high transactional throughput, and low latency are most critical to improving business productivity, efficiency and cost."

Samoten kingstoni myy jo semi-kohtuu hintaan 64Gb flash levyä:

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=31141

Takuutakin annetaan 3v ja keskimääräiseksi vikaantumisväliksi ilmoitetaan miljoona tuntia , en vaan tiedä miten siihen on toi mahdollinen kuluminen laskettu muakaan:

http://www.kingston.com/ukroot/ssd/pdf_files/SSDNow_V+_datasheet__UK_1209.pdf

34
Melkein ilmaseksi MS noi oppilaitos ja muut non-profit järjestölisenssit jakaa, ottaa rahan takas sit muualta. Laskeaan sitten mukaan vielä joka maassa olevat paikalliset edustajat jotka täyspäivätyönä päitä kääntää yms niin aika paljon tahtotilaa lähteä tekemään valtavirrasta poikkeavia päätöksiä.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Yritykset ja avoin lähdekoodi
« : 25.01.10 - klo:20.36 »
Yrityskäytössä Windows desktop + Windows server + MS office + Exchange + Office Communicator server on vaa aika kovia työkaluja joille löytyy miljoona pluginia kolmansilta osapuolilta ja toiminnoiltaan&käytettävyydeltään en keksi kaikille kunnollista opensource vastinetta.

Ubuntu / Debian tai joku muu distro työpöydille ja palvelimiin. Toimistohommat OO:lla, sähköpostiin esimerkiksi Zimbra, mesen saa helposti pystyyn esim. Sparkilla, parempiakin tosin varmasti löytyy. Käyttäjienhallinta vaikkapa OpenLDAPilla eikä LDAPin raiskanneella AD:lla.

Itse olen tällä hetkellä ylläpitäjänä melko lailla kuvaamasi kaltaisessa MS-ympäristössä ja täytyy sanoa, etten koe olevani kovinkaan voittaja.

Enpä testannu Zimbran palvelinta mutta toi desktoppihan on ihan siisti ohjelma! Kun vielä sais sen toimimaan toistepäi, että desktoppi toimii myös Exchangen kanssa täysin (kalenterit ja kontaktit) niin siitähän vois vaikka maksaa jotain... Laitoin duunissa omalle linux läppärille ja sitten yhdelle Mac tyypille testiin.

Oisko mitään tietoa onko linux työpöytäympäristöön mitään keskitettyjä hallintatyökaluja, jotain samaan tyyliin kun AD:ssä on group policyt joita vastaan käyttäjä ei pahemmin pysty venkoilemaan.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Yritykset ja avoin lähdekoodi
« : 24.01.10 - klo:23.43 »
Juu harvempi yritys ulkoistaa erppiä, pdm:ää, crm:ää, tai muitakaan semmoista jossa hallitaan yrityksen tärkeimpiä tietoja, kotisivujen palvelin ehkä voisi pyöriä jossain ulkoistettuna. Erppien tapauksissa säätämistä tulee muutenkin niin on ihan turha mutkistaa hommaa liittämällä asiaan tarpeettomia välikäsiä.

Itseasiassa olen kovasti eri mieltä:

http://www.severa.com
http://www.planmill.com
http://www.netsuite.com

Kaks ekaa Suomalaisia, viimeinen Amerikkalainen, oikeasti pistäny satoja pörssimiljoonia tuotteen tekemiseen ja täytyy sanoa, että sen kanssa ei ole näitä perinteisiä kaivannut.

Tämmöisessä ulkoistuksessa tietty vähä pitää miettiä riskit vs hyödyt, 3c mielipiteitä:
riskit:
Tieto ulkoistetun kumppanin käsissä, luotettavuus? Auditoinnit?
Nettiyhteyden toimivuus? -> Miten olisi varmennettu nettiliittymä? Kahdelta eri operaattorilta + 3g päälle esim
Laskut pitää maksaa tai erp lakkaa toimimasta  ;)
hyödyt:
Pienet vaatimukset, koneissa ei tarvii olla potkua oikeasti kuin nettiselaimen pyörittämiseen
Alustariippumattomuus, esim. Netsuite voi käyttää jopa iPhonella...
Etätyöskentelyyn ei välttis tarvita enää VPN systeemejä

Muut voi keksiä lisää. Mutta monia asioita ulkoistetaan yrityksissä, jopa kaikkia sisäverkon windows palvelimia, kunhan partneri on vaa kunnossa ja yhteydet kondaris.

Yrityskäytössä Windows desktop + Windows server + MS office + Exchange + Office Communicator server on vaa aika kovia työkaluja joille löytyy miljoona pluginia kolmansilta osapuolilta ja toiminnoiltaan&käytettävyydeltään en keksi kaikille kunnollista opensource vastinetta.

Tosin kaksi esimerkkiä tulee mieleen toimivista yritysratkaisuista joissa on opensource seassa jollain tapaa:
http://www.watchguard.com - Linux pohjainen palomuuri + VPN + UTM
http://www.juniper.net - FreeBSD (reilusti forkattu) pohjainen palomuuri + VPN

Lähinnä juuri noissa verkkolaitteissa on yleensä joku Linux tai BSD pohjalla, Cisco taitaa olla ainut jolla on varaa pitää yllä omaa käyttöjärjestelmää.

37
Ite olen kotiliittymän domainiksi hoitanut oikean domainin dyndns:llä, kun liittymään ei saa kiinteitä ip osoitteita (kaikkiin ei todellakaan saa). Dyndns:kään ei ole halvin mahdollinen mutta sen dns hallinta on ollut niin näppärä etten ole viittinyt vaihtaa, MX ohjaa googlelle, muutama staattinen dns jne jne.

Jos meinaa, että sillä www sivulla on oikeasti tavaraa ja oikeasti trafiikkia niin kotiliittymien uppi kyl menee hetkessä tukkoon. Mutta itsehän sitä pitää laskea webbihotelli/palvelinhotelli/palvelinpaikka operaattorin salissa että mikä menee budjettiin ja sopii tarkoitukseen.

38
Miten sun verkon rakenne menee? Onko siihen eth0 kytketty piuha johonkin verkkoon missä on DHCP vai pitäisikö sinun sille kiinteä osoite laittaa? Eihän koneessas ole firewire liitintä? Kokeile komentoriviltä ifconfig eth0 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0?

39
OK testailen sitä chunk kokoa.

Raidia on tarkoitus käyttää työaseman home osiolle mihin tulee kaikkea, eniten tilaa menee varmaan digi-tv tallennuksiin. Lähinnä sillä, että pysyykö tiedostojärjestelmä kasassa suoraan tolla 2Tb osiolla vai onko pelkoa että se pitkässä juoksussa fragmentoitoituis tjsp?

Ext4 on tarkoitus käyttää, eniten kiinnostaa noi formatoinnin yhteydessä heitettävät extended optiot kuten stride ja stripe-width, jostain löysin laskuria että hyvä stride on chunk size jaettuna block sizellä, esim. 256k chuck / 4k block = 64k stride? Ja stripe-widht taas chunk jaettuna dataa säilyttävien levyjen määrällä, eli raid5 yks levy säilyttää pariteettia eli 3 levyn raidista 2 pitää dataa jolloin 256k chunk / 2 = 128k stripe-widht


40
Porttipohjaisen palomuurin hyöty vähenee koko ajan kun virukset/haittaohjelmat/hyökkäykset tulevat "laillisten" protokollien matkassa, esimerkkinä selainten aukot, mikkisoftan lani protokollat yms. Kaupalliset palomuuri valmistajat nykyään tekevätkin kaikennäköisiä IDS/IPS/Antivirus/proxy ratkaisuja joilla sitä liikennettä seurataan syvällisemmin.

Sivuja: 1 [2] 3