Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - obi-lan

Sivuja: [1]
1
Mulla on tällä hetkellä kaksi palvelinta, molemmilla julkinen staattinen IP ja tarve siirtää näiden kahden palvelinten välillä tavaraa, lähinnä salaamatonta tietokantaliikennettä, salatusti. Tulevaisuudessa palvelimia tulee olemaan useampia, kaikki on tarkoitus laittaa julkisen IP päähän ja kaikki ottavat keskitetysti yhteyttä yhteen palvelimeen.

Olen conffaillut OpenVPN ja sertifikaattirakenteen, jotta saan palvelimet käynnistämään tunnelin automaattisesti ja jos joku palvelimissa varastetaan yms niin voin revokata tämän sertin pois käytöstä. Homma on muuten hallussa, mutta en keksi miten kertoisin reitit openvpn:lle? Ja haluan nimenomaan tunneloida pelkästä palvelimesta itsestään lähtevän, toiseen palvelimeen itseensä suuntautuvan liikenteen ja näissä molemmissa palvelimissa on samalla OpenVPN päätepisteet.

2
Eli koneessa on 3kpl 1Tb WD green powereita. Eli itse raidin luonti ja LVM luonti siihen päälle on hanskassa, mutta mietin seuraavia aiheita:

1) raidin chunk size
2) levytilaa tulee 2Tb, onko sen pilkkomisesta mitään hyötyä
3) levyjärjestelmän valinta (ext3,ext4?) ja sen mahdolliset mount optiot

Onko jengillä suosituksia näistä?

Sivuja: [1]