Ennen äänentallennuksen tai radion keksimistä muusikot tienasivat leipänsä konsertoimalla. Onko se nykyisin jo liian vanhanaikaista?
Riippuu keneltä kysytään. Yhä harvempi osaa arvostaa elävää musiikkia. Tosin ei se mihinkään tule kuolemaan, mutta sitten on suuri ero siinä, soitetaanko muiden musiikkia, vai omaa. Näinhän se suomalainen muusikko tienaa, soittamalla humppaa tai bilerockia (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta). Se on melkoista hommaa se, eikä sitä kukaan pysty tekemään montaa kymmentä vuotta selvin päin.
Sitten jos sitä omaa musiikkia haluaa soittaa (mikä nyt on tämän ketjun kannalta oleellisempaa), niin siinä ei pysy edes leivässä (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta). Ongelmana on se, että keikkapaikoille (baarit, klubit) on taloudellinen riski ottaa omaa musiikkia soittava bändi esim. perjantaiksi tai lauantaiksi, sillä yleisöä ei kiinnosta. Cover kiinnostaa aina. Tietysti mitä enemmän nimeä on, sen helpompaa kaikki on, luonnollisesti.
Mutta jos Spotifystä puhutaan, niin sehän olisi loistava systeemi, jos kaikki kuuntelisivat kaiken musiikin sen kautta, ja jos rojaltit (0,02 senttiä/kuuntelu) olisivat suuremmat. Spotify mahdollistaa maailmanlaajuisen yleisön, eikä kenenkään tarvitse ostaa mitään saadakseen kuulla uutta musiikkia -> bändi tarvitsee vain tiedon leviämisen ihmisten kautta, ja näin uskoisin myös, että musiikillinen laatu lopulta voittaa.