Kirjoittaja Aihe: TeamViewer ja muut "helpot" etäkäyttöohjelmat  (Luettu 3380 kertaa)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5680
  • Profiili
http://www.teamviewer.com/fi/download/index.aspx

Loistava ohjelma joka tuntuu toimivan kuin kello mitä testailin Windowsissa. Tukea löytyy myös Linuxille, ompulle ja jopa Androidille. Mitään huonoa sanottavaa testailujen jälkeen en tosiaan löytänyt kun yhteyden muodostaminen ei voi käydä tuota helpommin. Toki tuossa on se huono puoli, että periaatteessa tuossa on man-in-the-middle tietoturvaongelma mikä ei liene mikään ongelma kun kyseessä on ilmeisesti kuitenkin lähinnä kaupallinen ohjelma. Mitäpä mieltä te olette kyseisestä ratkaisusta noin tietoturvan suhteen?

Tuli kuitenkin mieleen, että mahtaisiko löytyä mitään vaihtoehtoa, jossa tuota välikättäkään ei olisi olemassa, vaan saisi suoran salatun yhteyden toiseen koneeseen. Siis tietenkin on Linuxissakin kutakuinkin suoraan tehtävissä, mutta että yhteyden muodostus olisi noin helppoa kun tuolla TeamViewerillä. Ei paljoa lohduta jos tuttavan pitäisi osata tehdä suhteellisen monimutkaisia säätöjä järjestelmään, ennen kuin pääsee itse edes vilkaiseen tilannetta paikanpäällä käymättä. Ongelmaksi suorassa yhteydessä taitaa tulla lähinnä muuttuvat IP:t, jonka juuri tuo TeamViewer tyylinen ratkaisu eliminoi?

En tiedä sitten miten vahvasti suojattuna tuo tieto kulkee muuten tuon ohjelman kautta. Nimittäin hiukan yllätyin kun kokeellisesti laitoin isännän mokkulayhteyden varaan ja otin toisella koneella nopean nettiyhteyden kautta sen käyttöön. Latailin tuolle koneelle flashin ja kokeilin mielenkiinnosta, että mitä tapahtuu jos avaankin etäkoneelle youtuben. Veikkasin että kuvaa ei tule lainkaan, mutta täydeksi yllätykseksi sain vieraskoneen kautta vielä suht katsottavaa kuvaa, vaikka yritin siirreellä samalla ikkunoitakin. Tosin värien bittimäärä oli selvästi todella alhainen.

Eikö tehokkaat salaukset yleensä vie kaistaa niin paljon, että tuollainen ei onnistu? Muistaakseni olen nähnyt yritysverkossakin otettavan ihan kaapelien kautta tehdyn etäyhteyden ja ihan kaapeloidulla ilmeisesti satasella verkkoyhteydellä kuvassa näytti olevan selkeää viivettä. Siis ihan saman verkon sisällä.
« Viimeksi muokattu: 18.06.11 - klo:17.36 kirjoittanut qwertyy »

ATnuts

 • Vieras
Vs: TeamViewer ja muut "helpot" etäkäyttöohjelmat
« Vastaus #1 : 19.06.11 - klo:12.15 »
Itselläni on ollut käytössä etähallintaan TightVNC ohjelma, joka ei juuri noiden muuttuvien IP:n takia ole kovin käytännöllinen. Siksipä nyt ollut TeamViewer käytössä. Mutta kiinnostaisi kyllä itseäkin onko muita vastaavia saatavilla. Mielellään sellaisia ohjelmia, jotka toimii sekä linuxilla että windowsilla.


obi-lan

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: TeamViewer ja muut "helpot" etäkäyttöohjelmat
« Vastaus #2 : 19.06.11 - klo:15.06 »
UltraVNC kanssa voi näperellä repeater palvelimen, johon molemmat viewer ja server voi olla yhteyksissä natin ja dynaamisen IP:n takaa. Tosin repeater palvelimella itsellään pitää olla kiinteä osoite tai kyllä se varmaan toimii dyndns kanssakin. Joskus edellisessä duunissa viriteltiin tommonen, mutta F-Secureiden yms kanssa oli paljon ongelmia.

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5680
  • Profiili
Vs: TeamViewer ja muut "helpot" etäkäyttöohjelmat
« Vastaus #3 : 20.06.11 - klo:16.29 »
Luulin että tuo TV:n Linux versio olisi ollut natiivi. Vaikka ei kait siinä mitään jos se vain toimii.

Käsitinkö oikein että tuo LogMeIn ohjelmat tekee ihan oikean VPN:n, mutta heidän palvelimensa toimii lähinnä DNS palvelimena yhdistettäessä, mutta salattuyhteys on sitten täysin suora ilman välikättä? Periaatteessa siis turvallisempi kuin tuo TV?
« Viimeksi muokattu: 20.06.11 - klo:16.31 kirjoittanut qwertyy »