Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J3K

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Pelit / Vs: Pokerihuone
« : 10.01.13 - klo:19.07 »
Vanha aihe mutta jos joku etsii aiheesta kuitenkin tietoa...

Joo, Pokerihuone.com julkaisi natiivin clientin. Enää ei toimi, eikä ole ladattavissa ko. lafkan sivuilta.

RAY:n ja Expektin pokericlientti toimii loistavasti Winellä. Unibetillä ja PAF:illa puolestaan toimivat selainpohjaiset versiot.

2
Törmäsin jo aikaisemmin samaan ongelmaan muistaakseni Ubuntu 10.04:n kanssa. Nyt ainakin viimeiset pari päivää sama on toistunut LMDE:n kanssa. Mitään järkevää en löytänyt millään Googlettamisella.

Eli toisin sanoen, välilehtien järjestely ei toimi. Ja kyllä, se on paluu 2000-luvun alkuun jos pitää miettiä missä järjestyksessä ikkunat/välilehdet avaa tai sulkee.

3
Yleistä keskustelua / Vs: firefox selain
« : 27.02.12 - klo:14.10 »
Alt+Tab -yhdistelmällä pääsee selaamaan avoimia ikkunoita.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox/kadonnut ominaisuus
« : 29.01.12 - klo:16.06 »
Hmm... Tarkoitatko tämänkaltaista ratkaisua, oletuksena noiden kuvakkeiden vieressä on myös otsikko?

5
Jaa, en tiedä, mutta eikös sen pitäisi kääntää kaikki jos valitsee 'Toteuta järjestelmän laajuisesti' ?

Miten pystyy tutkimaan 'mirror -list' jutskat?

Wiki ei osannut neuvoa. Käsittääkseni tuo source list on kytköksissä jollain tapaa, mutta tietämykseni loppuu siihen.

ps. Sunnuntaina ei ollut mahdollisuutta käydä kyläilemässä ao paikassa.

Ainakin kaverin koneella Mint 12 herjasi todentamattomista paketeista kun yritti ladata noita localeja... Virheilmoituksesta pakettien nimet copy-pastella ja päätteen kautta asensin.

6
7. Onnistuu. Aiemmissa versioissa ainakin, siellä oikeassa alareunassa näkyi paljonko tallennustilaa on omille tiedostoille sillä tikulla.

8. Mokkuloista ei ole kokemusta, mutta Wlanin kanssa ei tarvitse tapella.

9. Toimii ilman swappia. Koska Puppy ei tarvitse kiintolevyä lainkaan (paitsi boottaamiseen ellei se onnistu suoraan tikulta, korpulta tai CD/DVD -levyltä)

Tuota FF Add-on ja työpöytäjuttua pitääkin kokeilla

7
Ububtun kohdalla näyttää oman kokemukseni mukaan siltä, että vain LTS versiot ovat ns. vakaita.


Jollain koneella on aina ollut Ubuntu 8.04 lähtien. 8.10:n kanssa oli äänien kanssa ongelmia mutta sekin hoitui tätä kautta. LMDE ja ffmpeg onkin vähän mielenkiintoisempi asetelma...

8
Jos kyse on käytössä olevasta järjestelmästä eli se voi olla yksittäinenkin palvelin jossain nurkassa tai vastaavaa, tuo kuulostaa ihan uskottavalta. Tietysti voisihan sitä ajatella, että pelkästään avointa koodia sisältävä wlan-purkki riittää. Törmäsin vastikään TP-Linkin tekeleisiin, joissa tulee mukana joku GPL-lappunen.

Aivan... En ajatellut asiaa aivan noin yksinkertaisesti.

9
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2011/11/24/avoin-lahdekoodi-lisaa-kannatusta-yritysportaassa/201117614/66

Lainaus
Avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä on tutkimuksen mukaan jo varsin yleinen, sillä sellainen oli käytössä 28 prosentissa yrityksistä. Yli sadan työntekijän yrityksistä 41 prosentilla oli käytössä avoin käyttöjärjestelmä

Kuinkahan luotettava tämä kyselytutkimus mahtaa olla? Vaikka kyse on Tilastokeskuksen tekeleestä, osa prosenteista tuntuu melko korkeilta verrattuna empiirisiin kokemuksiin verrattuna. Joka tapauksessa, kehitystä tapahtuu oikeaan suuntaan.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Unity vai jotain muuta?
« : 21.11.11 - klo:23.13 »
Lainaus
Unityn suurin vika on sen tolkuton graafinen raskaus. Ja toinen vika epätyydyttävä toiminnallisuus.

Ei se mahdottoman raskas kuitenkaan ollut. Pyöri siedettävästi tuossa minissä jossa on Celeron M 900Mhz ja giga rammia. Toiminnallisuus oli muutaman kuukauden totuttelun jälkeen kohdallaan, tosin jos on paljon ikkunoita, tulee ongelmia. Ainakin minulle.

Lainaus
No et taatusti ole. Mutta kun tään homman takana on virhe joka tehtiin muutama vuosi sitten - joku tykkäs et kun telkkarit menee laajakuvaan niin sitten tietokoneiden näyttöjenkin pitää mennä tollaseen viirumaiseen muotoon.

Useat käyttävät televisiota näyttönä ja vice versa. Horisontaalisessa tilassakin on etunsa


Saa ympättyä paljon tuohon FF:n yhdelle riville loppujen lopuksi.

11




Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Siirryin tänään LMDE:n käyttäjäksi, ja nyt on tuollainen pieni kauneusvirhe. Kaikki on muuten ah, niin tummaa ja vihreää paitsi noissa tapauksissa joissa esitetään luettelomuodossa informaatiota. Olen koittanut etsiä ratkaisua mutten ole mistään löytänyt mitään vinkkiä.

Kokeilin useammalla eri teemalla mutta ei vaikutusta.  Mitenkä saisi noitten tilalle vihertävää tai mustaa/valkoista?

12
Lainaus
Erikoista. Minulla ne aukeaa ihan "normaalin" kokoisina. Minkähän kokoinen näyttö sulla on käytössä (resoluutio)?

1920 x 1080. Tosiaan nyt popupit pelaavat kunnolla. Onkohan noissa mediasoittimissa "muistissa" ikkunan koko ennen viimeistä sulkemista. Muistaakseni aiemmin avattuina skaalautuivat siihen videon resoluutioon.

Lainaus
En usko, että saa erikseen listalle, mutta jos on auki vaikka kolme Libreoffice Writer ikkunaa niin tuplaklikkaamalla kuvaketta aukeaa "ikkunaluettelo" ts. kaikkien ikkunoiden esikatselukuvat.

Jep, tuon tiesin kyllä että sieltä sivupaneelista sen näkee että on useita ikkunoita samoista sovelluksista auki. Libreofficessa on myös jännä bugi joka aiheuttaa ainakin Writerin aukeamisen toiseen työtilaan jos se on suljettu maksimoituna.

13
Lainaus
Mikä automaattinen maximize? Minulla ne ohjelmat aukeaa sen kokoisina kuin ne tilaa vaativat. Eikö tuo ole enemmän gnome-shellin ominaisuus että ikkunan kokoa ei paljon muutella kun reunasta löytyy vain sammutusruksi?

Elokuvasoitin, VLC ja useimmat popupit esim Youtuben share teki tuota. Eihän se suuri harmi ole mutta kuitenkin.

Lainaus
Ikkunaluettelo on se vasemman laidan paneeli... (launcher) ja se kyllä pompauttaa hetkeksi näkyviin huomiota vaativan ohjelman kuvakkeen jos auki on koko ruudun sovellus ja paneeli on piilossa. En näe tässä mitään eroa perinteiseen gnome 2 paneeliin joka on asetettu piiloutumaan automaattisesti.

Tiedän että se löytyy sieltä. Vaan eipä se vaihtaminen ole yhtä näpsäkkää... Lisäksi jos on esim 3kpl pdf-tiedostoja auki niin se avaa randomilla jonkin niistä. Saako tuota muutettua siten, että esimerkiksi Libreoffice Writerin kolme ikkunaa olisivat erikseen listalla eikä niputettuina?

14
Totta, tuo ikkunan automaattinen maximize ja ikkunaluettelon puute ovat kyllä vähän...

15
Yleistä keskustelua / Vs: Win ohjelmia Ubuntulla
« : 09.08.11 - klo:21.28 »
Jollei ole kammoa komentoriviä kohtaan niin...

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ffmpeg
Ja sitten vaan esimerkiksi näin:

Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i /kansio/tiedosto.flv -ac 2 -ar 44100 -ab 320000 /kansio/tiedosto.mp3

Niin ja tämä tapa edellyttää tietysti sitä että lataat vaikka Flashgotilla tuon .flv:n

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Uusin kernel
« : 05.03.11 - klo:01.03 »
Halu käyttää pae-kerneliä, halu saada muistit käyttöön.

Joskus aikanaan kun Ubuntua käytin eee:llä niin tuota pae-kerneliä se oletuksena tarjosi. Tokkopa tuolla merkitystä suorituskykyyn on mutta...

17
Lainaus
Aloittelijoihin satsaamatta jättäminen on aivan varmasti väärässä paikassa säästämistä.

Osaatko nyt äkkiseltään nimetä toista distroa tai käyttöjärjestelmää joka olisi enemmän käyttäjäystävällinen aloittelijalle? Ok, Ubuntussa ei ole kaikkia kilkkeitä asennettu valmiiksi, mutta toisaalta käyttäjiä on eniten ja forumeilta löytyy varmasti tukea.

Lainaus
Syy, miksi nykyaikaisia Linux-käyttöjärjestelmiä ei käytetä enempää kuin niitä käytetään, ei ainakaan ole se että ne olisivat millään tavoin Windowsia teknisesti huonompia

Niin, se on suunnilleen prosenteissa sama mikä on Windowsin markkinaosuus, se osa väestössä joka tietää/jota kiinnostaa mikä käyttöjärjestelmä koneessa on. Joillekin se on suorastaan mahdottomuus edes käyttää muita kuin totuttuja ohjelmia. Esimerkiksi ne ärräpäät mitä sain kuulla Thunderbirdin asennuksen jälkeen, kun ei Windows Mailikaan kelvannut.

Lainaus
Kaikki ne, jotka haluavat kannustaa ihmisiä siirtymään Linuxiin, saavat kyllä tehdä hartiavoimin töitä, jotta ennakkoluuloja hälvennettäisiin ja voitaisiin vakuuttaa miten järkevää ja hyvä asia tuo siirtyminen on.

Sen pitää tulla markkinointimiesten suusta, kuten MS:lla ja Applella. Niin se vaan menee.

Lainaus
Sen pohjalta on syytä tehdä ainakin se, että poistetaan ohjeista turhat vaiheet ja automatisoidaan se, mikä on automatisoitavissa

Minusta yleisempi ongelma on se, että ohjeita ei ole riittävästi. Ehkä näin ei ole Ubuntun ohjeissa mutta jos katselee muiden distrojen tai käyttisten ohjeita, oletetaan aloittelijalta paaaaaljon enemmän tietotaitoa. Tuota fakkiintumisilmiötä näkee ihan kaikkialla, ehkä paras/pahin esimerkki on laboratoriotöidemme johtaja  ;D Ok, toiset käyvät siellä kerran viikossa puolen vuoden ajan ja toinen käytännössä asuu siellä.

18
Värit ok, videot välkkyvät ja takkuavat oikein huolella tubessa. Vanhemmalla ja 10.2 flashplayerilla. Juuri kun palasin takaisin ihan perusfoxiin... Noh, katsotaan.

19
Pitänee jättää se itelleenkin..on sen verran nopea tässkäkin koneessa. Jollain foorumilla (ei tämä) väitti joku ettei kannata asentaa montaa eri työpöytää samaan koneeseen. Eihän tosta käsittääkseni mitään haittaa ole, vaan valitsee sisäänkirjautuessa sen mitä haluaa käyttää? Ainakin itellä tällä hetkellä Kubuntu, Ubuntu 10.04 ja Ubuntu netbook

Valikkoihin ilmestyy jokaisen työpöydän käyttämät ohjelmat. Esim useampaa tiedostonhallintaa, musiikkisoitinta jne. Tai niin ainakin minulla on käynyt. Ubuntu+KDE ja Ubuntu+LXDE-työpöydillä

Sivuja: [1] 2 3 ... 10