Kirjoittaja Aihe: Onnistumiskokemuksesi Ubuntun/Linuxin kanssa (vain iloa ja riemua)  (Luettu 322873 kertaa)

Puu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Kun piti ladata puhelimesta kuvia koneelle bluetoothin avulla niin hämmstykseni oli suuri, kun ainoa mitä piti tehdä oli tökätä bluetooth dongle usb-porttiin ja kaikki toimi automaattisesti. Saman asian kanssa sai Windowssissa tapella tuntikausia kun tulin vahingossa ensin tökänneeksi donglen koneeseen ennen ajurien latausta CD:ltä.

Ei yhdenkään konfiguraatiotiedoston kopeloimista tekstieditorilla, ei yhdenkään lisäohjelman asentamista, ei yhdenkään ajurin kääntämistä ja asentamista. Ihmeellistä, kummallista, hämmentävää, riemastuttavaa!

Se oli muuten Kubuntu 6.10, mutta kaippa se menee samalla lailla Ubuntussa...

E.K.Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 736
    • Profiili
    • Sähköaivoilua
Eilen kun eukko pitkästä aikaa buuttaili xp:lle niin ajattelin nerolla poltella itselleni autoon uuden cd:n kun radio ei oikein tahdo kuulua. Kesken polton wintoosa sitten rupesi herjaamaan että kone pitää resetoida että jotkin päivitykset tulevat voimaan. Se teki tätä n.5 minuutin välein ja oli aina pakko klikata että "Älä resetoi" tai kone olisi itsensä automaattisesti resetoinut. Valinta nappulaa josta ko. automaattisen kiusan olisi saanut pois ei ollut ja kun polttava oli jossain 4x vauhdissa niin istuin koneen vieressä 30min painamassa tuota mystistä "Älä resetoi" namiskaa.
Poistuin vessaan pikaisesti ja olihan se prkl siinä välissä itsensä resetoinut ja poltot jäänyt kesken.
Ei muuta kuin ubuntulle, serpentine päälle ja polttamaan biisejä uudestaan.

Eka kokemus serpentinellä, helppoa kuin kakun syöminen eikä muuten buuttaillut itsekseen :)

Ville Ollila

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 94
    • Profiili
    • Villee
Helpointa oli asentaa nvidian ajurit
Järjestelmä -> Ylläpito -> Rajoitettujen ajureiden hallinta
ja sitten tietenkin asensin berylin  ;)
Pööö

gozela

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Eilen koin melkoisesti riemua, kun sain MPD:n ja N800 toimimaan yhdessä! Hienoa soitella Ubuntun avulla biisejä kämmykältä ja kaikki toimi moitteetta! Iso kiitos Asmo Koskiselle avuista!

kotka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 44
    • Profiili
Se hyvin yleinen tarina: kyllästynyt Windowsin hitauteen & epävakauteen. Ubuntun myötä pienellä aikaisemmalla linux shell-osaamisella kokeilemaan Dapperia. Tykästyin siihen ja jäin vähän koukkuun. Nyt puolen vuotta käyttänyt. Juuri päivitin ekaksi Edgyyn ja siitä saman tien Feistyyn. Feistystä on pakko sanoa, että mielestäni toimii silmämääräisesti arvioiden huomattavasti jouhevammin kuin Dapper (ainakin mun koneella, jossa 512mb ram, AMD  Athlon 64 3200+ prossu). Lisäksi havaitsin, että varsinkin videoiden toistossa kuvanlaatu on parempi ja divx:n katsominen kuormittaa vähemmän cpu:ta kuin aiemmin. So far, so good.

Näin hyvinkin uutena linux käyttäjänä, mutta kehittyneemmät rutiinit hallitsevana ex-m$-käyttäjänä, on pakko todeta, että ei ubuntun hallinta ole vaikeaa jos on enemmän koneiden kanssa toiminut. Pientä totuttelua aluksi, mutta kyllä se siitä. Kyllä tätä vähitellen voi alkaa jo vakavasti suositella kaikille niille, joiden ei tarvitse pelata. Varsinkin tuntuu suorastaan hulluudelta, etteivät yritykset laajemmin ole siirtyneet avoimen & ilmaisen lähdekoodin maailmaan. Mitä säästöjä se toisikaan.

Tietoturvan suhteen on pakko sanoa, että loppu se F-Securen järjestelmän kuormittaminen & kaatuilu.

USB-lisälaitteet, joita tarvitsen, niin Dapper kuin Feisty on tunnistanut ongelmitta. Ainoastaan Nokia communicatorin käyttäminen taitaa olla vähän hankalaa jos haluaisi läppäriltä pyörittää ubuntua ja käyttää kommua nettimodeemina. Mutta siihenkin on kuulemma olemassa ratkaisu.

Oikeastaan mulla ainoat haasteet tuli joidenkin softien kanssa, joita tarvitsen. Winellä yritin pyörittää, mutta ei se oikein ottanut tuulta alleen. Varmaankin johtuu kokemattomuudesta. Ja ubuntun omista kirjastoista ei löytynyt ihan yhtä hyviä. Mutta loppujen lopuksi pieni miinus. Mun käyttötarpeelle, annan kouluarvosanan 8+. Ei kai sitä ihan vielä kymppiä voi ;) Ehkä sitten kun vielä hiotaan parempaan tätä.

Guranic

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 12
  • Ubuntu PowerUser.
    • Profiili
Joulun alla ostetulla edellisen sukupolven läppärillä Ubuntun "opettelu" meni aivan nappiin. Totaalin noobista tuli kuukaudessa todellinen tehokäyttäjä  ;D Olen todella iloinen Ubuntuforums.org ja Ubuntu suomen keskustelualueitten kaltaisista tietopankeista. Hyvä todellakin kiertää. Kiitos teille kaikille. Opettelun jälkeen piti ihan ostaa uusi läppäri ja siirtyä windows vapaaseen ympäristöön varsinaisessa desktopkäytössä  :D

dotdeb

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Itellä oli windowsin kanssa ongelmia viirusten ja jatkuvan kaatuilun kanssa, lopulta meni hermot kun konetta sai olla jatkuvasti formatoimassa.Sitten tutustuin linuxiin 2002 kun kaveri asensi minulle linuxin. Sen jälkeen olen tykästynyt tosi paljon tähän vapaaseen mailmaan. Kokeilin monia eri distroja ensalkuun ihan kokeilu mielessä ja varsinkin debian tuntui helppokäyttöiseltä ja tehokkaalta. Asensin sen sitten serveri koneeseeni ja se saikin jäädä sinne. Kannettavaan(eli varsinaiseen käyttökoneeseeni) sitten ubuntu olikin myöhemmin varsin johdonmukainen ratkaisu. Nyt kaikki toiminnot teen linuxista käsin, jopa tietokonepelien pelaamisen.

tetrafuran

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Linuxissa on montakin hyvää puolta. Osa tästä saatetaan otaa sarkasmilla, mutta loppujen lopuksi nekin kohdat kääntyvät parhain päin.

1. USB tikun käyttö oli loogista. Mitään ei tarvinnut lueka. Kaiken saattoi itse päätellä. (Tämä on poikkeuksellista)
2. Ajan tuhlaaminen on pudonnut minimiin. Enää ei flash videoita kattella netistä.
3. Virtuaalityöpöydät helpottavat ikkunoiden hallintaa ja moniajoa merkittävästi. Windowsilla vastaavat kikkailut olivat sharewarea tai muuten vaan surkeita räpellyksiä.
4. Pikanäppäimien asettaminen virtuaalityöpöydille on helppoa. Ei tarvittu terminaalia lainkaan. (Erittäin yllättävää ottaen huomioon kuinka paljon olen terminaalia viimeaikoina joutunut opettelemaan)
5. add/remove ohjelmaa (ja sympatic) voi käyttää ohjelmien asentamiseen toisin kuin windowsissa. Tällä kertaa ohjelman asentamiseksi ei tarvitse mitään zip paketteja etsiä nettisivuilta mainiosryöpytyksen keskeltä. Kun foorumissa sanotaan, että se ja se ongelma ratekaa kun asennat tämän ohjelman, niin add/removeen vaan pasteet softan nimen ja johan rokkaa. Ei vanmaan nopeammaksi ja helpommaksi voisi mennä.
6. terminaalissa kun painaa tab, niin se täydentää puoliksi kirjoitetun hakemiston nimen loppuun. siis downloadsit_ja_muuta_kamaa_jostain hakemistoon päästäkseen ei tarvitse kirjoittaa kuin cd dow (paina tabia) ja sitten vain entteriä. Selkeä parannus dos ajoista.
7. Windows aikana oli aina kiusaus ylenharrastaa pelaamista. Tästäkään ei enää tarvitse murehtia, kun vanhat pelit eivät toimi linuxilla ja wine:een en edes aijo tutustua. Laitan aikani ja harmaat hiukseni johonkin hödyllisempään, kuten tiedostojen oikeuksien kanssa painimiseen.
8. Vähän kaikki tuntuu olevan nopeampaa, kuin Xp:ssä - käynnistys, sulkeminen, virtualityöpöydät jne.
9. Tietoturva-asiat olivat heti asennuspäivästä lähtien kunnossa. Mitään en millekään tehnyt. Mitään en asentanut taikka konffannut.
10. Laitoin kopan sisälle uuden dvd aseman ja pistin piuhat kiini. Käynnistettyäni koneen, asema toimi suoraan ja samantien. Ajatella! Ilman mitään säätämistä. Ei ajureiden metsästämistä. Ei edes tarvinnut mennä terminaalilla ronkkimaan systeemin tiedostoja ja niitä käsin konffaamaan. Aivan kuten windowsissa. Kyllä nyt kelpaa.
« Viimeksi muokattu: 08.05.07 - klo:19.56 kirjoittanut tetrafuran »
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

UbunTux

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2046
  • KubunTux
    • Profiili
Laitetaanpas seuraavasti:
Piti käyttää muutama päivä sitten Windows-konetta ja kirjautumisen jälkeen ei tuntunut tapahtuvan mitään. No minä hakkasin tuskastuneena ctrl+alt+backspacea jne, kunnes eräs heppu tuli vierelle ja painoi ctrl+alt+del yhdistelmää  ;D
Niinpä Windows tuntuu minusta epäonnistuneeksi pahasti jälkeenjääneelle suunnatuksi järjestelmäksi eikä tuo yhdistelmä tiedä hyvää kenellekään.  Vaikeaa olisi palata takaisin. Oli kyllä todella hienoa tajuta, kuinka äärimmäisyyksiin viety graafinen käyttö voi olla niin vaikeakäyttöistä ja epäselvää. Myönnetään, että dualbuutti käytössä käyttämättömänä, mutta en tiedä miksi.
Vuosi tulossa täyteen (K)ubuntun kanssa. Hienosti toiminut. Ongelmat lähinnä sellaisesta säätämisestä mitä ei windowsissa edes ajatellut tekevänsä, mutta kaikki tähän mennessä selvitetty.

Lisätään tähän vielä se, että asensin vanhemmilleni Kubuntun (hyvin toiminut) ja sisko ilmoitti minulle myöhemmin, että haluaa ostaa  koneen samanlaisella Windowsilla  ::)  Että näin...
KDE neon
Uudempaa KDE:tä Ubuntulla

j_aikioniemi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 12
    • Profiili
Onnistumisen riemua.. hmm..

Ensimmäinen onnistumisenriemua aiheuttanut asia linuxin parissa oli vuonna 2000. Sain asennettua jonkin red hatin version vaikeuksien kautta ja monta iltaa(ja yötä) pähkäillen. Eihän sitä kyllä osannut silloin yhtään mitään(eikä tiennyt mistään mitään:D) ja tälläkin hetkellä onnistuu varmasti vain murto-osa siitä mitä voisi onnistua.

Pari vuotta olen aikaisemmin ubuntun parissa pakertanut vähemmän aktiivisesti ja nyt reilut puoli vuotta hyvinkin aktiivisesti. Täytyy sanoa, että vaikka taisteluja on ollut ja asioita on joutunut miettimään, olen erittäin hymyissä suin esitellyt löytämiäni ominaisuuksia ja uusia "ulottuvuuksia" kavereilleni. Sain jopa yhden uuden ubuntu-käyttäjän lisää kasvavaan joukkoomme. Tämä, jos mikä aiheuttaa onnistumisen riemua :D

Lady Owl

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 56
    • Profiili
Pakettienhallintapuoli on ollut minun mieleeni. Wondowsin kaikenlaisten sekalaisten eri asioihin tarvittavien ohjelmien, niiden mahdollisesti tarvitsemien kirjastojen ym etsiskelyn ja asentamisen kanssa olen hiukan hukassa. Paljon helpompaa käyttää Adeptia tms, selailla sillä mitä on ja antaa sen tarkistaa mitä niiden toimimiseksi ehkä tarvitaan, ja sitten tietysti se asennuskin. Paaaaljon helpompaa :) (ja johtaa siihen että kaikenlaista tulee asentaneeksi paljon enemmän... hyvä todiste siitä että se tosiaan on helpompaa)

Useamman työpöydän käyttö myös on ollut mieleeni. Aikanaan seminaarityötä tehdessäni, kun pdf-tiedostoja oli auki samaan aikaan ziljoona, se kummasti auttoi pysymään niiden kanssa järjissään.

Avun saaminen keskustelualueilta - vaikkei itse kysyisikään, joku muu on todennäköisesti jo kysynyt.

OpenOfficea, Thunderbirdia ja Firefoxia voisin myös kehua, mutta ne eivät (onneksi!) ole vain Linuxille.
IBM ThinkPad T41
Ubuntu 11.10 32-bittinen
Windows XP
Intel® Pentium(R) M processor 1600MHz
32MB Radeon 7500
64G kovo, 1G muistia

Ville H

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Minulla on Plustek-merkkinen skanneri, jolla oli yhteensopivuusongelma XP:n kanssa (Jotain ongelmia USB:n kanssa) eli ei toiminut. Tökkäsin skannerin kiinni Ubuntulla varustettuun koneeseen ja kaikki on toiminut loistavasti.

Tämän lisäksi ovat yllätyksenä tulleet Canon Ixusin digikameran ja Sony Ericsson W810i puhelimen toiminnallisuus, eli tiedostot siirtyy heittämällä laitteelta toiselle.

Lähes kymmenen vuotta enemmän ja vähemmän linukkaa käyttäneenä nämä eivät ole vakioasennuksella olleet mitään itsestään selvyyksiä.

Yleensäkin Ubuntussa loistavia asioita ovat mielestäni mm. nämä:
- Toiminnallisuus, vakaus, luotettavuus.. loogisuus eli  ei turhia buuttailuja, että joku alkaisi pelittämään.
- Tietoturva. Esim. vakioasennuksella ei kuunnella ainuttakaan ei-lokaalia porttia. (Pääte => netstat -ln --protocol=inet) Vertaa vaikkapa Windowssiin.
- Ei turhia popuppeja.. päivitä tuo tai päivitä tämä. Kaikki kätevästi Synapticilla.
- Asennuksen helppous.. ei tarvitse metsää ajureita sieltä sun täältä vaan kaikki toimii "yleensä" heti.
- Ei pelkästään guruille vaan myös tavallisille käyttäjille.. vaimoni allekirjoittaa tämän.

No.. siinäpä sitä.

Pikkuhannu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Nyt kohta viikon Ubuntu ollut kakkoskäyttiksenä. Ei muuta kuin hyvää sanottavaa, Eipä ole ollut wintoosaa ikävä, paitsi kun Anysee ei vaan näy tätä kautta  :'(
Tuskaa meinasi teettää oman osion tekeminen kovolle, mutta onnistui lopulta onneksi.
Alkuun kun katsoin tuota ohjelmointia, niin tuntui, ettei tuosta ikinä mitään tolkkua saa, mutta kyllä tuon näköjään äkkiä oppii...


Jee, eka viesti...
Kaikkea sitä näkee kun pitää silmät auki...

Lady Owl

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 56
    • Profiili
Tällainen admin-puolella ihan aloittelija sai muitta mutkitta asennettua vanhaan läppäriin Ubuntun, ja perään vielä päivitettyä sen. Tarvittiin vain aikaa, kun kone raksutti. Alkuun ei löytynyt verkkoa, mutta kun modeemin ja koneen väliin vaihdettiin normaali verkkopiuha, pelitti sekin heti. (Siinä oli ennestään usb, vanhaa perua - joskus sille oli syy, mutta tuo syy ei enää ole voimassa.)
IBM ThinkPad T41
Ubuntu 11.10 32-bittinen
Windows XP
Intel® Pentium(R) M processor 1600MHz
32MB Radeon 7500
64G kovo, 1G muistia

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Joo. Noh, vaikka tätä viestiketjua ei ole pitkiin aikoihin näemmä kirjoitettu, kirjoitan silti.

Tänään tuli tilaamani langaton tukiasema (Buffalo WHR-g54s) ja USB-verkkopulikka (A-Link). Ei ollut kun lukea ohjeet mitä paketin mukana tuli, valita suojaukset päälle ja pistää pulikka koneeseen. Sitten langallinen verkko alas ja ta-daa, langaton netti toimi heittämällä.

Ei ongelmia, iso kiitos tästä Ubuntulle! :)

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
Hyvä nosto tälle ketjulle.

Täytynee hehkutella miten hienoa on kun Linuxissa (ja mielestäni KDE:ssä vielä erityisen pitkälle viedysti=integroidusti) nämä yhteydet eri koneiden välilä oikeasti pelaa. KOmentoriviltä mennään ssh:lla pitkin maailmaa, editorit avaavat tiedostoja mistä tahansa ssh-palvelimelta samalla lailla kuin omalta levyltä. Tiedostot synkkautuu rsyncillä ja unisonilla ristiin rastiin, wget on mainio työkalu servereitä sorkkiessa jne. Iso käsi!


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

tmp

  • Vieras
Avoimuus pelasti tälläkin kertaa, kun pääsi softaa itse patchailemaan. Rhythmboxin Podcast ominaisuudet ovat täysin onnettomat ja osittain myös todella rasittavat, mutta eipä se haittaa kun itse pääsi ongelmat korjaamaan ja haluamani ominaisuudet lisäämään.

BMC

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 25
    • Profiili
Ubuntu toimii! Varsinkin kun toisinaan joutuu vielä jotain säätämään XP:ssä niin sen käynnistyminen on jotain kamalaa.

pienipallo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Se oli aika hieno tunne kun asensin Ubuntun ja vieläpä onnistuin siinä :) Silloin oli vielä kakkos käyttiksenä Vista ja oli kivaa kun sain osioitua kovalevyn ihan itse :D.

Sittemmin on ilahduttanut se, että olen tässä vähitellen oppinut käyttämään terminaalia ja tekemään kaikkea muuta pientä.

Onnistuin jopa vakuuttamaan poikaystäväni asentamaan kannettavaansa Ubuntun.

Epiphany, Evolution, Pidgin, Rhythmbox, K3B, Liferea, GIMP mm... ovat tuoneet paljon iloa pieneen elämääni.

:)

jori52

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2047
    • Profiili
Asus A3h kannettava ubuntu 7.10 ,kaikki toimii muutaman päivän foorumilla vietetyn ajan jälkeen jopa integroitu web kamera.  ;D ;D

Parasta minusta on tämä foorumi josta avun saa nopeasti tarvittaessa.

Ubuntun suomentajille suuret kiitokset, siinä yksi syy miksi käytän ubuntua ,lisäksi erittäin hyvät viki-kirjastot.

Mahdollisuus käyttää myös gnomessa kde:n ohjelmia, k3b ja digikam esimerkiksi ja suomen kielellä.  :D

Terveisin jori52
Linux counter #348392
 Asus G750JW ja ubuntu 13.10