Kirjoittaja Aihe: Onnistumiskokemuksesi Ubuntun/Linuxin kanssa (vain iloa ja riemua)  (Luettu 285029 kertaa)

jonssoni

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 31
    • Profiili
Noniin, tulipa eilen todistettua ubuntun ylivoimaisuus. :)
Tyttöystävälle asennettiin Ubuntu Acer kannettavaan. (kyllästyi xp:n hitauteen ja epävarmaan toimintaan)
Epäilytti aluksi Ubuntun asennus, koska koneen cd-asema ei toiminut kunnolla, esimerkiksi dvd:t pätkivät ja asema oli todella hidas poltettaessa jne eli ei toiminut kunnolla. Kone oli jo kerran aiemmin käynyt aseman takia huollossa, ja luultavasti huollossa oli pistetty vain XP uusiksi ja asema toimi taas hetken aikaa. Nyt cd/dvd-asema oli ollut noin puoli vuotta toimimattomana (ts. hidas kuin mikä ja pätkii).
Tyttöystävä meinasi jo ostaa itselleen ulkoisen aseman, mutta päätti siirtää hankintaa joulujen alennusmyynteihin.

Ubuntun asennuksen jälkeen hymy nousi kasvoille, asema pelasi loistavasti ilman että rautapuolelle tehtiin mitään. Aiemmin jo Googletuksella kyseisten asemien kanssa oli ollut PALJON muillakin ongelmia.
Nopeus, vakaus ja muokattavuus (teemat ym) saivat myös kiitosta paremmalta sukupuolelta. Saa nähdä miten hänen Linux aikakautensa jatkuu, hyvin ainakin alkoi.

Gutsyn asennus meni hienosti. Rajoitetut ajurit ja 3D hömppä lähti kerralla toimimaan, kuten myös MP3 ym tarpeellinen. Näin tällä kertaa.

js72

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 134
    • Profiili
Joskus aikoinaan kun sain midi kiippareista ekan pihauksen jackin ja rosegardenin kautta!
Torvalds himself says, that Linux is Linux is Linux and not GNU/whatever...

Timo Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2083
    • Profiili
Toissa päivä asentui Skype 2 beta kameran kanssa ihan omin avuin. :) Tänä aamuna sain WLANin pelaamaan tässä wanhassa IBM T30 läppärissä USB sovittimen kanssa. :D HP nx7300 WLANin henkiin saaminen foorumin avustuksella oli yksi kohokohta. Parissa kuukaudessa oppii paljon, mutta paljon on ollut myös kysyttävää. Kiitoksia avusta ja neuvoista. On mukava olla osa tätä yhteisöä. Oikeastaan yksi parhaimpia linux kokemuksia on juuri tämä yhteisön tuki meille noviiseille. ;D terveisin Timo
"Linux, made in Finland"

Jiku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 248
    • Profiili
Olihan Linux tietysti alkuun aika vaikea omaksua. Pakko myöntää että asensin monta jakelua ja totesin "en osaa käyttää tätä". Sitten poistin sen ja laitoin winukan tilalle.

Muutama vuosi sitten otin nöyrän asenteen. Ajattelin että laitanpa Ubuntun koneelle vaikken sitä osaakaan käyttää ja että opettelen sitä pikkuhiljaa. Ja että sitten kun osaan perusasiat niin vaihdan taas takaisin Windowsiin.

Aika äkkiä tuli peruskäyttö opittua. Kun Ubuntuhan on juuri tehty tavallisille käyttäjille.
Kun sen oppi, niin tuli mieleen että monet asiat voisi ehkä tehdä vielä helpommin. Ja siinä Google on ystävämme.

Nyt kun pari vuotta on ubuntua tullut käytettyä, niin sitä ihmettelee itsekin että miten sitä ennen on pärjännyt jollain Windowsilla. Ja todella ei ole Windowsia edes ikävä, kun sen tässä pari viikkoa sitten jouduin yhdelle koneelle asentamaan.

Mielestäni Ubuntussa on hyvin otettu huomioon helppous ja käytettävyys. Samaa ei voi Windowsista sanoa.
Vakaus on myös yksi mainittava asia. Äsken oltiin reissussa ja Ubuntu-kone ajoi web-palvelimen sisältävää motionia koko reissun ajan, niin sai kissojen tekemisiä katseltua reaaliajassa kännyn Opera-selaimella.

En kyllä enää vaihtaisi Ubuntua pois.
Ja nyt hommasin sitten linux-pohjaisen digiboksin. Vain sen takia että se toimii ja sitä saa säädettyä miten haluaa..
Puoliksi suunniteltu on hyvin tehty

tetrafuran

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Jälleen kerran iloa ja riemua hieman ironisella tavlla.
Asensin flashplugin-nonfree ja restricted extras paketit ja ihmettelin vielä senkin jälkeen flash videoiden toimimattomuutta. Virheilmoituksessa luki, että java ei ole päällä. Tätä vinkkiä ei foorumeissa, wikikirjoissa ja muissa lähteissä mainittu. Piti vain itse ymmärtää lukea virheilmoitusta ja asentaa JRE, jonka jälkeen homma lähti pelittämään heti. 64 bittisellä saman tekeminen oli *pikkuisen* monimutkaisempi operaatio. Itseasiassa se olisi jäänyt tekemättä ilman erään foorumilaisen tekemää scriptiä. i386 puolella taas ongelma ratkesi kun vähän luki ohjeita ja improvisoi loput omaa päätä käyttäen.
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

Toni Alenius

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1506
    • Profiili
enpä olisi uskonut web -palvelimen pystyttämisen olevan näin helppoa, apachen asennus kesti OpenSuSEen alle minuutin, ja käynnistys + konffiminen pienen tarkastelun jälkeen ilman joutavia tilpehöörejä (joita Windowsin palvelinsoftissa tuskin voidaan välttää) oli nopeasti hoidettu, eikä uudelleenkäynnistystkään vie liikaa kallista aikaa.
Ubuntu 20.04.06 LTS
16 GB DDR3
Intel® Core™ i5 CPU 760 @ 2.80GHz × 4
GeForce GT 730 2GB
480 GB SSD

tmp

  • Vieras
ilman joutavia tilpehöörejä (joita Windowsin palvelinsoftissa tuskin voidaan välttää)

Pakko nyt tarttua tähän pieneen sivuhuomautukseen. Kuinka paljon sinulla on kokemusta Windows-servereistä? :)

olasirtep

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 91
    • Profiili
Reilun vuoden olen Linuxia käyttänyt ja tänä aikana pääosin olen käyttänyt Ubuntua (Gnome). Parhaita asioita Ubuntussa ovat yhteisö, hiottu kokonaisuus, sekä tuoreat, että laajat pakettivarastot.

Ennen joulukuuta 2006 olin satunnaisesti kokeillut eri linux-jakeluita, mutta aina palasin Windowsiin tuttujen ohjelmien perässä. 12.12.2006 sitten luin MikroBitin linux-vertailua ja asensin Ubuntu Linux 6.10, sen jälkeen ei ole paluuta Windowsiin tullut.

Olin yllättynyt kun huomasin Linuxin pelaavan koneellani huomattavasti paremmin kuin Windows XP, enkä puhu nyt vain suorituskyvystä, sillä esimerkiksi äänikorttia en koskaan saanut kunnolla windowsissa toimimaan (ajuri-cd:stä huolimatta).
Linuxissa kortti toimi laakista.

Linuxia käyttäessäni olen myös muuttunut kärsivällisemmäksi ja opetellut ohjelmoimaan C++-kielellä, käyttäen Vim-editoria.

Kiitos kuuluu teille kaikille, jotka olette Ubuntun yhteisöä rakentaneet!  :D
"The Internet is running too slow. Could you reboot it please?"

jaldemar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 288
    • Profiili
Kolmella museokoneella jokin *buntu versio, siinä on onnistumisen iloa kerrakseen.

Helpoin oli Feistyn asennus alkuaikojen PIII: n kun siinä ei tarvinnut tehdä mitään säätöjä. Lisäsin vain monitoimitulostimen ajurit.

No eipä ne muutkaan vaikeita olleet, sillä äänetkin sai kohdalleen.

Kiitos hyvien ohjeiden, joita täältä on tullut.

Mikrobitin artikkelin luettuani minäkin Ubuntun valitsin.

Kerran olen Linuxiin vuosituhannen alussa tutustunut aiemmin, kun asentelin mandrake 8.0 muistaakseni, näyttötehtävänä ammattitutkinnon osiossa, kun muut yrittivät päästä Winukalla nettiin.

No oma, vika kun yritin päästä helpommalla, kun olin nuo Winukan perusteet muualla suorittanut, niin vaatimustasoa nostettiin kohdallani.

Mitä tästä opimme, älkää yrittäkö päästä tutkinnoissa helpommalla, sillä vaatimukset nousee kovemmiksi.

Tehtävänä oli siis asentaa linux ohjeiden mukaisesti, mennä nettiin ja hakea vastaukset annettuihin tehtäviin.

Hyvin meni joten, siitä varmaan linux jäi kytemään takaraivoon.

janif

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Sain iTunesin toimimaan Kubuntussa. En sitä kyllä edes tähän kaipaa, mutta välillä on kivaa säätää :)

Toni Alenius

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1506
    • Profiili
ilman joutavia tilpehöörejä (joita Windowsin palvelinsoftissa tuskin voidaan välttää)

Pakko nyt tarttua tähän pieneen sivuhuomautukseen. Kuinka paljon sinulla on kokemusta Windows-servereistä? :)
olen joutunut asentamaan win 2k3 ja 2k8 serverit ja tekemään amiksen atk -luokkaan rakennettuun neljän työaseman verkkoon ylläpidollisia määrityksiä, ja vihasin sitä heti kättelyssä.
Ubuntu 20.04.06 LTS
16 GB DDR3
Intel® Core™ i5 CPU 760 @ 2.80GHz × 4
GeForce GT 730 2GB
480 GB SSD

masa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 494
    • Profiili
Ostin Fujitsu Siemens 22" widescreen näytön ja
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg -säädön jalkeen sain 1680x1050 resot toimimaan. Aikamoinen muutos 17" 1280x768 (vai mikä se olikaan) verrattuna!

This is living! ;)
matti_mato

Kun pulma ratkeaa, lisääppä ekan viestin otsikkoon [RATKAISTU] :)

Karri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 217
  • rlu #447877
    • Profiili
    • Vitonen Entertainment
Mummini on käyttänyt Ubuntua jo noin vuoden verran. Välillä on jotain pieniä ongelmia hänellä ollut, ja välillä hän on jopa tiedustellut että paljonko se aidon Windowsin lisenssi olisi jos ostaisi sellaisen. Hinnan kuullessaan hän on taas palannut maan tasalle, eli Ubuntulla on jatkettu. Ongelmat ovat olleet vain Ubuntuun asennetuissa ohjelmissa (lähinnä Opera) ja nekin ovat hänen vahingossa itse aiheuttamiaan, eikä edes mitään vikoja. Joten joka kerta olen selittänyt, että vika ei ole Ubuntussa, vaan asennetuissa ohjelmissa tai jutuissa joita olet vahingossa mennyt muokkaamaan. Ongelmia nyt tulee vastaan käyttöjärjestelmästä riippumatta. Aluksi kuului valitusta Ubuntun englanninkielisyydestä, mutta sekin oli vain oma mokani kun en ollut muistanut asentaa täyttä kielitukea.

Siskoni läppäriin laitoin Ubuntun puolisen vuotta sitten. Ongelmia on ollut mutta ne on aina ratkaistu asentamalla jotain mitä on puuttunut.
Äskettäin siskoni osti uuden digikameran ja tuli minun luokseni vihaisen oloisena ja sanoi että nyt täytyy laittaa se Windows takasin, koska asennus-CD tukee vain Macintoshia ja Windowsia. Noh, CD:llä en tietenkään tekisi mitään, mutta että asennus Linuxiin voi olla pienen tappelun takana. No sehän olikin tosi vaikeaa. Kamera piti vain laittaa päälle ja kytkeä USB-väylään. Siinä se, dialogi ilmoitti löytäneensä kameran ja kysyi haluanko tutkailla sisältöä. Haha.
Ubuntu 9.04 | Asus P5K, Intel Core 2 Duo E8400 3,0 Ghz, PNY GeForce 8800 GTS 512 MB g92, Kingston HyperX 4GB DDR2 800mhz (1GBx4), 1TB SATA + 750 GB ATA + 750 GB ATA, Samsung Super Writemaster DVD+-RW Dual Layer SH-S223F

pertza

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 10
    • Profiili
Laitoin työläppärin boottaamaan ulkoiselta USB levyltä Ubuntun. Työkoneeseen ei tullut minkäänlaisia "jälkiä" asennuksesta. Se suurin ilonaihe oli, kun sain Globetrotterin GT MAX 7.2 kortin toimimaan Ubuntussa (toimii itseasiassa paremmin, kuin XP:n puolella).

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11433
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Oletkos varma, että et asentanut GRUB:ia koneen kiintolevyn mbr:ään?
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

jubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 206
    • Profiili
Välillä on meinannut usko loppua, mutta ongelmat ovat yksi toisensa jälkeen ratkenneet.

Käynnistyksen hitaus alkuasennuksen jälkeen.
Wlan: No ainakin USB-palikalla
Bluetooth  ;)
Sarjaportti USB-adapteri ja hamradio yhteys toimii
Wsoy sanakirja Winen kanssa pelaa, vaikka lähdin kokeilemaan hieman skeptisesti.

Joten sitkeästi olen nyt käyttänyt Ubuntua jo jonkin aikaa ja pärjännyt ilman sitä toista käyttöjärjestelmää.
Tietyistä syistä vaan haluan olla aikankin ilman täydellistä riippuvuutta, sitä toisesta järjestelmästä, vaikka sekin koneessa vielä on.

Vielä kun saisin tuota osaamista ja ymmärrystä asetuksista yms. jutuista vähän paremmalle tasolle, niin "a vot".

Tattista vaan foorumille ja sen bittinikkareille.

Jukka
Siirtynyt Linux-maailmaan kesällä 2007. Hardy Heron 8.04
Kone: LapTop FJ Amilo A1650G, Ram 1 Gb. Kiintolevy 80 Gb

pertza

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 10
    • Profiili
Oletkos varma, että et asentanut GRUB:ia koneen kiintolevyn mbr:ään?

No joo, aika varma. Nykäisin varmuuden vuoksi (paremman tiedon puutteessa!?) koneen kiintolevyn irti.

VesQ

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16
    • Profiili
    • Free Rider Finland
Sain langattoman netin toimimaan ilman mitään asennuhohjelmia ja ajureita! Vain USB-palikka kiinni koneeseen ja voilá! Kaikki toimii täydellisesti! KIITOS Ubuntu!
"I don't see people and read things. I read people and see things"

Free Rider Finland - Free Rider pelin ystäville.

Tommi-The-Man

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 174
    • Profiili
Ensimmäinen onnenkokemus oli varmaan se, kun joskus vuosi sitten näin pingviinilogon knoppiksen käynnistyksen yhteydessä (ensimmäinen linux kokeilu).

Seuraava oli se kun käynnistin Ubuntu 7.10 live cd:ltä ja näin gnome- työpöydän. Tätä ennen 7.04 oli tuottanut pettymyksen koska ei ollut toimimut suoraan (koneessani ATI:n näytönohjain) ja enkä ongelmaa tällöin osannut ratkaista.

Tämän jälkeen onnistumisen ja oppimisen iloa on ollut paljon. Esimerkiksi se kun sain näytön toimimaan oikealle resoluutiolla. Ennen kaikkea kokemus Ubuntusta ja Linuxista yleensäottaenkin todella myönteinen eikä paluuta vanhaan ole suunnitelmissa.

Ilkka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 80
    • Profiili
Tämähän on ollut viimeset n.3vuotta pelkkiä onnistumis kokemuksia, kun on opetellu linuxia käyttämään.

Mielestäni eri distrot on toimineet hyvin ja siinä sivussa on saanut avarakatseisuutta iänikuiseen windowssin kanssa temppuiluun.  Tätäkin kirjoittelen ubuntu hardy 8.04 versiolla, joka on testikäytössä läppärillä ja kaikki toimii  ;)  ;D
Hp pavilion Dv-7 1003eo, 4Gt ddr2 800 muistia, Ati mobility radeon hd3450  256mt omaa muistia ja käyttää tarvittaessa 1,7 Gt. 1kpl sata2 kovalevyjä,ja 1kpl sata kovalevy. lisänäyttönä LG Flatron w2242p 22" full hd. Ubuntu ultimate 2.7  ja Windows 7 Ultimate