Esim. tapaukset, joissa ulkomailta käsin levitetään toisessa maassa laittomia sivuja, jotka yllyttävät väkivaltaan kansanryhmää kohtaan.
Entäpä television ja radion kautta tapahtuva yllyttäminen? Pitääkö perustaa rajalle asemia jotka aiheuttavat häiriöitä taajuuksille joilta saattaa tulla sensuroitavaa lähetystä? Mielestäni aivan verrattavissa vaikkapa internettiin. Radioita kun on varmaan satakertainen määrä tietokoneiseein verrattuna ja sen kuunteleminen tekee internetin anonyymiydestä vitsin.
Entäpä ulkomaalaiset lehdet? Ennakkosensuuria niihin, myyntiin ei saa laittaa ennen kuin virkamies on ne tarkistanut?
Eipä riitä tämäkään, koska myös ihmiset liikkuvat. Pitääkö ihmisiä kieltää kulkemasta rajojen yli, koska matkallaan he saattavat joutua yllytetyiksi, ja sitä mukaa tuoda näitä ajatuksia mukanaan palatessaan kotimaahan?
Eiköhän ole pikemmin niin, että harrypotterisoituneessa kulttuurissa ne teokset, joiden ympärille voidaan luoda riittävä oheiskrääsän markkinointi, selviävät. Tai vaihtoehtoisesti yhteiskunnallisesti subventoitu kulttuurintuotanto.
On olemassa kahdenlaisia ihmisiä jotka seuraavat kulttuuria. Niitä jotka seuraavat hyvin markkinoitua, ja niitä jotka seuraavat hyvin/lahjakkaasti tehtyä.
Oikeasti lahjakkaat ihmiset kyllä huomioidaan, ennemmin tai myöhemmin. Markkinoiden luomalla alueella vallitsevat vallan muut lait.
Demokratia on jo historiaa...
Hyvin kirjoitettu pätkä. Hieman kärjistetty mutta sen niin väliä.
Nettisensuuri ei ole mitään tähän massiiviseen globaaliin vallankaappaukseen verrattuna.
Emme voi muuttaa koko maailmaa, mutta ei se tarkoita etteikö sen oman osansa eteen kannattaisi kuitenkin tehdä töitä.
Ihan siis tasolla; kehittää vaikkapa tiestöä, lasten päivähoitoa, verotusta, ympäristöä ja sitä mitä saa ja mitä ei saa tehdä siinä osassa maailmaa jossa sattuu elämään ja asumaan?
Mutta yhtä kaikki, kiistelty sensuurilaki on jo näyttänyt oman typeryytensä ja mahdottomuutensa. Se ei yksinkertaisesti toimi ja kaiken lisäksi tällä hetkellä varmaankin yli 80% ihmisistä täällä elää vaarallisen vääristetyssä ajatuksessa että sensuurin alkamisen jälkeen, meidän maailmamme olisi jollain tapaa parempi.
Vielä kurjemmaksi asian tekee se, että nyt tietyt tahot saavat tuon vääristetyn mielikuvan vuoksi ansiotonta kunniaa. Ja koska tämä mielikuva paremmasta maailmasta sensuurin avulla on jo kerran saatu aikaan, on hyvinkin helppoa odottaa koska se maailma taas saadaan "paremmaksi" kun sensuroidaan hieman lisää.
Terrorismin kitkeminen, kulttuurituotannollistenteosten luojien "ansiot", peliriippuvuuksien "ennaltaehkäiseminen" ja poliittisten vaikuttajien "työrauhan turvaaminen" lienevät jo voimassa muutaman vuoden sisällä, jos ei kaikki niin ainakin osa.