Joo se on ihan totta, se on lähinnä siitä riippuva, miten ja mitä lisenssejä niissä kustannussopimuksissa alun perin on sovittuna.
Jotenkin vain jäänyt käsitys, että laillisissakin lähteissä on kirjoja, koska AMK-opintojen Olio-ohjelmoinnin jatkokurssillakin kurssin ohjaaja kertoi kurssikirjan, ja sitten sanoi, että se löytyy Google-haulla, niin jotenkin jäänyt käsitys, että laillisissakin lähteissä sitten on saatavilla, kun nuo oppilaitokset ovat todella tarkkoja nykyisin jopa kurssien harjoitustöiden osalta, että ne pitää olla itse tehtyjä, jos nyt ohjelmointikursseista mitä esim. on kokemusta, että niitäkin valvovat jonkin verran, että niitä ei ole leikepöydän kautta kopioitu jostain verkosta, vaikka sitä lopulta nyt on todella haastavaa valvoa mitenkään erityisen tarkasti.
Tuossa kertomassani oppilaitoskokemuksessa voi olla jokin juuri tällainen, että siinä on jokin vapaasti jaettava lisenssi sitten olemassa, ei siinä oikein muuta vaihtoehtoa ole. Se varmaan on niin sitten.
En tiedä vaikka itsekin pidän fyysistä painettua kirjaa hyvänä tietolähteenä, ja luen kaunokirjallisuutta fyysisinä teoksina, mutta ainakin oma kokemukseni Pythonin osalta on, että se on kattavasti dokumentoitu verkkolähteissä. En tunne Pythonia missään nimessä täydellisesti, voihan siellä olla jokin aihealue, josta löytyykin sitten ihan painettuna kirjana parempi lähde, mitä dokumentaatio kaikkineen verkossa on olemassa siitä.