Edulliselle ja käytännölliselle Linux-koulutukselle olisi suuri tilaus Suomessa ja muualla. Tärkeintä ei olisi aina tuputtaa edistyksellisenä Linux-koulutuksena vain komentorivin käyttöä ja sen komentojen pänttäämistä. Suuntaus on käyttää graafista käyttöliittymää kaikkialla.
Öh, miten niin ?
Linuxin ongelmana on nörtti-maine, eikä Topi Tietokoneenkäyttäjä yleensä tiedä, mikä on linux. Siksi se ei osaa pyytää/ohjautua Linuxin pariin. Nekin, joilla on jokin käsitys Linuxista, luulevat Linuxin soveltuvan vain nörteille. Lisäksi, vaikka saisikin jollakin tavalla ujutettua Topin linuxin pariin, hän saattaa edelleen luulla, että LibreOfficen talulukkolaskenta ohjelma on Excel, että LibreOfficen Writer on Word, ja että LibreOfficen Impress on PowerPoint.
Sen takia hän ei osaa edes kaivata Linuxia, kun ei ole käsitystä mikä Linux on.
Se mikä saattaa ajaa Topin Linuxin pariin on niinkin arkinen asia kuin raha. Kun Windows on väkipakolla asentanut uusimman kymppiversion, ja tietokoneesta on tämän takia tullut käyttökelvoton(, koska on niin hidas kone), niin silloin voi uskaltaa kokeilla Linuxia, mutta silloinkin pitää olla lähipiirissä joku tuttava, joka voi ehdottaa (ja asentaa) Topille Linuxin.
Jos Linuxiin asentaa jonkin kevyen työpöydän, niin silloin todennäköisesti Windows 10:n kanssa olevan käyttökelvottoman käyttöjärjestelmän tilalle saa toimivan käyttöjärjestelmän (halvemmalla kuin uuden koneen ostamisella), niin silloin tulee Ahaa elämys: "Ei tarvitsekaan ostaa heti uutta, jos vanha ei enää toimi uusimmalla Windowsilla."
Tosin Topi voi olla aika sormi suussa, jos pitää asentaa ohjelmia tai muokata työpöydän ulkonäköä.