Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutLiity Ubuntu Suomen seuraan muualla: Discourse, Facebook, Mastodon, Matrix, Telegram, X
/home kansion tiedot voi kopsia tikulle käyttistä päivitettäessä ja siirtää sitten takaisin, mutta harvemmin on tarvetta.17.04:n myötä erillistä Swap osiota ei enää tehdä vaan sen virkaa jatkossa hoitaa Swapfile.
Lainaus käyttäjältä: pikkalle - 03.02.17 - klo:23.27Laitoin Linux Mintin Win-7 käyttöjärjestelmän rinnalle, ja kaikki toimii hienosti. Yritin pienentää Swap-osiota annetun ohjeen mukaan, mutta en pääse editoimaan sysctl.conf tiedostoa, sillä en saa siihen kirjoitusoikeuksia, vaikka olen kirjautunut koneelle pääkäyttäjänä. Tietäisikö joku viisas UBUNTU-mies, miten saan ylläpitäjän kirjoitusoikeudet Linux Mintissä, jotta saan swap-asetuksen muutettua. Koneessani on nyt muistia 8 GB, joten lukema voisi olla pienempikin kuin nykyinen oletusarvo 60.Ubuntussa ja Mintissä asennuksen yhteydessä luotu käyttäjätunnus ei ole pääkäyttäjä eli root, vaan tunnus kuuluu sudo-ryhmään, jolloin voit sudolla suorittaa komentoja roottina.Käynnistä siis editori sudo -i:llä:Koodia: [Valitse]sudo -i gedit /etc/sysctl.conf
Laitoin Linux Mintin Win-7 käyttöjärjestelmän rinnalle, ja kaikki toimii hienosti. Yritin pienentää Swap-osiota annetun ohjeen mukaan, mutta en pääse editoimaan sysctl.conf tiedostoa, sillä en saa siihen kirjoitusoikeuksia, vaikka olen kirjautunut koneelle pääkäyttäjänä. Tietäisikö joku viisas UBUNTU-mies, miten saan ylläpitäjän kirjoitusoikeudet Linux Mintissä, jotta saan swap-asetuksen muutettua. Koneessani on nyt muistia 8 GB, joten lukema voisi olla pienempikin kuin nykyinen oletusarvo 60.
sudo -i gedit /etc/sysctl.conf
Lainaus käyttäjältä: nm - 04.02.17 - klo:03.59Lainaus käyttäjältä: pikkalle - 03.02.17 - klo:23.27Laitoin Linux Mintin Win-7 käyttöjärjestelmän rinnalle, ja kaikki toimii hienosti. Yritin pienentää Swap-osiota annetun ohjeen mukaan, mutta en pääse editoimaan sysctl.conf tiedostoa, sillä en saa siihen kirjoitusoikeuksia, vaikka olen kirjautunut koneelle pääkäyttäjänä. Tietäisikö joku viisas UBUNTU-mies, miten saan ylläpitäjän kirjoitusoikeudet Linux Mintissä, jotta saan swap-asetuksen muutettua. Koneessani on nyt muistia 8 GB, joten lukema voisi olla pienempikin kuin nykyinen oletusarvo 60.Ubuntussa ja Mintissä asennuksen yhteydessä luotu käyttäjätunnus ei ole pääkäyttäjä eli root, vaan tunnus kuuluu sudo-ryhmään, jolloin voit sudolla suorittaa komentoja roottina.Käynnistä siis editori sudo -i:llä:Koodia: [Valitse]sudo -i gedit /etc/sysctl.confMint 18 käyttää Xediä oletustekstieditorina, joten:sudo -i xed /etc/sysctl.conf
Eikö se gedit pidä asentaa ensin. Sudo apt-get install gedit.
Ei sitä "pidä" asentaa, kunhan korvaa geditin sillä editorilla mikä käyttiksessä on käytössä.
No jaa semmoiset 300 gigaa niin ei sitä oikein viitsi kauheasti kopsia
Nythän on jännittävä kysymys, että perinteisesti on huomautettu, että koneen ryhtyessä innolla swappaamaan tämän voi huomata ja tehdä jotain asialle, vähintäänkin tallentaa työnsä, mutta jos swappaavasta levystä ei kuulu mitään ääntä ja se on nopea, niin huomaako tämän?
Tekee järjestelmätiedostojen editoinnit nanolla. Se on komentorivipohjainen editori joka löytyy kaikista debian-sukuisista linuxeista. Vakiona. Eikä ole liika vaikea käyttää. Komennot on ctrl+näppäin mikä aikaansaa toiminnon, ja ne on nanossa näkyvissä koko ajan. Kursori siirtyy nuolinäppäimillä kohteeseen. Ei tarvi miettä onko graafinen editori gedit vaiko kate tai mikä lieneekin.
Kyllä varmasti on monellekin, joka ei moiseen näppäinyhdistelmillä toimimiseen ole tottunut aivan ylivoimainen käyttää.
Lainaus käyttäjältä: spark - 06.02.17 - klo:07.30Kyllä varmasti on monellekin, joka ei moiseen näppäinyhdistelmillä toimimiseen ole tottunut aivan ylivoimainen käyttää.No jos ei kahta* näppäinyhdistelmää muista, mikä suurinpiirtein on se mitä editointi nanolla käytännössä vaatii, niin ehkä kannattaa jättää konffitiedostojen editointi muutenkin, ja ne näppäinyhdistelmät on siinä vielä ihan esillä näytön alareunassa kunhan vain muistaa että ^ merkki tarkoittaa ctrl-näppäintä. Eli oikeastaan YKSI muistettava asia. *(ctrl o tallentaa muutokset, ja ctrl x poistuu ohjelmasta)
Lainaus käyttäjältä: JaniAlander - 06.02.17 - klo:14.04Lainaus käyttäjältä: spark - 06.02.17 - klo:07.30Kyllä varmasti on monellekin, joka ei moiseen näppäinyhdistelmillä toimimiseen ole tottunut aivan ylivoimainen käyttää.No jos ei kahta* näppäinyhdistelmää muista, mikä suurinpiirtein on se mitä editointi nanolla käytännössä vaatii, niin ehkä kannattaa jättää konffitiedostojen editointi muutenkin, ja ne näppäinyhdistelmät on siinä vielä ihan esillä näytön alareunassa kunhan vain muistaa että ^ merkki tarkoittaa ctrl-näppäintä. Eli oikeastaan YKSI muistettava asia. *(ctrl o tallentaa muutokset, ja ctrl x poistuu ohjelmasta)Voin kertoa, että isolle osalle jo pelkkä Ctrl+c ja Ctrl+v on aivan tekemätön paikka.
Lainaus käyttäjältä: spark - 06.02.17 - klo:16.22Voin kertoa, että isolle osalle jo pelkkä Ctrl+c ja Ctrl+v on aivan tekemätön paikka.Onneksi aika harvoin tarvitsee lähettää tuota 'Ctrl+c' (mikä se signaali tarkalleen ottaen on, joku kill kuitenkin) ja 'Ctrl+v' en edes muista milloin tai mihin moista tarvinnut...
Voin kertoa, että isolle osalle jo pelkkä Ctrl+c ja Ctrl+v on aivan tekemätön paikka.
Lainaus käyttäjältä: jekku - 07.02.17 - klo:10.46Lainaus käyttäjältä: spark - 06.02.17 - klo:16.22Voin kertoa, että isolle osalle jo pelkkä Ctrl+c ja Ctrl+v on aivan tekemätön paikka.Onneksi aika harvoin tarvitsee lähettää tuota 'Ctrl+c' (mikä se signaali tarkalleen ottaen on, joku kill kuitenkin) ja 'Ctrl+v' en edes muista milloin tai mihin moista tarvinnut...Ctrl+c lähettää SIGINT-signaalin päätteessä. Mutta spark taisi tarkoittaa kopiointia ja liittämistä Windowsia/Mac OS:ää mukailevissa graafisissa ympäristöissä.
Lainaus käyttäjältä: nm - 07.02.17 - klo:11.49Ctrl+c lähettää SIGINT-signaalin päätteessä. Mutta spark taisi tarkoittaa kopiointia ja liittämistä Windowsia/Mac OS:ää mukailevissa graafisissa ympäristöissä. Toki myös Ubuntussa.
Ctrl+c lähettää SIGINT-signaalin päätteessä. Mutta spark taisi tarkoittaa kopiointia ja liittämistä Windowsia/Mac OS:ää mukailevissa graafisissa ympäristöissä.