Kirjoittaja Aihe: Mitä musiikkisoitinta käytätte?  (Luettu 24044 kertaa)

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« : 15.02.16 - klo:11.56 »
Viime vuodet ovat olleet Spotifyn, Youtuben ynnä muiden pilvipalveluiden juhlaa, ja musiikin kuuntelukin on siirtynyt aika vahvasti niihin. Havahduin asiaan viime viikonloppuna pohtiessani kaverin kanssa, mikähän mahtaisi olla hyvä musiikkisoitin tietokoneelle. Siis sellainen, joka soittaa ogg- tai flac- tai vastaavia tiedostoja.

Muutama vuosi takaperin käyttelin Amarokia, jonka silloinen versio oli mielestäni erinomainen musiikkisoitin monipuolisuutensa, saumattoman toiston ja täyteen ahdettujen ominaisuuksiensa vuoksi. Myöhemmin siirryin kevyempään soittimeen, nimeltä cmus. Kuitenkin nämä internet- ja pilviviritelmät ovat kokonaan lopettaneet erillisten soittimien käyttöni.

Vieläkö foorumin käyttäjät ajavat perinteisellä musiikkisoittimella, ja mitä käytätte? Osa ihmisistä vannoo 90-luvun lopun WinAmpin tyyppisten soittimien nimiin, itse olen yleensä ollut enemmän musiikkikirjasto-keskisen soittimen ystävä, jossa musiikki järjestetään artistien, albumien ym. perusteella.

Kertokaa kokemuksianne, ehkäpä keskustelun myötä itsekin löytäisin taas jonkun fiksun musasoittimen, etten olisi vain pilvipalvelujen vaihtuvien katalogien armoilla.
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #1 : 15.02.16 - klo:12.38 »
Pilvipalvelut tai suoratoistohommelit ei oo vielä uinu omaan elämään, luotan mp3-varastooni joka on kertyny aikamoiseksi 15 vuoden aikana. Jos jotain ei satu löytymään omasta "hyllystä" niin tsekkaan biisin youtubesta. Mutta joo, qmmp on ollu jo pitkään se perustavaa laatua oleva soitin omassa käytössä:
http://qmmp.ylsoftware.com/
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

_Pete_

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1845
  • Fufufuuffuuu
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #2 : 15.02.16 - klo:13.24 »
Muutama vuosi takaperin käyttelin Amarokia, jonka silloinen versio oli mielestäni erinomainen musiikkisoitin monipuolisuutensa, saumattoman toiston ja täyteen ahdettujen ominaisuuksiensa vuoksi. Myöhemmin siirryin kevyempään soittimeen, nimeltä cmus. Kuitenkin nämä internet- ja pilviviritelmät ovat kokonaan lopettaneet erillisten soittimien käyttöni.

Käytän Amaroksta tehtyä forkkia: Clementine -> https://www.clementine-player.org/


Lepotila zZ

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 347
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #3 : 15.02.16 - klo:13.26 »
Audacious. Kevyt soitin, jota ainakin itse käytän ilman minkäänlaisia musiikkikirjasto-toimintoja. Musiikkikirjastoani selailen mieluiten tiedostoselaimella: ei tarvitse skannailla muutosten jälkeen ja 100% yhdenmukaiset ja toimivat tagit eivät ole vaatimuksena.

Audaciousissa on hienona lisänä crossfeed-toiminto, joka on hyvä vanhempaa musiikkia kuulokkeilla kuunteleville. (Lisäksi käytän ripauksen verrani "extra stereo" efektiä.) Audaciouksen tukee todella monia koodekkeja. Soittaa jopa SID-tiedostoja (C64).

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #4 : 15.02.16 - klo:13.28 »
Nykyään tulee oltua käytännössä käyttisten oletussoftien varassa. Eli Linuxissa lähinnä Rhythmbox, Clementine tai Amarok. Windowsissa taas pärjännyt ihan sen omalla mediaplayerilla.

Mutta noita ei tule käytännössä käytettyä enää lainkaan. Kaikki musiikki toistuu nykyään itsellä Spotifyn kautta, se kun on toiminut jo pitkään myös paikallisten musatiedostojen kanssa ja yhdistänyt mukavasti suoratoiston ja kourallisen omia varastoja, joita ei satu löytyyn Spotifyn kirjastoista suoraan. Premium tilin kanssa ei ole tarvinut myöskään murehtia nettiyhteydestä offline-tilan takia. Myöskään joskus vastaan tulleet hetkittäiset poistumiset joiltain artisteilta ei ole haitannut itseäni paljoa, kun pääsoittolista taitaa sisältää tällä hetkellä +100h toistettavia biisejä ja biisit tuntuu tulevan aina jossain vaiheessa takaisin näkyville (varmaan jotain lisenssin uusimis juttuja tms?).

Niin ja Spotify on ollut loistava itselle kun on multiplatform softa. Biisit toistuu kodin lisäksi puhelimella BT:n kautta autossa. Suurin plussa soittolistojen synkkauksesta laitteiden välillä.

Vielä aiheesta niin Windowsissa tuli aikoinaan käytettyä paljon foobaria.

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2624
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #5 : 15.02.16 - klo:17.00 »
mplayer on minun suosikkini. Tosin yhdessä raspberryssä se menee joskus juntturaan jos pitkään pausella (space).
Parasta tuossa on komentorivikontrolli, helppo säätää ääntä ja pistää tauolle.

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #6 : 15.02.16 - klo:18.37 »
Minä luotan VLC:hen, joskus käytän Parolea tai Xineä tai Rhytmboxia. Pojilllamme on Windows7-pelikoneissa myös VLC.

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2644
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #7 : 15.02.16 - klo:19.52 »
Amarok on ollut käytössä jo KDE 3 työpöydällä. Pari kertaa on mennyt tietokanta uusiksi. Nykyset
tilastot alkaa kesäkuusta 2012. Nyt tietokannassa muutama levy joka ei "päivity" soiton jälkeen.
Aikoinaan kun Amarok käytti sqliten tietokantaa sitä oli helppo selata sqlitebrowserilla. Mysql
tietokantaa en ole yrittänyt korjata. Tekisi mieli päästä tuosta Mysql riippuvuudesta eroon ja
vaihtaa johonkin kevyempään. Amarok 1.4 oli suosikkini pitkään ja harmittaa kun sitä ei voi
enää käyttää. Luovuin siitä kun systeemi vaihtui 64 bittiseksi ja KDE 3 tuki oli loppunut. Siirto
uudelle koneelle olisi ollut mahdoton.

En noita pilviä ymmärrä. Tubesta kuuntelen joskus jonkun pätkän. Yllättävästi
siellä on harvinaisuuksiakin. Spotifystä uupuu paljon suomalaista musiikkia. Joitakin
nuoruuteni suosikkeja ei ole vieläkään pistetty CD-formaattiin ja niitä on hankala
löytää.

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #8 : 16.02.16 - klo:15.17 »
Kiitoksia vastailleille! Latasin sitten eilen iltapuhteen ratoksi noin 20 musiikkisoitinta. Lähteenä ovat siis Ubuntun 14.04 -pakettivarastot. Käyn niitä tähän vähän läpi kaikkien iloksi ja harmiksi:

Amarok (2.8 )
Suosikkini vuosien takaa. Tuntuu hieman sekavalta ja muoviselta. Toimintojen määrä ällistyttää edelleen. Samoin pidän siitä, että soittolista on näyttävästi esillä, ja siitä on helppo poistaa/lisätä musiikkia. Jos hieman totuttelisi, tästä saattaisi tulla hyvä kaveri musiikin kuunteluun. Kuitenkin osa toiminnoista kuten Wikipedia ja lyriikat eivät tunnu toimivan. Ohjelman perusnäkymä on myös mielestäni hieman eksyneen oloinen, ikäänkuin tekijät eivät olisi osanneet päättää, mihin käyttäjän huomio pitää kiinnittää. Harmi! Musiikkikirjasto on vain yksi palsta reunassa, joten siihen on hankala saada otetta.

Clementine
Tämä on Amarok-forkki. Yhdenmukaisuudet ovat selvät: ohjelmassa on huima määrä erilaisia toimintoja. Tällä pääsisi Spotifyyn ja useisiin muihinkin kuviteltavissa oleviin verkkopalveluihin. Keskeisessä osassa ruutua on soittolista, johon kootaan kuunneltavaa materiaalia oman maun mukaan. Ohjelma tuntuu vakaalta ja näpsäkältä. Myös tässä musiikkikirjasto on vain yksi palsta reunassa. Itse kaipaisin kyllä hieman monipuolisempaa mahdollisuutta käydä kirjastoa kunnolla läpi.

Exaile
Tämäkin soitin on samasta puusta kuin Clementine ja Amarok: musakirjasto reunassa yhdellä palstalla, ja Clementinen tapaan näkymää hallitsee soittolista, jonka voi koota musakirjaston aarteista. Kahteen aiempaan verrattuna suppeampi ja karumpi.

Guayadeque Music Player
Kylläpäs pakettivarastoissa onkin monta soitinta! Käyttöliittymältään lähinnä iTunesia muistuttava, käyttötuntumaltaan itse asiassa ihan mukavan oloinen soitin. Pääosassa on musiikkikirjasto, jota voi rajata tekemällä siihen hakuja.  Allekirjoittaneella kuitenkin musiikki katkeili, joten testaaminen jäi siihen.

gmusicbrowser:
Kisan yllättäjä ehdottomasti. Nopeatoiminen, konstailematon ja silti monipuolinen. Käyttöliittymiä ohjelmalle on kymmenkunta, mutta kaikki niistä tuntuvat vähän hiomattomilta. Ylipäätään ohjelmassa napit tuntuvat olevan vähän satunnaisessa järjestyksessä, ja valikoissa on jokaisessa vähän sitä sun tätä. Käyttöliittymää hiomalla ja selkiyttämällä tässä voisi olla yllättävä voittaja tai ainakin selkeä haastaja: ohjelmasta löytyy soittolista, monipuoliset mahdollisuudet hallita kirjastoa ja myös näpsäköitä toimintoja kirjaston tiedostojen kohentelemiseen.

Banshee
Tätäkin olen joskus muutaman kuukauden ajan käyttänyt soittimenani. Nyt se kuitenkin kaatuu välittömästi. En tarkemmin selvittänyt, missä vika.

Bluemindo
Tällaisesta soittimesta en ole koskaan kuullutkaan! Tämäkin pohjaa kirjasto+soittolista -yhdistelmään, kuten Amarok, Clementine ja Exaile. Vaikuttaa hyvin simppeliltä ja konstailemattomalta.

Gnome Music
Aiemmin Gnomen oletussoitin oli Rhythmbox. Nyt ovat siirtyneet tällaiseen, jossa pääosassa ovat kuvat levynkansista ja artisteista. Vaikuttaa yksinkertaiselta ja aika visuaaliselta. Koska itse en etsi soitinta, joka pohjautuu levynkansien selailuun, jäi testaaminen siihen. Merkillepantavaa on, että soitin varmaan soveltuisi kosketusnäytöille. Joiltain osin tuntui mutkikkaalta/hankalalta käyttää hiirellä+näppäimillä.

Musique
Tällainenkin tuli testattua. Vaikuttaa samantyyppiseltä kuin Gnome Music, mutta on nopeampi, ja myös hakee albuminkannet omatoimisesti netistä/jostain. Enemmän toimintoja, vähän rumempi ulkoasu.

QMMP
Kokeilin kun kehuttiin, ja pakko sanoa, että erinomainen soitin kenelle tahansa, joka haluaa Winamp-tyyppisen käyttökokemuksen. Soitin näyttää työpöydällä erittäin hyvältä, ja on selkeä: play, pause, stop, edellinen, seuraava, shuffle ja repeat. Mitä muuta ihminen tarvitsee? Lisäksi WinAmpista tuttu soittolistaikkuna. Sopii kenelle hyvänsä, joka pitää tiedostot kovalevyllä ja kaipaa vain simppeliä soitinta, joka näyttää törkeän hyvältä. Erilaisia ulkoasuja on helppo ladata, ja ne ovat aika laadukkaita.


Yhteenveto:
Vielä ei ole omaan makuun täydellistä kaveria löytynyt. Menestysresepti olisi varmaan Amarokin tai Clementinen monipuolisuus yhdistettynä kunnolliseen musiikkikirjaston selailuun/hallintaan ja QMMP:n ulkoasuihin. Mahtaakohan  jäädä haaveeksi moisen löytyminen?
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2644
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #9 : 16.02.16 - klo:17.19 »
Amarokin uusimmassa lienee Wiki korjattu. Itse en kaipaa Wikiä tai sanoituksia. Tietokanta on minusta monipuolinen. Itsellä näkymä tyylilaji - artisti - levy. Rajaan puuta usein esim. viimesoitto:>01.012015 AND viimesoitto:<01.03.2015 näin saan näkyviin biisit joita en ole kuunnellut liki vuoteen. Dynaamiset soittolistat myös kivoja. Listaan olisit voinut lisätä millä ohjataan. Monella tuki kauko-ohjaimelle tai vaikka kännylle.

Lisättäviä soittimia listalle on esim. XBMC/Kodi (käytän paljon - ohjus kauko-ohjain tai känny). mpd:tä ei kannata unohtaa. On oikeasti laadukas soitin. Quod Libet on myös kokeilemisen arvoinen. Monet poppisoittimet eivät sovi klassisen kuunteluun. Lisää soittimia Audacious, Tomahawk, DeaDBeeF, Nuvola Player, Lollypop, suomalaista alkuperää oleva Cmus, Aqualung, Nightingale, Decibel, MOC, YAROCK. Mainittaan lopuksi vielä speaker-test. Ei varsinainen soitin, mutta sitä voi käyttää vaikka kitaran virittämisen apuna. Listasta uupuu vielä monta esim CD-levyjen toistoon tarkoitettua ohjelmaa.

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #10 : 16.02.16 - klo:17.42 »
Ai niin, Audacious oli ennen qmmp:tä vakkarisoittimena. Mutta Audaciouksen oli ongelmia, mm joskus ääni meni mutelle eikä saanu mutea millään pois yms joitain pikkulapsellisia vikoja. Mielestäin vielä paremman näköinen kuin qmmp.
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #11 : 16.02.16 - klo:19.40 »
Ai niin, aiemmasta listauksesta jäi vielä mainitsematta tuo cmus!

cmus
Tätä soitinta käytin vuoden pari aikanaan. Edelleenkin muistan, miksi: käynnistyy salamannopeasti, ja sisältää helposti selattavan musiikkikirjaston. Cmus ei itse muokkaa tiedostoja lainkaan, joten siinäkin mielessä soitin on turvallinen. Vaikka onkin komentorivipohjainen, silti myös erittäin helppokäyttöinen.
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #12 : 16.02.16 - klo:19.53 »
Missä VLC? Se puuttu listasta.
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2644
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #13 : 16.02.16 - klo:21.12 »

cmus
Tätä soitinta käytin vuoden pari aikanaan. Edelleenkin muistan, miksi: käynnistyy salamannopeasti, ja sisältää helposti selattavan musiikkikirjaston. Cmus ei itse muokkaa tiedostoja lainkaan, joten siinäkin mielessä soitin on turvallinen. Vaikka onkin komentorivipohjainen, silti myös erittäin helppokäyttöinen.
Voisit lisätä sen tuohon listaasi - edit on keksitty. Rasberryssä ja vastaavissa tuollaiset ovat hyviä. Itse olen merkannut musatiedostot vain luku oikeuksin. En pidä ajatuksesta, että joku softa kirjoittelee tageihin jotain tilastodataa ym.

mpd myös hieno softa - kunhan pääsee siittä jyvälle.

VLC osaa toki musiikkia soittaa kuten moni muukin videosoitin. Musiikin toistoon kuitenkin kömpelö jos vertaa musiikkikirjaston selaamiseen sohvalta käsin kauko-ohjain tai känny kädessä. Mahtaako VLC toistaa klassista esim flac & cue tiedosto yhdistelmää. Itselle tärkeää on myös musiikin laatu - ei siis katkoja biisien väliin. Urkukonsertti ja kappaleiden välillä on katko ei kuulosta hyvältä.

juyli

  • Vieras
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #14 : 17.02.16 - klo:20.11 »
mplayer on minun suosikkini. 
Kun täällä ei ole (tyhmää) peukutusta tarjolla, pitään vain laittaa oma mplayer-suosikiksi. Nimenomaan myös kotimaiset radiokanavat kuuntelen sujuvasti mplayer avusteisena.
https://www.linux.fi/wiki/Yle_Areena_ja_El%C3%A4v%C3%A4_arkisto

(Myös monet  muutkin kuten graafiset multimedia-tiedostot). Mplayer on minusta perus multimediasovellutus. Graafiseen ympäristöön toki on tarjolla monia muita sovellutuksia.

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2644
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #15 : 17.02.16 - klo:22.42 »
Mplayer on hieman enemmän kuin musiikkisoitin. Sillä katsoo myös TV-ohjelmia (nauhoitus myös) TV-kortista. Mplayer on todellinen monitaituri, joka toistaa lähes kaiken. Jos pitäisi valita yksi mplayer taitaisi hävitä Kodille, mitä käytän paljon. Riippuvuuksiakaan ei ole ole paljon, joten tehokäyttäjä kääntää tuon lähdekoodista.

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #16 : 18.02.16 - klo:00.14 »
Mplayeria käytin itsekin joskus radiostreamien kuuntelemiseen: se oli näpsäkkä käyttää myös komentoriviltä, ja osasi mukisematta ison joukon tiedostomuotoja.

Musiikin kuunteluun en kuitenkaan ihan niin yksinkertaista soitinta etsi, vaan toimintoja saisi olla kunnolla: enhän minä tekstienkään kirjoittamiseen käydä Geditiä tai Mousepadia, vaikka ne kiistatta ovatkin yksinkertaisia ja jämäköitä editoreja – vaan käytän LibreOfficea, jossa on oikolukua, näpsäkät statistiikat, listoja, otsikoita ja sisennyksiä helposti saatavilla.

Jatkan siis tähän listaustani.

cmus
Tätä soitinta käytin vuoden pari aikanaan. Edelleenkin muistan, miksi: käynnistyy salamannopeasti, ja sisältää helposti selattavan musiikkikirjaston. Cmus ei itse muokkaa tiedostoja lainkaan, joten siinäkin mielessä soitin on turvallinen. Vaikka onkin komentorivipohjainen, silti myös erittäin helppokäyttöinen.

Aqualung
Mukavan yksinkertainen soitin, ikäänkuin Qmmp musiikkikirjastolla lisättynä. Löytyy muutamia ulkoasuja, jotka kaikki ovat rumia ja useimmat myös keskeneräisen oloisia. Musiikkikirjasto on jälleen kerran yksi rullattava puu. Soittolistaan lisääminen tuntuu kuitenkin toimivan näpsäkästi.

Audacious
Softassa on kaksi eri maailmasta tulevaa ulkoasua: WinAmp-tyyppiset ulkoasuteemat tai vaihtoehtoisesti perusharmaa GTK-käyttöliittymä. Erotuksena QMMP:hen löytyy myös alkeellinen musiikkikirjasto – tosin se on voimakkaasti soittolistapohjainen.

DeaDBeeF
Tämäkin soitin on soittolistapohjainen. Kiinnostavaa on, että käyttöliittymän toiminnallisuutta voi muokata erittäin laajasti: melkein minkä tahansa elementin voi vaihtaa toiseksi, ja asettelujen tekeminen on oikeasti insinööritason puuhaa. Käyttökokemus on oletuksena melko sekava, ja toiminnot suppeat.

Decibel Audio Player
Yksinkertainen soitin, joka tuntuu pohjautuvan ennen muuta kansioissa asuvaan musiikkikirjastoon. Kaikki keskeiset toiminnot ovat erillisiä plugineja – myös musiikkikirjastotoiminto. Soittimella on kolme eri ulkoasutilaa: täysimittainen, riisuttu ja pieni.

Nightingale
Mozilla Songbirdistä versioitu musiikkisoitin. Hiottu, Spotifyä/iTunesia muistuttava ulkoasu. Mozilla-tyyliin käyttää paljon HTML-välilehtiä ja nettisivuja. Myös lisäosakauppa löytyy, ja niillä saa varmaan vaikka mitä aikaan. Toiminnot ovat hiotun oloisia ja selkeitä: asiat on yksinkertaista tehdä, ja silti monipuolisuutta löytyy. Toistaa musiikin ohella myös videot, ja sisältää jonkin verran verkkopalvelukytkentöjä (mm. Soundcloud). Koska käyttöliittymä on ilmeisesti XUL-pohjainen, tuntuu se olevan hieman hidas ja jähmeä, ja muistiakin kuluu hieman enemmän kuin muilla soittimilla. Selvästi kuitenkin erittäin hyvä ja tasapainotettu soitin jota kannattaa kokeilla.

Tomahawk
Omaperäisen oloinen soitin. Yhdistää oman musiikkikirjaston Youtubeen ja muihin pilvipalveluihin. Osaa ilmoitella soitettavista kappaleista monipuolisesti, ja löytää myös kavereiden musiikkimaut ja -kirjastot. Ulkoasussa tavoitellaan selvästi omaperäisyyttä, mutta tuntuu hieman keskeneräiseltä ja kömpelöltä. Softaan saa monia eri lisäpalikoita, joilla verkkopalvelut saadaan toimimaan. Toisto on vahvasti kirjastopohjainen: soittojonon muokkaaminen on sangen kömpelöä.


Loppujen lopuksi päädyin harkitsemaan MPD:tä, ja jouduin ojasta allikkoon: kyseiselle ohjelmistolle on kymmenittäin erilaisia edusohjelmia... Testasin niistä kahta, Gnome Music Player Clientiä ja Cantataa. Gnome Music Player Client tuntui hieman suppealta, vaikkakin ihan jämäkältä perusohjelmalta.

Sen sijaan Cantata miellytti: Ohjelma on selkeä, ja siinä Amarokin ja Clementinen laaja toiminnallisuus tuntuu olevan fiksussa paketissa: musiikkikirjastoa voi selailla monipuolisesti, puolet ruudusta täyttää joustavasti muokattava soittolista, ja biiseistä saa napinpainalluksella esille monipuoliset lisätiedot. Lisäksi ohjelma osaa hakea albumien kannet automaattisesti, joten kirjastoa on miellyttävä katsella ja selailla.
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org

XL180

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 192
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #17 : 18.02.16 - klo:10.41 »
Minulla ei nyt käyttämilläni Linux jakeluilla Banshee ole kaatunut.Banshee minulla tuo cd-levyt koneelle.
2X Ubuntu Unity,Mint xfce,Lubuntu,openSUSE xfce.Näiden kautta Banshee toimii täällä hyvin.
Käytössä on kaksi Pro-Ject usb muunninta,jotka soivat parhaiten juuri Bansheen kautta.

Amarokin sain toimiman itselläni hyvin Lubuntulla 64 bittisen koneen kautta.
Ja sen äänet Pro-Ject muuntimen kautta.
Amarokilla on hienoa seurata kappaleiden sanoituksia.Esim.Bob Dylanin lyriikka on aikamoista.

Sensijaan  minulla kaatui kaikki,kun yritin käytellä Kubuntu ja KDE jakeluita.
Nämä KDE sovellukset toimii muillakin Linux jakeluilla ainakin minulla.

Nyt ostin Pro-Ject MaiA nimisen vahvistimen ja sen Usb sisäänmenon kautta soitan Windows 10 64 bit. Groove soitinta.
Cd levyt pitää ensin tuoda koneelle Windows media playerilla.Groovella en ole tässä onnistunut.
Minun korvilleni Groove on parempi,kuin Media player.

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #18 : 18.02.16 - klo:12.01 »
Audacious Linuxissa, QMMP PC-BSD:ssä ja WinAmp Windowsissa.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

fpsg6

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 144
    • Profiili
Vs: Mitä musiikkisoitinta käytätte?
« Vastaus #19 : 18.02.16 - klo:14.01 »
Clementine ja GnomeMPlayer. VLC myös asennettuna.