Työtä sen eteen, että Linuxia ei miellettäisi komentorivipohjaiseksi serverikäyttikseksi ja se houkuttelisi uusia käyttäjiä Linuxin ja Ubuntun pariin.
Komppaan! Normaalille käyttäjälle on pirun tärkeää, että oletusarvot/asetukset on oikeita ja järjestelmä toimii ja tarpeellisten asioiden tekeminen on sujuvaa ja helppoa.
Kaikki erilainen viriviri säätäminen on sitten sen marginaalistakin marginaalisemman nörttiporukan juttuja. Näistä asioista saa päivittäin keskustella tuotekehityksen puolella.
On ihan sama jos suorittamalla tuon 36 kohtaisen ohjeen saat tehtyä jonkun jutun. Kun mä haluan, että laitetaan yksi ruksi ruutuun ja painetaan ok. Kukaan normaali ei ala tekemään mitään 36 kohtaisen ohjeen mukaan, varsinkin kun se, että ymmärtäisi sen ohjeen vaatisi vielä parin viikon lisäopiskelun jostain komentoriveistä, konfiguraatio-tiedostoista jne. Juuri tästä aiheesta avauduinkin tuossa aikaisemmin, että mm. kahden näytön laittaminen käyttöön Nvidian ohjaimella, ei edelleenkään suju mitenkään helposti, kätevästi ja järkevästi. Vaan menee juuri tuohon tunkkaamiseen, missä pitää jotain salakoodeja kaivella sieltä täältä ja katsella pääseekö niillä seuraavalle levelille.
Periaatteessa myös liiallinen ympäristön muokkaaminen on haitta. Koska se johtaa siihen, ettei voida noudattaa mitään yleisiä ohjeita vaan niitä pitäisi ehdottomasti osata soveltaa kyseiseen ympäristöön, joka taas kerran vaatii syvällistä osaamista. Siksi standardoitu ja mahdollisimman selkeä ratkaisu on usein kaikkien kannalta paras ratkaisu.
Itse en tullut jotenkin toimeen Unityn kanssaa, mutta siksi valitsinkin XFCE:n. Lubuntu on todella houkuttava optio jos ja kun asennan koneen joskus uudelleen.
Nimimerkillä: tässä "koneeessa" on 6.10 Gutsy jota on sittemmin päivitelty distribution upgradeilla. - Joka ei ole kyllä ihan ongelmatonta ollut. ;( Matkan varrella melkein kaikki mahdolliset koneen komponentit ovat vaihtuneet. Näppis, näyttö ja koppa & poweri ovat alkuperäisiä. HDD:n tiedot sain siirretty SSD:lle, tekemällä partition resizen ja siitämällä koko partition uudelle levylle ja asentamalla GRUBin uudelleen. Edes SSD:n asennus ei siis vaadi järjestelmän uudelleen asentamista.