Tuosta puuttuu discard ja noatime?
Kyllä ja ei, noatimen käyttö riippuu siitä, tarvitseeko käyttäjä access timeä vai ei ja discardi on varmasti jo käytössä kaikilla joilla on SSD. Paitsi että esim, tuon vanhan koneen emolevyllä se ei taida toimia, kun ei toimi NCQ:kaan. Joskin tästä on ollut myös ristiriitaista tietoa liikenteessä tarvitaanko AHCI tukea vai ei. En jaksanut tuota aihetta selvittää, kun pitäisi olla kaikissa uusissa vehkeissä kunnossa.
Yleisesti tarkoitus oli siis tonkia sellaisia optioita, joita ei ole joka oppaassa. noatime ja discard löytyy jokaisesta ohjeesta.
Etu lähinnä hiljaisuudessa.
Hyvä koppa ja levy niin ei kuulu mitään levystä... Levyissä on hyvin huomattavia eroja, jotkut rutisee kun pistaasipähkinöillä tanssisi ja toisista ei kuulu pihaustakaan.
Firefoxin välimuisti pitäisi jaksaa siirtää myös..
Kuulostaa tosi turhalta. Miksi haluat käyttää file cachea ja laittaa sen sitten muistiin, onhan siellä musiti cache jonka kokoa voi säätää. Onko tässä joku olennainen hyöty miksi tiedostojärjestemä muistiin mapattuna on parempi kuin sovelluksen oma muisti cache?
Mitenkäs tuon trimin toimivuuden voi testata. Sehän nopeuttaa levyä paljon. Muuten levy tulee ajanmittaan hitaaksi. Näin olen ymmärtänyt. Sitten osiointi. 'Partition Alignment' pitää olla kunnossa, jotta kirjoitus sujuu nopeasti.
Trim testaus kiinnostaisi minuakin ja partition alignment on yksi asioista joka on myös mainittu joka paikassa, eli ihan perusteita. Käsittääkseni nykyiset partitiointi softa tekevät tuon joka tapauksessa niin että homma on kohdallaan? Koska partition aloitustarkkuuden määrittelyä on ilmeisesti tahallaan heikennetty, ettet voi määritellä vaikka 512 tavun tarkkuudella mistä partitio alkaa.