Mint:
Jos koneessa on multiboot ja useita partitioita, en suosittelisi Mint:iä. Näyttää siltä, että Mint on tehty liian "helppokäyttöiseksi":
Kun yritin asentaa Mint:iä, se sotki Linux-partition: Linux-partitioni hda3 oli alunperin "primary", ja sen perässä oli extended-letkassa swap-partitio ja useita fat-datapartitioita. Pahuksen Mint muutti Linux-partition logical-tyyppiseksi ja siirsi Extended-letkan kattamaan myös Linuxin. Linux meni siis Logical-partitioon. Lisäksi MInt kutisti Linux-partitiota, koska se erotti tämän loppupäästä swap-partition, vaikka vanha swap-partitio oli jo olemassa. Tuli siis kaksi swappia.
Ei tuo kai ole mikään Mintin ominaisuus, vaan Ubuntusta peräisin?
Keväällä huomasin ainakin Nattyn lisäilevän swappejä automaattipartitioinnissa [Natty 11.04 remasterointi]
Jos kovalevyllä on ennestään käyttöjärjestelmiä, on ainoa oikea tapa käyttää manuaalista partitiointia.
Voi tietenkin olla, että Ubuntukin osaa tämän tempun? Mutta en ole huomannut, koska käytän yleensä manuaalista partitointia asennuksissa?
Yritin itse asiassa asentaa Mint:iä kahteen kertaan. Asennusrutiinin valikossa oli kolme kohtaa:
Ensimmäinen ehdotti olevaa 11.04-partitiota.
Toinen ehdotti koko kovalevyn anastamista.
Kolmas ehdotti manuaalista partitointia
Ekassa asennusyrityksessä käytin Ensimmäistä ehdotusta, ja toisessa asennusyrityksessä manuaalista ehdotusta. Tsekkasin partitointitaulukon vasta kahden yrityksen jälkeen, ja siinä vaiheessa swappeja oli 3 kpl. Alkuperäinen, ja kaksi lisää. Ja Primary-Linux oli muuttunut Logical-Linuxiksi, kuten kerroin aiemmin.