Eipä haittaisi vaikka asennuksessa olisi
mahdollisuus valita joitain pääpiirteittiäisiä kokonaisuuksia (esim. pelikone ei välttämättä tarvitse toimistosoftaa jne..) ohjelmista - menettämättä kuitenkaan mahdollisuutta sallia aloittelijalle suoraviivainen asennus.
KDE ja Gnome ovat kumpikin omalla paikallaan ja kumpaankin leiriin löytyy käyttäjiä - itse käytän Openboxia (jos visuaalisesta selkeydestä puhutaan niin hakkaa edellämainitut 100:0
. Ja mitä noihin teemoihin ja muihin tulee, kivahan se olisi että oletusteemat olisivat houkuttelevat mutta täällä forumeillakin suuri osa käyttäjiä osaa kuitenkin vaihtaa teeman mielensä mukaiseksi eikä sen perusteella tarvitse KDE/Gnome - valintaa tehdä..
Hieman tuo paketinhallinnan 'laajuus' saa aikaan ihailevaa ihmettelyä. Meinaan että jos asennettuani ensin Ubuntun Gnomella, tämän jälkeen Kubuntun ja Xubuntun ja päälle vielä OpenBoxin - miten saisin helpoiten poistettua käyttämättömän Gnomen, KDE:n ja Xubuntun - kuitenkaan poistamatta niitä ohjelmia joita käytän ja jotka ovat myös openboxille tarpeellisia. (ei - tämä ei ollut varsinainen kysymys mutta vaikka yksityisviestiä saa heittää jos tuntee paljoa vastata - yritetään pitää tämä thread siistinä ja otsikon alla.. Ja kyllä, osa on omaa laiskuuttanikin etten ole ottanut selvää..)
Eli suurta määrää paketteja on haaste hallita - päivityssysteemi on kyllä mainio, pisteet siitä.
Laitepuolen haasteet on harmi - olisi kiva (kuten joku aikaisemmin mainitisi) että laitevalmistajat julkaisisivat tietoja vapaammin ja oikeasti saataisiin laitteet pelaamaan kunnolla eikä pelkillä reverse-engineering - ajureilla.. Säästyisi resursseja muuhunkin virittämiseen näiltä reverse-engineeraajilta.
Ja ohjelmapuolella - jos ei välitä siitä, minkä nimisellä ohjelmalla hommia tekee niin melkein mitä vain saa tehdyksi, mitä esim. windowsin maksullisilla ohjelmilla - mutta valitettavasti suuret firmat eivät ole linux - leiriin lähteneet (Adobe/Macromedia ja Apple nyt lähinnä tulee mieleen..)
r