Mietityttää tuo swapin poisto, nopeuttaako se todella ja miten käy jos muistinkäyttö ylittää tuon 512Mt? Hibernate taitaa vaatia tuon 512Mt swappia kuitenkin. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20534.0
Swapin poistaminen yleisesti ottaen vain heikentää järjestelmän suorituskykyä. Jos swappaamista täytyy vähentää, normaalisti pienennetään kernelin swappiness-arvoa.
https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq#Performance%20tuning%20with%20%27%27swappiness%27%27Etupäässä swapin poistolla tavoitellaan SSD-asemaisissa miniläppäreissä kahta asiaa: parannetaan tilan käyttöä pienillä levyillä ja torjutaan riskiä siitä, että levyn kirjoituskerrat tulevat liian aikaisin täyteen ja levy kuolee. Jälkimmäinen seikka on melko kyseenalainen, varmaa kokemusperäistä tietoa nykyisten SSD-levyjen käytännön kestosta ei taida suuremmin olla ja näkemäni valmistajien kestoilmoituksiin perustuvat laskelmat ovat ristiriitaisia. Joka tapauksessa swapin poistaminen voi olla perusteltua, jos haluaa pitää varovaista linjaa levyn keston suhteen.
Kyllä, hibernate kirjoittaa muistin tilan swappiin. Ymmärtääkseni pakattuna, mutta ohje on, että swap olisi ainakin yhtä suuri kuin ram.
Itse käytin pitkään Ubuntu 7.04 konetta ilman swappia, swap-osion sisältäneen levyn rikkouduttua. Kun käytetty muisti alkoi lähestyä rammin määrää (640 Mt), alkoi kiintolevyllä ankara toiminta, jonka syytä ei tullut selvitettyä. Käyttöliittymä meni hyvin tahmeaksi ja jonkin ajan päästä osa ohjelmista sulkeutui ja muistia vapautui. Sen pahempaa seurausta swapittomuudesta ei ollut, enkä usko, että toiminta olisi erilaista uudemmissa Ubuntuissa.
Vaikka swap-osion poistaisi tai jättäisi tekemättä asennuksessa, swappia voi helposti lisätä jälkikäteen tilanteen vaatiessa. Luova ratkaisu on esimerkiksi tehdä muistitikulle tai sd-kortille swap-osio ja ottaa se tarvittaessa käyttöön swapon komennolla. Tai koneen sisäiselle levylle voi luoda swap-
tiedoston - uusi osiointi ei ole välttämätöntä. Pienillä usb-muistitikuilla ei ole nykyään rahallista arvoa, joten sellaisen voi tuskatta uhrata swapille. Luotettavuus ei ehkä ole oikean kiintolevyn tasoa. Itselläni kotipalvelimen swap on ollut vuoden verran pölynimurin kylkiäisenä ilmaiseksi saadulla 128 Mt muistitikulla.
Ilman ongelmia.
512 Mt muistia, ilman swappia, on aika vähän Ubuntun & normaaliohjelmien kanssa. Suosittelen päivittämistä gigaan tai kahteen.
ff3 kyllä alkoi toimimaan paremmin, kun kielsi sille swapin käytön ff3:n asetuksista.
Tarkkoittanet FF3:n cachea eli väliaikaistiedostoja, joka on eri asia kuin järjestelmän swap. Cachen estäminen tietysti vähentää levyn kirjoituskertoja, mikä jälleen auttanee pidentämään levyn elinikää.