Kirjoittaja Aihe: Acer Aspire one -miniläppäri  (Luettu 242497 kertaa)

Melmacian

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 868
  • Ubuntu Hardy
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #40 : 31.07.08 - klo:00.23 »
Apuva! Menin kyseiseen linkkiin ja lueskeli, mutta... Enhän minä ymmärrä Linuxista mittään - eli voisiko joku ystävällisesti suomentaa mitä pitäisi tehdä (vai hilloonko koneelle takaisin Wintuskan). ???
Tuolla asenteella ja motivaatiolla Windows vaan takaisin.


Sori oli pakko :) Mutta aloita ennemin vaikka kysymällä mihin homma tyssää. Ei sinua varten kukaan rupea huvikseen koko ohjeita suomentamaan ja vääntämään rautalangasta.
« Viimeksi muokattu: 31.07.08 - klo:00.29 kirjoittanut Melmac »

rhino

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 229
  • Windows♥SUSE♥Ubuntu♥etc
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #41 : 31.07.08 - klo:19.53 »
Menin myös ostamaan tuon Acer Aspire Onen, ja kokemuksia & kommentteja edellisiin :

Näyttö on hyvä, wlan toimii, näppäimistö kans suht hyvä - muuten paitsi ks. tosi paha ongelma mainittuna alempana tässä!
Hiirilevy on käytännössä erittäin huono, KOSKA kapeat napit sivuilla (eikä alla kuten normaalisti ja myös Asuksen Eee PCssä on) ja niiden ja hiirilevyn välissä ei mitään kunnon tuntumaa, eli sormi liukuu hiirilevyn ja nappien yli tosi helposti, etenkin kun ne ovat tosi kapeat, tai kun hiirinappeja painaa sormi osuu hiirilevylle ja kohdistin sitten viuhuu näytöllä jonnekin ...

Konetta myydään täällä skandinäppiksellä, mutta kun sen ottaa käyttöön, on käyttis jenkkinäppiksin, eikä mukana mitään ohjetta asian korjaamiseksi. Mielestäni aika törkeää koneelta, jonka käyttöönoton jälkeen näppäimistö ei tuota skandi/erikoismerkkinäppäimien osalta sitä mitä niissä lukee :D eikä asiasta ole mitään ohjelappusta mukana!!! Joku jolle linuxin ohjeitten etsiminen netistä ei ole tuttua, on varmasti aika sormi suussa ja soittaa heti alkajaisiksi huoltonumeroon...
Tapoja asian kuntoonlaittamiseen on kylläkin ainakin kolme, erään tuen ja foorumeitten mukaan, mutta Acerin tuen neuvo korjata se näin :

1) Paina Alt+F2 näppäinyhdistelmää.
2) Kirjoita ruudulle ilmestyvälle komentokehoiteriville: terminal
3) Kirjoita terminaalissa komento: echo "setxkbmap fi" >> .bash_profile
4) Käynnistä kone uudelleen tämän jälkeen

Huom. Heittomerkki tulee kun painaa Shift+ä näppäinyhdistelmää ja _ tulee kun painaa +:aa.


Itselläni kone muodostunut ongelmalliseksi näppäimistön osalta : tekstiä kirjoiteltaessa ja vaikka peukut tai sormet tai mikään ei kosketa hiiriohjauslevyyn, usein kohdistin liikkuu näytöllä, jopa maalaa kirjoitettua tekstiä ja sitten seuraava painallus vie tekstiä taivaan tuuliin. Epäilen että joko koneen rakenteessa on jotain ongelmaa, eli näppäimistöpainallukset reagoivat jotenkin hiiriohjauslevyyn; tai sitten jossain softaosassa mättää jokin. Kone meni huoltoon tuosta tsekattavaksi, ja jos eivät jotain tee, vaadin kaupan perumista!!!

Koneen pakettienhallinta, siis ohjelmien poisto / asennus erittäin VAARALLINEN : menin poistamaan koneeseen asennettuja lukuisia aasialaisten ja itseni osaamattomien kielten kielipaketteja ... ja kas, niiden poisto poistikin samalla firefoxin(eng!), xfce-osia ja paljon muuta ja kone vaati sen jälkeen uudelleenasennuksen mukana olleelta palautus-dvd:ltä (joka muuten vaatii sen lisäksi >1gb usb-muistitikun, mieluiten vähintään 2gb, jolle toisella dvd-aseman sisältävällä koneella palautusdvd:n sisältö on ensin siirrettävä...)
Jos siis yrität poistaa pakettienhallinnalla jotain, katso tarkkaan siinä tulevaa pakettiriippuvuuksien klikattavaa infokohtaa, mitä kaikkea siellä on lueteltu sen poistavan samalla ...
Koneessa olevan OpenOfficen suomeksi toimimaan saamisen osalta, koneessa ei ole asennettuna Voikko-tarkistus/tavutus-osaa, ja jos sen valitsee pakettienhallinnasta asentumaan, tulee sieltä jostain syystä koneessa olevan OpenOffice2.3n kanssa yhteensopimaton Voikon 2.2-versio (pitää olla 2.1) eli ei asennuksen jälkeen näy OpenOfficessa. Joten etsi tuo oikea versio jostain muualta, vaikka Funetin ftp-fedora-palvelusta.

Koneessa on kyllä sovelluksia koko joukko valmiina ja niitä saa asennettua helposti pakettienhallinnasta (lisää poista ohjelmistoja) vaikka mitä. Valmiina on jo Firefox-selain, OpenOffice, messenger, sähköposti, kuvien ja videoiden katseluun ja musiikin soittamiseen tosi näppärän oloiset mediasovellukset, jotka myös toimivat.

Tehoa koneessa tuntuu riittävän ja siihen saa lisättyä max 1gb muistia (netistä löytyvin ohjein tai huollossa koneen kotelon avaamalla, näppiksen irrottamalla ja sisuksia tonkimalla) tarvittaessa.

Kone käynnistyy linuxilla tosi nopsasti reilussa 10 sekassa eli voi oikeasti käyttää esim. bussimatkalla. Akku kestänee noin 2 tuntia, mutta alle satasella saa 6 tuntia kestävän tehokkaamman akun sitten jos tarvitsee.

Acerin tukisivusto on olematon. Kohtalaisen hyvä käyttäjäfoorumi löytyy
http://www.aspireoneuser.com/
(ks oik. ylhäältä forumit)
http://www.aspireoneuser.com/forum/viewforum.php?f=1&sid=07eea7b29d9cd7312b8b07a59f672fe6



Edellä tässä keskustelussa oleviin :

"Terminaali löytyy My documents -> File -> terminal" & "Myös "Alt+F2" ->Terminal"
Ja fiksumpi saa tuon [Crtl]+[Alt]+[t]   :D


Netissä on lukuisia testejä, joissa Asuksen Eee PC:ssä 900-malliin asti oleva Intelin Celeron on todettu vähintään yhtä ja jopa tehokkaammaksikin kuin Intelin uudempi Atom-suoritin, mikä tuossa Acerissa on. Eli niillä ei eroa.

Asuksen Eee PC:stä on tullut nyt myyntiin 900-malli, samalla hinnalla, missä on valmiina 1gb keskusmuistia (Acerissa 0,5gb) ja 16gb flash-levy (Acerissa 8gb). Ja koska Asuksen konetta on paljon enemmän maailmalla, löytyy siihen paljon enempi virittely / asennus / tuki -ohjeita.


Ubuntulla on aina (jostain kumman syystä) wlanilla ongelmia, se on Ubuntun krooninen tauti :D
Tuossa Acer Aspire Onessa olevalla Linpux Linuxilla (fedora8-pohjainen) wlan toimii kyllä heti kuin unelma, kunhan huomaa :
"Hyvin se wlanikin pelittää kun tajusi laittaa wlanin myös päälle masiinan edessä oik. olevasta switchistä (valot ei toimi, on päällä tai ei)"
Kyllä siinä valo palaa silloin kun se päällä on - jos omassasi ei, se on rikki.


Summa summarum : aluksi, ainakin Asuksen Eee PC 700/701:hin verrattuna (joissa 7" näyttö, Acerissa 8,9") tämä Acerin mini tuntui hyvältä ja peremmalta ... mutta tilanteen muuttuessa, Asuksen 900/901-mallien myötä (myös 8,9" näyttö, isompi muisti) ja käyttökokemusten myötä alkoi vanha totuus Acerien heikkoudesta ja huonosta rakenteesta paljastua - tätä mieltä ainakin olen.
« Viimeksi muokattu: 31.07.08 - klo:20.05 kirjoittanut rhino »
rhino=sarvikuono (zulu nkombe/ubejane, swahili kifaru) Etelä-Afrikassakin uhanalainen, ahdistelijoilleen ärhäkkä otus.
ZULU http://www.codezulu.com/isizulu.asp  SWAHILI http://www.pbs.org/wonders/Episodes/Epi2/2_cult1a.htm
NO MORE BLACK≠WHITE, http://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid IS PAST

jurkki

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 48
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #42 : 31.07.08 - klo:20.05 »
tuossa bootchartin generoima kuva jos ketä kiinnostaa


rob

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 234
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #43 : 01.08.08 - klo:14.31 »
No niin nyt on ubuntu netbook remix asennettu, ihan kätevä kun käyttelee tuota touchpadia. Mielestäni ubuntu pyörii ihan mallikkaasti tässä (tosin selaimeksi valitsin epiphanyn). tuota wlanin ajuria en saanut pelaamaan, se on ainoa asia joka harmittaa. mutta onneksi sain tuon huawein usb tikun heti pelaamaan:)

ps. jurkki ootko jotenkin viritellyt tuota kun mulla menee 35s tuo buuttaus? ja itsekkin jo poistelin turhaan käynnistyviä palveluja.

edit: koneen oma wlan kortti saatu pelaamaan ;D
« Viimeksi muokattu: 07.08.08 - klo:11.49 kirjoittanut rob »

rhino

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 229
  • Windows♥SUSE♥Ubuntu♥etc
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #44 : 03.08.08 - klo:00.22 »
(muokattu 4.8.2008! : wlanin asennuksen jälkeistä käyttöä ...)

Koneessa tulleen Linpusin kanssa näppisongelma ratkesi sillä kun käyttöönottoasennuksen jälkeen määritteli heti esin fi-näppiksen (ks. edeltä) ja sitten vasta haki LiveUpdatella päivitykset.

 - - -

Mutta kyllästyin jo tuohon Linpusiin (kernelin käännöskirjastoja tuntui olevan vaikea saada ... yms) ja asensin koneeseen Ubuntu 8.04.1 :n tällä ohjeella :

https://help.ubuntu.com/community/AspireOne

Tuosta ohjeesta hieman poiketen Wlanin osalta homma tuntui toimivan näin :

- alussa tietty varmistus että kääntämiseen tarvittavat romppeet asennettu eli
  sudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)
- sitten
  mkdir wlan
  cd wlan
  wget http://snapshots.madwifi.org/madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  tar xzvf madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  cd madwifi-hal-0.10.5.6-r3816-20080801        (huom! tuo kansionimen loppu vaihtuu koska paketti tuotetaan päivittäin!!)
  make
  sudo make install
  sudo modprobe ath_pci
  sudo echo ath_pci >> /etc/modules     (lisätään käynnistyksessä mukaanliitettäviin)

  koneen buuttaus

  sitten koneen etuoikeassa reunassa olevan wlan-kytkimen kytkemistä (etenkään kun siihen ei valoa tule Ubuntulla!) ei kannata käyttää,
  vaan klikata yläpalkin verkkokuvaketta hiiren oikealla 2painikkeella ja täpätä verkko ja langaton verkko päälle (tai pois, tarpeen mukaan).
  päälle / pois -täppäämisen vaikutusta kannattaa odottaa vähän aikaa. ja tuntui säilyvän valinta konetta buutatessakin.
  ja kun alkaa toimimaan, saa lähistön langattomat verkot näkymään ja voi valita niistä, tai mikä Ubuntulla monesti varmempaa,
  valita niiden alta seuraava valikkokohta ja määritellä wlan-verkko itse (tarkkana vaan valita suojaustapavalinta oikein, on yleensä se
  WPA-PSK personal  (ei siis mitään personal2/enteprise2 tms)

sitten tosiaan jokaisen uuden kernel-päivityksen jälkeen uusiksi tämä wlan-ajurin kääntämistouhu :

voipi ladata uudelleen sen päiväiset ajurit
  cd wlan
  wget http://snapshots.madwifi.org/madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  tar xzvf madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  cd madwifi-hal-0.10.5.6-r3816-20080801        (huom! tuo kansionimen loppu vaihtuu koska paketti tuotetaan päivittäin!!)
  make clean
  make
  sudo make install
  sudo modprobe ath_pci

 ----------------------------------

Asensin samalla myös 1 gb lisämuistin, koneessa olevan 0,5gb muistin lisäksi.
Huvittavaa se että jos koneen pohjaan olisi viitsitty laittaa läppä kohtaan mihin muisti laitetaan, ei tarvitsisi irroittaa näppistä, irroittaa kantta ja emolevyn suojapeltiä, eikä irroittaa emolevyä, jotta muistin saa lisättyä - noin parikymmentä ruuvia pitää ruuvailla irti ja irroitella liitäntäkaapeleita yms. Tyhmästä ajateltu Acerilta!!!

Kuvallinen ohje hommasta :

http://s344.photobucket.com/albums/p322/bb320/

(kaapelit lähtevät irti leveämpien osalta kääntämällä liittimessä oleva lukitusreuna ylös, tai sitten vetämällä liitinpää irti; ruuvit tarvitsevat pienen ristipääruuvarin, joukossa myös ainakin yksi erikokoisen ristipään ruuvi. Ja muistatte varmaan ettei koneen takuu korvaa muistin itse-lisäys-asennuksessa mahdollisesti aiheutettua vikaa koneeseen. Piirien koskettelussa staattisen sähkön kanssa ja niitten ruuveja ruuvareilla yms tökkimisen varomisessa on oltava piirien kanssa tosi tarkkana! ettei käy huonosti ja kone vahingoitu! :D)

Mutta : muistin lisäys kannattaa. Ja tuo 1 gb (eli -> 1,5 gb) on maksimimuisti koneeseen. Muisti on oltava 533MHz DDR2 SODIMmiä - eli kannatta luottaa Kingstonin tälle koneelle sopivaan muistiin ... :D tuo giga maksaa tällä hetkellä noin 24 euroa ( :
« Viimeksi muokattu: 05.08.08 - klo:00.28 kirjoittanut rhino »
rhino=sarvikuono (zulu nkombe/ubejane, swahili kifaru) Etelä-Afrikassakin uhanalainen, ahdistelijoilleen ärhäkkä otus.
ZULU http://www.codezulu.com/isizulu.asp  SWAHILI http://www.pbs.org/wonders/Episodes/Epi2/2_cult1a.htm
NO MORE BLACK≠WHITE, http://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid IS PAST

speedysaabas

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #45 : 03.08.08 - klo:01.58 »
Itsellekin tuli kyseinen acerin 1 ostettua noin viikko sitten, tähän menessä negatiivisimmat asiat ovat olleet alkuperäinen linpus, joka sai väistyä ubuntun tieltä jo ensinmäisenä iltana. Toinen asia on kyseisen värkin tuuletin, joka ei ilmeisesti ole ollut kenelläkään tarpeeksi äänetön, tiiä sitten onko se jokaisen yksilön ongelma tai ei, mutta ainakin itsellä ylimääräinen ääni tuulettimesta hiljeni, kun  konetta piti tietystä kohtaa kiinni tai sitten sylissä pitää tietyssä asennosa. Jolloin ei kyseistä tuuletinta oikeastaan edes kuule. Mitä itse koneeseen tulee niin sen näyttö on loistava, tai pikemminkin häikäsevän hyvä hintaisekseen. Mitä videon toistoa wlan:in yli tuossa olen testaillut niin normaalit xvidit sekä DTV tallennukset ovat toistuneet hyvin ja ilman pätkimisiä. Jos keräisin omia plussia ja miinuksia niin plussiksi itse tähän mennessä sanoisin koneen näytön ja yleisen ilmeen koneesta. Negatiiviselle puolelle pitää laittaa tuulettimen älämölö tietyin varauksin ja alkuperäinen käyttiksen rajoittenuus perus asetuksilla.

Mitä itse ubuntuun ja sen käyttöön tulee niin, se toimii loistavasti kyseisessä värkissä. Acerinonen foorumin ohjeitten mukaan asennettu käyttis toimii loistavasti. Compizin avulle saa virtuaali työpöydistä täyden hyödyn irti normaalissa työpöytä käytössä. Tiedä sitten nopeittaisko lisämuistin asennus kyseiseen värkkiä, mutta nyt aluksi pitää pysyä alkuperäisessä. T: SS

Stanner

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 203
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #46 : 03.08.08 - klo:12.53 »
Huomasin muuten, että firefox2 pyörii onessa huomattavasti paremmin kuin firefox3. Kannattaa kokeilla. Onneksi sen saa vielä ubuntun pakettivarastoista.

Wezku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #47 : 03.08.08 - klo:15.43 »
Moi!
Mullekkin ilmesty tollanen Acer aspire one tuolta kaupan hyllyltä pöytään tossa pari päivää sitten, ja rupesin nyt asentamaan siihen Ubuntua kun ei toi Linpus oikein ollut mulle sopiva. Tässä asennellessa on vaan tullut yksi ongelma: kun yritän asentaa Ubuntua Oneen, pysähtyy aina "asennusprosessi" 22% kohdalle ja tilttaa täysin. Onko muilla ollut samaa ongelmaa/ mitä tehdä?

Stanner

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 203
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #48 : 03.08.08 - klo:15.57 »
Itselläni ainakin asentui ilman ongelmia. Kannattaa tosin sitten huomata, että asennusprosessi kestää kauan. Itsellä meni jotain 1h15min. Oletko varma, että jämähtää? Jos se vaan kestää?

Tuplanolla

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1420
  • Reg. Linux user #423604
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #49 : 03.08.08 - klo:16.07 »
Asensin samalla myös 1 gb lisämuistin, koneessa olevan 0,5gb muistin lisäksi.
Huvittavaa se että jos koneen pohjaan olisi viitsitty laittaa läppä kähtaan mihin muisti laitetaan, ei tarvitsisi irroittaa näppistä, irroittaa kantta ja emolevyn suojapeltiä, eikä irroittaa emolevyä, jotta muistin saa lisättyä - noin parikymmentä ruuvia pitää ruuvailla irti ja irroitella liitäntäkaapeleita yms. Tyhmästä ajateltu Acerilta!!!

Kuvallinen ohje hommasta :

http://s344.photobucket.com/albums/p322/bb320/

(kaapelit lähtevät irti leveämpien osalta kääntämällä liittimessä oleva lukitusreuna ylös, tai sitten vetämällä liitin)

Mutta : muistin lisäys kannattaa. Ja tuo 1 gb (eli -> 1,5 gb) on maksimimuisti koneeseen. Muisti on oltava 533MHz DDR2 SODIMmiä - eli kannatta luottaa Kingstonin tälle koneelle sopivaan muistiin ... :D tuo giga maksaa tällä hetkellä noin 24 euroa ( :
Mut mikäs toi tossa on?
http://www.aijaa.com/v.php?i=2455504.jpg
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa!

Wezku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #50 : 03.08.08 - klo:16.09 »
Joo, mulla meni vähän kauemmin :) pistin tuon asentumaan ennen ostosreissua, ja kun tulin takaisin n. 4 h kuluttua, asennus jumitti 22%:ssa kohdassa kopioidaan tiedostoja... Nyt pistin asentumaan uusiksi ja se on ollut tuossa latautumassa 30-40 minuuttia ja taas se on kohdassa 22%  :-\

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #51 : 03.08.08 - klo:16.33 »
Joo, mulla meni vähän kauemmin :) pistin tuon asentumaan ennen ostosreissua, ja kun tulin takaisin n. 4 h kuluttua, asennus jumitti 22%:ssa kohdassa kopioidaan tiedostoja... Nyt pistin asentumaan uusiksi ja se on ollut tuossa latautumassa 30-40 minuuttia ja taas se on kohdassa 22%  :-\
Voisin melkein lyödä vetoa, että joko image minkä olet ladannut on virheellinen tai polttamasi levy. Kokeile tehdä levyn tarkistus ennen asennusta, pitäisi löytyä päävalikosta kun käynnistää koneen

Wezku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #52 : 03.08.08 - klo:19.17 »
Tarkistin levyn eikä löytynyt mitään ongelmaa...

Wezku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #53 : 03.08.08 - klo:19.57 »
Kokeilempa asentaa Ubuntun uudelleen ->  Kun kysytään tuota kuinka haluat osioida levyn? niin mikä niistä kuuluu ottaa? Että teen varmasti oikein, ainakin tälläkertaa  :). Vaihtoehdothan on:
Opastettu - muuta osion SCSI2 ...
Ohjattu - Käytä koko levyä
Osioi itse

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #54 : 03.08.08 - klo:20.00 »
Itse valitsin eee:llä osioinnin itse ja tein vastoin ohjeita pienen swappiosion jos muisti sattuu jossain välissä loppumaan. Laitoin vain swappiness arvon minimiin, niin swappia ei turhaan käytetä.

Wezku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #55 : 03.08.08 - klo:20.13 »
Taas kysymyksiä :)
Oon aika huono näittan koneitten kanssa (jos ette vielä tajunneet) niin jos otan sen osioi itse tulee lisää vaihtoehtoja

/dev/sda
   /dev/sda1   ext3
   /dev/sda6   ext3
   /dev/sda7   swap
   /dev/sda5   swap
/dev/sdb
   /dev/sdb1   fat16

Kun jonkun noista valitsee niin tulee vaihtoehdot Muokkaa osiota ja Poista osio.
Mitä mun pitää tehdä, ettei toi laite räjähdä? :)
Jos joku pystyy autaamaan onegelmassani jälleen olen tosi kiitollinen :D

rob

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 234
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #56 : 03.08.08 - klo:20.16 »
Koneessa tulleen Linpusin kanssa näppisongelma ratkesi sillä kun käyttöönottoasennuksen jälkeen määritteli heti esin fi-näppiksen (ks. edeltä) ja sitten vasta haki LiveUpdatella päivitykset.

 - - -

Mutta kyllästyin jo tuohon Linpusiin (kernelin käännöskirjastoja tuntui olevan vaikea saada ... yms) ja asensin koneeseen Ubuntu 8.04.1 :n tällä ohjeella :

https://help.ubuntu.com/community/AspireOne

Tuosta ohjeesta hieman poiketen Wlanin osalta homma tuntui toimivan näin :

- alussa tietty varmistus että kääntämiseen tarvittavat romppeet asennettu eli
  sudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)
- sitten
  mkdir wlan
  cd wlan
  wget http://snapshots.madwifi.org/madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  tar xzvf madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  cd madwifi-hal-0.10.5.6-r3816-20080801        (huom! tuo kansionimen loppu vaihtuu koska paketti tuotetaan päivittäin!!)
  make
  sudo make install
  sudo modprobe ath_pci
  sudo echo ath_pci >> /etc/modules     (lisätään käynnistyksessä mukaanliitettäviin)

  koneen buuttaus

  sitten koneen etuoikeassa reunassa olevan wlan-kytkimen kytkemistä (vaikkei siihen valoa tulekaan!)
  ja näytön yläpalkista oikealta verkkoyhteys-kuvakkeesta katsoen milloin alkaa toimimaan eli lähistön langattomat verkot näkymään
  sitten valitsemaan / määrittämään oman verkon asetukset sinne

sitten tosiaan jokaisen uuden kernel-päivityksen jälkeen uusiksi tämä

voipi ladata uudelleen sen päiväiset ajurit
  cd wlan
  wget http://snapshots.madwifi.org/madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  tar xzvf madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz
  cd madwifi-hal-0.10.5.6-r3816-20080801        (huom! tuo kansionimen loppu vaihtuu koska paketti tuotetaan päivittäin!!)
  make clean
  make
  sudo make install
  sudo modprobe ath_pci

 ----------------------------------


tällä ohjeella sain koneen oman wlan kortin löytämään verkkoni mutta kun siihen yrittää yhdistää niin ei onnistu:(
ja oman kotiverkon pitäisi olla kunnossa kun homma onnistuu usb wlan tikulla.

onnistuuhan tuo tietenkin tolla usb tikulla mutta vie yhden usb paikan, olisiko kenelläkään ideoita tai kikkoja mitä voisi vielä kokeilla että saisi tuon koneen oman wlan kortin pelaamaan?

Edit: LÄHTIKIN YHTÄ-ÄKKIÄ PELAAMAAN ;D mitään ihmeellistä en mielestäni tehnyt ??? mutta pääasia että nyt toimii :D

« Viimeksi muokattu: 03.08.08 - klo:20.22 kirjoittanut rob »

idiootti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 96
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #57 : 03.08.08 - klo:20.34 »
Taas kysymyksiä :)
Oon aika huono näittan koneitten kanssa (jos ette vielä tajunneet) niin jos otan sen osioi itse tulee lisää vaihtoehtoja

/dev/sda
   /dev/sda1   ext3
   /dev/sda6   ext3
   /dev/sda7   swap
   /dev/sda5   swap
/dev/sdb
   /dev/sdb1   fat16

Kun jonkun noista valitsee niin tulee vaihtoehdot Muokkaa osiota ja Poista osio.
Mitä mun pitää tehdä, ettei toi laite räjähdä? :)
Jos joku pystyy autaamaan onegelmassani jälleen olen tosi kiitollinen :D


älä ota "osioi itse" vaihtoehtoa, jos et tiedä mitä teet!! valitse "ohjattu - käytä koko levy" ja valitse se 8,1GB levy.

Wezku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #58 : 03.08.08 - klo:20.38 »
Kiitos... Kokeillaampa taas uudestaan

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« Vastaus #59 : 03.08.08 - klo:20.39 »
Taas kysymyksiä :)
Oon aika huono näittan koneitten kanssa (jos ette vielä tajunneet) niin jos otan sen osioi itse tulee lisää vaihtoehtoja

/dev/sda
   /dev/sda1   ext3
   /dev/sda6   ext3
   /dev/sda7   swap
   /dev/sda5   swap
/dev/sdb
   /dev/sdb1   fat16

Kun jonkun noista valitsee niin tulee vaihtoehdot Muokkaa osiota ja Poista osio.
Mitä mun pitää tehdä, ettei toi laite räjähdä? :)
Jos joku pystyy autaamaan onegelmassani jälleen olen tosi kiitollinen :D

No pikaisesti oletan, että sinulla on jokin muistitikku tökättynä koneeseen koska siellä näkyy sdb1, jos näin on niin älä missään vaiheessa tee muutoksia siihen. Itse poistaisin suosiolla sda7 ja sda5 kummatkin, koska jos haluat laittaa varuilta swappitilaa, niin kahdella et tee mitään. Ilmeisesti jäljillä edellisestä epäonnistuneesta asennuksesta? Itseasiassa poistaisin myös kummatkin etx3 osiot. Suosituksena on käyttää ext2 osioita, mutta omassa härvelissä turvauduin ext3:een vaikka se on journaloiva koska törmäsin alussa pariin kaatumiseen, jotka aiheutti noiden ext2 osioiden todella pahan sekoamisen, kun ext3 pysyi vielä kunnossa.

Huom. oletan laitat koneelle _vain ja ainoastaan_ Ubuntun. Seuraavalla lähtee alkuperäinen käyttöjärjestelmä varmasti

Eli itse tekisin swap osion saman verran sille mitä koneessa on muistia, eli luultavasti 512Mt? Sen jälkeen toinen osio ext3 liitynnällä ja sen laittaisin juuriosioksi eli merkitään / merkillä linuxeissa ja tämä tila siis käyttämään loput mitä jäljellä on. Asennuksen jälkeen vain muokkaus /etc/fstab tiedostoon ja muutos default parametrista noatime parametriin ja kaikki Ubuntun indeksointi härpäkkeet pois käytöstä. Tuon noatime parametrin voi laittaa heti asennusohjelmassa päälle jos teet asennusta alternate levyltä, mutta jos käytät graafista asennusta ("tavallinen livecd"), niin tuon parametrin joutuu laittamaan asennuksen jälkeen.

Jos englanninkieli taipuu niin eeeuser.com sivuilla on todella paljon juttua syökö ext3 ssd levyä nopeammin kuin ext2 ja hyviä pointteja tuntuu olevan puoleen ja toiseen. Kukaan ei ole kuitenkaan vielä onnistunut todistamaan väitteitä, että ext3 on todella paljon huonompi vaihtoehto jos käytetään noatimea optiona fstab tiedostossa.

Eniten uskon että ssd:tä kuormittaa kuitenkin esim. torrent lataukset tms. jatkuva levyn hinkkaus. Itse en tosiaan ole törmännyt ext3:lla ainakaan kestoiän puolesta ongelmiin.
« Viimeksi muokattu: 03.08.08 - klo:20.41 kirjoittanut qwertyy »