Kirjoittaja Aihe: Hardy Heron - pieni pettymys  (Luettu 12910 kertaa)

mikkokan

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 180
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #20 : 24.06.08 - klo:21.53 »
Hardy hipoo täydellisyyttä  :) Kokoajan parantunut päivitysten myötä!

Näin ainakin minun kokoonpanolla.


Sorkkarauta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 988
  • locked interfaces an' formats sucks fe real rank.
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #21 : 24.06.08 - klo:22.21 »
Loppujen lopuksi tahtoisi oikeastaan sanoa sen, että kerran on toimivaksi jokin asia todettu, niin olisi suotavaa että sitä tuetaan alaspäin yhteensopivuutta kehittämällä.
Ubuntu iz da community developed, linux-based operatin system dat iz snoop fe laptops, desktops an' servers. hit contains all da applications yous need - da web browsa, presentashun, bit hof papa an' spreadsheet software, instant messagin an' much more.

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #22 : 25.06.08 - klo:01.11 »
Jos haluaa laatua, eikä kestä bugeja niin kannattaa pysytellä version tai pari jäljessä.

Todellakin juuri näin. 8.04.1, joka tuossa piakkoin julkaistaan, on toivottavasti huomattavasti nykyistä hardya ongelmattomampi. Itselläni oli myös kaksi varsin ikävää ongelmaa eri näytönohjainten (nvidia ja intel) kanssa, mutta nvidia-ongelmat ratkottiin tuossa 8.04:n RC-vaiheessa, ja tuo intel-ongelma (hp 530:n näytönohjainta ei meinannut kirveelläkään saada toimimaan, vaikka gutsyssä toimi lennosta) korjautui tällä viikolla(?) uusimman kerneliversion myötä.

Varsinkin nämä LTS-versiot on niitä, joissa kannattaa pysyä, mikäli haluaa välttää ongelmat, ja näihin kannattanee ehkä päivittää vasta tuon ensimmäisen "pistejulkaisun" jälkeen. Myös syksyn versiot ainakin jossain vaiheessa piti olla kokeilevampia (enemmän rankkoja uusia ominaisuuksia) kuin keväiset versiot, ja mahdollisesti juuri tästä johtuen 7.04 Feisty on oman kokemukseni mukaan ollut selkeästi rautaisin Ubuntu tähän asti. Hardy toivottavasti saavuttaa samankaltaisen tason pian. Käytin Feistyä jo ties mistä betasta alkaen, ja se oli erittäin ongelmaton jakelu.

Siispä suosittelen pysymistä LTS-versioissa, kunhan niitä on ensin aina pari kuukautta hiottu (ts.  8.04.1 -versio julkaistu), tai sitten käyttämään vain keväisiä versioita, ja jälleen pari kolme kuukautta myöhässä. Uusi "pistejulkaisu"-konsepti LTS-versioihin tosin mielestäni ajaa Ubuntua siihen suuntaan, että vakaata haluavat ajelisivat näitä 8.04.1..8.04.4 -julkaisuja, kunnes tulee taas 10.04.1, jolle jälleen tulee puolen vuoden välein suurempi päivitys Windowsin service packin tapaan.

Znake

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 91
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #23 : 25.06.08 - klo:22.30 »
Omia kokemuksia on Gutsysta ja Hardystä ainoana käyttiksenä toisella koneella (mainittakoon, että näytönohjaimena nVidia) ja XP:n rinnalla toisena (näytönohjaimena ATI).

Gutsy toimi hyvin nVidian näytönohjaimen kanssa toisella koneella. Ainoat ongelmat alussa muistaakseni olivat siinä, ettei jostain syystä alussa splash screeniä näkynyt ja näytönohjaimelle sekä wlanille piti asentaa restricted ajurit. Myöhemmin mukaan tuli NAS ja CIFS. CIFS:stä Ubuntu ei tykännyt aluksi yhtään, kun ei asennuksen jälkeen osannut sulkeutua enää kunnolla. Tähän löytyi netistä kyllä ratkaisu. Hardyn mukana tuli policykit ja ongelmat hosts-tiedoston kanssa.

XP:n rinnalla oli alkuun enemmän ongelmia. Jälleen piti asentaa restricted ajurit näytönohjaimelle ja wlanille. Tälläkin koneella sama ongelma splash screenin puuttumisessa. Muistaakseni luovutin tällä koneella siinä vaiheessa Gutsyn kanssa, kun ei Nebulan TV-kortti toiminut Linuxissa. Sain sen jotenkin tapeltua, mutta en koskaan saanut sitä toimimaan Kaffeinen kanssa. Hardyssä täälläkin tuli ongelmat policykitin ja hosts-tiedoston kanssa. Onneksi sain mukavan yllätyksenkin. Mainitsemani TV-kortti oli tällä kertaa tuettu suoraan ja riitti, että viritin kanavat Kaffeineen. NAS-yhteyttä en ole vielä ehtinyt laittamaan kuntoon, mutta kyllä sekin kai lähiaikoina tulee laitettua. Nyt on Hardy kuitenkin jo siinä kunnossa XP:n rinnalla, ettei minun ole tarvinnut XP:ssä käydä ollenkaan. On vain pari peliä, joista toinen ei toimi lainkaan ja toinen hyvin huonosti. Näitä en ole vain nyt jaksanut pelata. :)

gdm

  • Sitä saa mitä tilaa...
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4363
    • Profiili
    • Keskustelualueiden säännöt
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #24 : 26.06.08 - klo:18.50 »
Toimii liian hyvin tämä "hardy", jokos sitä kohta päivittäisi "intrepidiin"
Saisi ongelmia, samaan tapaan kuin "hardyn" alphassa.

Kokonaisuutena hardy on melko hyvin onnistunut, kauneusvirheitä tulee oletusasennuksen ulkopuolelta asennetuista ohjelmista
-audacious syö prosessoria ~30% (normaalia?)
-blender jumii animaation renderöinnissä
-openjdk java on puutteellinen
näin nopeasti päästä vedettynä...
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

DJ Tsvetkoff 4ever

  • Vieras
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #25 : 04.07.08 - klo:18.26 »
Parhaiten toimiva Ubuntu versio tähän päivään mennessä. DVD-asemakin alkoi toimimaan, vaikka niin kovasti väitettiin asemassa vian olevan. Semassa tai Ubuntussa anyway. Mitään ohjelmaa en oo saanut kaadettua tässä. Automaatinen kirjautuminen judassin päälle saamine kestää, ja kestää. Eikä se aina auetessa mahdu kunnolla ruutuun. Kaikki muut ohjelmat ja toiminnot on toiminut todella mallikkaasti. NeroLinuxin sain jumitettua 3 tunnin CD kopionnin jälkeen. Ohjelma kiinni, päälle ja taas toimi. Ei kyllä ole Ubuntun vakkari ohjelma, mutta silti.

Pulseaudio ja Firefox 3 beta tuotti alussa V******sen tunnetta, mutta FF3 on toiminut nyt ihan OK. Ei kuiteskaan, niin kuin ennen (FF2), mutta silti. Pulsea en ole kokeillut, ALSA hoitaa hommansa mallikkaasti. Itse asiassa Ubuntu on istunut tässä koneessa aina parhaiten ( Verrattuna Distrowatch suosituimmat) Ja omiin käyttö tottumuksiin. Yleensä äänikortti on tuottanut ongelmaa muissa. oSussussa ääni sekä kuva tuotti ongelmaa. (Uusinta en ole kokeillut) Kehuttu on mutta niin oli edellisetkin versiot. Pitää joskus testata :) openSuSe:lla Ääntä ei saanut ulos mitenkään. No osaamattomuutta varmaankin "klik klik meiningiä kohtaan?"  Sama homma kuvassa. Värisi kuva, niin että vesi alkoi valumaan silmistä, ei pettymyksestä, kuin silmät ei vaan värinää kestänyt/kestä. Säätöjä löytyi, mutta en osannut niitä ilmeisesti käyttää. Älkää nyt luulko että inhoan oSussua tai jotain sinne päin, päin vastoin, erittäin hyvä distro ja kiinnostava.

Jokaiselle löytyy sopiva distro ja myös koneelle sopiva, jos ei muuten niin konetta muokkaamalla. Laite valmistajat vois ottaa itseään niskasta kiinni. Itselle se toimivin on ollut tähän päivään asti Ubuntu. Vai pitäiskö sekottua massaan" ja sanoa Bugibuntu. No jos ei sittenkään, kun pilanimeään ei oo ansainnut. (Distro kateutta tuo on. Kun mun käyttämä distro on parempi kuin se sun meininkiä:) )

Eli ei ollut pettymys itselleni ainakaa Ubuntu 8.04. Olen erittäin tyytyväinen toimintaan. Mainitsemistani pikku vioista huolimatta.

Minna S

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1053
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #26 : 04.07.08 - klo:18.46 »
Ei ole ollut pettymys minullekaan. Hyvin on toiminut (koputtaa puuta), alussa oli pieniä ongelmia mutta nekin ovat korjaantuneet. Asensin tänää tyttären Fujitsu Siemensiin Hardyn Vistan rinnalle, kun Vistassa oli nettiongelmia mutta Ubuntussa netti toimii hienosti :D

Linux user # 406601

DJ Tsvetkoff 4ever

  • Vieras
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #27 : 04.07.08 - klo:19.34 »
Itse asensin KK sitten serkulle Ubuntu 8.04 ja mitään ongelmaa ei kuulemma ole ollut. Poltto-ohjelma(t) ei kuulemma oikein nappaa. Brasero ja Nautilus. Haluaa Neron koneelle. Huomenna asennan sen omalla lisensillä. kait se toimii jonkun aikaa? Toivotaan ainakin että itellä toimii. (laillisena) Laillisena olen lisensin ostanut. Väliaikaisesti asennan sen. Omassa koneessa on nettiyhteys,  serkulla ei. Ei mahda heti kuiteskaan rekistöröityä useammalle levinneeksi? 19.90€ maksoi lisenssi itsellä, niin vois vaikka synttäri lähjaksi lisensin hommata serkulle :) Siksi ei ilmaisia k3b:tä jne.. koska ne ei tue kaikkia asemia/levyjä. Ihmettelijöille tiedoksi vaan ;)  Nerolinux itselläkin ja toimii kuin unelma, tilanteessa kuin tilaanteessa. Maksaa kyllä, mutta kait toimivasta saa maksaa jos haluaa? Ei pitäis edes Linux maailmassa olla ongelma, jos ohjelmasta haluaa maksaa. Joskus se kuulostaa olevan ylitse pääsemättömätön ongelmajso joku ostaa jonkun ohjelman, vaikka käyttää vaan Linuxia?. No mut se siitä. Toimii ja toimii muillakin kuulemma :)
« Viimeksi muokattu: 04.07.08 - klo:19.39 kirjoittanut TsvetKoff »

Senior

  • Vieras
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #28 : 05.07.08 - klo:10.47 »
Raimo Koski on Linux-kirjoissaan ainakin todennut, ettei käyttäjän kannattaisi päivittää omaa versiotaan joka kerta uusien päivitysten ilmestyessä. Hän taisi suositella korkeintaan joka toista kertaa. Sitäpaitsi jo raudan ja ohjelmistojen/käyttöjärjestelmien jatkuva kehittyminenkin viittaa juuri tähän suuntaan. Jos vanha käyttöjärjestelmä on pelittänyt ihan hyvin niin miksi yleensä lähteä jokaiseen uuteen päivitykseen mukaan?

fossiili

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 785
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #29 : 05.07.08 - klo:11.13 »
Minulla on omassa käytössä laatikko-pc ja kaksi omaani lastenlapsilla. Kaikkiin olen asentanut tai yrittänyt asentaa aikaisempia Ubuntuja. Vasta tämä 8.04 vaikuttaa toimivalta.

Tosin lastenlastenkoneissa on nyt Mandriva 2008 Spring KDE Suomi, joka on monesta syystä näppärin jakelu tällä hetkellä. (Voin kertoa lähemmin miksi ...) Tosin omasssa laatikossa on tällä hetkellä Suse 11, mutta Ubuntu oli välillä. Suse 11 nyt pikkuisen parempi.(Voin kertoa lähemmin miksi ...) Tosin romuläppärissä on PcBSD ja vanhusläppärissä Feather Linux.

Outo ongelma on PPRacer-pelin osalta, 3D kiihdytyksestä huolimatta ei käynnisty vaan 19" ViewSonic LCD valittaa "Out of Range". Edes virkistystaajuuksien muuttaminen sopiviksi X11/xorg.conf:ssa ei auta. Mutta sama ongelma on Suse 11:ta.

Voitaisko erilaisten Gutsy, Gipsu, Mutsi - nimitysten sijasta käyttää versionumeroa esim. Buntu 7.10, Buntu 8.04 jne. Auttaisi dementikkoja.

Paznak

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 71
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #30 : 05.07.08 - klo:13.21 »
noista nvidian ja atin toimivuudesta sen verran, että olen aina käyttänyt atia ja pari kuukautta sitten hommasin ekan nvidian kortin. Oli se jakelu mikä tahansa niin ati ei toiminut ja jos toimi niin kaikkea ei saanut irti. Tuli minusta sitten nvidian käyttäjä, en ole vielä pettynyt ja hommat pelaa pienellä säädöllä.

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #31 : 05.07.08 - klo:17.30 »
Jos vanha käyttöjärjestelmä on pelittänyt ihan hyvin niin miksi yleensä lähteä jokaiseen uuteen päivitykseen mukaan?

Alfa- ja Beetatestaus, kiinnostus uusiin ominaisuuksiin? Mahdollisimman vakaata järjestelmää haluava käyttää kenties jotakin muuta jakelua, vanhempaa ubuntua tai sen lts-versiota. Tietenkin olisi hyvä, että 8.04 lts toimisi luotettavasti.
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

Sysi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 259
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #32 : 05.07.08 - klo:18.02 »
Hyvä vaihtoehto on myös odotella, että yleisimpiin ongelmiin/bugeihin kehitetään korjaus, jolloin on valmiita ohjeita foorumilla.

Mirage2000-5

  • Vieras
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #33 : 05.07.08 - klo:18.43 »
Joo, hardy heron on parantunut koko ajan myös mun kokemukset siitä ovat hyvät. Ei ongelmia paljoa, mitä nyt sub.fi:n netti-tv vähän takkuilee, ei muuta. ;D

E.K.Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 736
    • Profiili
    • Sähköaivoilua
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #34 : 05.07.08 - klo:22.18 »
Ubuntua tullut käytettyä 5.04 saakka ja nyt kun alla ollut 8.04 jonkin aikaa niin on aika helppoa todeta että 7.04 ja 8.04 ovat selkeästi parhaimmat tähän saakka.
Siinä mielessä 8.04 (kuten oli myös 7.10) on pettymys että nopeuden suhteen ei ole mitään muutosta. Ehkä jopa tuntuu välillä että se 7.04 oli nopeampi mutta tämä saattaa johtua siitä että saatan olla unohtanut jonkin tuunauksen tehdä.

jori52

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2047
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #35 : 05.07.08 - klo:22.25 »
Ubuntua tullut käytettyä 7.04:stä alkaen ja 8.04:jälkeen moni asia on parantunut, nyt myös compiz tuntuu pelaavan hyvin, muutamia pikku juttuja lukuunottamatta, voittaa Vistan mennen tullen, hyvä käyttöjärjestelmä.

Terveisin jori52
Linux counter #348392
 Asus G750JW ja ubuntu 13.10

Ilkka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 80
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #36 : 06.07.08 - klo:08.53 »
moi sattui eilen aamulla pieni hässäkkä.
vaihdoin pöytäkoneeni pariviikkoa sitten fujitsu amilo 1505 duakcore läppäriin kun tätä on huomattavasti helpompi kuletella töissä  ;)  . Asensin aamulla xp pron rinnalle hardyn ja otin tarvitsemani pakettivarastot käyttöön ja sitten päivitys. siihenasti kone toimi kutakuinkin oikein. Päivityksen jälkeen vaati uudelleenkäynnistämisen ja siihen se hauskuus sitten loppuikin ubuntu ei käynnistynyt grubia pitemmälle ei edes alkuperäisellä asennuslevyllä. Windows jäi jumiin heti alussa eikä saanu asennuslevylläkään käyntiin. Ei auttanut muu kuin kone tyhjäksi ja uudelleenasennus. Luulisin, että vika on läppärin laitteiston yhteensopimattomuudessa ubuntun kanssa. Täytyy tutkia asiaa kunhan kerkiää. Ubuntua olen käyttänyt jo 4 vuotta ja töikseni teen näitä tietokone-asennuksia, että vika tuskin on taidonpuutteessa. Yleisesti koneenkäyttäjät on olleet ubuntuun erittäin tyytyväisiä. Asennamme hardyn töissä erilaisiin vähän vanhempiin käytettyihin koneisiin noi 10 kpl/viikko

että tämmöstä tälläkertaa ja hyvää kesänjatkoa kaikille tasapuolisesti  ;D
Hp pavilion Dv-7 1003eo, 4Gt ddr2 800 muistia, Ati mobility radeon hd3450  256mt omaa muistia ja käyttää tarvittaessa 1,7 Gt. 1kpl sata2 kovalevyjä,ja 1kpl sata kovalevy. lisänäyttönä LG Flatron w2242p 22" full hd. Ubuntu ultimate 2.7  ja Windows 7 Ultimate

xubuntta

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 29
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #37 : 08.07.08 - klo:22.50 »
hardy heron xubuntti versio on maailman nopeimmin käynnistyvä käyttis ,toimii erinomaisesti

Stargazers

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 549
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #38 : 10.07.08 - klo:07.53 »
hardy heron xubuntti versio on maailman nopeimmin käynnistyvä käyttis ,toimii erinomaisesti

Huh, en itse voi sanoa mitään Ubuntun versiota nopeaksi käynnistyjäksi. Windows XP käynnistyi omassa koneessani kotona alle 20sek, Ubuntussa kestää lähemmäs minuuttia. Samoin EEE Pc:n Xandros buuttaa reilusti nopeammin kuin kotikoneeni Ubuntu.

Noh, vaihteleehan se toki raudan ja tuunauksen mukaan :)

Sysi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 259
    • Profiili
Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« Vastaus #39 : 10.07.08 - klo:16.07 »
XP:een käynnistyessä kerkesi juoda kahvit, Xubuntulla ei meinaa keretä kuppia hakea. Vista ei varmaan edes käynnistyisi tällä raudalla. Mutta Zenwalk, vielä kevyempi, tykkään vaan buntusta. Ei ole ollut juurikaan ongelmia.