Tietty hirveästi vaikuttaa myös se, että tahtooko käyttäjä käyttää vain konettaan vai tahtooko hän oikeasti opetella käyttämään linuxia.
Jos tahtoo vain käyttää konettaan ja tulee windows-maailmasta, niin voisi olla ihan hyvä valita distroksi joku muu kuin perus-ubuntu. KDE työpöydässä on enemmän säädettävää valikoissa, joten se voi tuntua helpommalta, koska siihen on tottunut windowsissa. Myös joissakin distroissa on erilaisia hallintatyökaluja enemmän(esim opensuse, mandriva), jotka voivat helpottaa koneen käyttämistä, jos on tottunut windowsiin. Itse vain pidän noiden distrojen huonona puolena sitä, ettei silloin oikeasti opi käyttämään linuxia. Toisaalta, jos se ei ole tarkoituskaan, niin eipä sillä mitään väliä. Pääasiahan on silloin, että saa koneellaan käytettyä niitä ohjelmia mitä tahtoo. Muidenkin linux distrojen kokeileminen on kuitenkin sallittua.
Itsellänikin tällä hetkellä testikäytössä opensuse(normaalisti käytän kubuntua) ja vaikuttaa varsin pätevältä paketilta. Itse vaan en tarvitsisi noin suurta määrää hallintatyökaluja, koska osaan säätää ne jo muualtakin. Joten ne vievät vain turhaa tilaa.