Enemmän olen huolissani esim. 3.9 kernelin turpoamisesta siihen kuntoon, että kevyistä työpöydistä tulee lähinnä vitsi. Koekäytössä tuo kerneli herjasi "low corrupted memory" rivejä 1Gt muistilla. Onko enkeli jo liian turvonnut vanhoille koneille?
Olet ymmärtänyt tuon virheilmoituksen väärin. Se ei tarkoita vähäistä muistia vaan korruptoitunutta muistialuetta
alemmassa muistissa. Virheilmoituksen sanajärjestyksen pitäisi muuten olla corrupted low memory. Suosittelen muistitestin tekemistä. Tietenkään pakostihan syy ei ole viallisessa raudassa, mutta sitä ei voi tietää testaamatta.
Muokkaus:
Pitänee sanoa muutama sana aiheestakin. Oma suosikkini on Gnome 3, ihan vaan sen hyvän työpöytien / työtilojen hallinnan takia. Pidän siitä ettei niiden määrä ole kiinteä ja varmaan osaltaan sen takia kun mappasin työpöydän vaihdon näppäimistön eteen ja taakse näppäimiin niiden välilläkin vaihtaa sujuvasti. Haku siitä löytyy ja viimeisimmän päivityksen jälkeen (3.8 vissiin, ihan äskettäin tuli kuitenkin Archiin) se osaa myös etsiä tiedostoja ja ehkä jotain muutakin. Paljoa en kyllä ole sitä siihen käyttänyt. Hakuhan löytyy myös KDE 4:stä, jota käytin joskus aiemmin. Siinä välissä ehti olla myös Openbox viritelmä ja E17.
Nuo siis läppärillä. Pöytäkoneella olen käyttänyt suurin piirtein viimeiset kolme vuotta Unityä ja kyllä se on toiminut. Dash toimii suurin piirtein kuten Gnome 3:n Toiminnot-näkymä; kummastakaan ei saa ohjelmia suoraan listana. Gnome 3:ssa pitää vielä klikata niitä neliöitä. Unityssä taas laajentaa (esim. Näytä 20 tulosta lisää) eivätkä suodattimetkaan näy valmiiksi. Mutta eipä noita valikoita kovin usein tarvitse käyttää, itse löydän tyypillisesti kaiken haulla.
Muokkaus: matalassa -> alemmassa