Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kubu

Sivuja: 1 [2] 3
21
jaahas.. aina vain paranee ;D, ny menee aivan juntturaa. kun yritän käynnistää niin qjackctl jäätyy totaalisesti ei pysty lopettamaan kuin pakolla. samalla taas äänet katoaa tyystin, vaatii koneen uudelleenkäynnistyksen jällentoimiakseen.

nyt taidetaan olla jo aika pohjalla :-[

Tuohon ongelmaan on olemassa ratkaisu, jos se qjackctl on toiminut aiemmin. Näin minä teen aina kun qjackctl jumittaa täysin. Eli mene piilotiedostoon .config->rncbc.org(kansioon)> poista sieltä Qjackctl.conf ja muutkin conftiedostot. Taas pitäis pelittää;)

22
Kiitos ;D
Lainaus
wget  "http://dl.fullcirclemagazine.org/issue62_en.pdf"
Ja sieltähän uusin Full Circle kolahti luukkuun /home/mina.
Voiko tuossa määritellä tarkemmin tallennuspaikan?

Voi, jos laittaa wget käskyyn option --directory-prefix=/home/mina/haluttukansionnimi. Katso wget manual http://www.editcorp.com/Personal/Lars_Appel/wget/v1/wget_2.html#SEC7  eli --directory-prefix=prefix.

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: unity news lens
« : 09.07.12 - klo:16.38 »
Tuossa linkki itse artikkeliin: http://www.webupd8.org/2012/07/unity-news-lens-gets-local-news-with.html

Eli asensitko tuon jo?
Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:scopes-packagers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-lens-news

Sen jälkeen Unity-valikosta (Dash) löytyy alareunasta uusi linssi.

Kiitos vastauksesta, en ollut tuota kohtaa artikkelista huomannutkaan aiemmin. Tarvii kokeilla nyt asennella toi unity-lens-news.

24
Löysin ,jostain scriptin, joka ei toiminut. Muutin sitä vähän ja sain sen toimimaan haluammallani tavalla. Ohjelma kysyy, minkä numeron haluat ladata koneellesi. Voit laittaa numeron välillä 1-62. Numero 62 on uusin pdf fullcirclestä.
Tässä scipti:

!/bin/bash

echo -n "What is the issue number of the first Full Circle Magazine to download?"
read number

echo "Number is $number"

for  number in $number
    do
       wget  "http://dl.fullcirclemagazine.org/issue"$number"_en.pdf"
    done

echo ""
echo "Complete!"



25
Niin siis noista riittää:
Koodia: [Valitse]
gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri file:///home/serrano/Pictures/y.jpgjohon vaihdat kuvan polun tuohon /home/serrano/Pictures/y.jpg


Jep mulla oli vähän muutakin virheitä tossa ohjelmassa, nyt uusi versio:

#!/bin/bash
taustakuva=$HOME"/Valokuvat/Firefox_wallpaper.png"
tausta="$HOME/Salo-saa.jpg"
kaupunki=Salo
while [ "$1" != "" ]; do
case $1 in
-k | --kaupunki ) shift
kaupunki=$1
;;
esac
shift
done
kuva=`wget -O - -q http://www.foreca.fi/Suomi/$kaupunki | grep -E -o "/Suomi/kuvat/fin-fi-.*\.png"`
wget -q -O ~/$kaupunki-saa.png http://www.foreca.fi//meteogram.php?loc_id=100634963&lang=fi
convert $taustakuva $HOME/Valokuvat/Firefox_wallpaper.png -gravity North -composite -format jpg -quality 100 $tausta
gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri file:///home/yrjo/Salo-saa.jpg

T:YP

26
Ubuntu tietokoneissa / unity news lens
« : 08.07.12 - klo:15.25 »
Miten tuo unity news lens oikein toimii? Ainakaan news lens sanoilla dashistä ei löydy mitään. Sen pitäisi hakea googlen kautta uutisia/paikallisia uutisia. Tuossa siitä kerrotaan, muttei mennyt ihan jakeluun miten se toimii: www.webupd8.org ,sivulla puolessa  välissä sivua.

27
Multimedia ja grafiikka / hamsphere
« : 26.06.12 - klo:12.56 »
Käykää lataamassa hamsphere ohjelma. Osoite: www.hamsphere.com Sitä voi koeaikana käyttää ilmaiseiseksi. Toimii linuxissa käskyllä : sudo  java -jar hamsphere_3.0.2.8.jar. Ei tarvii avata pakettia, eikä asentaa mitään. Javan pitää tosin toimia. Ettei tarvii meikäläisen olla ainoana suomalaisena siellä ulkomaalaisten joukossa. ;D

OH2GUF

28
Mulla on tällänen shell sripti, joka on toiminut aikaisemmissa ubuntuissa hyvin, tavallaan toimii vieläkin eli hakee forecan sivulta kaupungin viikon sään. Muuntaa sen png:stä jpg muotoon. Asettaa sen haluamalleni Firefox_wallpaper taustalle.
Ainoa  asia on että se ei suostu enää asettamaan sitä työpöydän taustaksi. Onko ubuntu 12.04 unity muuttanut jotain kansioiden paikkoja? Viimeinen lause mättää siis. Alhaalla on haettu viikon sää png muodossa. Lopullinen jpg kuva oli liian iso tänne liitettäväksi,mutta tuosta saa vähän ideaa mistä kyse. Tässä itse tasmasaa-ohjelma:


#!/bin/bash
taustakuva=$HOME"/Valokuvat/Firefox_wallpaper.png"
tausta="$HOME/Salo-saa.jpg"
kaupunki=Salo
while [ "$1" != "" ]; do
case $1 in
-k | --kaupunki ) shift
kaupunki=$1
;;
esac
shift
done
kuva=`wget -O - -q http://www.foreca.fi/Suomi/$kaupunki | grep -E -o "/Suomi/kuvat/fin-fi-.*\.png"`
wget -q -O ~/$kaupunki-saa.png http://www.foreca.fi//meteogram.php?loc_id=100634963&lang=fi
convert $taustakuva $HOME/Salo-saa.png -gravity North -composite -format jpg -quality 100 $tausta
gconftool-2 --type string --set /desktop/gnome/background/picture_filename $tausta

29
1204 Gnome Classic yksityiskohtaiset ohjeet luomiseen tästä olisi useampi taatusti kiitollinen voisi tehdä tietenkin youtubeenkin
mikä olisi kätevä ja tuskattomampi.

Niin jaksaako kukaan antaa luetteloidun ohjeen kun varmaan moni haluaisi classic ulkonäön 12.04
Eli mitä pitää tehdä kohta kohdalta >tai< >sitten tekee youtubeen mutta vähän selvemmin kun edeltäjät, että videosta saa selvää<

varmasti moni muukin olisi kiitollinen, minä olen itse siinä kohdassa että Classikin, näköinen mutta en saa palkkeja piiiloon ja en saa palkkeihin mitään pikakuvakkeita

Toistan itseäni täytyy varmaan kone jättää hetkeksi rauhaan ;)

Siis jos haluat cnome classic työpöydän unity 12.04:ään, sinun tarvitsee vain loggautua ulos. Klikata ubuntu kuvaketta ja valita  alasvetovalikosta työpöydäksi gnome classic. Kun loggaudut sisään, olet vanhan mallisessa gnome työpöydässä. Itse palasin tähän gnome classic malliin myös.

30
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 16.06.12 - klo:16.00 »
Toimiiko peli ubuntussa Linux x86-versiolla vai pitääkö ladata source-code?
 

Toimii jos on 32-bittinen kone.Teeaworld x86_64 toimii tietty 64bittisessä koneessa.

31
Minulla on myös Ubuntu 12.04 ja 64-bittinen kone. Sain javan ja sampopankin toimimaan monen vaiheen jälkeen näillä ohjeilla: http://forums.team-nocturnal.com/showthread.php/772
T: Kubu

Älkää kiltit ihmiset laittako enää mitään tuollaisia ohjeita tai edes linkkejä ohjeisiin, joissa neuvotaan miten pitää asentaa koneelle jokin epämääräinen pakettilähde. Yksikään käyttäjä ei ole siirtynyt Ubuntuun huonontaakseen tietoturvaansa, joten sellaista aikaansaavia ohjeitakaan ei pitäisi antaa.

Jos ei luota tuntemattoman maan tuntemattomaan kansalaiseen, joka mahdollisesti työskentelee jossakin tuntemattomassa organisaatiossa ja käytä tämän tarjoamia palveluita hoitaakseen pankkiasioitansa, ei myöskään pidä asentaa epämääräisistä lähteistä koneelle yhtään mitään.

Ei se javan virallinen sivu ole mikään tuntematon organisaatio. Oracle sivuilta se java on joka tapauksessa.





32
Käytössä 12.04 64bit + uusin Firefox + Oracle Java 7. Sama homma kahdessa 12.04 -koneessa, eli antaa kyllä syöttää tunnukset, mutta seuraavassa vaiheessa tulevaa salasana -kenttää ei ilmesty.

Kokeilin myös ilman Adblockia, ei auttanut. Salasana -kentän puuttuminen ei toistu joka kerta, mutta aika usein.

Chromella toimii moitteettomasti. Chromiumilla en ole kokeillut. Eli elämä jatkuu jne, koska jollain selaimella sisään pääsee, mutta avaanpa keskustelun asiasta kuitenkin.


Minulla on myös Ubuntu 12.04 ja 64-bittinen kone. Sain javan ja sampopankin toimimaan monen vaiheen jälkeen näillä ohjeilla: http://forums.team-nocturnal.com/showthread.php/772
T: Kubu

33
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 12.04 beta2:n käyttö
« : 25.04.12 - klo:17.26 »
Ihmettelen suuresti Unity-vastaisuutta. Käyttöliittymässä ei ole ainakaan Windowsiin tai Maciin tottuneelle mitään erikoista. Tärkeimmät ohjeet koottu käynnistimeen (Tehtäväpalkki/Dock) ja muut löytyy Unity-valikosta (Käynnistä-valikko/Finder). Kaikki uusi vaatii aina totuttautumista, mutta itse miellän Unity eron Gnome Paneliin lähinnä vain alapalkin siirtymisellä vasempaan reunaan ja että tekstit kuvakkeista on poistettu. Tämä taas sopii yleistymässä oleville kosketusnäytöllisille laitteille mainiosti.

Kuten odotinkin vajaa vuosi sitten, Unity-viha on hiipunut sitä tahtia kun ihmiset on "pakotettu" siirtymään siihen versioiden vanhenemisen myötä.

Onkos Unityssä Levytyökalua, tai Disk Utilitya, niinkuin on 10.04:ssä?

ML
Suomenkielisessä Unity 12.04:ssä se onkin nimeltään Levytyökalu ei Disk Utility.

34
Sen 10.1:n jossa ei (ilmeisesti) ole tuota haavoittuvuutta saapi täältä (vain 32-bit):
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
Suora linkki lataukseen: http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/flashplayer10_1_rc7_linux_060210.so.tar.gz (linux, 32-bit)

Tuon sisällön voikin sitten laittaa esim. hakemistoon ~/.mozilla/plugins (~ tarkoittaa kotihakemistoa), josta saat sen itsellesi tai /usr/lib/mozilla/plugins, josta se otetaan käyttöön kaikille.
Ennen asennusta kannattanee poistaa vanhat Flashit alta (eli flashplugin-installler tai muu sellainen paketti).

Uudempaa 10-versiota ei taida vielä olla. Odotellaan, että Adobe paikkaa sen. Mitenhän on Gnashin ja muiden avoimien vaihtoehtojen laita tässä asiassa? Onko niissä tuota (tai muita vakavia tunnettuja) aukkoja?
Tuossa Gnashissä ei ainakaan ole nollapäivähaavoittuvuutta. Muutenkin se avoimen koodin ohjelmana on mielestäni turvallisempi: http://wiki.gnashdev.org/Security.

35
Multimedia ja grafiikka / flash nollapäivähaavoittuvuus
« : 09.06.10 - klo:14.19 »
TIETOTURVA
Vesa Linja-aho, MikroPC, 7.6.2010, 7:55
Flashissa erittäin vakava nollapäivähaavoittuvuus — ei koske vain Windowsia

Adoben suosituista Flash Player, Reader ja Acrobat -ohjelmistoista on löytynyt vakava tietoturva-aukko. Kyseessä on nollapäivähaavoittuvuus, eli aukkoon ei ole vielä saatavilla korjaavaa tietoturvapäivitystä.

Flash on erittäin käytetty tekniikka verkkosivustoilla. Suurimmalla osalla käyttäjistä lienee Flash Player -lisäosa asennettuna verkkoselaimessaan, joten riski koskee lähes kaikkia verkkosurffaajia.

Tietoturvaviranomainen Cert-fi kertoo tiedotteessaan, että haavoittuvia ovat Adoben Flash Playerin versiot 10.0.45.2 ja 9.0.262 sekä näitä aikaisemmat 10.0.x ja 9.0.x -sarjan versiot Windows, Macintosh, Linux ja Solaris -alustoilla. Myös Adobe Reader ja Acrobat 9.3.2 ja niitä aikaisemmat 9.x -sarjan versiot Windows, Macintosh, Linux ja Solaris -alustoilla ovat haavoittuvia.

Adoben tiedotteen mukaan haavoittuvuus mahdollistaa tietokoneen haltuun ottamisen ja sitä käytetään aktiivisesti hyväksi. Hyväksikäyttö tapahtuu esimerkiksi houkuttelemalla käyttäjä saastuneelle www-sivulle tai avaamaan haittakoodia sisältävä pdf-tiedosto.

Flash-aukolta voi suojautua poistamalla selaimen Flash-lisäosan käytöstä. Adoben tiedotteen mukaan myöskään Flash Playerin 10.1 release candidate -versiossa ”ei näyttäisi olevan” kyseistä haavoittuvuutta.

Tuollasta varottelevat, mulla on ubuntussa juuri tuo Shockwave Flash 10.0 r45 käytössä. Pystyiskö tuota päivittään uudempaan versioon?

36
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten Spotify Ubuntuun?
« : 21.05.10 - klo:19.41 »
Spotifyn ohjeet kyllä puhuivat, että vain OSS driverin rastittaisi. Kokeilin tuota alsaa (pelkkä alsa), mutta samat virheilmoitukset tulevat. :/

Laita rasti oss kohtaan vain ja rasti pois alsasta.. Kopio windows media player 10:stä: l3codecp.acm. Itse löysin tuon tiedoston netistä hakemalla. Siirrä se ~/.wine/drive_c/windows/system32/  hakemistoon winemp3.acm:n tilalle. Nimeä alkuperäinen winemp3.acm joksikin muuksi ja l3codecp.acm winemp3.acm:ksi. Näin minä sain toimimaan spotifyn.. Englanninkielinen ohje: http://getsatisfaction.com/spotify/topics/spotify_under_wine_unable_to_playback_local_files

37
Seuraavanlainen onngelma:

Ääni ei toimi millään ohjelmalla, vrt. ylhäällä jo nuo kaksi, lisäksi rythmbox.

Tiedostoa kyllä soitetaan, mutta mitään ei kuulu, videot vain näkyvät

Firefoxilla ääni toimii, esim. youtube.

Onko jotain asentamatta??

Onko Järjestelmä ääniasetukset kohdallaan? Jos asentaa Synapticilla Gnomen alsamixerin, niin sillä on helppo säätää äänet oikein.



38
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox kaatuilee
« : 30.08.09 - klo:17.27 »
Asensin tänään Swiftweasel selaimen, joka on kevyempi versio Firefoxista. Sen saa omalle prosessorille sopivana versiona, joten vie vähemmän prosessoritehoja kuin Firefox. Ei ole kaatunut kertaakaan  Facebookin Farmvillessa. Löytyy tuolta: http://swiftweasel.tuxfamily.org.

39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: paketinhallinta onkelmia
« : 10.08.09 - klo:02.46 »
Tuo ei nyt oikein auttanut kun tuolla ubuntu-tutuksi-sivulla on ihan erinäköinen tuo adept-manager kuin mulla koneessa. Eli vanhempaa mallia.
Jos se olisikin tuon näköinen niin osaisin käyttää sitä.
Mikähän  kubuntu on kysessä 8.04 vai 9.04? Tossa jälkimmäisessä eli Jauntyssa on joku bugi ,joka estää K-packagen toiminnan,ainakin ajoittain.Apt-get toimii silti. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/packagekit/+bug/272410
Minä käytän vain aptitudea konsolista. Sudo aptitude full-upgrade toimii hyvin.

40
Oppaiden kehittäminen / Vs: Ubuntu Linux Bible
« : 19.05.08 - klo:17.44 »
Löysin muuten aivan asiallisesta Edubuntu-blogista kuvauksen, miten voi ladata ilmaiseksi "Ubuntu Linux Bible"-kirjan. Kirjassa on yli 900-sivua, se on pdf-muodossa. Se on salasanalla pakattu zip-paketti.

http://www.arkki.info/howto/UbuntuLinuxBible.png

Jätän kotitehtäväksi mistä ja miten tuon saa ladattua...

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
Sen saa tuolta:http://rapidshare.com/files/19276652/Wiley.Ubuntu.Linux.Bible.Jan.2007.zip  ja free nappula. Salasana tarvitaan sen avaamiseksi???

Sivuja: 1 [2] 3