Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kubu

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Liikaa virtaa
« : 20.01.17 - klo:15.07 »
Asensin Fedora 25 toiselle kovalevylle, joka on ulkoinen Seagaten usb levy. Jostain syystä olemassa olevassa Fedora 25 asennuksessa hajosi ensin Software ohjelma ja sitten wayland. Pääsen sisään, mutta en voi tehdä juuri mitään kun en pääse terminaaliin enkä file manageriin. Eli uusi asennus pitäis tehdä. Kun olin asentamassa uudelleen Fedoraa, tuli näytölle virheilmoitus usb 1-2: device desciptor read/64, error  -110. Katsoin että se tarkoittaa liikaa virtaa usb liitännästä. Sammutin koneen mittasin Seagaten ulkoisen virtalähteen antaman virran, se oli tasan 12volttia eli ok. Laitoin usb liitännän eri liitäntään. Sammutin kaikki laitteet ja irroitin Seagate usb aseman tietokoneesta ja virtalähteestä. Käynnistin koneen uudelleen,sama virhe tuli taas, sekä asennus tarkisti DVD jolta olen asentamassa virheistä, oli OK. Asennus jatkui normaalisti loppuun. Käynnistin koneen uuteen Fedoraan, mutta siellä olikin sama viallinen Fedora, jonka olin jo aiemmin asentanut. Menin Windows 7 ja tarkistin onko Seagate usb asema, tilassa readout only. Ei ollut, vaan näytti muuten OK, mutta tilaa oli 0 Kt. Mitä tehdä kun formatointi ei enää onnistu, vaikka olen tehnyt sen ainakin kolme kertaa jo, eri vaihtoehdoin?
Olen käyttänyt linuxia 17 vuotta, tähän en ole ennen törmännyt. Onko Seagate usb asema tullut tiensä päähän vai mikä  avuksi?

2
Minulla on Lubuntu 16.04 asennettuna. Käytössäni on Acer Aspire 1410 läppäri, joka käyttää enthernettiä eli kiinteää nettiä varten Broadcomin BCM4401 100 Base-TX korttia. Ongelma on että netti ei toimi ellen aina käynnistyksen alussa laita terminaaliin:sudo modbrope b44. Sen jälkeen voin kytkeä internetkaapelin ja netti toimii ok. Toinen pieni ongelma on ettei kone sammu itse, vaan jää jumiin lubuntu spash screeniin ja pitää itse painaa virtanapista virrat pois.

3
 Muutama viikko tässä meni bugeja metsästäessä, nyt alkaa pikku hiljaa järjestelmä pysymään pystyssä, enemmän kuin 5 minuuttia. Johtui varmaan tuosta LXDE työpöydästä. Flash aiheutti  ongelmia, poistin flasplugin-installerin. Lisäksi oli hitautta firefoxissa ja synapticissa eli d-bus error, josta selvisin asentamalla: at-spi2-coren. Nyt ei ole tullut erroreja.

4
Olipa hankala päivitys uusimpaan lubuntuun. Kernelin boot optionsiin piti laittaa forcepae kaksi kertaa; nomodeset; ja vielä i915.modeset=0.
Käytössä vanha Acer Aspire 1410, jossa intelin näytönohjain. Sen jälkeen asensin vielä synapticilla intelin oman ajurin, nyt ainakin näyttäisi toimivan ihan OK.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / wifi ongelma
« : 10.05.16 - klo:13.12 »
  Mulla on Ubuntu 14.04, koska se on ainoa linux versio jonka sain toimimaan Acer Aspire 1410 läppärin kanssa forcepae optiolla.
  Ubuntu ei asetanut mun InProComm IPN2220 802.11g wireless adapteria. Asennusohjeet löysin täältä: http://linuxforums.org.uk/index.php?topic=1422.0  Aloin siis asentaa ndiswrapperia, mikä päätyi
bugiin: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ndiswrapper/+bug/1563003
Mulla on myös kaapissa atherosin wlankortti , mikä sopisi tähän läppäriin. Se pitäis asentaa sitten  madwifi-project.org sivulla olevalla madwifi asennusohjelmalla. Mulla on /usr/src/ hakemistossa linux headers hakemistoja, ei kerneliä. madwifi ei asenna mitään ilman kernelpath optiota. Kernel package on asennettu.
 Ethernet johdolla saan toki yhteyden, mutta en haluaisi käyttää rumia piuhoja vaan wlania. Onko apuja?

6
Ubuntu tietokoneissa / Varo compizia
« : 26.06.14 - klo:18.34 »
Compiz ja esmerald sekoitti koneen. Älkää vaan asentako kyseistä härpäkettä, se sekoitti koneeni niin ettei edes korjausasennus auttanut, vaan piti formatoida ubuntun osio ja asentaa sitten. Onneksi pääsin sentään kotihakemistoon, ottamaan kuvat ja musiikkitiedostot talteen ennen asennusta.

7
Löysin ,jostain scriptin, joka ei toiminut. Muutin sitä vähän ja sain sen toimimaan haluammallani tavalla. Ohjelma kysyy, minkä numeron haluat ladata koneellesi. Voit laittaa numeron välillä 1-62. Numero 62 on uusin pdf fullcirclestä.
Tässä scipti:

!/bin/bash

echo -n "What is the issue number of the first Full Circle Magazine to download?"
read number

echo "Number is $number"

for  number in $number
    do
       wget  "http://dl.fullcirclemagazine.org/issue"$number"_en.pdf"
    done

echo ""
echo "Complete!"



8
Ubuntu tietokoneissa / unity news lens
« : 08.07.12 - klo:15.25 »
Miten tuo unity news lens oikein toimii? Ainakaan news lens sanoilla dashistä ei löydy mitään. Sen pitäisi hakea googlen kautta uutisia/paikallisia uutisia. Tuossa siitä kerrotaan, muttei mennyt ihan jakeluun miten se toimii: www.webupd8.org ,sivulla puolessa  välissä sivua.

9
Multimedia ja grafiikka / hamsphere
« : 26.06.12 - klo:12.56 »
Käykää lataamassa hamsphere ohjelma. Osoite: www.hamsphere.com Sitä voi koeaikana käyttää ilmaiseiseksi. Toimii linuxissa käskyllä : sudo  java -jar hamsphere_3.0.2.8.jar. Ei tarvii avata pakettia, eikä asentaa mitään. Javan pitää tosin toimia. Ettei tarvii meikäläisen olla ainoana suomalaisena siellä ulkomaalaisten joukossa. ;D

OH2GUF

10
Mulla on tällänen shell sripti, joka on toiminut aikaisemmissa ubuntuissa hyvin, tavallaan toimii vieläkin eli hakee forecan sivulta kaupungin viikon sään. Muuntaa sen png:stä jpg muotoon. Asettaa sen haluamalleni Firefox_wallpaper taustalle.
Ainoa  asia on että se ei suostu enää asettamaan sitä työpöydän taustaksi. Onko ubuntu 12.04 unity muuttanut jotain kansioiden paikkoja? Viimeinen lause mättää siis. Alhaalla on haettu viikon sää png muodossa. Lopullinen jpg kuva oli liian iso tänne liitettäväksi,mutta tuosta saa vähän ideaa mistä kyse. Tässä itse tasmasaa-ohjelma:


#!/bin/bash
taustakuva=$HOME"/Valokuvat/Firefox_wallpaper.png"
tausta="$HOME/Salo-saa.jpg"
kaupunki=Salo
while [ "$1" != "" ]; do
case $1 in
-k | --kaupunki ) shift
kaupunki=$1
;;
esac
shift
done
kuva=`wget -O - -q http://www.foreca.fi/Suomi/$kaupunki | grep -E -o "/Suomi/kuvat/fin-fi-.*\.png"`
wget -q -O ~/$kaupunki-saa.png http://www.foreca.fi//meteogram.php?loc_id=100634963&lang=fi
convert $taustakuva $HOME/Salo-saa.png -gravity North -composite -format jpg -quality 100 $tausta
gconftool-2 --type string --set /desktop/gnome/background/picture_filename $tausta

11
Multimedia ja grafiikka / flash nollapäivähaavoittuvuus
« : 09.06.10 - klo:14.19 »
TIETOTURVA
Vesa Linja-aho, MikroPC, 7.6.2010, 7:55
Flashissa erittäin vakava nollapäivähaavoittuvuus — ei koske vain Windowsia

Adoben suosituista Flash Player, Reader ja Acrobat -ohjelmistoista on löytynyt vakava tietoturva-aukko. Kyseessä on nollapäivähaavoittuvuus, eli aukkoon ei ole vielä saatavilla korjaavaa tietoturvapäivitystä.

Flash on erittäin käytetty tekniikka verkkosivustoilla. Suurimmalla osalla käyttäjistä lienee Flash Player -lisäosa asennettuna verkkoselaimessaan, joten riski koskee lähes kaikkia verkkosurffaajia.

Tietoturvaviranomainen Cert-fi kertoo tiedotteessaan, että haavoittuvia ovat Adoben Flash Playerin versiot 10.0.45.2 ja 9.0.262 sekä näitä aikaisemmat 10.0.x ja 9.0.x -sarjan versiot Windows, Macintosh, Linux ja Solaris -alustoilla. Myös Adobe Reader ja Acrobat 9.3.2 ja niitä aikaisemmat 9.x -sarjan versiot Windows, Macintosh, Linux ja Solaris -alustoilla ovat haavoittuvia.

Adoben tiedotteen mukaan haavoittuvuus mahdollistaa tietokoneen haltuun ottamisen ja sitä käytetään aktiivisesti hyväksi. Hyväksikäyttö tapahtuu esimerkiksi houkuttelemalla käyttäjä saastuneelle www-sivulle tai avaamaan haittakoodia sisältävä pdf-tiedosto.

Flash-aukolta voi suojautua poistamalla selaimen Flash-lisäosan käytöstä. Adoben tiedotteen mukaan myöskään Flash Playerin 10.1 release candidate -versiossa ”ei näyttäisi olevan” kyseistä haavoittuvuutta.

Tuollasta varottelevat, mulla on ubuntussa juuri tuo Shockwave Flash 10.0 r45 käytössä. Pystyiskö tuota päivittään uudempaan versioon?

12
Eli asensin uuden amarokin. Saan avattua työpöydällä olevan ääni-cd:n kaffeineen, mutta en amarokiin(jota on kehuttu) mulla on Kubuntu työpöytä. :o

Sivuja: [1]