Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 41
401
wifi-asemaa ei ole, mutta koneet ovat samassa tilassa niin, että toisella koneella tehty wifi kuuluu myös sille koneelle, jossa on vain yksi wifi-kortti tai -tikku.

Ajatuksena on että näytötön kone voisi olla tekemässä omia tehtäviään itsekseen ja sitten sitä voisi tarkastella vaikka läppärin kanssa, jossa on toinen tikku, joka tekee siitä myös wifi-aseman (hotspot).

Omia tehtäviään tekevä kone voisi olla vaikka Pi, joka aina silloin tällöin tarkistaisi, saako se yhteyden wifin kautta. Sitten kun paikalla ollaan esimerkiksi kannettavan kanssa, jossa on hotspot-käytössä oleva tikku, voidaan katsoa, mitä näytöttömälle koneelle kuuluu.

Ehkä Ubuntu 18.04:stä voisi saada jopa yläpalkin verkkokuvakkeesta lähtemällä wifi-tikun tukiasemaksi läppäriin koneen sisäisen wifi-palikan lisäksi?


402
Muotoilin ensimmäisen kysymykseni vähän huonosti.

Mutta tilanne olisi siis sellainen, että haluttaisiin käyttää toista tietokonetta toisen tietokoneen näppiksen, näytön ja hiiren kautta. Toien kone voisi siis olla ilman niitä ja koneet ovat samassa tilassa niin, että wifi kuuluu.

Toisessa koneessa olisi vaikka 2 erillistä wifi-tikkua ja toisessa tavalliseen tapaan 1, Kummassakin koneessa olisi yksi wifi tavallisessa käytössä ja toisen koneen toinen wifi toimisi reitittimenä.

Voisiko tällaisella laitteistolla käyttää toista konetta toisen koneen kautta, vaikka vnc-tyyliin?

403

Olisiko mahdollista saada jollain tavalla tehtyä yhteys vaikka kahden läppärin välille ilman, että tilassa on erillistä wifi-asemaa.

Netin mukaan ainakin Pi:stä voi tehdä tukiaseman, koska siinä on wifi, ja läppärissäkin on. Eli voisiko kone toimia samanaikaiseti asiakkaana ja tukiasemana, niin ei tarvitsisi erikseen wifiä, jos sillä ei muuta käyttöä ole.





404
Koodia: [Valitse]
rm -R *
on sitten se komento, jolla hakemistotkin lähtevät ja johon jekku viittasi, muuten ihan jekun vastauksessa olleiden ohjeiden mukaan

Kiitos selkeästä vastauksesta :)


405
Tavallinen usb-tikku pitäisi tyhjentää päätekomennoilla. Luultavasti se on dev -hakemistossa, mutta miten sen saisi käsiteltäväksi niin, että voi laittaa rm *.*  -komennon.

Koodia: [Valitse]
sudo fdisk -l

antaa liitetyt laitteet, mutta esimerkiksi dev/sdc1 ei ole hakemisto, pitäisikö tikulle tehdä oma liitoskohta, jotta eitä pääsisi päätteessä käsittelemään, vaikka tikku on jo nyt liitettynä työpöydällä kuvakkeena. Miten tähän kuvakkeen tikkuun pääsisi käsiksi päätteen kanssa.




406

Tämäkin asia sitten selvisi, kiitoksia vastauksista  :)

407

Tässä on nyt mukana Huaweita näyttävä tukiasemaan kirjautuminen. Mistä näkymä on loppujen lopuksi peräisin ja mistä Ubuntu hakee ikkunan?

408

Tässä pitäisi olla liitteenä kuva nettitikun kytkeytyessä tulevasta ruudusta,  mutta tämä ei ole kuitenknaan se näkymä, joka on näkynyt vain yhden kerran ja jossa oli Huawei mainittu.

Uteliasuuden takia on kyllä mukava tietää, mikä tämän palvelimen tarkoitus on, se liittynee gnomeen.

409

Voi olla, että olen väärillä jäljillä, mutta esimerkiksi viime kerralla, kun laitoin tikun kiinni koneeseen, avautui näyttöön ikkuna, joka vaikutti Huawein ikkunalta tunnuskuvioineen.

Ikkunan otsikkona sen avautuessa on "kytkeytyminen tukiasemaan" ja tukiasemassa näyttää sitten olevan joku Red Hat Linux, jos nyt muistan ihan oikein.

Ubuntu 16.04:ssä ei tällaista ikkunaa koskaan näkynyt, kun käynnistin tikun päätekomennolla. Ehkä onnistun saamaan joskus kuvakaappauksen näkymästä.

410
Käytän koneessa Huawei E3372-nettitikkua, ja usein tikku on kiinni koneessa jo käynnistettäessä. Tikulla on kiinalaisten ohjelmia, ja ne ilmeisesti ajetaan käyttäjältä lupaa kysymättä ainakin Ubuntu 18.04:ssä.

Ubuntu 16.04:ssä tuli joskus tiedustelu, että laitteella on ajettavia ohjelmia, hallutaanko ne ajaa. Tähän voi aina vastata, että ei (ja ei tietenkään ja ei missään tapaukssa).

Joskus tikku käynnistyi itsestään, eikä ole tietoa, käynnistyikö se silloin sillä olevien ajettavien ohjelmien takia.

Kuitenkin kaikkein luonnollisemmata tuntui käynnistää yhteys päätteeltä

Koodia: [Valitse]
sudo usb_modeswitch -v 12d1 -p 1f01 -J
Nyt siis tikulta käynnistellään jotain ohjelmaa, josta ei ole sen enempää tietoa, ehkä ei vaikuta kovin tietoturvalliselta?

Mikä olisi helpoin tapa saada tikku käyttäjän hallittavaksi?

411
Gedit vaihtaa riviä tai siis näyttää pitkät rivit allekkain.

Mistä voisi tehdä asetuksen, jolla automaattirivijaot saa pois päältä. Työkalut-valikosta ei sellaista valintaa löydy.

Muok. Kiitos nopeasta vastauksesta  :)


412

Käytän Huawei E3372 nettitikkua ja kun se on muistilaitteena, näkyy, että se sisältää ajettavaksi tarkoitettuja ohjelmia. Niitä en tietenkään halua ajaa, ja aina kun tikku kytkettäessä tulee ilmoitus, että laitteessa on ajettavasksi tarkoitettuja ohjelmia, napsaan EI AJETA -valinnan.

Mutta kun tällaista tarpeeksi kauan tekee, joskus voi tulla vahinko ja napsaan vahingossa jotain ihmeellistä ajettavaksi.

Miten saisi ne tikulla olevat ohjelmat kokonaan vaarattomaksi. Luulisin, että tämä olisi ensimmäinen epäilyttävä tiedosto


Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash


CURRENT_PATH=`echo $0|sed 's/autorun.sh//'`

"${CURRENT_PATH}"/install_linux



Mutta geditissä tallenna -komento ei ollut sallittu, enkä saanut # -merkkejä lisättyä rivien alkuihin. En vielä uskaltaisi yrittää koko tiedoston poistamista, kun en ole oikein hyvin selvillä HiLink -tikun toiminnasta.


413

Kiitos lisävastauksista, kummatkin olivat oikein hyödyllistä tietoa. Nyt päivämäärät menevät oikein helposti jo tiedostoa avattaessa ja python-ohjelma on juuri sellainen, jollaisen olisin halunnut itsekin tehdä, jos olisin osannut  :)

414


Kiitos, näyttää sittenkin onnistuvan calcissa  :)

Ensin luetaan csv, joka jättää päivämäärät tekstiksi. Sitten muutetaan kenttien numeroformaatti juuri sellaseksi, kuin se näyttää olevankin. Sitten korvataan päivämääräkenttien pisteet vaikka kirjaimella q. Sitten korvataan kenttien arvot niin, että q-kirjain muutetaan pisteeksi, ja kentät muuttuvatkin päivämääräkentiksi.

q-kirjaimen tilalla voi käyttää vaikka miinus (-) -merkkiä tai ehkä jopa å-kirjainta tai mitä vain.

Luultavasti calc laskee uudestaan muutetut kentät, ja koska kenttien formaatti on juuri sellainen kuin sinne tulevat päivämäärätkin, calc osaa muuttaa ne oikein päivämääriksi.

Ehkä asian voisi tehdä jopa yksinkeraisemmin, mutta en sitä keksinyt. Riittäisikö pelkkä kenttien uudelleen laskenta formaattimuunnoksen jälkeen on vielä kokeilematta.


415
Tarkoitus olisi muuttaa csv-rivi

"7.9.2018";"KALLE KELMILÄ";"TILISIIRTO";"'VIPPI";"450"

esimerkiksi muotoon

"2018-09-07";"KALLE KELMILÄ";"TILISIIRTO";"'VIPPI";"450"

Tavoitteena on saada päivämäärä calciin sellaisessa muodossa, että rivejä voi järjestää päivämäärän perusteella.

Homma onnistuu varmaan perus c++:llakin, mutta miten se menisi tyylikkäimmin vähillä koodiriveillä. Pythonkin käy tietysti, mutta miten on säännöllisten lausekkeiden kanssa.

Ehkä cin:iin saa jotenkin erottimeksi pisteen, ja sitten voi vain lukea 3 kertaa lainausmerkin jälkeen, tai jotain sen tyylistä....



416
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefoxin hakulaatikko
« : 02.09.18 - klo:22.19 »

eli valitsin "Avaa valikko" -painikkeen ja sieltä ruksasin hakukentän päälle yläpalkkiin.

Kiitoksia neuvoista :)

417
Vanhassa 16.04 järjestelmässä selaimessa on oikealla ylhäällä pieni hakulaatikko, joka on ollut oikein kätevä.

Laitoin 18.04 päivityksen, ja nyt pitänee hakusana kirjoittaa suoraan osoitekenttään. Saisiko jostain Firefoxin asetuksista hakulaatikon vielä päälle.

Tietysti voi aina ensimmäiseksi mennä jonkin hakukoneen sivustolle, mutta silloin vanhat sanahaut katoavat eivätkä säily niin, kuin vanhassa oikean yläkulman hakulaatikossa.


418

Kiitos  :)

Piirtää hyvin.

Koodia: [Valitse]

#include<iostream> //fprint ainakin täältä
#include <vector>
#include <algorithm> // sin tulee ainakin täältä
#include <chrono>
#include <thread>

int main()
{
  FILE *pipe = popen("gnuplot -persist", "w");
 
  std::vector<double> y(10, 0.0); // y values

  fprintf(pipe, "set style data lines \n ");   
  fprintf(pipe,"set xrange [0:11]\n");
  fprintf(pipe,"set yrange [0:30]\n");

  for(int i=0; i<1; i++) // liikkuvan käyrän toistokerrat
  {
    fprintf(pipe, "%s", "plot '-', '-' \n");
   
    for(int j = 0; j < 10; j++)
      {
        y[j] = sin(i + j) + 3;
      }

    for(int j = 0; j < 10; j++)
      {
        fprintf(pipe, "%d %f\n", j, y[j]);
      }
    fprintf(pipe,"e\n");    // ensimmäinen käyrä valmis, e

    for(int j = 0; j < 10; j++)
      {
        fprintf(pipe, "%d %d\n", j,  2*j );
      }
    fprintf(pipe,"e\n");    // toinen käyrä valmis, e

    fflush(pipe);   // flush the pipe to update the plot
    std::this_thread::sleep_for(std::chrono::milliseconds(100));
  }

  fclose(pipe);  //  close the pipe
  return 1;
}

// g++ koe01.cpp -Wall -pedantic  -std=c++11 -o koe01 

419
Miten voisi tehdä c++ -pipen kautta 2 käyrää ja niiden datapisteet gnuplotille. Netistä löytyy paljon esimerkkejä tiedostodatan tulostamisesta, mutta pienen pistemäärän laittaisi mielellään suoraan pipen kautta.

Kokeilin alla olevalla ohjelmalla, enkä keksinyt keinoa erottaa käyrät toisistaan

Koodia: [Valitse]

#include<iostream> //fprint ainakin täältä
#include <vector>
#include <algorithm> // sin tulee ainakin täältä
#include <chrono>
#include <thread>

int main()
{
  FILE *pipe = popen("gnuplot -persist", "w");
 
  std::vector<double> y(10, 0.0); // y values

  fprintf(pipe, "set style data lines \n ");   
  fprintf(pipe,"set xrange [0:11]\n");
  fprintf(pipe,"set yrange [0:30]\n");

  for(int i=0; i<1; i++) // 10 plots
  {
    fprintf(pipe, "%s", "plot '-' \n");
   
    for(int j = 0; j < 10; j++)
      {
        y[j] = sin(i + j) + 3;
      }

    for(int j = 0; j < 10; j++)
      {
        fprintf(pipe, "%d %f\n", j, y[j]);   // ensimmäinen käyrä
      }

    fprintf(pipe, "%s", "plot '-' \n");     // toinen käyrä
    for(int j = 0; j < 10; j++)
      {
        fprintf(pipe, "%d %d\n", j, 2*j);
      }

    fprintf(pipe,"e\n");    // finally, e
    fflush(pipe);   // flush the pipe to update the plot
    std::this_thread::sleep_for(std::chrono::milliseconds(100));
  }

  fclose(pipe);  //  close the pipe
  return 1;
}


// käyttämäni käännöskomento
// g++ koe01.cpp -Wall -pedantic  -std=c++11 -o koe01 


Silmukoita on turhaan sisäkkäin, kokeilin myös liikkuvaa käyrää, ja se toimii, mutta ohjelma on niin lyhyt, että kahden käyrän ongelmakin selviää varmaan siitä helposi.

Ehkä jotenkin olisi saatava '-' -lukumuodolle kerrottua, mitä datarivin arvoja haluaa käyttää. Toinen vaihtoehto olisi saada viiva katkaistuksi silloin, kun datasarjat vaihtuvat. En ole onnistunut kummassakaan :(

420

Kiitos, gt ja wxt ovatkin tyylikkäämpiä ratkaisuja, ja silloin lähdekoodikin on luettavamman näköistä ilman kenoviivasuhmurointeja  :)

Sivuja: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 41