Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jtkone

Sivuja: 1 ... 42 43 [44]
861
Multimedia ja grafiikka / Vs: Movie Maker
« : 12.10.08 - klo:10.51 »
Joo siis eli, tiedättekös yhtään hyvää "movie maker"ia?
Kinoa en osaa kunnolla käyttää joten toivoisin jotain yksinkertaista kuten Windows movie maker

Ikävä kyllä Windows Movie Makerin kaltaista yksinkertaista editoria ei Linuxille taida olla olemassakaan :(
Mutta yksi lähellä oleva voisi olla tämä http://lives.sourceforge.net/
Tähän voi tuoda myös jpeg kuvia ja koostaa niistä videota. Olen tässä hiukan sitä harjoitellut, mutta lopputulos ei ollut häävi. Täytynee hiukan treenata. Sivuilla oli myös joitakin demoja, joten kaipa Livesilläkin pystyy. Ohjelman joutuu asentamaan itse l. ei löydy suoraan Ubuntun paketeista. Muut riippuvuudet kyllä.

-edit: Jos joku tätä käyttää niin kommentteja

862
Laitealue / Vs: Kone jumittuu milloin vain.
« : 11.10.08 - klo:22.01 »
Yhtäkkiä kaikki toiminta lakkaa näytöllä ja prossun tuuletin huutaa täysillä. Jollei hiirtä liikuta tai vilkaise kelloa, sattaa luulla, että kaikki on kunnossa. Mitään ei tapahdu, eikä kone reagoi kuin reset nappiin. Käytän koneessani välillä myös windows xp:tä, joka majailee kokonaan eri kovolla. Sillä en ole kertaakaan havainnut tuollaisia ongelmia ja on silläkin käyttötunteja kertynyt.

Olisiko ubuntun kovo, prossu, emo, muistit tai joku muu hajoamassa? Näitä jumitteluja nimittäin ilmenee jopa buutatessa ennen käyttiksen lataamista. Ehdotuksia, että mitä kannattaisi lähteä tutkimaan?Oli aikoinaan sama ongelma kun päivitin U 7.10 -> 8.04:ään. Hiiri ja näppis eivät reagoineet ja näyttö jämähti siihen kuvaan missä milloinkin oli. Satunnaisesti ilmeni joskus kerran jos usemman kerran illassa. Ei auttanut REISUBit tai muutakaan vaan oli käytettävä virtanappulaa. Koneena siis pöytäkone jossa langaton Logitechin hiiri/näppis USB liitännällä. Ensin tuli tietysti mieleen USB portti mutta ei auttanut portin vaihtaminen (muut USB vermeet toimivat moitteetta). No purkkakartaisuna keksin laittaa hiiri/näppiksen PS/2- liitäntään jossa toimii tänäkin päivänä. Ei siis ollut rautaongelma. Olisiko 8.04:ssä ollut joku bugi tälläiselle kokoonpanolle? Laitteisto ASUS barebone P3PE5 Intel Celeron 2.66/ 1G muistia ja Logitech LX100.

863

Tuo auttaa minulla Firefoxin palauttamiseen suomenkieliseksi, mutta ainakin päivitystenhallinta on nyt englanninkielinen. Kävin kaikki language - fi viittaavat paketit läpi ja vaihdoin kaikki hardy-updates paketeiksi mutta pysyy vaan englanninkielisenä.

Siis kaikkia kielipaketteja ei vaihdeta aikaisempaan versioon. Ongelmasi johtuu nyt language-pack-gnome-fi paketista.
Sen pitääkin olla proposed (+20080929).

Mulla on juuri noin nyt mutta silti lukee update-manager ja tekstit ja infot englanniks. Sama meidän ubuntu ja xubuntu koneella... Mutta ihan sama tuo oikeestaan mulle.

Jep... language-pack-gnome-fi pakottaminen aikaisempaan (Hardy updates) aiheuttaa että aika moni ohjelma menee puoliksi englanniksi. Päivittämällä tämä paketti proposediin nuo ongelmat häviävät, mutta tosiaan päivitysten hallinta on sitkeästi edelleen englanniksi. ??? No sama tuo minullekin. Jään odottelemaan virallisia korjauksia.

864

Tuo auttaa minulla Firefoxin palauttamiseen suomenkieliseksi, mutta ainakin päivitystenhallinta on nyt englanninkielinen. Kävin kaikki language - fi viittaavat paketit läpi ja vaihdoin kaikki hardy-updates paketeiksi mutta pysyy vaan englanninkielisenä.

Siis kaikkia kielipaketteja ei vaihdeta aikaisempaan versioon. Ongelmasi johtuu nyt language-pack-gnome-fi paketista.
Sen pitääkin olla proposed (+20080929). Helpommalla varmaan pääsee, kun pitää proposed täpän edelleen päällä (kun tällä tiellä nyt ollaan) ja ajaa päivitysten hallinnan (tulee varmaankin muitakin ehdotuspaketteja kuin kielet, mutta niistä voi ottaa täpän pois) eli siis kaikki kielipaketteihen viittaavat päivitetään. Sen jälkeen tehdään minun yllä mainittu pakotus language-pack-fi:lle.

Ja kyllä. Asennuksessa CD:ltä ei tule kielipaketteja vaan ne haetaan verkosta. Jos verkkoa ei ole käytössä ja haluaa pohjoismaisten kielten tuen niin on olemassa Ubuntu Nordic.

865
Tätä suomi-englanti maaottelua käydään näköjään rinnakkain kahdessa eri paikassa. Shelby kirjoitti että tänään olisi tullut joku korjauspaketti. Kokeilin, mutta meni näköjään taas englanniksi. Siispä takaisin synaptic paketinhallintaan:
etsi paketti language-pack-fi (nyt asennettu versio 20080929), valitaan paketti-> valikosta Paketti->alasvedosta pakota versio->valitse 20080708(Hardy updates)->Toteuta. Voila taas Suomi otti johtopaikan. Minulla tämä toimii :D
Ihmettelen jos ei muilla ???
Ja käyttis on siis Ubuntu 8.04.
Ps.language- base-fi paketti on +20080527.1

866
Juurikin näin, mutta saahan näillä ehdotetuilla päivityksillä hiukan säätämistä aikaan muuten hyvin toimivaan Ubuntuun.  Viimeksi karahti minulla kiville kesällä AWN  proposed päivityksillä. :D

867
Sama ongelma löytyy myös täältä korjauksineen http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21948.msg164554#msg164554

Eli lähinnä kielipaketti language-pack-fi versio 1:8.04+20080929 tuntuisi aiheuttavan ongelman. Kannattaa siis
pakottaa takaisin aikaisempaan versioon niin on takaisin soomi kieli.

868
Laitealue / Vs: Pinnacle PCTV dvb-t
« : 02.10.08 - klo:22.37 »

869
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Roskis ongelma [Ratkaistu]
« : 29.09.08 - klo:19.28 »
Nosto.

Mistä on kysymys, kun roskiksessa on mukamas 2 tiedostoa (kun vie hiiren siihen päälle), mutta avattaessa siellä ei mitään näy? Tyhjennyskään ei poista niitä kahta tiedostoa, jotka eivät ole siellä.  ;)

Tälläkään
Koodia: [Valitse]
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/ ei tapahdu mitään.

Mikäs on muuten ylipäänsä tämä Linuxin jännä ominaispiirre, että yhdellä jos toisella on ongelmia saada roskia poistetuksi...?

Juu, ei elämän, eikä varsinkaan kuoleman kysymys ole tämä, vain pieni arkipäiväinen ihmetyksen aihe?

Buuttaus näemmä tyhjensi roskiksen sitten. Hmmm...
Olisiko roskissa piilotiedostoja? Näytä-> täppä näytä piilotiedostot. Jaa että buuttaus tyhjentää? No sitten en tiedä.

870
Ubuntu tietokoneissa / Vs: palomuuri
« : 28.09.08 - klo:08.04 »
Ja ellet pidä serveriä auki maailmalle, ei sinulla pitäisi olla yhtään prosessia kuuntelemassa noita avoimia portteja, joten älä turhaa vaibvaa itseäsi palomuurin säätämisellä, ellet siis pystyttele serveriä koko maailman käyttöön.

T:Jallu59
Juuri näin. Koputtelijat näkyy graafisesti Firestarterilla.Ja jos koputtelija kiinnostaa niin ks.http://www.formyip.com/ipcountry.php

871
Työpöydälle lataamani kuva .jpg muotoa ei näy kuin pienenä ikkunakuvakkeena. Vahingossa nimesin uudelleen tuon tiedoston ja (nyt tulee vahinko esiin) jätin nimen jälkeen välilyönnin ennen pistettä (piste jpg) .jpg niin kuva näkyy!!??

Osaako joku selittää moisen. Ja tämä koskee nyt Ubuntu 8.04 ja tämä virhe tuli esille heti päivityksen jälkeen.
Mystistä ??? Tarkoitatko, että kuvasta näkyi vain jpg ikoni eikä auennut mihinkään ohjelmaan. Minulla kyllä näkyy kuva työpöydällä ihan normaalisti oli välilyöntiä tai ei. Onko ongelma kaikilla lataamillasi kuvilla? Päivitin myös tänä aamuna eikä sillä näytä olevan mitään vaikutusta tähän asiaan. Käytätkö myös proposed päivityksiä? Tulisiko bugi sieltä?

872
Ubuntu tietokoneissa / Vs: palomuuri
« : 27.09.08 - klo:08.59 »
minulla lukee tuossa kännyistyksen yhteydessä
"ufw not enabled" käsittääkseni ufw on linuxin paloumuuri.
onkos mun systeemissä joku vikana tai tietoturva jotenkin uhattuna?
( vissiin jotain hyötyäkin siitä bugista että se splashscreen vaihtuu perinteisiksi teksteiksi käynnistyksessä, nyt näkee kaikki ilmoitukset )
Ufw (Ubuntu firewall). Katso päätteessä komennolla sudo ufw ja tutki sieltä (oletuksena pois päältä). Jos käytät jotakin muuta palomuurin hallintaohjelmaa esim. Firestarter niin sitten pidä ufw edelleen disaploituna. Katso lisätiedot: https://wiki.ubuntu.com/UbuntuFirewall

873
Ok, näytti vaan niin hienolta että olisin voinut kokeilla, mutta maltti on valttia eli odotellaan U8.10
Näinpä minäkin kuten Jakke77. Miksi korjata toimivaa, vaikka Gnome2.24:ssä taas mukana uusia ominaisuuksia.
Vinkkinä jos tarkoitit ihan ulkonäköä niin oletko kokeillut Gnome Color Chooseria. Saa mieleiset väriteemat ihan graafisesti.

874
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 20.09.08 - klo:22.57 »
Hieno, jopa pelästyttävä.  :D

875
Multimedia ja grafiikka / Vs: MythTV ja kanavanvaihto
« : 20.09.08 - klo:09.08 »
Timbba osui asian ytimeen. Nimenomaan asetuksissa varmaankin mättää. Niitähän MythTV:ssä riittää. Mutta nyt ilmeisesti olen joutunut omaan luuppiini enkä vain löydä/osaa oikeita settejä. Pienellä haulla löytyi että kanavanvaihto aikoja on saatu n. 1 sekuntiin. :) Ei tosin kerrottu miten. :(
Niin ja käytössä MythTV 0.21
Kiitos tiedoista jo etukäteen

876
Multimedia ja grafiikka / MythTV ja kanavanvaihto
« : 19.09.08 - klo:16.31 »
Hei,
olisiko jollakin tietoa onko MythTV:n kanavanvaihtoaika todellakin n. 8...10sek. vai onko ongelma vain minulla? Suuren suurihan tuo "vika" ei ole, mutta rajoittaa innokkainta kanavasurffausta. Muuten MythTv toimii hienosti. Kaffeinella kanavavaihto toimi miltei heti, mutta kyllästyin sen karuhkoon ulkoasuun. Laitteistona Celeron 2,66GHz, muistia 1G ja
"TV-korttina" Leadtekin usb dongle. Käyttis Ubuntu 8.04.
Kiitos tiedoista jo etukäteen.

877
Ylen Areena ja Elävä arkisto joko näkyi - tai sitten ei. Ja sama video joka toisti äsken hyvin saattoi toisella soittokerralla jättää kuvan pois ja soittaa pelkkää ääntä.

Tuttu juttu minullekin, joskus näkyy ja joskus ei. Sama homma mtv3 uutisvideoiden kohdalla, vaikka en tiedäkään pitäisikö niiden näkyä noilla asetuksilla.

Lainaus
Päätin palauttaa ne asetukset jotka minulla oli aiemmin.

Millähän asetuksilla katselit aiemmin?

Kumma juttu, mutta sain toimimaan sekä YLEn että MTV3n asentamalla ihan Lisää/poista... kohdasta sekä Totem (gstreamer) että Totem (xine). Oletuksena käytti gstreameria, jolloin MTV3 tökki. (Jäi lataamaan tai näytti vain mainospätkän). Poistin Totem gsteamerin eli käyttää xinea. Niinpä vain läksi YLEt ja MTV3 toimimaan moitteetta :)

878
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.09.08 - klo:22.31 »
Tällainen tällä kertaa.
Asus barebone runkoon rakennettu 2.66G/1G/ubuntu 8.04.1
http://www.aijaa.com/v.php?i=2678223.png

Sivuja: 1 ... 42 43 [44]