Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jtkone

Sivuja: 1 ... 40 41 [42]
821
Tätä suomi-englanti maaottelua käydään näköjään rinnakkain kahdessa eri paikassa. Shelby kirjoitti että tänään olisi tullut joku korjauspaketti. Kokeilin, mutta meni näköjään taas englanniksi. Siispä takaisin synaptic paketinhallintaan:
etsi paketti language-pack-fi (nyt asennettu versio 20080929), valitaan paketti-> valikosta Paketti->alasvedosta pakota versio->valitse 20080708(Hardy updates)->Toteuta. Voila taas Suomi otti johtopaikan. Minulla tämä toimii :D
Ihmettelen jos ei muilla ???
Ja käyttis on siis Ubuntu 8.04.
Ps.language- base-fi paketti on +20080527.1

822
Juurikin näin, mutta saahan näillä ehdotetuilla päivityksillä hiukan säätämistä aikaan muuten hyvin toimivaan Ubuntuun.  Viimeksi karahti minulla kiville kesällä AWN  proposed päivityksillä. :D

823
Sama ongelma löytyy myös täältä korjauksineen http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21948.msg164554#msg164554

Eli lähinnä kielipaketti language-pack-fi versio 1:8.04+20080929 tuntuisi aiheuttavan ongelman. Kannattaa siis
pakottaa takaisin aikaisempaan versioon niin on takaisin soomi kieli.

824
Laitealue / Vs: Pinnacle PCTV dvb-t
« : 02.10.08 - klo:22.37 »

825
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Roskis ongelma [Ratkaistu]
« : 29.09.08 - klo:19.28 »
Nosto.

Mistä on kysymys, kun roskiksessa on mukamas 2 tiedostoa (kun vie hiiren siihen päälle), mutta avattaessa siellä ei mitään näy? Tyhjennyskään ei poista niitä kahta tiedostoa, jotka eivät ole siellä.  ;)

Tälläkään
Koodia: [Valitse]
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/ ei tapahdu mitään.

Mikäs on muuten ylipäänsä tämä Linuxin jännä ominaispiirre, että yhdellä jos toisella on ongelmia saada roskia poistetuksi...?

Juu, ei elämän, eikä varsinkaan kuoleman kysymys ole tämä, vain pieni arkipäiväinen ihmetyksen aihe?

Buuttaus näemmä tyhjensi roskiksen sitten. Hmmm...
Olisiko roskissa piilotiedostoja? Näytä-> täppä näytä piilotiedostot. Jaa että buuttaus tyhjentää? No sitten en tiedä.

826
Ubuntu tietokoneissa / Vs: palomuuri
« : 28.09.08 - klo:08.04 »
Ja ellet pidä serveriä auki maailmalle, ei sinulla pitäisi olla yhtään prosessia kuuntelemassa noita avoimia portteja, joten älä turhaa vaibvaa itseäsi palomuurin säätämisellä, ellet siis pystyttele serveriä koko maailman käyttöön.

T:Jallu59
Juuri näin. Koputtelijat näkyy graafisesti Firestarterilla.Ja jos koputtelija kiinnostaa niin ks.http://www.formyip.com/ipcountry.php

827
Työpöydälle lataamani kuva .jpg muotoa ei näy kuin pienenä ikkunakuvakkeena. Vahingossa nimesin uudelleen tuon tiedoston ja (nyt tulee vahinko esiin) jätin nimen jälkeen välilyönnin ennen pistettä (piste jpg) .jpg niin kuva näkyy!!??

Osaako joku selittää moisen. Ja tämä koskee nyt Ubuntu 8.04 ja tämä virhe tuli esille heti päivityksen jälkeen.
Mystistä ??? Tarkoitatko, että kuvasta näkyi vain jpg ikoni eikä auennut mihinkään ohjelmaan. Minulla kyllä näkyy kuva työpöydällä ihan normaalisti oli välilyöntiä tai ei. Onko ongelma kaikilla lataamillasi kuvilla? Päivitin myös tänä aamuna eikä sillä näytä olevan mitään vaikutusta tähän asiaan. Käytätkö myös proposed päivityksiä? Tulisiko bugi sieltä?

828
Ubuntu tietokoneissa / Vs: palomuuri
« : 27.09.08 - klo:08.59 »
minulla lukee tuossa kännyistyksen yhteydessä
"ufw not enabled" käsittääkseni ufw on linuxin paloumuuri.
onkos mun systeemissä joku vikana tai tietoturva jotenkin uhattuna?
( vissiin jotain hyötyäkin siitä bugista että se splashscreen vaihtuu perinteisiksi teksteiksi käynnistyksessä, nyt näkee kaikki ilmoitukset )
Ufw (Ubuntu firewall). Katso päätteessä komennolla sudo ufw ja tutki sieltä (oletuksena pois päältä). Jos käytät jotakin muuta palomuurin hallintaohjelmaa esim. Firestarter niin sitten pidä ufw edelleen disaploituna. Katso lisätiedot: https://wiki.ubuntu.com/UbuntuFirewall

829
Ok, näytti vaan niin hienolta että olisin voinut kokeilla, mutta maltti on valttia eli odotellaan U8.10
Näinpä minäkin kuten Jakke77. Miksi korjata toimivaa, vaikka Gnome2.24:ssä taas mukana uusia ominaisuuksia.
Vinkkinä jos tarkoitit ihan ulkonäköä niin oletko kokeillut Gnome Color Chooseria. Saa mieleiset väriteemat ihan graafisesti.

830
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 20.09.08 - klo:22.57 »
Hieno, jopa pelästyttävä.  :D

831
Multimedia ja grafiikka / Vs: MythTV ja kanavanvaihto
« : 20.09.08 - klo:09.08 »
Timbba osui asian ytimeen. Nimenomaan asetuksissa varmaankin mättää. Niitähän MythTV:ssä riittää. Mutta nyt ilmeisesti olen joutunut omaan luuppiini enkä vain löydä/osaa oikeita settejä. Pienellä haulla löytyi että kanavanvaihto aikoja on saatu n. 1 sekuntiin. :) Ei tosin kerrottu miten. :(
Niin ja käytössä MythTV 0.21
Kiitos tiedoista jo etukäteen

832
Multimedia ja grafiikka / MythTV ja kanavanvaihto
« : 19.09.08 - klo:16.31 »
Hei,
olisiko jollakin tietoa onko MythTV:n kanavanvaihtoaika todellakin n. 8...10sek. vai onko ongelma vain minulla? Suuren suurihan tuo "vika" ei ole, mutta rajoittaa innokkainta kanavasurffausta. Muuten MythTv toimii hienosti. Kaffeinella kanavavaihto toimi miltei heti, mutta kyllästyin sen karuhkoon ulkoasuun. Laitteistona Celeron 2,66GHz, muistia 1G ja
"TV-korttina" Leadtekin usb dongle. Käyttis Ubuntu 8.04.
Kiitos tiedoista jo etukäteen.

833
Ylen Areena ja Elävä arkisto joko näkyi - tai sitten ei. Ja sama video joka toisti äsken hyvin saattoi toisella soittokerralla jättää kuvan pois ja soittaa pelkkää ääntä.

Tuttu juttu minullekin, joskus näkyy ja joskus ei. Sama homma mtv3 uutisvideoiden kohdalla, vaikka en tiedäkään pitäisikö niiden näkyä noilla asetuksilla.

Lainaus
Päätin palauttaa ne asetukset jotka minulla oli aiemmin.

Millähän asetuksilla katselit aiemmin?

Kumma juttu, mutta sain toimimaan sekä YLEn että MTV3n asentamalla ihan Lisää/poista... kohdasta sekä Totem (gstreamer) että Totem (xine). Oletuksena käytti gstreameria, jolloin MTV3 tökki. (Jäi lataamaan tai näytti vain mainospätkän). Poistin Totem gsteamerin eli käyttää xinea. Niinpä vain läksi YLEt ja MTV3 toimimaan moitteetta :)

834
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.09.08 - klo:22.31 »
Tällainen tällä kertaa.
Asus barebone runkoon rakennettu 2.66G/1G/ubuntu 8.04.1
http://www.aijaa.com/v.php?i=2678223.png

Sivuja: 1 ... 40 41 [42]