Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - samja

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
81

Äskeiseen liittyvä kysymys:  Tulisiko joillakin olla oikeus katsoa suljettujen ohjelmistojen lähdekoodi? Nythän kukaan ei tiedä, että mitä patenttivarkauksia ne pitää sisällään.

Voi lisäksi olla myös niin, että avoimia lähdekoodeja käytetään omina lähdekoodeina ja näistä tehdään patentit. Sitten haastetaan oikeuteen "pantentin rikkojat". Vähän teoreettista, mutta kai mahdollista?

82

Minulla on yksi kysymys. Onko totta, että esim algoritmit voidaan patentoida? Mitä ne patentit siis koskee?

Jos algoritmi voidaan patentoida, eivät muut enää pysty suorittamaan tarvitsemiaan tehtäviä tietoteknisesti. On nimittäin usein olemassa optimaalisin menetelmä suorittaa askareet.

Voinko patentoida nerokkaan kaupassakäyntialgoritmini, niin etteivät muut voi enää voi käyttää sitä? Riippumatta siitä, miten itsenäisesti samaan olisivat päässeet. (Vähän teoreettinen esimerkki)

Avoimet ohjelmat ovat jo lähtökohtaisesti hyvin ihmisiä palvelevia. Haluaako Mickrosoft sittenkin hyökätä hyvää ideaa vastaan ja näin koko käyttäjäkuntaa? Vaikka siis vakuutteli toista. Eikö se teko?

83
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 8.10 ongelmia
« : 12.02.09 - klo:21.31 »

Minulla on KDE:ssä se ongelma, että kun käytän thunderbirdiä tai openofficen tekstinkäsittelyohjelmaa, piirtyvät alapalkin kuvakkee miten sattuu. Mitenhän ongelman voisi ratkaista? Toinen piirtymisongelma on kun kirjaudun ulos. Ruutu täyttyy sotkusta. Muuten toiminut hyvin 8.10 omassa käytössäni.

84
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 01.01.09 - klo:16.41 »
Voisiko tälle ketjulle keksiä jonkun kuvaavamman otsikon, joka ohjaisi keskustelua jotenkin järkevämpään suuntaan sen sijaan että se rönsyilee yleisesti "Microsoft tekee sitä ja tätä siellä ja täällä" -tyylisesti?

No tarkoitus oli yleisketju, jossa ei ole rajoja. En tiennyt, että aihe piti olla rajatumpi. Itse tykkään iki-ketjuista, joihin voi aina kirjoittaa melko vapaan tyylisesti ellei halua välttämättä rajatumpaa kulkua. Gategoriapakkomielle kaikkialle. Höh :) Tyydyn minä silti ylläpidon linjaan. Asia loppuunkäsitelty.

85
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 30.12.08 - klo:20.02 »

Joo. Puheluissa on hyvä olla minuuttitaksat mutta ohjelmistojen käyttö omalla koneella ei kuluta muiden resursseja ellei sitten olla verkossa. Markkinataloudessa hinta vaan ei määräydy suoraan tuottajan panoksesta vaan asiakkaan halusta maksaa.

Oikeasti Microsoftin ehdotus voisi olla itselleni ihan sopiva, koska en juuri käyttäisi office-sovellutuksia jne. Ainakin ohjelmistoihin systeemi aiheuttaisi suurta evoluutiopainetta. Vain parhaita ja todella tarvittuja pyöritettäisiin ja niistä maksettaisiin.

86
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 30.12.08 - klo:12.20 »

Microsoft suunnittelee käyttöön perustuvaa maksumallia

Tietoviikko:  Microsoftin hakemuksessa esitetään esimerkkiksi, että Office-paketin käyttö voisi maksaa dollarin ja pelaaminen koneella 1,25 dollaria tunnilta.

Meinasin ostaa testaukseen winkkarin, mutta tämmöset artikkelit eivät rohkaise. Onneksi käyttismarkkinoilla on muitakin toimijoita!

Miksihän muuten puheluista juoksee minuuttimaksu? Tuottaako miten paljon lisäkustannuksia puhelun kesto?

87
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 12.12.08 - klo:10.30 »

Kirjoitin Microsoftista konnana tai roistona. Vähän erikoisesti ilmaistu. Todellisuudessa Microsoft on vain yksi yritys, joka haluaa menestyä ja on menestynyt melko hyvin. Siis ihan tavallista bisnestoimintaa.

Jos jotain tulisi syyttää vaikka kentällä vallitsevista epäreiluuksista, niin ne ovat oikeat päättäjät. Todellisuudessa en tiedä tarkalleen, että mistä puhun. Tämmönen käsitys vaan jäänyt. Heh.

89
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 10.12.08 - klo:21.07 »

Jäin miettimään kommenttia ketjuun. Puhuin oikeudenmukaisuudesta, enkä painottanut sitä, miten hyvä Linux on Windowsiin verrattuna. Mielipiteen toin toki julki, mutta se perusasetelma eli tasapuolinen tilanne eri toimijoilla täytyy vallita. Oli sitten kunkku kuka tahansa milläkin alueella.

Eniten kiinnostaa tietotekniikan laatu ja käytettävyys käyttäjän näkökulmasta. En ole keskustellut paljoa foorumilla, mutta sellainen käsitys, että paljon väännetään järjestelmien paremmuudesta. Miksipäs ei keskustella hyvistä ja huonoista? Sehän auttaa löytämään hyvän. Mutta vain jos hyvä tunnustetaan myös vastaleirissä.

Windows on onnistunut markkinoinnissa, mutta muuten se samaistuu ns pahikseen. Jostain syystä voittaja ei aina ole hyvä vaan eniten vain voimakkain / vetoisin. Kusetus on onnistunut. En voi olla sanomatta näin, koska ajattelen näin. Aika usein maailmanjärjestyksessä vallalla on roisto, jonka olo käy ennenpitkää ahtaalle ja sitten syntyy taas joku toinen jos yhtään mahdollista. Tämä tiedetään jo lasten saduissa. Yleensä paremman puolella ei uskalleta olla yleisesti. Joku maailmaan liittyvä luonnonlaki varmaan. Historia on täynnä näitä. Haloo!

90
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 10.12.08 - klo:15.34 »
Itselläni meni melko kauan jo pelkästään Linux:n peruskomennot. Man-sivut olivat englantia ja aika vaikean oloista oli niistä ottaa hyötyä käytäntöön. Man-dokumenteissä näkökulmana on esitellä ohjelma asiallisen pikkutarkan täydellisen hienosti. Todellisuudessa luen man-sivuja käyttäjän näkökulmasta. Paljon nopeampaa olisi seurata jonkin ohjelman käyttöä esimerkinomaisesti ja lähtien ihan peruskäytöstä. Näitä dokkareita on netissä ja asiat ovat paljon helpommin otettavissa käyttöön. Ehdottaisin man-sivujen näkökulmaksi tutoriaalimaisuuden. Kuka muu niitä katsoo kuin vasta-alkaja, joka masentuu siinä silmänräpäyksessä? Ok. Jotain on aina sillon tällön tarkistettava. Optiolista voisi olla sitten vaikka manuskan lopussa.

Katsokaapa vaikka cdrecordin manuskaa. Aika masentava. Nimi oli muutettu wodim:ksi. Eli:

man wodim


Öh. Laitoin joskus nettiin vanhoja scriptejä. Voitte katsoa, että olenko sanojeni mittainen :)

http://sohvaperuna.net/index.php?mm=samja&sm1=linux

91
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 10.12.08 - klo:15.07 »

TimoK:n edelliseen.

Ikkunalla olevat kuvakkeet voi välttää kun esim Firefox, Terminaali, laskin, gqview ja pasianssi on kuvakkeena alhaalla(KDE). Siitä on nopea klikata. Tai sitten alt-f2 ja komento. Ei vaikea käynnistellä ohjelmia ilman, että kuvakesaastetta tulee liikaa.

Komentorivit voivat olla aika kryptisiä ja vaikean oloisia. Todellisuudessa komentoja pystyy monesti kehittämään iteroimalla. Alkuun taidot ovat jokaisella heikot. Skriptejä käytettäessä kyseessä on ohjelmointi, joka vaatii aina vähän töitä. Sitten onkin helppo antaa se yksi komento(=nappi), joka voi tehdä monimutkaisia operaatioita. Ilman komentoriviä ei ole mahdollista suorittaa tehokäyttöä. Ei tietysti koske perus win-käyttäjää.

Hyvää asiaa TimoK:lta. Ketjun tarkoitus oli vaan se, että tietotekniikkakenttä olisi asetelmiltaan terve eri toimijoille. Niin tuottajille kuin käyttäjille. Yksi firma ei voi päättää koko kentän kuvioita vaikka se olisi isokin. Muuten se kusee käyttäjien kintuille.

Tuntus, että Linux-väki ei välttämättä pyri tarjoamaan yrityksille hyviä tuotteita bisneksen tueksi. Ei sillä tavalla intressiä. Enemmän Window:sin asiakassegmenttiä. Yrityksillä ei ehkä oikeasti ole kuin yksi toimija käyttisrintamalla. Jatkossa asiaan voi tulla muutos.

Itse en käyttele paljon office-ohjelmia. Taulukkolaskenta on paljon helpompi toteuttaa php:llä ja tietokannoilla. Voi tehdä paljon vaivattomammin mitä haluaa. Oma käyttöni ei koske mitään tekstidokumenttejä eikä power-point esitelmiä. Kuvien käsittelyyn tarvitsen gimppiä tosin sitäkin olen onneksi oppinut juoksuttamaan batch-moodilla. Ohjelmien käyttö sinällään on ihan ok, mutta se on näpäräämistä ja ohjelmointi on vasta kunnon käyttöä :) (Tuottajan näkökulma) Oikeasti en ole mikään nörtti.

(En kommentoinut edellisintä)

92
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 10.12.08 - klo:12.43 »

Johtunee siitä, että lähes aina winukassa ohjelmia asentaessa ohjelma lisää sen pikakuvakkeen sinen, jos itse ei sitä raksia ota pois asennusvaiheessa.

Koska windows-käyttäjä ei muuten osaa käynnistää asennettua ohjelmaa :)

Perusrakenteisiin tietotekniikassa kuuluisi kyllä se, että koulussa olisi riittävästi eli edes vähän tietotekniikan opintoja. Taitaa olla, mutta vanhalla väellä on vähän vaikeuksia, kun voivat pelätä melkoisesti alaa. Ensikosketus tietotekniikkaan vaikka kauhealla työpaikalla. Se Murikka-juttu ei välttämättä ole mikään poikkeus.

Ehkä pitäs tehdä ihan kädestä pitäen aapinen niille, ketkä haluavat syventyä. Näitä lienee jo suomeksikin, mutta en tiedä, että miten helppoja ja kannustavia?

93
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 10.12.08 - klo:12.09 »

Päätteeltä huomattavasti nopeampi ja helpompi vaikkapa päivittää kone kuin graafiselta puolelta. Iso osa muitakin juttuja paljon helpompi hoitaa päätteeltä.

Totta. Moni asia on tosi kätevää komentoriviltä. Viimeistään scripteissä tämä näkyy. Linuxin kannattaa ehdottomasti loistaa sekä komentorivillä, että graafisessa liittymässä. Syventyneet tuskin haluavat luopua komentorivistä. Uunoxia ymmärrän, sillä komentorivi vaatii paneutumista. Itse en esim käytä tämän takia teksturia nimeltä vi. Peruskäytön osaan, mutta kaikki muu on jäänyt käymättä läpi. Kannattaa muistaa, että kaikki uuden opettelu on kynnys. GUI on erittäin intuitiivinen jos se on kohtuullisesti rakennettu!


Lainaus
Moni kaveri ja tuttu ihmettelee työpöytääni kun avaan koneen "missä sun pikakuvakkeet on?" ihmeissään kun sanon etten tarvitse pikakuvakkeita (heillä äkspee ja pöytä täynnä kuvakkeita, se on graafista se..)

Pikakuvakkeet ovat aivan kauheaa hälyä näytöllä. Onneksi niitä ei ole aivan pakko pitää häiritsemässä. Hienoo. Tosin ei Windows-puolellakaan mikään pakko tietääkseni näitä ole käyttää. Ehkä sen puolen ihmiset vaan jostain syystä näitä käyttää enemmän?

94
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 10.12.08 - klo:09.28 »

Microsoftista tuli vielä mieleen ero Linux:n kaltaisille ohjelmistoille. Windows-puolella ohjelmistoja tehdään taloudellisista syistä. Kun tämä on motiivi, on laatu on vain välttämätön kitkatekijä. Jopa konkreettisten tavaroiden valmistajat tekevät tarkoituksella huononnuksia tuotteisiin, että ne eivät olisi pitkäikäisiä vaan kauppa kävisi enemmän.

Äskeiset puheenvuoroni olivat ihmisten tietotekniikkamaailman systeemistä huononnusta dominanssipolitiikalla. Miten kaupallinen motiivi näkyy Microsoftilla, siitä en tiedä enempää. Miksi esim Unix viittaa lähinnä laatuun? Siinäkö syy, miksi se ei ole menestynyt. Ja Mäkki?

Lis.  Unohdin, että kyllä Microsoftiltakin löytyy laatua. Miten esim Microsoftin SQL-server? Itse en tiedä, mutta olen kuullut kehuvia kannanottoja. Yrityksille ei voi myydä paskaa, tai ihan aina ei?

95
Googlella saatta olla lihaksia haastamiseen. Tosin oletan, että kysessä on suljettu softa, jolla halutaan päästä kalifiksi kalifin paikalle. Mutta olisi se silti avuksi markkinamonopolin murtamisessa, jolloin myös avoimille järjestelmille tulee enemmän tilaa.

Minusta tuntuu, että useamman varteenotettava järjestelmä hyödyttää linuxia ja avoimia ohjelmia sen takia, että yhteensopivuudesta tulee eri lailla tärkeä. Tämä on käyttäjien etu koska ei voi olla niin, että on yksi, vaikka yhteensopivuus olisikin maksimissaan.


Linuxin ytimestä ei mitään tietoa. Jos laitteiden määrät vain kasvavat, niin eikö koko käyttis leviä mammutiksi? Pitäskö tämmönen ottaa huomioon?

96
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 08.12.08 - klo:15.23 »
Jos se paikallislehti on johtava Turussa ilmestyvä, niin unohda koko juttu. Täällä ei aihetta sivuavia maltillisiakaan kirjoituksia julkaista.

Kyse oli idästä. Ei voi etukäteen ennakoida tulevaa.

Joka tapauksessa suuryhtiöt ovat merkki monarkian tyylisestä. Enää ei valtaa voi ansaita diktatuurilla vaan se on tehtävä nykyisten rajoitusten puitteissa. Siitä huolimatta mikään ei estä pyrkimästä kohti suurinta mahdollista valtaa. Se on houkuttelevaa, siunattu yrittämisen nimessä ja sitä tapahtuu.

Itselläni on mielessä ihan vain peruskuviot, jotka ovat laiminlyödyt jos yhteisiä pelisävelmiä ei löydy nettiin tai ohjelmistoihin. Perusinfra kyllä on onnistuttu tekemään toimivaksi. Nykyään vaan infraa tarvitaan myös bittipuolelle, jonka merkitys tulee olemaan suuri meille jokaiselle jatkossa.

Ihmeellistä, että kukaan ei huolehdi yhteisistä asioista. Ei ihan näin, mutta... Minusta asia ei kuulu enää pelkästään kansalaisjärjestöille.

97
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 08.12.08 - klo:14.39 »

Sanoisin, että kirjoitustyylissäsi on "katkera perussävy", joka pitäisi saada pois, jotta kirjoitus toimisi mielipidevaikuttajana.

Olet erittäin luultavasti oikeassa. Ei tuommoinen välttämättä tee tarkoitustaan. Tunteella kirjoitus on ihan hyvä, mutta se sulkee pois neutrauliuden.

Muistui mieleen, että hallituksessa istuu demokraattisesti valittu ja meitä kansalaisia palveleva suuryhtiö. Siinä vaiheessa kun yrityksen vaikutus ulottuu laajasti kansallisvaltioon, tulisi valtion suojella kansalaisten oikeuksia koska yritykselle tämä ei voi kuulua.

98
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft
« : 08.12.08 - klo:12.28 »

Niimpä. Hesarissa tuskin menee läpi tuon tyylinen mielipide. Toisaalta sensuuria voisi testata kirjoituksella jos juttua muuten voidaan pitää kohtuu asiallisena?

Jotain räväköitä kannanottoja tarvittas.

99
Microsoft

(Ajattelin kirjoittaa paikallislehteen alla olevan mielipideilmaisun. Onko asiat ihan poskellaan? Pieni kansalaisvaikuttaminen olisi ihan sopivaa vaikka esim Hesarissa.)


Tietokonelehti:   Kiinassa pakotetaan käyttämään Linuxia. Vähän huonoa mainosta Linuxille.

Muuten tietty pakottaminen esim avoimiin standardeihin tulisi olla todellisuutta. Nyt monopoliyritys kuten esim Microsoft voi luoda mieleisensä kuviot niin, että käytännössä ei usein ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa MicroSoftin tuotteita.

Asiaa voisi havainnollistaa maanläheisemmin. Jos maassa on edistynyt kiskotekniikka ja yksityiset käyttävät sitä yleisesti, täytyy olla niin, että esim raideväli on sama kaikkialla Suomessa. Näin jokaisen yrityksen tuotteilla voi ajaa yhtälailla joka paikassa Suomea. Kyse on perusinfrasta, jolla dominointi ei kuulu yritykselle. Muuten hallituksemme olisi oikeasti esim MicroSoft. Harmi vain, että tämä on oikeasti todellisuutta. EU on yrittänyt näyttää vähän kaapin paikkaa, tosin kyseenalaisella menestyksellä.

Yritykselle on edullista luoda omanlaisensa kuviot, mutta kansalaiselle tämä aiheuttaa suuren ongelman. Kilpailu ei enää toimi, vaikka eletään markkinataloudessa. Toisaalta jos on olemassa rinnakkaisia systeemejä, ne eivät toimi keskenään. Aivan kuin jos Suomalaiset tarkoituksella jakaisivat kielensä maakunnittain, niin ettei keskinäinen ymmärrys enää pelaisi Suomen alueella.

Kiskoesimerkkiin voisi vielä tuoda mukaan patentit. Kiskoja koskevat mittasuhteet on patentoitu, joten muut yritykset eivät voi valmistaa lain mukaan kyseisillä mittasuhteilla varustettuja ajoneuvoja. Myös tälläisellä ajaneuvolla ajaminen on rangaistava teko.

Edit: Muutettu otsikko kuvaavammaksi.

100

Saksalaiset ovat todennäköisesti rohkeampia kuin suomalaiset. Myös kestävässä kehityksessä he ovat edelläkävijöitä meihin verrattuna. Suomalaiset uskaltavat olla rohkeita vain aloilla, joihin liitetään yleisesti menestys kuten esim kännykät. Windows on menestystä, joten miksi jotain muuta? Aikaisemmin oltiin rähmällään Venäjän suuntaan. Linux on mm osa suomalaisuutta, mutta se ei... Linux pitäis olla kehitetty USA:ssa. Uskaltaisin veikata, että linuxin tai odf:n käyttäjät ovat tavallista enemmän itsenäiseen ajatteluun kykeneviä.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10