Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - USakari

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gtk+3.0/+bug/1760818

Tuollainen bugi on ollut. Koita deletoida ~/.xinputrc

Kiitos linkistä; se ei ainakaan vielä ole minua kyllä auttanut, mutta enpähän ole yksin ongelman kanssa.

.xinputrc:n poistaminen kyllä "ratkaisee" läpinäkyvyysongelman, mutta siitä seuraa, etten voi käyttää ibusia, joka taas on minulle tosi tärkeä. Eli tuloksena on toinen ongelma.

22
Kokeile asentaa se uudelleen siten että poistat purgella asetustiedostot.

Kiitos, mutta uudelleenasennuksen jälkeen tilanne on ihan sama.

23
Lubuntu 18.04.1-päivityksen jälkeen geditiä ei enää voi käyttää, koska sen ikkuna näkyy läpi. Ikkunaan ei siis tule halutunväristä taustaa, vaan se, mitä työpöydällä sattuu sen (ikkunan) kohdalla olemaan.

Olen käyttäänyt geditiä vuosikausia, ja mielelläni käyttäisin jatkossakin. Mutta nyt pitäisi jotain keksiä. Olisiko kellään neuvoa?

Nimen gedit g-kirjain kai tarkoittaa Gnomea, ja minulla ei sitä ole. Mutta ei ole ennenkään ollut, ja gedit on silti toiminut...

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikulla hotspot (17.10)
« : 18.10.18 - klo:19.11 »
Oliko kyseessä 16.04:stä päivitetty Lubuntu 18.04? Puhtaassa asennuksessa pitäisi olla valmiina dnsmasq-base.

Kyllä – do-release-upgrade.

25
Viimein taisi löytyä. Noudatin ohjetta https://askubuntu.com/questions/1045324/any-gui-apps-easy-method-for-creating-wifi-hotspot-in-lubuntu eli pelkästään asensin paketin dnsmasq-base, käynnistin uudestaan  ja se oli siinä.

(Pakettia network-manager ei tarvinnut asentaa, koska se oli Lubuntu 18.04.1:ssä jo olemassa.)

26
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikulla hotspot (17.10)
« : 18.10.18 - klo:08.35 »
Palaan taas aiheeseen, kun ollaan taas mökillä ja haluaisin taas saada läppärillä pienen WLANin aikaiseksi. Nyt on Lubuntun versio jo 18.04.1 LTS, mutta ei vaan onnistu.

Hotspot on luotu, mutta aina vain Adroid-puhelin ensin ilmoittaa "Haetaan IP-osoitetta..."  minuuttikaupalla – ja sitten luovuttaa.

Ainoa virheilmoitus, mitä olen toistaiseksi löytänyt. on dmesgin
Lainaus
netlink: 'wpa_supplicant': attribute type 213 has an invalid length.

Tästä en ymmärrä mitään. Hotspot on nimenomaan määritelty avoimeksi, eikä siinä siis pitäisi mitään WPA:ta olla mukana.

(Harmittaa, kun Windows 10:llä syntyy toimiva hotspot suunnilleen yhdellä klikkauksella. Mitään säätöä ei tarvita.)

27
Nyt siis 18.04.1 LTS näyttäisi olevan pystyssä. Paitsi että... Kaiuttimista ei kuulu pihahdustakaan. SIitä pitänee tehdä uusi topikki.
Ei kun siis  tämä oli se juttu, että jos käyttää Windows 10:ä ja sitten siirtyy Linuxiin sammuttamatta konetta välillä, niin ääniä ei saa kuulumaan. Kone pitää sammuttaa.

28
Kannattanee poistaa Nvidian suljettu ajuri, kunnes saat graafisen työpöydän toimimaan:

Koodia: [Valitse]
sudo apt purge "nvidia*"
Poista vielä vanha /etc/X11/xorg.conf, jos se on olemassa:

Koodia: [Valitse]
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
Kiitos; nämä taisivat riittää (Gnomea en käytä). Asensin sitten uudestaan nvidian, ja se lähti nyt toimimaan. Tosin tarvittiin joku ylimääräinen UEFI-salasana.  Jota en oikein ymmärtänyt, koska ei sitä käynnistyksen yhteydessä sitten kysyttykään.

Nyt siis 18.04.1 LTS näyttäisi olevan pystyssä. Paitsi että... Kaiuttimista ei kuulu pihahdustakaan. SIitä pitänee tehdä uusi topikki.

29
lshw -c display
Lainaus
  *-display
       description: VGA compatible controller
       product: Intel Corporation
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: pci@0000:00:02.0
       version: 07
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pciexpress msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915 latency=0
       resources: irq:128 memory:ed000000-edffffff memory:c0000000-cfffffff ioport:f000(size=64) memory:c0000-dffff
  *-display
       description: 3D controller
       product: NVIDIA Corporation
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: irq:129 memory:ee000000-eeffffff memory:d0000000-dfffffff memory:e0000000-e1ffffff ioport:e000(size=128) memory:ef000000-ef07ffff

cat /var/log/Xorg.0.log
Tämä on niin pitkä, ettei se mahdu tähän (yli 20Kt). Onko siitä alku tärkeä vai loppu?

cat /etc/X11/default-display-manager
Lainaus
/usr/sbin/lightdm


30
Yritin päivittää läppärin 17.10:n 18.04:ksi ajamalla do-release-upgraden. Se lopetti ilmoitukseen OK ja kehotti käynnistämään uudelleen. Seurasi piiitkä hiljaisuus ja pimeä ruutu, kunnes ihan huvikseni kokeilin jostain hämärästä muistin sopukasta löytyvää ctrl-alt-F1:tä eli virtuaaliterminaalia.

Se löytyikin yllättäen. Mutta oikeastaan haluaisin käyttöön graafisen käyttöliittymän. Tietäisikö kukaan, miten siihen pääsisi?

(Ruudun yläkulmaan tuli aluksi teksti "Gave up on waiting for suspend/resume..." tai jotain semmoista.)

(Niin, ja vielä tätäkin ennen näkyi "Booting in insecure mode". Jos sillä on mitään väliä.)

31
Pienennys Gpartedilla tai Ubuntun asentimella on ihan turvallinen tapa, ja ne pystyvät siirtämään varatutkin tiedostot siten, että tilaa vapautuu enemmän.

Muista kytkeä Windowsista Fast Startup pois päältä.

Kiitos – tämähän olikin helppo nakki.

32
Ostin käytetyn Windows 10-koneen ja tarkoitus oli järjestää kovalevy (250Gt) uudelleen niin, että Win-osio pienennetään (->50Gt) ja vapautuvaan tilaan (200Gt) tehdään pari kolme Linux-osiota. 

Yritin tehdä pienennystä Windowsin omalla työkalulla, mutta se ei suostu kuin suunnilleen puolittamaan kovalevyn. Eli Windowsille pitää jättää vähintään 122Gt – vaikka siitä on nyt käytössä alle 30Gt. Tähän ei auta tilan optimointikaan, jonka ajoin defragmentointia tavoitellen.

Onkohan tähän mitään ratkaisua?

33
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikulla hotspot (17.10)
« : 29.07.18 - klo:12.01 »
Kokeile WEP-salausta WPA:n sijaan. WEP ei sitten ole pidemmän päälle turvallinen, koska se on helposti murrettavissa, mutta sitä kokeilemalla voisi testata, onko vika salausmekanismissa (wpa_supplicantissa) vai jossain matalammalla tasolla.
Nyt sain WEP 40/128:in toimimaan 16.04.5:ssä, mutta ei sekään toimi vaihtoehdoissa 17.10 tai 18.04. Siis muillakin suojauksilla (WEP 128 tai WPA & WPA2 Personal) syntyy joku hotspot, johon voi puhelimella yrittää. Mutta kunnollista nettiyhteyttä ei synny.

(Windows 10:ssä ei suojausta voi valita, vaan se on, mitä on.)

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikulla hotspot (17.10)
« : 27.07.18 - klo:23.06 »
17.10 on jo vanhentunut jakelu, johon ei päivityksiä julkaista, joten kannattaa kyllä senkin takia jo päivittää johonkin tuoreempaan.

Veikkaan, että WiFi-hotspotteja on haluttu tehdä jo vuosikausia, eli ei kai tässä mistään uudesta jutusta ole kysymys, mitä ei "vanhentuneen jakelun" voi odottaa hallitsevan?

Oli miten oli, kokeilin Lubuntu 18.04:ää, ja tulos oli ihan sama: puhelin väittää salasanaa vääräksi. Mutta ei se ole väärä....
 
Mikähän tässä nyt mättää? Nyt olen taas taajamassa, enkä uskalla kokeilla salasanan pois jättämistä.

35
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikulla hotspot (17.10)
« : 26.07.18 - klo:22.31 »
Testasinpa vielä Mint mate 18.3:lla mokkulan kanssa, jossa homma meni vähän eri lailla.
..................
Mutta, kun loi yhteyden samalla tavalla, kuten edellisessä postauksessa, niin toimii. Mutta matessa se yhteys ei tule verkkolistaukseen vielä sillä näkymään ja piti klikata tuota "luo uusi wifi verkko" ja sitten valita listalta se aiemmin luotu verkko jonka jälkeen se vasta tulee listalle ja toimii oikein.

Kiitos, mutta en oikein viitsisi vaihtaa tämän takia distribuutiota. Ja kai homman pitäisi toimia Lubuntu 17.10:ssäkin? Panin kokeeksi läppäriin kiinni USB-WiFi-tikun –  ei auta. Nyt on ajuri rtl8192, kun sisäinen WiFi vaatii ath10k:ta. Edelleenkään ei siis toimi, mutta virheilmoitus hiukan yllättävästi vaihtuu. Nyt Android-puhelin ilmoittaa, että salasana on väärä ja kehottaa yrittämään uudestaan. Mutta salasana ei ole väärä!

Outo juttu. Windows 10 tekee hotspotin ihan helposti, oli sitten käytössä sisäinen tai ulkoinen WiFi.


36
Haluaisin tehdä nettitikulla mökille WiFi-verkon, johon pääsisi puhelimella kiinni. Windows 10:llä tämä onnistuu ihan naurettavan helposti - mutta sitä en haluaisi käyttää. Mutta Lubuntu 17.10:llä taas en osaa.

Linkin https://askubuntu.com/questions/318973/how-do-i-create-a-wifi-hotspot-sharing-wireless-internet-connection-single-adap avulla sain aikaiseksi jonkunlaisen hotspotin, johon saa Android-puhelimella jonkunlaisen yhteyden. Mutta ei se ole mikään kunnollinen yhteys, koska puhelin pyörittää minuuttikaupalla ilmoitusta "Haetaan IP-osoitetta..." ja lopettaa sitten: "IP-kokoonpanovirhe".

Olisiko kellään neuvoa?

37
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libreoffice libreoffice-l10n-fi libreoffice-voikko

Kiitos! Nyt toimii.

Olipa omituinen juttu. Käynnistin nimittäin eilen lofficen komentoriviltä muistamatta, ettei sitä ollut vielä asennettu. Sain kehotuksen asentaa joku loffice tai vastaava – en muista, mikä. Tein niinkuin käskettiin, mutta tuloksena oli siis joku täysin riittämätön paketti.

No, Nyt käynnistyy, mutta terminaaliin tulee tämmöistä:
Koodia: [Valitse]
** (soffice:15586): WARNING **: Error retrieving accessibility bus address: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.a11y.Bus was not provided by any .service files

** (soffice:15594): WARNING **: Error retrieving accessibility bus address: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.a11y.Bus was not provided by any .service files

(soffice:15594): Gtk-CRITICAL **: gtk_container_foreach: assertion 'GTK_IS_CONTAINER (container)' failed

Onko tämä vakavaa?

38
Ehkä jotain uupuu asennuksesta.

Mitä näytää ?
Koodia: [Valitse]
dpkg -l|grep libre
Tätä se näyttää:
Koodia: [Valitse]
ii  libdjvulibre-text                                           3.5.27.1-7                               all          Linguistic support files for libdjvulibre
ii  libdjvulibre21:amd64                                        3.5.27.1-7                               amd64        Runtime support for the DjVu image format
ii  libreadline7:amd64                                          7.0-0ubuntu2                             amd64        GNU readline and history libraries, run-time libraries
ii  libreoffice-common                                          1:5.4.5-0ubuntu0.17.10.5                 all          office productivity suite -- arch-independent files
ii  libreoffice-core                                            1:5.4.5-0ubuntu0.17.10.5                 amd64        office productivity suite -- arch-dependent files
ii  libreoffice-style-elementary                                1:5.4.5-0ubuntu0.17.10.5                 all          office productivity suite -- Elementary symbol style
ii  libreoffice-style-galaxy                                    1:5.4.5-0ubuntu0.17.10.5                 all          office productivity suite -- Galaxy (Default) symbol style
ii  libresid-builder0c2a                                        2.1.1-15ubuntu1                          amd64        SID chip emulation class based on resid
ii  librest-0.7-0:amd64                                         0.8.0-2                                  amd64        REST service access library
ii  librevenge-0.0-0:amd64                                      0.0.4-6ubuntu2                           amd64        Base Library for writing document interface filters

Näistä en ymmärrä mitään. Onko niistä mitään apua?

39
Asensin LibreOfficen, mutta se ei lähde käyntiin ollenkaan:
Lainaus
Due to an unexpected error, LibreOffice crashed. All the files you were working on...
,
ja niin edespäin. Ikkunassa, jossa pitäisi näkyä palautettavat tiedostot, ei näy mitään. Siis en ollut mitään tiedostoa käsittelemässäkään, koska jo pelkkä tiedoston avaamisen yritys katkeaa tähän virheilmoitukseen.

Mikähän tämä "odottamaton virhe" voisi olla?

40
Mikä läppäri on kyseessä?

Täällä on raporttia vastaavasta oireilusta Asus UX430UAR:ssä: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/1742852
Kiitos vihjeestä. Läppäri on Asus VivoBook 15, ja ongelma ratkesi itsestään ihan niinkuin Launchpadissakin, eli eilen hakusessa olleet äänet löytyvät tänään. Ehkä tarvittiin vielä yksi resetti?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8