Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Seppo Jyrkinen

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Ubuntu tietokoneissa / Tietokone => faksi [ratkaistu]
« : 07.09.16 - klo:20.13 »
Onko kokemuksia ohjelmista, joilla lähettää Ubuntusta faxeja? Ja etenkin, onko tietoa vastaanottopuolesta?

62
Ubuntu tietokoneissa / Nautiluksen paikan lukitseminen
« : 10.07.16 - klo:12.13 »
Kytken USB-tikun koneeseen jopa kymmeniä kertoja päivässä ja ensimmäiseksi avattu ikkuna siirtyy uuteen paikkaan isolla ruudulla. Onko mahdollista lukita ensimmäiseksi avattu Nautilus ikkuna pysyvästi tiettyyn paikkaan ruudulla?

Käytössä Gnome Flashback.

63
Ubuntu tietokoneissa / Firefox jumiutuu täysin
« : 30.06.16 - klo:20.40 »
Joskus vuosi takaperin Firefox alkoi jumitella, mutta siitä pääsi eroon kun klikkasi virheilmoituksen huomatuksi. Olen odottanut, että normaalit päivitykset korjaisivat asian, mutta tilanne on päinvastoin mennyt huonompaan suuntaan. Nyt joutuu boottaamaan koneen kuin Wanhaan Winblows aikaan, jotta saisi selaimen toimimaan.

Pienempänä haittana on, että koska selaimessani on asetuksena vanhalle sivulle palaaminen häiriön jälkeen, niin joudun sammuttamaan selaimen heti kättelyssä, ettei se taas mene jumiin. (Tästä pääsisi eroon asetuksia vaihtamalla.)

Kyse on aikaisemmin moitteettomasti toimineista sivustoista, kuten www.esaimaa.fi

Osaako joku kertoa, mistä tässä oikein on kyse?

64
Ubuntu tietokoneissa / Ikkunan leveyden säätö
« : 12.06.16 - klo:17.54 »
Onko olemassa tapaa kasvattaa kursorin tarttuma-aluetta ikkunan oikeassa reunassa, kun haluaa säätää ikkunan leveyttä. GIMPissä on oikeassa alanurkassa hyvän kokoinen kolmionmuotoinen alue, mutta muut vaativat hyvin toimivaa hiirtä ja herkkää kättä. Ja aina joskus ottaa hermoon.

65
Vastaanotin sähköpostin Thunderbirdillä joka oli aivan normaali, liitteessä ote kuvakaappauksesta.

Maalasin tekstin, kopioin leikepöydälle ja liitin Libre Officeen. Sieltä täältä oli lukuarvoja ja yksiköitä kadonnut. Toisessa liitteessä ote kuvakaappauksesta. Tekstin oikealla puolella oli pelkkää tyhjää eli kyse ei ollut tabulaattorin tahattomasta käytöstä.

Käyttämällä Control+Shift+V ja Enter (Muotoilematon teksti) lopputulos oli moitteeton. Tosin aina joskus Control+Shift+V oli harmaa ja poissa käytöstä.

Tuttu ongelma kenelle?

Thunderbird on 38.8.0 ja käyttis Ubuntu 14.04 LTS

66
Minkäslaisena tietoturva-asiana pitäisitte kahden tietokoneen systeemiä? Verkkokone on kytkettynä verkkoon, työkone ei ole. Välissä USB-tikku tai vastaava.

Työkonetta ei kukaan voi ottaa käyttöön ja taitaa vakoilukin mennä kinkkiseksi. Mahdollista ehkä, en osaa sanoa. Haittaohjelmia ei sinällään estä.

Informaation siirto verkon ja työkoneen välillä hieman kömpelöä, mutta jos määrä on rajallinen, niin ei ole ongelma. Ohjelmien päivitykset hankaloituvat ja aika-ajoin irti kytkettykin on kytkettävä verkkoon päivityksiä varten.

Onko ajatuksia ellei peräti kokemuksia?

67
Onko asennus-, työ- ja käyttökokemuksia HTML5 Boilerplate'sta? https://html5boilerplate.com/

68
Ubuntu tietokoneissa / LibreOffice Calcin päivitys
« : 06.04.15 - klo:13.45 »
Käytössäni on LibeOffice 4.2.7.2 ja sen taulukkolaskennassa olevan pahan virhetoiminnon (muuttaa kaavoja) vuoksi haluaisin päivittää esimerkiksi versioon 4.3.6 (tosin tästäkään en ole varma; Bugzillan mukaan 4.4.3.0.0+ toimii oikein).

Ubuntussa on Flashback. Klikkailin: Järjestelmätyökalut->Ylläpito->Ohjelmistopäivitykset ja sain vastauksen että kaikki on päivitetty.

Latasin koneelleni 4.3.6.2 paketin ja purkamisen jälkeen löysin DEBS kansiosta noin 30 kpl .deb loppuista kuvaketta joista yhdessä esiintyy sana "calc" eli libobasis4.3-en-us-calc_4.3.6.2-2_amd64.deb jota tuplaklikkasin. Ubuntun sovellusvalikoima ilmestyi ruutuun ja hetken päästä ilmoitus: Riippuvuus ei täytettävissä: libobasis4.3-en-us (>=4.3.6.2)

Löytyykö yksinkertaisia vaihtoehtoja?

69
Tein aivan tavallisen tekstinkäsittelytiedoston, jonka lähetin sähköpostissa eräälle kaverille, joka tuntee tietotekniikkaa tosi huonosti. Hän kertoi, että ohjelma kertoo että vain lukeminen on mahdollista. Sitten laitoin tiedoston FTP: avulla verkkoon ja lähetin osoitteen sähköpostissa, mutta linkki ei hänellä aukea, minulla aukeaa.

Tein koetiedoston http://www.jyrkinen.fi/asioita/asiakirja.docx

Oman koneeni kovalevyllä olevassa kansiossa on Omistajalla, Ryhmällä ja Muilla "Luo ja poista" oikeudet. "Muuta sisällä olevien tiedostojen oikeuksia" alta löytyvällä "Muut" tasolla on "Vain luku" oikeudet. Ja tätä "Vain luku" oikeutta en onnistunut muuttamaan pysyvästi graafisessa tilassa.

Kyseisessä kansiossa olevalla asiakirja.docx tiedostolla on "Luku ja kirjoitus" oikeus jokaisella kolmella eri tasolla. Olen kokeillut tikulle FAT, NTSF ja Ext4 alustuksia, mutta "Muut" taso ei saa oikeuksia. Kun kopioin tiedoston FAT tikulle, oikeudet muuttuvat seuraaviksi:
- Omistaja: Luku ja kirjoitus
- Ryhmä: Vain luku
- Muut: Vain luku

Päätteen avulla tarjosin "chmod asiakirja.docx 766" jolloin vastaukseksi tuli "chmod: virheelliset oikeudet". Sitten kokeilin "chmod asiakirja.docx -rwxrwxrwx" jolloin enterin jälkeen palasin alkutilaan: Pääte ei antanut mitään virheilmoitusta eikä tehnyt muutosta. Kummassakin tapauksessa tiedoston oikeudet säilyivät ennallaan eli ulkopuolisilla on vain lukuoikeus.

Joskus vuosia takaperin törmäsin edellisen kerran oikeuksien ongelmaan Fedoran puolella.

Mahtaako ongelma olla minun koneessani vaiko vastaanottajalla? Oma käyttikseni on Ubuntu 14.04 LTS Flashbackillä. Vastaanottajalla on jokin Windows versio.

70
Minulla on kaksi konetta ja molemmissa Thunderbird. Haluaisin siirtää ykköskoneen sähköposteista osan kakkoskoneeseen, kakkosen omaa systeemiä kuitenkaan tuhoamatta. Thunderbirdin piilotetun kansion alta löytyy puolentusinaa default-kansiota ja niistä viidestä Mail kansio jossa palvelinnimi.

Kuinka sähköpostit kannattaisi siirtää? Toimisiko sellainen, että ykköskoneessa siirtää postit uuteen kansioon nimeltä "Siirtokansio" jonka sitten siirtäisi kakkoseen. Siis ainoastaan yhden kansion siirto imomexan Mail kansion alta koneelta toiselle?

71
Minun koneellani tiedostojenkäsittely on jatkuvasti avoinna 16 tuntia päivässä. Ehkä kuukauden ajan piilotiedostot ovat poksahdelleet näkyviksi omia aikojaan, aivan kuin kyseessä olisi ajastettu toiminto. Käytössä Ubuntu 14.04 LTS.

Miten moisesta pääsee eroon?

72
Starttasin koneen ja totesin, että yläpalkissa ei näy päiväystä eikä aikaa. Joutui ihan miettimään, että mikä viikonpäivä tänään on, kun YLE:n uutisetkin ovat Error 503 tilassa.

Klikkailin: Järjestelmäasetukset => Järjestelmä/Aika ja päiväys => välilehti Kello. "Näytä kello valikkopalkissa" on kruksattuna, mutta se ja kaikki muutkin on harmaana, eikä niitä voi muuttaa. Sen sijaan "Aika ja päiväys" välilehdellä voin valita manuaalisen ja automaattisen asetuksen välillä.

Muistelen, että eilen olisin hyväksynyt jonkun "päivityksen". Onko muuta keinoa kuin odottaa seuraavaa "sotkutusta"?

73
Ubuntu tietokoneissa / LibreOffice Calc muuttaa kaavoja
« : 20.06.14 - klo:11.30 »
Kaavoissa tapahtuu muutoksia omia aikojaan.

Taulukossa olevassa kaavassa on tapahtunut muutos jonkin bugin seurauksena. Ohessa on linkit kuvakaappauksiin. "Alkuperäinen" on viime perjantaina tekemästäni varmuuskopiosta ja solussa F4 kaava on oikein: se laskee kolmen solun keskiarvon. "Vaurioitunut" linkki näyttää torstaina havaitsemani ongelman: kaavassa ollut E4 on vaihtunut I4:ksi eli se yrittää laskea myös itsensä mukaan summaan. Tähän taulukkoon en ole viikon aikana koskenut, mutta muiden välilehtien taulukoihin kylläkin.
- Alkuperäinen http://www.jyrkinen.fi/asioita/kuvat/kuva-2014-06-14.png
- Vaurioitunut http://www.jyrkinen.fi/asioita/kuvat/kuva-2014-06-19.png

Joku viikko sitten samassa taulukossa erään toisen solun yhteenlaskukaava oli laajentunut muutamasta vierekkäisestä solusta 2-ulotteiseksi alueeksi, mutta sitä en älynnyt dokumentoida kun luulin itse töpeksineeni.

Tämän taulukon olen tehnyt LibreOfficella, tiedoston oman päiväyksen mukaan 13.4.2014 ja alustana on ollut Ubuntu 11.10 tai jotain vastaavaa. Taulukossa on monta välilehteä jotka eivät kuitenkaan ole kytköksissä toisiinsa. Nykyinen versio on Ubuntu 14.04 LTS ja olen ottanut vastaan kaikki päivitykset, mitä on tullut.

Mikä olisi oikea osoite bugiraportille?

74
Erittäin paha ongelma Bluefish ohjelmassa: html-tiedostoja tehdessä se hävittää satunnaisesti 1-2 merkkiä. Ilmiö esiintyy Ubuntu 14.04 & Bluefish 2.2.5 yhdistelmässä. Muita en ole kokeillut.

Ensimmäisen kerran se ilmeni viikko sitten ja tuhosi merkkijonon lopusta yhden merkin aina, kun tiedoston tallensi. Tämä ilmeni systemaattisesti ja pystyin todentamaan sen. Kun pitkähkö kappale oli jaettu kolmelle riville, merkkejä katosi rivin lopusta, mikäli siellä oli välilyönti. Sain hoidettua ongelman poistamalla ja asentamalla Bluefishin uudestaan.

Nyt ongelma tuli takaisin muutaman päivän käytön jälkeen ja ilmenee pahempana: merkkejä katoaa satunnaisesti enkä ainakaan ensihätään löytänyt niistä logiikkaa. Kuvan merkkijonosta katosi yksi merkki ja tyylipohjamerkinnästä heittomerkki ja sitä edeltävä merkki.

Tällaisena Bluefish on todella vaarallinen ja käyttökelvoton.

75
Ubuntu tietokoneissa / Scandit katoavat 14.04
« : 14.05.14 - klo:08.35 »
Ubuntu 14.04 LTS ja LibreOffice. Pari kertaa on viikon sisään käynyt, että ä-kirjaimen asemesta Libressä tulee heittomerkkiä muistuttava täplä. Tuli vastaan, kun siirryin selaimesta Libreen.
 
Ongelma ei katoa sillä, että sammuttaa Libren vaan vasta koneen boottauksen jälkeen. Jälkeenpäin tuli mieleen, että mahtoiko näppis vaihtaa englanninkieliseksi omia aikojaan. Systemaattisesti en ole päässyt testaamaan.

76
Tämän saman kysymyksen laitoin linux.fi'n palstalle, mutta ei tullut yhtään kommenttia. Lienenkö sitten ainoa ongelmainen?

Tein LibreOfficen taulukkolaskentataulukon 21.7.2012 mahdollisesti OpenOfficella, käyttiksenä Fedora 14. Loppukesästä 2013 aloin viikoittain kerätä siihen tietoja verkkokirjastani "Kalevalan miekkamies". Päivämärän tein siten, että kirjoitin viikoittain päivän ja sen jälkeen piste ja enter jolloin ja ohjelma täydensi sen päivämääräksi.

Nyt käytössä on Ubuntu 12.04 ja LibreOffice 3.4.4. Pari viikkoa takaperin havahduin siihen, että vuosiluvut ovat muuttuneet. Aloituspäiväksi oli ilmestynyt 19.7.72. Virhe on systemaattisesti sama, kaksi päivää vaille 40 vuotta. Päivämäärämerkintöjä n 70kpl.

Korjasin manuaalisesti muutaman tuoreimman tiedon, nyt totesin, että 09.03.14 asemesta taulukossa lukee 06.03.10. Eli uusissa kirjauksissa virhe on kaksi päivää vaille 4 vuotta.

Minulla on kyse vain harrastuskirjoittamiseen liittyvästä tiedostosta, mutta ongelma tuntuu vakavalta. Seuraava osoite lienee https://www.libreoffice.org/get-help/bug/ vai onko jollain ajatusta ongelman korjaamisesta?

Sivuja: 1 2 3 [4]