Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Seppo Jyrkinen

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 - LibreOffice ei toimi
« : 14.06.18 - klo:10.44 »
Asensin eilen vanhaan Lenovon ThinkPadiin hyvin toimineen LTS 14.04 tilalle verkon kautta 16.04 LTS:n. Aluksi toimi normaalisti, mutta nyt en enää saa LibreOfficea auki.

Kun tuplaklikkaan vanhaa tiedostoa, esiin tulee yhden sekunnin ajaksi vihreällä sävytetty laatikko LibreOffice 5. Hiiren oikealla korvan kautta ei näy senkään vertaa.

Yritin poistaa LibreOfficen sovellusvalikoiman kautta, jolloin nuoli pyöri pari sekuntia ja sen jälkeen sammui. Joskus tuli esiin boxi, jossa kerrottiin, että ei vastaa, joskus se vain simahti. Jäljelle jää "Poista" nappi. Boottaus ei vaikuttanut asiaan.

Mitä kannattaisi koeilla seuraavaksi?

62
Asensin eilen vanhaan Lenovon ThinkPadiin hyvin toimineen LTS 14.04 tilalle verkon kautta 16.04 LTS:n. Aluksi toimi normaalisti, mutta nyt en enää saa LibreOfficea auki.

Kun tuplaklikkaan vanhaa tiedostoa, esiin tulee yhden sekunnin ajaksi vihreällä sävytetty laatikko LibreOffice 5. Hiiren oikealla korvan kautta ei näy senkään vertaa.

Yritin poistaa LibreOfficen sovellusvalikoiman kautta, jolloin nuoli pyöri pari sekuntia ja sen jälkeen sammui. Joskus tuli esiin boxi, jossa kerrottiin, että ei vastaa, joskus se vain simahti. Jäljelle jää "Poista" nappi. Boottaus ei vaikuttanut asiaan.

Mitä kannattaisi koeilla seuraavaksi?


63
Ubuntu tietokoneissa / Yläpalkista katosi iso osa
« : 26.11.17 - klo:10.01 »
Käytössä Ubuntu 14.04 Flashbckilla koneessa, joka on harvemmin netissä. Viime viikolla siihen asennettiin tulostin ja samalla vastaanotettiin ohjelmien päivitykset.

Eilen aamulla havahduin yläpalkin valtaosan katoamiseen. Vasemmassa reunassa on Sovellukset ja Sijainnit normaalisti, mutta sen jälkeen 1cm korkea ja 45cm leveä siivu jossa on ilmeisesti vanhaa taustakuvaa ja Käynnistimen maapallo. Sen sijaan fi/en vaihto, kellonaika ja päiväys puuttuvat kuten myöskin oikean nurkan hammaspyörä, jonka kautta kone normaalisti sammutetaan.

Mikäli maapalloa klikkaa, se ilmoittaa että Virhe. Sijaintia "file ..... ,jpg" ei voi avata. Käynnistimen "Ominaisuudet" boksissa kaikki kolme, Nimi, Sijainti ja Kommentit viittaavat kyseiseen jpg-kuvaan.

Mahtaako sähkökatko aiheuttaa tuollaista?

Varmuuskopioita löytyy. Korjautuuko ongelma ottamalla käyttöön jokin vanha piilotiedosto vai onko ongelma syvemmällä?

64
Ubuntu tietokoneissa / Ikkunan reunaviiva
« : 12.08.17 - klo:07.56 »
Muutin ikkunoiden reunaviivan leveysasetusta ja voin sanoa, että kyllä kannatti. Oikea reunus on nyt noin 1mm kokoinen ja siitä saa helposti otteen. Oikeassa olkavarressani on krooninen mikä-lie-jännetuppitulehdus ja otin jo vanhan silitysraudan työpöydän nurkalle.

Tein aloittelijalle Linux for dummies -tyyliset ohjeet reunan muuttamisesta. Toivottavasti joku jaksaa lukea läpi; kaikki kommentit ovat kotiinpäin. Nimenomaan minua kiinnostaa, että voiko aloittelija tulkita ohjeitani väärin.

http://www.jyrkinen.fi/mietteet/ikkunan-reunus.html

65
Ubuntu tietokoneissa / Bluefish ei käynnisty
« : 02.08.17 - klo:10.04 »
Eilen tein hommia normaalisti, tänään tökkii. Käytössä Ubuntu 14.04 LTS ja Flashback.

Yritin käynnistää Bluefishiä normaalisti tuplaklikkaamalla css tiedostoa. Näytön alareunaan tuli kaksi "Avataan" kielekettä jotka kohta sammuivat. Sitten yritin hiiren oikealla korvalla avata html tiedostoa, mutta ei toiminut. Kolmannella kerralla valitsin alaspudotusvalikosta Bluefishin, jolloin näytön alareunaan tuli sininen kuvake ja "Käynnistetään Buefi" joka sammui pois.

Poistin Bluefishin, boottasin koneen, asensin sen uudelleen, eikä toimi vieläkään.  Muut ohjelmat toimivat normaalisti.

Mistä ilmansuunnasta ongelmaa kannattaisi ryhtyä purkamaan?
Ja mikä olisi Bluefishiä lähinnä oleva editori?

66
Parin kuukauden aikana olen havahtunut siihen, että Thunderbird tuhoaa viestejä. Se jumittaa kansion siten, että siihen ei voi lisätä uusia posteja ja vanhat postit eivät näy. Tämä on tapahtunut kahden, kolmen eri kansion kohdalla.

Tähän saattaa vaikuttaa se, että olen siirtänyt sähköposteja koneelta toiselle ja ongelmat esiintyvät siinä koneessa, jonne postit olen siirtänyt.

Ongelma muistuttaa Pirjo Hakin ongelmaa, joskin ilmenee eri tavalla.

67
Yleistä keskustelua / Exponent CMS
« : 26.03.17 - klo:16.50 »
Onko kukaan tehnyt tällä pohjalla mitään blogin/uutispalstan kaltaista? Kokemuksia.

68
Ohessa siivu kuvakaappauksesta, joka on otettu Googlen kalenterista. Se on puolen vuoden ajan näyttäytynyt välillä moitteetta ja välillä tällaisena.

Onko kukaan muu törmännyt tähän?

EDIT: Asia selvisi: olin saanut vääränlaista informaatiota.

69
Tein aamulla töitä normaalisti ja muistaakseni otin vastaan päivityksen. Sitten en koskenut koneeseen hetkeen ja piti kirjautua uudestaan sisälle.

Käyttäjäksi oli ilmestynyt Jzrkinen, vaikka aamulla nimeni oli vielä Jyrkinen. Tarjosin salasanaa, ei kelvannut. En saanut konetta käynnistymään. Käytän erillistä näppäimistöä, mutta Saksasta tuodun koneen kiinteässä näppäimistössä on Z siinä kohtaa missä suomalaisessa on Y.

Aikani ihmeteltyäni sammutin koneen ja läksin lounaalle. Silakkapihvin jälkeen käynnistin koneen ja nyt se toimii ongelmitta.

Onko kenelläkään käsitystä ongelmasta ja onko sen uusiutuminen odotettavissa. Ja kuinka se korjautui omia aikojaan!

Tämä on muuten yksi syy siihen, miksi minulla on erikseen varsinainen työkone ja verkkokoneena muuhun käyttöön kelpaamaton vanha malli. Vaikka joutuisin asentamaan käyttiksen uudestaan tai vaihtamaan konetta, niin se ei olisi katastrofi.

Käytössäni on Ubuntu 14.04 LTS, Flashback ja koneena Saksasta tuotu ThinkPad ja sen yhteydessä erillinen näyttö.

70
Ubuntu tietokoneissa / Ulkoisen näytön asetukset
« : 02.11.16 - klo:08.56 »
Käytössä on läppäri, ulkoinen näyttö, Ubuntu 16.04 ja Flashback.

Ulkoinen näyttö on toiminut asennuksesta lähtien normaalisti. Viikko takaperin läppärin käynnistyksen yhteydessä annoin salasanan ennen aikojaan (syöttöruutu vilahtaa näytössä) ja sen jälkeen ulkoisen kanssa on ollut ongelmia.

Koneeni ei enää tunnista ulkoisen näytön resoluutiota. Normaaliasetuksilla ulkoiseen ilmestyy ainoastaan taustakuva ja läppärin mittojen mukaan (eli väärin) skaalautunut hiiren nuoli, mutta ei lainkaan valikoita. Valikot näkyvät ainoastaan läppärissä, jossa kursori ei aina tule esiin. Varmimmin silloin kun sammutan ulkoisen.

Järjestelmäasetusten "Tunnista näytöt" ei aikaansaa yhtään mitään, viikko takaperin se toimi. Saan ulkoisen ylipäätään toiminaan kruksaamalla "Peilaa näytöt", mutta tällöin kaikki näkyy pystysuuntaan venähtäneinä ja ympyrät on soikioita.

Eilen onnistuin saamaan normaalin näkymän kun näyttöpiuha irtosi kesken asettelujen ja tyrkkäsin sen takaisin koneeseen. Enää ei auta sekään.

Onko muita vaihtoehtoja kuin käyttiksen uudelleenasennus?

71
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 16.04 LTS ja FileZilla
« : 05.10.16 - klo:18.06 »
Versioon 16.04 vaihdettuani alkoi FileZillan kanssa tulla ongelmia. Joskus se valittaa sertifikaatista ja joskus katkaisee yhteyden "aikakatkaisun" nimissä. Tämä on tullut vastaan ainakin puolenkymmenen sivuston kanssa. Sen sijaan gFTP toimii yleensä.

Varsin usein jonkun kotimaisen operaattorin taustalta löytyy ulkomaalainen (britti, USA) palvelimenpyörittäjä, mutta ongelmat eivät rajoitu heihin.

Hämärän mielikuvan mukaan olisin kerran päässyt ongelmasta eroon antamalla hallinnan kautta vanhan salasanan uudestaan ja käyttämällä sen jälkeen FileZillaa.

Tällä palstalla ei ilmeisesti ole asiasta huomauteltu. Olenko ainoa?

72
Ongelma syntyi kun päivitin 14.04 => 16.04.

Saman USB tikun vanhat nimet kummittelevat Nautiluksessa. Vaikka yhtään tikkua ei ole kiinni koneessa, niin tietokone/media/kotikansion alta löytyy neljä tikunnimeä; olen aina välillä alustanut saman tikun ja antanut sille uuden nimen. Jokaisessa kuvakkeessa on kruksi enkä pysty siirtämään niitä roskikseen. Näkyvät myös FileZillassa.

Kuinka näistä historiallisista haamuista pääsisi eroon?

73
Ubuntu tietokoneissa / Tietokone => faksi [ratkaistu]
« : 07.09.16 - klo:20.13 »
Onko kokemuksia ohjelmista, joilla lähettää Ubuntusta faxeja? Ja etenkin, onko tietoa vastaanottopuolesta?

74
Ubuntu tietokoneissa / Nautiluksen paikan lukitseminen
« : 10.07.16 - klo:12.13 »
Kytken USB-tikun koneeseen jopa kymmeniä kertoja päivässä ja ensimmäiseksi avattu ikkuna siirtyy uuteen paikkaan isolla ruudulla. Onko mahdollista lukita ensimmäiseksi avattu Nautilus ikkuna pysyvästi tiettyyn paikkaan ruudulla?

Käytössä Gnome Flashback.

75
Ubuntu tietokoneissa / Firefox jumiutuu täysin
« : 30.06.16 - klo:20.40 »
Joskus vuosi takaperin Firefox alkoi jumitella, mutta siitä pääsi eroon kun klikkasi virheilmoituksen huomatuksi. Olen odottanut, että normaalit päivitykset korjaisivat asian, mutta tilanne on päinvastoin mennyt huonompaan suuntaan. Nyt joutuu boottaamaan koneen kuin Wanhaan Winblows aikaan, jotta saisi selaimen toimimaan.

Pienempänä haittana on, että koska selaimessani on asetuksena vanhalle sivulle palaaminen häiriön jälkeen, niin joudun sammuttamaan selaimen heti kättelyssä, ettei se taas mene jumiin. (Tästä pääsisi eroon asetuksia vaihtamalla.)

Kyse on aikaisemmin moitteettomasti toimineista sivustoista, kuten www.esaimaa.fi

Osaako joku kertoa, mistä tässä oikein on kyse?

76
Ubuntu tietokoneissa / Ikkunan leveyden säätö
« : 12.06.16 - klo:17.54 »
Onko olemassa tapaa kasvattaa kursorin tarttuma-aluetta ikkunan oikeassa reunassa, kun haluaa säätää ikkunan leveyttä. GIMPissä on oikeassa alanurkassa hyvän kokoinen kolmionmuotoinen alue, mutta muut vaativat hyvin toimivaa hiirtä ja herkkää kättä. Ja aina joskus ottaa hermoon.

77
Vastaanotin sähköpostin Thunderbirdillä joka oli aivan normaali, liitteessä ote kuvakaappauksesta.

Maalasin tekstin, kopioin leikepöydälle ja liitin Libre Officeen. Sieltä täältä oli lukuarvoja ja yksiköitä kadonnut. Toisessa liitteessä ote kuvakaappauksesta. Tekstin oikealla puolella oli pelkkää tyhjää eli kyse ei ollut tabulaattorin tahattomasta käytöstä.

Käyttämällä Control+Shift+V ja Enter (Muotoilematon teksti) lopputulos oli moitteeton. Tosin aina joskus Control+Shift+V oli harmaa ja poissa käytöstä.

Tuttu ongelma kenelle?

Thunderbird on 38.8.0 ja käyttis Ubuntu 14.04 LTS

78
Minkäslaisena tietoturva-asiana pitäisitte kahden tietokoneen systeemiä? Verkkokone on kytkettynä verkkoon, työkone ei ole. Välissä USB-tikku tai vastaava.

Työkonetta ei kukaan voi ottaa käyttöön ja taitaa vakoilukin mennä kinkkiseksi. Mahdollista ehkä, en osaa sanoa. Haittaohjelmia ei sinällään estä.

Informaation siirto verkon ja työkoneen välillä hieman kömpelöä, mutta jos määrä on rajallinen, niin ei ole ongelma. Ohjelmien päivitykset hankaloituvat ja aika-ajoin irti kytkettykin on kytkettävä verkkoon päivityksiä varten.

Onko ajatuksia ellei peräti kokemuksia?

79
Onko asennus-, työ- ja käyttökokemuksia HTML5 Boilerplate'sta? https://html5boilerplate.com/

80
Ubuntu tietokoneissa / LibreOffice Calcin päivitys
« : 06.04.15 - klo:13.45 »
Käytössäni on LibeOffice 4.2.7.2 ja sen taulukkolaskennassa olevan pahan virhetoiminnon (muuttaa kaavoja) vuoksi haluaisin päivittää esimerkiksi versioon 4.3.6 (tosin tästäkään en ole varma; Bugzillan mukaan 4.4.3.0.0+ toimii oikein).

Ubuntussa on Flashback. Klikkailin: Järjestelmätyökalut->Ylläpito->Ohjelmistopäivitykset ja sain vastauksen että kaikki on päivitetty.

Latasin koneelleni 4.3.6.2 paketin ja purkamisen jälkeen löysin DEBS kansiosta noin 30 kpl .deb loppuista kuvaketta joista yhdessä esiintyy sana "calc" eli libobasis4.3-en-us-calc_4.3.6.2-2_amd64.deb jota tuplaklikkasin. Ubuntun sovellusvalikoima ilmestyi ruutuun ja hetken päästä ilmoitus: Riippuvuus ei täytettävissä: libobasis4.3-en-us (>=4.3.6.2)

Löytyykö yksinkertaisia vaihtoehtoja?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5