Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Seppo Jyrkinen

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Ubuntu tietokoneissa / Bluefish ja Ubuntu 18.04 LTS
« : 21.04.19 - klo:09.37 »
Asensin tänä aamuna Ubuntu 18.04 LTS:n viralliselta muistitikulta. Muutoin ok, mutta Bluefish on täysin kelvoton. Kun sillä avaa html tai css tiedoston, niin sen tausta on musta ja jos fonttia suurentaa, niin rivit menevät päällekkäin (liitekuva). Olen poistanut Bluefishin ja asentanut uudelleen, mutta sama jatkuu yhä.

Löytyykö ongelmaan ratkaisua tai Bluefishille kovaajaa?

42
Olen asentamassa 18.04 LTS:ää vanhaan Lenovon ThinkPadiin. Sen näyttö on mennyt todella huonoksi, mutta kone toimii muutoin. Orjanäyttö on normaalisti käytössä.

Vanhan käyttiksen pohja on 14.04 LTS johon on asennettu verkon kautta tarjottu 16.04 LTS.

Uusi käyttis on USB tikulla ja boottauksen jälkeen saan F12 paineltuani näkyviin Boot Menun, mutta sen tekstistä en saa kunnolla selvää. Orjanäyttö puolestaan pysyy täysin pimeänä.

Onko mitään keinoa saada orjanäyttö käyttöön heti boottauksen jälkeen?

43
Tekstinkäsittelyasiakirjoissa käytetty tyyli vaihtuu toiseksi omia aikojaan.

Olen kirjoittanut asiakirjaa Leipätekstillä ja tallettanut tiedoston normaalisti ja sammuttanut Libren. Kun myöhemmin avaan tiedoston, osa tekstikappaleista on vaihtunut Oletustyyliksi.

Ilmiö on yleinen etenkin tiedostossa, jota muokkaan usein. Lähes aina muutama sana on muuttunut boldatuksi tai kursiiviksi, etenkin erisnimet koneen sisäiset linkit. Se kohdentuu useimmiten edellisellä kerralla muokattuihin tekstinkappaleisiin.

Kahdella eri koneella on eri versiot, toisella 4.2.8.2 ja toisella 5.1.6.2. Molemmissa sama ongelma.

44
Mikä FTP toimii parhaiten Louhen palvelimella?
- gFTP muuttaa tiedostojen käyttöoikeuksia.
- FilleZillan pikayhdistä ei toimi. Kuulemma Tiedosto => Sivustonhallinta toimisi, mutta ei onnistunut.

Mitä kannattaisi kokeilla seuraavaksi? Mahdollisimman yksinkertainen työkalu. Ja pitäisi saada vielä tänään toimimaan.

45
Kaksi eri tietokonetta antaa samalle tiedostolle eri aikaleiman, vaikka molemmissa on sama päivämääräasetus.

Tein tiedoston (jpg, odt, html, css) verkosta irti olevalla koneella ja siirsin sen USB-tikun avulla verkkoon kytketylle koneelle. Tiedostoon ilmestyi aikaleimaksi 8.1.2009. Kun siirsin tikun takaisin toiseen koneeseen, aikaleimaksi tuli kellonaika, joka oli oikein.

Virhettä ei tule niihin tiedostoihin, joita käsittelen verkkokoneella. Esimerkiksi verkosta irti olevalla koneella tehdyssä OpenOfficen tiedostossa oli verkkokoneeseen siirron jälkeen aluksi väärä aikaleima, mutta kun muokkasin sitä ja tallensin, niin aikaleima korjautui.

Havahduin ongelmaan pari päivää sitten. USB tikun vaihtaminen ei auta.

Käytössä on vanha Ubuntu 14.04 LTS

46
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 LTS päivitys sotki ikkunat
« : 26.06.18 - klo:16.43 »
Koneessani on nyt reilun viikon ollut oheisen kuvan mukainen ongelma.

Kyseessä on kuvakaappaus. Vasen puolisko on järjestelmäosa ja se on orjanäytön näkymä, ruusut puolestaan taustakuva, joka on sekä orjanäytössä että läppärissä. Aikaisemmin 14.04 LTS aikaan kuvakaappaus otti kuvan ainoastaan orjanäytöstä.

Toinen ongelma on selaimen, sähköpostin, FTP:n, LibreOfficen ja ties minkä ohjelman (ei kuitenkaan Nautiluksen) oikeaan reunaan ilmestynyt puolen tuuman levyinen harmaa alue. Se on ylileveäksi turvonnut reunaviiva, josta saa kyllä kursorin avulla helposti otteen, mutta puoli tuumaa on turhan paljon. Lisäksi selaimen alareunassa on yhtä iso, puolituumainen läpinäkyvä alue.

Ikävä ominaisuus on myös se, että jos ikkunaa säätäessään heilauttaa kursoria reippaasti oikealle, niin sekä kursori että selainikkunan oikea reuna katoavat orjanäytön oikealle puolelle. Aivan kuin näyttö olisi tosiaan 2.560px leveä, vaikka orjanäyttö on 1.280px.

On niin silmille hyppiviä ongelmia, että oletin niiden korjautuvan normaalien päivitysten mukana, vaan eipähän ole korjaantunut.

Edellinen versio oli hyvin toiminut 14.04 LTS jonka tilalle otin verkon kautta reilu viikko sitten 16.04 LTS:n ja ongelmia on riittänyt. Molemmissa Flashback.

47
Ubuntu tietokoneissa / Nautiluksen leveydensäätö
« : 16.06.18 - klo:14.25 »
Käytössä verkon kautta päivitetty 16.04 LTS ja Flashback.

Säädän Nautiluksen mittoja hiiren avulla ja olen aikaisemmin kasvattanut 1px tarttuma-alueen 5x kokoiseksi, mikä torjuu jännetuppitulehdusta. Tiedosto metacity-theme-1.xml

Päivityksen seurauksena Nautiluksen koon säätäminen ei enää onnistu. Kun vien kursorin oikeaan reunaan, alareunaan tai vasempaan reunaan, vetokahvaa ei tule esiin. Yläreunassa sen sijaan kahva näkyy ja vasemman ylänurkan säädöt toimivat. Eli saan siitä joko näytön kokoisen tai hieman pienennetyn. Myös kahden osan välissä oleva pilari toimii eli saan koko alueen sisällä jaettua tilan haluamakseni.

Olisiko tiedosto metacity-theme-1.xml korvattu jollain toisella, vaikka ko tiedosto on edelleen koneessa ja päivityksen seurauksena antamani 5px arvot olivat muuttuneet 1px arvoihin.

48
Ubuntu tietokoneissa / 14.04 tietoturva
« : 14.06.18 - klo:10.46 »
Jos ottaa vastaan 14.04 LTS:n tietoturvapäivitykset, niin voiko sitä pitää suurin piirtein yhtä turvallisena kuin uudempia Ubuntun versioita?

49
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 - LibreOffice ei toimi
« : 14.06.18 - klo:10.44 »
Asensin eilen vanhaan Lenovon ThinkPadiin hyvin toimineen LTS 14.04 tilalle verkon kautta 16.04 LTS:n. Aluksi toimi normaalisti, mutta nyt en enää saa LibreOfficea auki.

Kun tuplaklikkaan vanhaa tiedostoa, esiin tulee yhden sekunnin ajaksi vihreällä sävytetty laatikko LibreOffice 5. Hiiren oikealla korvan kautta ei näy senkään vertaa.

Yritin poistaa LibreOfficen sovellusvalikoiman kautta, jolloin nuoli pyöri pari sekuntia ja sen jälkeen sammui. Joskus tuli esiin boxi, jossa kerrottiin, että ei vastaa, joskus se vain simahti. Jäljelle jää "Poista" nappi. Boottaus ei vaikuttanut asiaan.

Mitä kannattaisi koeilla seuraavaksi?

50
Asensin eilen vanhaan Lenovon ThinkPadiin hyvin toimineen LTS 14.04 tilalle verkon kautta 16.04 LTS:n. Aluksi toimi normaalisti, mutta nyt en enää saa LibreOfficea auki.

Kun tuplaklikkaan vanhaa tiedostoa, esiin tulee yhden sekunnin ajaksi vihreällä sävytetty laatikko LibreOffice 5. Hiiren oikealla korvan kautta ei näy senkään vertaa.

Yritin poistaa LibreOfficen sovellusvalikoiman kautta, jolloin nuoli pyöri pari sekuntia ja sen jälkeen sammui. Joskus tuli esiin boxi, jossa kerrottiin, että ei vastaa, joskus se vain simahti. Jäljelle jää "Poista" nappi. Boottaus ei vaikuttanut asiaan.

Mitä kannattaisi koeilla seuraavaksi?


51
Ubuntu tietokoneissa / Yläpalkista katosi iso osa
« : 26.11.17 - klo:10.01 »
Käytössä Ubuntu 14.04 Flashbckilla koneessa, joka on harvemmin netissä. Viime viikolla siihen asennettiin tulostin ja samalla vastaanotettiin ohjelmien päivitykset.

Eilen aamulla havahduin yläpalkin valtaosan katoamiseen. Vasemmassa reunassa on Sovellukset ja Sijainnit normaalisti, mutta sen jälkeen 1cm korkea ja 45cm leveä siivu jossa on ilmeisesti vanhaa taustakuvaa ja Käynnistimen maapallo. Sen sijaan fi/en vaihto, kellonaika ja päiväys puuttuvat kuten myöskin oikean nurkan hammaspyörä, jonka kautta kone normaalisti sammutetaan.

Mikäli maapalloa klikkaa, se ilmoittaa että Virhe. Sijaintia "file ..... ,jpg" ei voi avata. Käynnistimen "Ominaisuudet" boksissa kaikki kolme, Nimi, Sijainti ja Kommentit viittaavat kyseiseen jpg-kuvaan.

Mahtaako sähkökatko aiheuttaa tuollaista?

Varmuuskopioita löytyy. Korjautuuko ongelma ottamalla käyttöön jokin vanha piilotiedosto vai onko ongelma syvemmällä?

52
Ubuntu tietokoneissa / Ikkunan reunaviiva
« : 12.08.17 - klo:07.56 »
Muutin ikkunoiden reunaviivan leveysasetusta ja voin sanoa, että kyllä kannatti. Oikea reunus on nyt noin 1mm kokoinen ja siitä saa helposti otteen. Oikeassa olkavarressani on krooninen mikä-lie-jännetuppitulehdus ja otin jo vanhan silitysraudan työpöydän nurkalle.

Tein aloittelijalle Linux for dummies -tyyliset ohjeet reunan muuttamisesta. Toivottavasti joku jaksaa lukea läpi; kaikki kommentit ovat kotiinpäin. Nimenomaan minua kiinnostaa, että voiko aloittelija tulkita ohjeitani väärin.

http://www.jyrkinen.fi/mietteet/ikkunan-reunus.html

53
Ubuntu tietokoneissa / Bluefish ei käynnisty
« : 02.08.17 - klo:10.04 »
Eilen tein hommia normaalisti, tänään tökkii. Käytössä Ubuntu 14.04 LTS ja Flashback.

Yritin käynnistää Bluefishiä normaalisti tuplaklikkaamalla css tiedostoa. Näytön alareunaan tuli kaksi "Avataan" kielekettä jotka kohta sammuivat. Sitten yritin hiiren oikealla korvalla avata html tiedostoa, mutta ei toiminut. Kolmannella kerralla valitsin alaspudotusvalikosta Bluefishin, jolloin näytön alareunaan tuli sininen kuvake ja "Käynnistetään Buefi" joka sammui pois.

Poistin Bluefishin, boottasin koneen, asensin sen uudelleen, eikä toimi vieläkään.  Muut ohjelmat toimivat normaalisti.

Mistä ilmansuunnasta ongelmaa kannattaisi ryhtyä purkamaan?
Ja mikä olisi Bluefishiä lähinnä oleva editori?

54
Parin kuukauden aikana olen havahtunut siihen, että Thunderbird tuhoaa viestejä. Se jumittaa kansion siten, että siihen ei voi lisätä uusia posteja ja vanhat postit eivät näy. Tämä on tapahtunut kahden, kolmen eri kansion kohdalla.

Tähän saattaa vaikuttaa se, että olen siirtänyt sähköposteja koneelta toiselle ja ongelmat esiintyvät siinä koneessa, jonne postit olen siirtänyt.

Ongelma muistuttaa Pirjo Hakin ongelmaa, joskin ilmenee eri tavalla.

55
Yleistä keskustelua / Exponent CMS
« : 26.03.17 - klo:16.50 »
Onko kukaan tehnyt tällä pohjalla mitään blogin/uutispalstan kaltaista? Kokemuksia.

56
Ohessa siivu kuvakaappauksesta, joka on otettu Googlen kalenterista. Se on puolen vuoden ajan näyttäytynyt välillä moitteetta ja välillä tällaisena.

Onko kukaan muu törmännyt tähän?

EDIT: Asia selvisi: olin saanut vääränlaista informaatiota.

57
Tein aamulla töitä normaalisti ja muistaakseni otin vastaan päivityksen. Sitten en koskenut koneeseen hetkeen ja piti kirjautua uudestaan sisälle.

Käyttäjäksi oli ilmestynyt Jzrkinen, vaikka aamulla nimeni oli vielä Jyrkinen. Tarjosin salasanaa, ei kelvannut. En saanut konetta käynnistymään. Käytän erillistä näppäimistöä, mutta Saksasta tuodun koneen kiinteässä näppäimistössä on Z siinä kohtaa missä suomalaisessa on Y.

Aikani ihmeteltyäni sammutin koneen ja läksin lounaalle. Silakkapihvin jälkeen käynnistin koneen ja nyt se toimii ongelmitta.

Onko kenelläkään käsitystä ongelmasta ja onko sen uusiutuminen odotettavissa. Ja kuinka se korjautui omia aikojaan!

Tämä on muuten yksi syy siihen, miksi minulla on erikseen varsinainen työkone ja verkkokoneena muuhun käyttöön kelpaamaton vanha malli. Vaikka joutuisin asentamaan käyttiksen uudestaan tai vaihtamaan konetta, niin se ei olisi katastrofi.

Käytössäni on Ubuntu 14.04 LTS, Flashback ja koneena Saksasta tuotu ThinkPad ja sen yhteydessä erillinen näyttö.

58
Ubuntu tietokoneissa / Ulkoisen näytön asetukset
« : 02.11.16 - klo:08.56 »
Käytössä on läppäri, ulkoinen näyttö, Ubuntu 16.04 ja Flashback.

Ulkoinen näyttö on toiminut asennuksesta lähtien normaalisti. Viikko takaperin läppärin käynnistyksen yhteydessä annoin salasanan ennen aikojaan (syöttöruutu vilahtaa näytössä) ja sen jälkeen ulkoisen kanssa on ollut ongelmia.

Koneeni ei enää tunnista ulkoisen näytön resoluutiota. Normaaliasetuksilla ulkoiseen ilmestyy ainoastaan taustakuva ja läppärin mittojen mukaan (eli väärin) skaalautunut hiiren nuoli, mutta ei lainkaan valikoita. Valikot näkyvät ainoastaan läppärissä, jossa kursori ei aina tule esiin. Varmimmin silloin kun sammutan ulkoisen.

Järjestelmäasetusten "Tunnista näytöt" ei aikaansaa yhtään mitään, viikko takaperin se toimi. Saan ulkoisen ylipäätään toiminaan kruksaamalla "Peilaa näytöt", mutta tällöin kaikki näkyy pystysuuntaan venähtäneinä ja ympyrät on soikioita.

Eilen onnistuin saamaan normaalin näkymän kun näyttöpiuha irtosi kesken asettelujen ja tyrkkäsin sen takaisin koneeseen. Enää ei auta sekään.

Onko muita vaihtoehtoja kuin käyttiksen uudelleenasennus?

59
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 16.04 LTS ja FileZilla
« : 05.10.16 - klo:18.06 »
Versioon 16.04 vaihdettuani alkoi FileZillan kanssa tulla ongelmia. Joskus se valittaa sertifikaatista ja joskus katkaisee yhteyden "aikakatkaisun" nimissä. Tämä on tullut vastaan ainakin puolenkymmenen sivuston kanssa. Sen sijaan gFTP toimii yleensä.

Varsin usein jonkun kotimaisen operaattorin taustalta löytyy ulkomaalainen (britti, USA) palvelimenpyörittäjä, mutta ongelmat eivät rajoitu heihin.

Hämärän mielikuvan mukaan olisin kerran päässyt ongelmasta eroon antamalla hallinnan kautta vanhan salasanan uudestaan ja käyttämällä sen jälkeen FileZillaa.

Tällä palstalla ei ilmeisesti ole asiasta huomauteltu. Olenko ainoa?

60
Ongelma syntyi kun päivitin 14.04 => 16.04.

Saman USB tikun vanhat nimet kummittelevat Nautiluksessa. Vaikka yhtään tikkua ei ole kiinni koneessa, niin tietokone/media/kotikansion alta löytyy neljä tikunnimeä; olen aina välillä alustanut saman tikun ja antanut sille uuden nimen. Jokaisessa kuvakkeessa on kruksi enkä pysty siirtämään niitä roskikseen. Näkyvät myös FileZillassa.

Kuinka näistä historiallisista haamuista pääsisi eroon?

Sivuja: 1 2 [3] 4