Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jula

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17
21
Pelit / Ubuntu ja Candy Crash
« : 06.06.14 - klo:07.16 »
Huomenta. Olen pienen haasteen edessä. Lupailin sukulaiselle, että asennan hänelle Ubuntun koneeseen, käyttänyt aiemmin miniläppärillä Unityä ja tykkää kovasti. Toiveita on vain muutama:
Elokuvien katselu -> helppoa
Pasianssi ja mahjong -> Helppoa
Google mapsin katselu ->Selaimesta helposti..
Facebook -> Edelleen, peruskauraa..
Candy Crash -> Nyt tuli se crash-ääni... Eli tähän tarttisin apua, onko joku saanut toimimaan.. Joko Chromium tai Firefox, ei väliä..
Kiitos taas avusta..

22
Juu, kiitos vinkeistä.. Kone vaan on tosi vanha, eli muistia alle tuon gigan jne.. Hyökkään huomenna raadon kimppuun ja katsotaan mitä saan aikaan..  ;D

23
Moro.

Asentelen tuossa viikonloppuna vanhaan XP:n jonkun Buntu-version. Tällä hetkellä olen Lubuntun kannalla, kosa siinä on mielestäni hiukan helpompi käyttöliittymä kuin Xubuntussa. (itse joudun kuitenkin ylläpitämään sitä :) ) Ubuntun olisin laittanut, mutta vääntö ei taida riittää.. Käyttäjä ei ole aikaisemmin käyttänyt mitään konetta, joten sinänsä ollaan ideaalissa tilanteessa, ettei ole vanhoja vammoja.
Kysymys.
Saako jotenkin siihen telakkaan/palkkiin (oli ainakin 13.10:ssä) alareunassa laitettua sammutuskomennon, joka ei kysele mitään uudelleenkäynnistystä tms. Eli kun siitä klikkaa, niin kone sammuu suoraan.
Kysymys 2.
Onko kokemuksia viivakoodin lukijoista ? En kytke/tilaa alkuun nettiä, mutta jos innostuu käytöstä niin laskujen maksu olisi helppo saada tehtyä jollain halvalla viivakoodinlukijalla..

Kiitos taas avusta..

24
Täytyy sanoa, että valmis on valmis.. Asentelin kehitysversiota vanhaan läppäriin ja välillä sain hiukan raastaa hiuksia kun esim. langaton tulostin ei asentunut millään, pävityksissä oli häikkää yms.. Nyt julkaisun jälkeen latasin päivitykset ja kaikki toimii.. Tai no, koneessa joku fyysinen vika ilmeisesti kun ei suostu sammuttamaan kuin virtanapista painamalla.. Sama oli jo Xubuntu 13.10:ssä joten.. Mutta ajaa nyt kyllä asiansa :D

25
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 02.04.14 - klo:16.48 »
Asentelin n. viikko sitten daily-version.. Nyt ei pariin päivään ole tullut päivityksiä, pitääkö asentaa uudempi versio vai ??

26
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 27.03.14 - klo:11.59 »
Juu, riitti dkgp --configure -r..

27
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 27.03.14 - klo:11.33 »
Asentelin puhtaaltaan läppäriin.. Nyt koetan asennella sovellusvalikoimasta ohjelmia, ja saan koko ajan virheilmoitusta:
Pakettitoiminta epäonnistui:
Ohjelmapaketin asentaminen tai poistaminen epäonnistui.

Onko muilla vastaavaa ??
Lisäksi koetan asentaa langatonta tulostinta, mutta asennus jumittaa n. puoleen väliin.. epsonin tulostin, koetin molempia saatavilla ajureita, mutta asennus jää vain kesken.. Tosin läppärikin on vähän vanha, eli ongelma saattaa tulla siitä..

28
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 17.03.14 - klo:08.28 »
Ei tämä ole mitään itsekidutusta tai en ainakaan minä koe tätä tuollaisena... Itsellä ei ole multibootin kanssa mitään ongelmia, Windows 8.1 on omalla levyllään ja tällä systeemillä pääsee kaikkein helpoimmalla...
En oikein ymmärrä että mitä tarkoitat asentamisen vaikeudella testiversiossa... Senkun vain lyö dvd:n pesään ja asentaa systeemin, ei tuo ole tuon kummallisempi operaatio.
Tuo oli tarkoitettu vain kevyeksi vitsiksi.. Heitämpä sitten sisään, halusin vain varmistaa että onko näissä testiversioissa tuolla osa-alueella ongelmia.. En nopealla lukaisulla löytänyt, mutta parempi katsoa kuin katua..

29
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 16.03.14 - klo:19.36 »
Kysymys.. Itselläni lojuu tällä hetkellä 13.10 hyvin vähän käytettynä, koska se ei oikein toimi.. Käynnistyy hitaasti yms.. Aikaakin olisi, niin voisin kokeilla tätä kehitysversiota.. Eli itsekidutusta :D. Onko kenelläkään ollut multibootin kanssa ongelmia, eli kun koneellani on Win7 jonka pitäisi ehdottomasti käynnistyä, jotta perherauha säilyy.. Valmiit versiot ovat menneet aina ok, mutta mites testiversiot ??

30
Kiitos. Yksi lause pois ja paperia pukkasi tulostumaan..

31
Moro.
Koetin asennella nettisivujen ohjeen mukaan, tulee virheteksti (Ubuntu 13.10):
W: Tiedoston http://helineva.net/deb/dists/saucy/Release.gpg nouto ei onnistunut  Tapahtui virhe luettaessa palvelimelta. Etäpää sulki yhteyden

W: Tiedoston http://helineva.net/deb/dists/saucy/main/binary-amd64/Packages nouto ei onnistunut  Tapahtui virhe luettaessa palvelimelta. Etäpää sulki yhteyden

W: Tiedoston http://helineva.net/deb/dists/saucy/main/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  404  Not Found

W: Tiedoston http://helineva.net/deb/dists/saucy/main/i18n/Translation-fi nouto ei onnistunut  Tapahtui virhe luettaessa palvelimelta. Etäpää sulki yhteyden

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
jarno@HPUbuntu:~$ sudo apt-get -y install t-lasku
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
E: Pakettia t-lasku ei löydy

Mitä tein väärin ??? Koetin antaa komennot:
echo 'deb http://helineva.net/deb saucy main' | \
  sudo tee /etc/apt/sources.list.d/helineva-net.list
wget -q -O- http://helineva.net/tommi-helineva.gpg | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get -y install t-lasku


32
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistyksen hallinta
« : 23.10.13 - klo:23.08 »
Moro.
Palailen taas hiljalleen Ubuntun pariin noin vuoden Win7 käytön jälkeen ja kaikki tuntuu unohtuneen. Jopa hakutoiminnon tehokas käyttö  ;D. Eli ongelmana on käynnistyksen hallinta. Vaimo haluaa oletukseksi edelleen Win7:n, miten se onnistuu 13.10:ssä ? En löytänyt mitään grub:in viittaavaa koneeltani..
Kiitos taas avusta..

33
Moro.
Asetelin tuossa Lubuntu 13.04:n vanhaa koneeseen, 900 MHZ:ia 800 Mt muistia. Toimii muuten ihan ok, langaton verkko hyppäsi jo asennuksessa mukaan, näyttö on ok, jne, mutta tulostus tuottaa harmaita hiuksia. Minulla on Epson langaton tulostin sisäverkossa, mutta kun koetan edes käynnistää tulostinten asennusta, tulee herja: Tulostuspalvelu ei ole käynnissä, käynnistä se. Mistä saan tulostuspalvelun päälle, jotta saan haettua tuon tulostimen käyttöön. Tarkoitus siis koneella on, että lapset voivat kirjoitella puhtaaksi koulutehtäviään ja tarkistella sähköpostinsa/facebook päivityksensä..


34
Ubuntu tietokoneissa / Samsung Galaxy tab + Ubuntu
« : 24.06.12 - klo:17.56 »
Moro !!

Kävelin juuri ulos kaupasta Samsungin Galaxy Tab 10.1 mukana, nyt haluaisin liittää kotona sen ja Ubuntuni, 12.04. Ja ehkä sitten,  kun löydän oikean namiskuukkelin, tuon Smarttv:n, mutta ensin nyt nämä koneet.. En ole tehnyt aikaisemmin, eli onko rautalankaohjeita ?? Mitä pitää asentaa mihinkäkin että homma toimii.. Langaton verkko on siis jo pystyssä, molemmat koneet kirjautuneet siihen, eli nyt pitäisi vain ne saada puhumaan keskenään, että voisi esim. siirtää kuvia sisäverkossa tablettiin..

Kiitos taas jo etukäteen avusta.
Jaska

35
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine ja .exe-tiedostot
« : 19.06.11 - klo:20.57 »
No kun kokeilin laittaa tuon ohjelmana-ajon asetuksen ilman sudoa, en saanut edes ruksia laitettua paikalleen.. Siksi siis gksudo.. Mutta miksi ei toimi, se on onkelma..

36
Pelit / Vs: Homm3 linuxille (RATKAISTU)
« : 19.06.11 - klo:18.23 »
Onnistui ja suuri kiitos.. Nyt nauttimaan..

37
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine ja .exe-tiedostot
« : 19.06.11 - klo:18.11 »
Eikös sama asia ole, kun klikkaan hiiren oikealla näppäimellä ja sanon, että avaa winellä ?? Tuolla ainakin muutama toimi, mutta miksei tuo graafinen puoli toimi ??

38
Ubuntu tietokoneissa / Wine ja .exe-tiedostot
« : 19.06.11 - klo:17.53 »
Olen nyt hetken temppuillut, enkä oikein keksi mitä tehdä.. Siis käytössä 11.04 64 bit ja sen mukana tuleva Wine, 1.jotain.. Koetan ajaa mitä tahansa exe-tiedostoa, niin Ubuntu herjaa, että tiedostoa ei ole merkitty suoritettavaksi ohjelmaksi. Okei, komento
gksudo nautilus kehiin ja koetetaan mennä merkitsemään kohtaa
"salli tiedoston suorittaminen ohjelmana." Mutta kun ruksi ei pysy siinä. Klikkaan ja se häipyy heti kun klikkaus on ohi. Miten siis toimia ?
Lisäksi, onko joku yleinen asetus, millä tuon saa kaikkiin exe-tiedostoihin ?? Vanhat wine-pelit,
civ2, Max Payne, jne kun vaativat tuon wine toimiakseen.. Ja Win7:n 64 bit ei osaa pyörittää noita ohjelmia..

39
Pelit / Homm3 linuxille
« : 19.06.11 - klo:17.48 »
Moro.. Sain tuollaisen käsiini ja vanhana Homm3:n fanina aloin heti ihmettelemään asennusta.. Ohjeissä käsketään käynnistää .bin tiedosto. Koetan ja koetan, mutta en onnistu. Koetan antaa käskyn
./homm.3_1.3.1a-english_x86.bin
ja tulee "lupa evätty"
komennolla
sudo ./homm.3_1.3.1a-english_x86.bin
tulee "command not found"...
Missä mättää ?? 11.04 käytössä...

40
Kun lähdet asentamaan, valitset kohdan "käytä koko kovalevyä" Ei aivan sanatarkka muistikuva, mutta tuolla tavoin eteenpäin.. Varoittelee, että jyräät kaiken yli, mutta eikös se ollut tarkoituskin ;) ?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17