Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jula

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Jokin linkitysvirhe
« : 17.04.17 - klo:14.06 »
Moro.
Palailin pitkästä aikaa tänne, kun päätös siirtyä takaisin gnomeen herätti mielenkiinnon. Mutta kun koetan hakea uusimpia levykuvia tätä kautta, saan 16.04 ??  Ubuntu Suomen sivuilla ei puhuta sanaakaan 17.04 ? Täällä on mainittu sen julkaisu, mutta ei ole linkkiä levykuvaan.. Olenko hukannut selaimenkin käyttötaidon Windows-maailmassa vai onko tämä tarkoituksellinen linja ??
Jaska

2
Huomenta.
Sarjassamme tyhmiä kysymyksiä. Ubuntun säätäminen on jäänyt viime vuosina vähille, olen vain käyttänyt tyytyväisenä :D. Nyt kun asensin 16.04:n niin heräsi taas tarve saada tulostimen pikakuvake työpöydälle, jotta voisi tiputtaa siihen tiedostoja tulostettavaksi. Mitenkäs homma hoitui, kun raahaa-ja-tiputa ei toimi ??
Kiitos taas kerran etukäteen avusta

3
En ole oikeastaan tehnyt vielä mitään muuta kuin ihmetellyt ja kokeillut kaikkea.. :D Ensi viikon voisi säätää sitten..

4
Onkohan ero i3 ja i5:n välillä noin iso ?? No, tutkitaan nyt 2 viikkoa ja sitten teen päätöksiä..

5
Mulla 10:n päivitys sekoitti Ubuntu Gnomen partition (oli tosi jo aiemmin hiukan sekaisin) ja pisti grupin sitä kautta hiukan ihmettelemään grup rescueta. No, puhdas Ubuntu sisään ja homma rokkaa.. Hitaan valssin tahtiin. 10:n käyttö i3:lla, 2,93 Ghz ja 6 GT ram on kuin tervanjuontia. Vaikka erillinen näytönohjain, Nvidian joku, omistaa myös 2 GT muistia. 2 päivää käytetty ja vakavasti mietin paluuta 7:n vaikka sinänsä 10 on hyvän oloinen muuten.. Paaaiiiitttttssssiii hidas. No, olenhan hämeessä, mutta joku raja siinäkin :D

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Spotify ja 15.04
« : 03.05.15 - klo:11.50 »
Ja taas poppi raikaa. Eikun nupit kaakkoon :D. Kiitos paljon avusta.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Spotify ja 15.04
« : 01.05.15 - klo:21.18 »
No oli unohtunut ottaa kolmannen osapuolen lähteet käyttöön, muttei auttanut mitään..

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Spotify ja 15.04
« : 01.05.15 - klo:18.52 »
Koodia: [Valitse]
spotify: error while loading shared libraries: libgcrypt.so.11: cannot open shared object file: No such file or directory

Tuolta näyttää. Jotain uupuu eli pitääkö spotify asentaa uusiksi vai menikö päivityksessä jotain rikki ??

9
Heips.

Törmäsin ensimmäisen kerran pitkään aikaan ongelmaan Ubuntun kanssa ja olen melkeimpä sydänkohtauksen partaalla järkytyksestä.  :-X
Päivitin 14.10:n 15.04:n ja nyt Spotify ei lähde käyntiin. Koetan käynnistää kuvakkeesta sivupalkissa tai hakemalla tuon sivupalkin Ubuntu-kuvakkeesta (mikä sen oikea nimi onkaan).

Mistä apu ??


10
Kiitos. Toimii taas.. Ja Chromekin asentui nätisti..

11
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Mint virhe
« : 05.01.15 - klo:07.40 »
Huomenta.

Koetan asennella Minttiin Chromea ja paketinhallinta alkoi valittamaan että ohjelmistoluettelo on rikki. Käski ajaa apt-get update ja install -f.. Tein työtä käskettyä, mutta vastauksena oli seuraava:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install -f
Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/packages.linuxmint.com_dists_rebecca_upstream_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui.

Mikä avuksi ??

12
Moro.

Asensin Mintin, kun Unity alkoi tympimään. Nyt otin sen käyttöön töissäkin, mutta törmään ongelmaan. Työpöytäni venyy yli näytön reunojen. Asetelma on siis seuraava:
HP Envy läppäri, johon HDMI-piuhalla kiinni 19-tuuman näyttö. Ja haluaisin käyttää tätä 19-tuumaista mieluiten ykkösnäyttönä. Tähän kun avaan esim. Chromiumin täyteen ruutuun, sen alareuna jää alapalkin alle. Lisäksi kun järjestän kuvakkeet työpöydällä, niin ylimmäinen rivi menee ruuhun yläreunan ylitse. Olen koettanut vaihdella tarkkuutta ja tarkastanut ajurit, mutta ei tunnu homma toimivan.. Mikä avuksi ??

13
Eli ohitin ongelman, kun painoin F9 käynnistyessä..

14
Ei oikein ole.. Kyseessä taitaa enemmänkin olla Win8:n ja HP:n omat buuttijärjestelyt, kun tosiaan asennuksessa ei löydy muita käyttöjärjestelmiä.. Eli ei tunnista tuota Win8:ia.. Löytää erilliseltä osiolta Windows-bootin..

15
Moro.

Koetan asennella HP Envy-koneeseen Mint:iä usb-tikulta, eli uusin versio 17.1.. Mutta jostain syystä jo asennusvaihdeessa Mint ei tunnista Windowssia, vaan herjaa ettei koneessa ole muita käyttöjärjestelmiä. Kun kuitenkin kyseessä on työnantajan kone, mihin pitäisi saada Dual-boot, niin en voi vetää konetta aivan sileäksi. Ja kun windows ei tunnistu, grub ei asennu kunnolla ja windows vain käynnistyy.. Mikä avuksi ??

16
Ubuntu tietokoneissa / "Työajan" seuranta
« : 19.08.14 - klo:23.58 »
Moro.

Aloittelen uutta projektia, jossa haluaisin seurata hiukan "työaikaani". En raportoi sitä mihinkään tms, mutta ajattelin tehdä tuota projektia varten oman käyttäjän koneelle. Saanko jotenkin helposti esiin aikaa, jonka olen tuolla tunnuksella ollut kirjautuneena ? En tarvitse siis kellonaikaerittelyjä tms, vaan ihan kokonaisajan..

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virhe-ilmoitus
« : 04.07.14 - klo:00.06 »
Juu, kiitos korjaantui.. Homma pelittää taas..

18
Ubuntu tietokoneissa / Virhe-ilmoitus [RATKAISTU]
« : 03.07.14 - klo:18.43 »
Moro.
Käytössä on siis melko vanha kone, HP:n Vistalla alunperin käytössä ollut läppäri. Sisässään nnyt 14.04. Päivityksiä olen tehnyt kerran parissa viikossa, noin suunnilleen.. Nyt tuli virhe-ilmoitus
Koodia: [Valitse]
Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/repository.spotify.com_dists_stable_non-free_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui.
jaska@HP-laptop:~$ sudo apt-get upgrade
Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/repository.spotify.com_dists_stable_non-free_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui.
Päivitykset ei tosta etene, joten mistä apu ??

Lisätty ratkaistu otsikkoon. -- Timo

19
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Virtuaalikoneet
« : 29.06.14 - klo:19.12 »
Ei tarvinnut edes mennä säätämään.. Vähän kärsivällisyyttä (kun ensin hyväksyi Virtualboxin päivitykset) ja avot. 14.10 UbuntuGnome toimi hienosti.. Nyt eikun "leikkimään"... Alkuun Mintin (molemmat), UbuntuGnome, Kubuntu ja vielä joku, niin kokeillaan joko Winukka huutaa armoa.. :D

20
Moro.

En oikein ole sisäistänyt tuota Unityä omakseni ja olenkin nyt etsinyt uutta jakelua, kohtuu laiskasti tosin. Haluaisinkin asennella useamman jakelun virtuaalikoneisiin ja kokeilla niitä ennen kuin jyrään kovalevyä uusiksi. Käytössä Win7 64 bit ja Oracle VM virtualbox. Törmään vain kaikissa samaan ongelmaan: kun asennan jakelun ja se pitää käynnistää uudelleen, tulee musta ruutu. Joudun sulkemaan Vkoneen väkisin ja kun laitan sen uudestaan päälle, niin taas on kuin liveCD:tä käyttäisi.. Mitä teen väärin ??

Aurinkoista kesää, ja kiitos taas kerran vastauksista jo etukäteen..

Sivuja: [1] 2 3 ... 17