Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jula

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Jokin linkitysvirhe
« : 17.04.17 - klo:14.06 »
Moro.
Palailin pitkästä aikaa tänne, kun päätös siirtyä takaisin gnomeen herätti mielenkiinnon. Mutta kun koetan hakea uusimpia levykuvia tätä kautta, saan 16.04 ??  Ubuntu Suomen sivuilla ei puhuta sanaakaan 17.04 ? Täällä on mainittu sen julkaisu, mutta ei ole linkkiä levykuvaan.. Olenko hukannut selaimenkin käyttötaidon Windows-maailmassa vai onko tämä tarkoituksellinen linja ??
Jaska

2
Huomenta.
Sarjassamme tyhmiä kysymyksiä. Ubuntun säätäminen on jäänyt viime vuosina vähille, olen vain käyttänyt tyytyväisenä :D. Nyt kun asensin 16.04:n niin heräsi taas tarve saada tulostimen pikakuvake työpöydälle, jotta voisi tiputtaa siihen tiedostoja tulostettavaksi. Mitenkäs homma hoitui, kun raahaa-ja-tiputa ei toimi ??
Kiitos taas kerran etukäteen avusta

3
Heips.

Törmäsin ensimmäisen kerran pitkään aikaan ongelmaan Ubuntun kanssa ja olen melkeimpä sydänkohtauksen partaalla järkytyksestä.  :-X
Päivitin 14.10:n 15.04:n ja nyt Spotify ei lähde käyntiin. Koetan käynnistää kuvakkeesta sivupalkissa tai hakemalla tuon sivupalkin Ubuntu-kuvakkeesta (mikä sen oikea nimi onkaan).

Mistä apu ??


4
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Mint virhe
« : 05.01.15 - klo:07.40 »
Huomenta.

Koetan asennella Minttiin Chromea ja paketinhallinta alkoi valittamaan että ohjelmistoluettelo on rikki. Käski ajaa apt-get update ja install -f.. Tein työtä käskettyä, mutta vastauksena oli seuraava:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install -f
Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/packages.linuxmint.com_dists_rebecca_upstream_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui.

Mikä avuksi ??

5
Moro.

Asensin Mintin, kun Unity alkoi tympimään. Nyt otin sen käyttöön töissäkin, mutta törmään ongelmaan. Työpöytäni venyy yli näytön reunojen. Asetelma on siis seuraava:
HP Envy läppäri, johon HDMI-piuhalla kiinni 19-tuuman näyttö. Ja haluaisin käyttää tätä 19-tuumaista mieluiten ykkösnäyttönä. Tähän kun avaan esim. Chromiumin täyteen ruutuun, sen alareuna jää alapalkin alle. Lisäksi kun järjestän kuvakkeet työpöydällä, niin ylimmäinen rivi menee ruuhun yläreunan ylitse. Olen koettanut vaihdella tarkkuutta ja tarkastanut ajurit, mutta ei tunnu homma toimivan.. Mikä avuksi ??

6
Moro.

Koetan asennella HP Envy-koneeseen Mint:iä usb-tikulta, eli uusin versio 17.1.. Mutta jostain syystä jo asennusvaihdeessa Mint ei tunnista Windowssia, vaan herjaa ettei koneessa ole muita käyttöjärjestelmiä. Kun kuitenkin kyseessä on työnantajan kone, mihin pitäisi saada Dual-boot, niin en voi vetää konetta aivan sileäksi. Ja kun windows ei tunnistu, grub ei asennu kunnolla ja windows vain käynnistyy.. Mikä avuksi ??

7
Ubuntu tietokoneissa / "Työajan" seuranta
« : 19.08.14 - klo:23.58 »
Moro.

Aloittelen uutta projektia, jossa haluaisin seurata hiukan "työaikaani". En raportoi sitä mihinkään tms, mutta ajattelin tehdä tuota projektia varten oman käyttäjän koneelle. Saanko jotenkin helposti esiin aikaa, jonka olen tuolla tunnuksella ollut kirjautuneena ? En tarvitse siis kellonaikaerittelyjä tms, vaan ihan kokonaisajan..

8
Ubuntu tietokoneissa / Virhe-ilmoitus [RATKAISTU]
« : 03.07.14 - klo:18.43 »
Moro.
Käytössä on siis melko vanha kone, HP:n Vistalla alunperin käytössä ollut läppäri. Sisässään nnyt 14.04. Päivityksiä olen tehnyt kerran parissa viikossa, noin suunnilleen.. Nyt tuli virhe-ilmoitus
Koodia: [Valitse]
Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/repository.spotify.com_dists_stable_non-free_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui.
jaska@HP-laptop:~$ sudo apt-get upgrade
Luetaan pakettiluetteloita... Virhe!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/repository.spotify.com_dists_stable_non-free_i18n_Translation-en
E: Pakettiluettelonn tai tilatiedoston avaaminen tai jäsennys epäonnistui.
Päivitykset ei tosta etene, joten mistä apu ??

Lisätty ratkaistu otsikkoon. -- Timo

9
Moro.

En oikein ole sisäistänyt tuota Unityä omakseni ja olenkin nyt etsinyt uutta jakelua, kohtuu laiskasti tosin. Haluaisinkin asennella useamman jakelun virtuaalikoneisiin ja kokeilla niitä ennen kuin jyrään kovalevyä uusiksi. Käytössä Win7 64 bit ja Oracle VM virtualbox. Törmään vain kaikissa samaan ongelmaan: kun asennan jakelun ja se pitää käynnistää uudelleen, tulee musta ruutu. Joudun sulkemaan Vkoneen väkisin ja kun laitan sen uudestaan päälle, niin taas on kuin liveCD:tä käyttäisi.. Mitä teen väärin ??

Aurinkoista kesää, ja kiitos taas kerran vastauksista jo etukäteen..

10
Pelit / Ubuntu ja Candy Crash
« : 06.06.14 - klo:07.16 »
Huomenta. Olen pienen haasteen edessä. Lupailin sukulaiselle, että asennan hänelle Ubuntun koneeseen, käyttänyt aiemmin miniläppärillä Unityä ja tykkää kovasti. Toiveita on vain muutama:
Elokuvien katselu -> helppoa
Pasianssi ja mahjong -> Helppoa
Google mapsin katselu ->Selaimesta helposti..
Facebook -> Edelleen, peruskauraa..
Candy Crash -> Nyt tuli se crash-ääni... Eli tähän tarttisin apua, onko joku saanut toimimaan.. Joko Chromium tai Firefox, ei väliä..
Kiitos taas avusta..

11
Moro.

Asentelen tuossa viikonloppuna vanhaan XP:n jonkun Buntu-version. Tällä hetkellä olen Lubuntun kannalla, kosa siinä on mielestäni hiukan helpompi käyttöliittymä kuin Xubuntussa. (itse joudun kuitenkin ylläpitämään sitä :) ) Ubuntun olisin laittanut, mutta vääntö ei taida riittää.. Käyttäjä ei ole aikaisemmin käyttänyt mitään konetta, joten sinänsä ollaan ideaalissa tilanteessa, ettei ole vanhoja vammoja.
Kysymys.
Saako jotenkin siihen telakkaan/palkkiin (oli ainakin 13.10:ssä) alareunassa laitettua sammutuskomennon, joka ei kysele mitään uudelleenkäynnistystä tms. Eli kun siitä klikkaa, niin kone sammuu suoraan.
Kysymys 2.
Onko kokemuksia viivakoodin lukijoista ? En kytke/tilaa alkuun nettiä, mutta jos innostuu käytöstä niin laskujen maksu olisi helppo saada tehtyä jollain halvalla viivakoodinlukijalla..

Kiitos taas avusta..

12
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistyksen hallinta
« : 23.10.13 - klo:23.08 »
Moro.
Palailen taas hiljalleen Ubuntun pariin noin vuoden Win7 käytön jälkeen ja kaikki tuntuu unohtuneen. Jopa hakutoiminnon tehokas käyttö  ;D. Eli ongelmana on käynnistyksen hallinta. Vaimo haluaa oletukseksi edelleen Win7:n, miten se onnistuu 13.10:ssä ? En löytänyt mitään grub:in viittaavaa koneeltani..
Kiitos taas avusta..

13
Moro.
Asetelin tuossa Lubuntu 13.04:n vanhaa koneeseen, 900 MHZ:ia 800 Mt muistia. Toimii muuten ihan ok, langaton verkko hyppäsi jo asennuksessa mukaan, näyttö on ok, jne, mutta tulostus tuottaa harmaita hiuksia. Minulla on Epson langaton tulostin sisäverkossa, mutta kun koetan edes käynnistää tulostinten asennusta, tulee herja: Tulostuspalvelu ei ole käynnissä, käynnistä se. Mistä saan tulostuspalvelun päälle, jotta saan haettua tuon tulostimen käyttöön. Tarkoitus siis koneella on, että lapset voivat kirjoitella puhtaaksi koulutehtäviään ja tarkistella sähköpostinsa/facebook päivityksensä..


14
Ubuntu tietokoneissa / Samsung Galaxy tab + Ubuntu
« : 24.06.12 - klo:17.56 »
Moro !!

Kävelin juuri ulos kaupasta Samsungin Galaxy Tab 10.1 mukana, nyt haluaisin liittää kotona sen ja Ubuntuni, 12.04. Ja ehkä sitten,  kun löydän oikean namiskuukkelin, tuon Smarttv:n, mutta ensin nyt nämä koneet.. En ole tehnyt aikaisemmin, eli onko rautalankaohjeita ?? Mitä pitää asentaa mihinkäkin että homma toimii.. Langaton verkko on siis jo pystyssä, molemmat koneet kirjautuneet siihen, eli nyt pitäisi vain ne saada puhumaan keskenään, että voisi esim. siirtää kuvia sisäverkossa tablettiin..

Kiitos taas jo etukäteen avusta.
Jaska

15
Ubuntu tietokoneissa / Wine ja .exe-tiedostot
« : 19.06.11 - klo:17.53 »
Olen nyt hetken temppuillut, enkä oikein keksi mitä tehdä.. Siis käytössä 11.04 64 bit ja sen mukana tuleva Wine, 1.jotain.. Koetan ajaa mitä tahansa exe-tiedostoa, niin Ubuntu herjaa, että tiedostoa ei ole merkitty suoritettavaksi ohjelmaksi. Okei, komento
gksudo nautilus kehiin ja koetetaan mennä merkitsemään kohtaa
"salli tiedoston suorittaminen ohjelmana." Mutta kun ruksi ei pysy siinä. Klikkaan ja se häipyy heti kun klikkaus on ohi. Miten siis toimia ?
Lisäksi, onko joku yleinen asetus, millä tuon saa kaikkiin exe-tiedostoihin ?? Vanhat wine-pelit,
civ2, Max Payne, jne kun vaativat tuon wine toimiakseen.. Ja Win7:n 64 bit ei osaa pyörittää noita ohjelmia..

16
Pelit / Homm3 linuxille
« : 19.06.11 - klo:17.48 »
Moro.. Sain tuollaisen käsiini ja vanhana Homm3:n fanina aloin heti ihmettelemään asennusta.. Ohjeissä käsketään käynnistää .bin tiedosto. Koetan ja koetan, mutta en onnistu. Koetan antaa käskyn
./homm.3_1.3.1a-english_x86.bin
ja tulee "lupa evätty"
komennolla
sudo ./homm.3_1.3.1a-english_x86.bin
tulee "command not found"...
Missä mättää ?? 11.04 käytössä...

17
Moro !

Viime vuoden puolella ostin uuden HP, jossa mainostettiin sisäänrakennettua wlania.. Kuullostaa hyvältä, totesin ja koetin.. Ei toimi Ubuntussa millään. Windows 7 tekee samaa kuin Vista, eli pitää yhteyden päällä n. 20 min ja pätkäisee, yhdistää, pätkäisee, jne.. Mikä avuksi.. Nyt alla Ubuntu 10.10 ja langattomana Buffalon modeemi.. Verkkopiuhat nyt toimii, mutta haluaisin sen langattoman, Ubuntu ei edes löydä.. Eli ilmeisesti pitäisi asentaa ajuri, mutta kun en edes löydä langattoman verkkokortin tyyppiä mistään.. Ja HP:n sivut tarjoavat tukea vain Windowssille, tyypillistä..

Kiitos taas avusta..

18
Moro !!

Poikani 10 v alkaa pikkuhiljaa innostua muustakin kuin pelaamisesta. Hän haluaisi tehdä omia Lego-videoita, työkaluina kovalevylle tallentava Sony Handycam videokamera, joka tekee .mpg:tä ja Ubuntu 10.04/ Xubuntu 10.10 omalla koneella. Olisiko jotain mahdollisimman yksinkertaista ohjelmaa (jonka siis isäkin oppisi nopeasti ;) ) jolla saisi liitettyä useita otoksia yhteen ja leikattua pätkiä. Muihin videomuotoihin tallennus toki olisi plussaa, voisi vaikka polttaa rompulle ja laittaa telkkariinkin pyörimään...

19
Ubuntu tietokoneissa / Virtulasiointi
« : 30.09.10 - klo:21.17 »
Alla Ubuntu 10.04 64 bit.. Koetan saada virtuaalikonetta asennettua. Tällä hetkellä kokeilussa VirtualBox. Olen mennyt ohjeiden kautta (löysin jostain ketjusta UserMAnual.pdf:n linkin) ja liittänyt levykuvan Kubuntusta. Tässä kohtaa eteeni jää musta ruutu ?? Tälläisiä tietoja VirtulBox antaa virtuaalikoneesta:

Yleiset
Nimi:
Kubuntu

Käyttöjärjestelmän tyyppi:
Ubuntu (64 bit)
System
Järjestelmämuisti:
1453 MB {1 ?}
Processor(s):
1
Käynnistysjärjestys:
Levyke, CD/DVD-ROM, Kiintolevy
VT-x/AMD-V:
Käytössä
Sisäkkäinen sivutus:
Käytössä
Display
Videomuisti:
12 MB {1 ?}
3D-kiihdytys:
Ei käytössä
2D Video Acceleration:
Ei käytössä
Levykuvat
IDE Controller
IDE Primary Master:
Kubuntu2.vdi (Normaali, 8,00 GB)
IDE Secondary Master (CD/DVD):
Empty
Floppy Controller
Floppy Device 0:
kubuntu-10.04.1-desktop-amd64.iso (695,56 MB)
 Ääni
Isäntäkoneen ajuri:

PulseAudio
Ohjain:
ICH AC97
 
Verkko
Sovitin 1:
Intel PRO/1000 MT Desktop (NAT)
 Sarjaportit
Ei käytössä
Jaetut kansiot
Ei mitään

20
Ostin uuden koneen, jossa sisällä valmiina 7. Siihen heilahti tietenkin Ubuntu vierelle ja niiden sekäkäyttö sujunut ongelmitta, 10.04 ja 7 molemmat siis 64-bittisiä.
Viime yönä kone oli buutannut itsensä ja käynnistynyt Ubuntuun. Halusin käynnistää sen windows:n ja kone lähtikin recovery-tilaan. Keskeytin recoveryn, kun en tiennyt sille mitään syytä ja nyt ruudulle tulee vain koko ajan;
Grub error:  no such partition
grub rescue.
Kone suostui ajamaan oman diagnostiikkansa läpi, ei virheitä kovalevyllä, muistissa tai prosessorissa.
Onko minulta siis vain grub seonnut vai  windwos seonnut ja sekoittanut jotain vai mitä ? Koetin käynnistää koneen usb-tikulla kun en löytänyt romppua jossa olisi ubuntu, mutta kone jymähtää ja bios valikoissa ei ole edes boot-vaihtoehtoa usb-device ?? Saako tuossa grub-kehotteessa tehtyä mitään komentoja ? Käytössä siis tämä uudempi grub..

Sivuja: [1] 2 3 4